Vastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Vastned geopend

2.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
am1993
0
quote:

zonnedaal schreef op 8 september 2018 12:42:

Aantal shortposities per 8 september is 1,83% en bestaan uit de volgende hedgefunds: 0,49% BG Master Fund, 0,48% BNP Paribas, 0,49% Blackrock Investment Management, 0,37% Polygon Global Partners. De laatste transactie was 6 Augustus.

Terugkomend op Antaurus. Beleggers adviseren om nog short te gaan, terwijl de koers vanaf de top (41,24 Euro) een yearlow heeft aangetikt van (33,05 Euro), vind ik wel van lef getuigen. Zou ik niet meer doen.
@Zonnedaal: Waarschijnlijk heb je op shortsell.nl gekeken. Daar staat dat rijtje. Bovengenoemde shortposities bestaan echter niet meer. Kan je ook zien aan de statistiek die er boven staat. Op 6 augustus hadden de shorters alles weer teruggekocht, na de daling richting € 38, veroorzaakt door ING.
Om short te gaan op Vastned ben je als Antaurus wel veel te laat, want dat had je dan 2 weken geleden moeten doen of begin deze week.
Maar ja, Antaurus geeft (o.a. bij Harry mens) wel meer van die "adviezen" die al achterhaald zijn. Lijkt inderdaad op preken voor eigen parochie, maar shorts heeft Antaurus dus niet. Ik kom ze ook niet tegen in het meldingsregister op de site van de AFM. Misschien wilden ze ze nóg lager bijkopen. Nou, dat is ze dan gisteren aardig gelukt in de slotveiling(> 16.000 stuks op € 33,05). De daling van circa 36 naar circa 33 in één week vind ik nog steeds verbazingwekkend en en bizar, gelet op de kwaliteit en NAVV van dit aandeel. Maar ja, wie ben ik:)?

am1993
0
quote:

junkyard schreef op 8 september 2018 11:42:

Wat positief nieuws over het pand in Madrid zou helpen, ik zie nu dat het pand ook te koop wordt aangeboden:

belbex.com/en/details/calle-serrano-3...

Iemand hier interesse in dit pand van +/- 30 miljoen euro in het duurste winkelgebied van Madrid (na verhuring netto yield 3,0%, prijs 50k per m2)? Wat mij betreft kan Vastned proberen om Spanje te verlaten door de panden te verkopen (als dit tegen goede prijs lukt), deze portefeuille is te klein (< 100 miljoen) om op efficiënte wijze te beheren. Groei in Spanje door panden in Barcelona te kopen zie ik nu zeker niet zitten. Liever focus op Frankrijk, Belgie, Nederland.

De opbrengsten kunnen mooi worden ingezet voor een aandeleninkoop, de lage LTV (i.v.m. afblazen overname Belgium) maakt dit nu al mogelijk. Kan management toch nog iets doen om het resultaat dit jaar te verhogen en de hoge management vergoeding te verantwoorden, na eerder 1,5 miljoen weggegooid te hebben aan advieskosten Belgium, en beperkte waardeverhogende initiatieven in eigen portefeuille.

Meest waarschijnlijk is dat er op korte termijn geen nieuws volgt, en het meebeweegt op retail sentiment. Hoop voor een ieder hier dat de bodem is bereikt.
Dank voor jouw reactie. Mee eens. Even naar pand zitten kijken. en locatie. Is wel zoiets als Coolsingel, Rotterdam of PC Hooftstraat in Amsterdam. Hartje stad. Als het er binnen ook netjes uitziet, is de prijs in verhouding. Die € 30Misnatuurlijk ook niet schokkend. En dat (deel van de) 95K dat we dit jaar aan huur te kort komen valt ook wel op een andere wijze te bezuinigen.
Maar een bericht van het MT van Vastned zou wel welkom zijn. Als is het maar een mededeling dat ze de koers overdreven gedaald vinden. Zit ik zelf ook even voor eigen parochie te preken:). LOL.
zonnedaal
0
quote:

am1993 schreef op 8 september 2018 14:40:

[...]
Misschien wilden ze ze nóg lager bijkopen. Nou, dat is ze dan gisteren aardig gelukt in de slotveiling(> 16.000 stuks op € 33,05). De daling van circa 36 naar circa 33 in één week vind ik nog steeds verbazingwekkend en en bizar, gelet op de kwaliteit en NAVV van dit aandeel. Maar ja, wie ben ik:)?
Neem het jezelf niet kwalijk. Ik snap er ook niets van. Ben zelf ook al 25 jaar belegger en zie de gebeurtenissen bij Vastned ook met verbazing aan.

Het is wat speculatief, wat nog wel kan is dat Aat van Herk ook weer in Vastned een terugtrekkende beweging aan het voeren is. Vandaag is ook bekend gemaakt dat z'n positie in BAM flink verminderd is. Meer cash als onderpand voor financiering elders?
Marco19
0
Marco19
0
Is het nog mogelijk ivm hogere belastingdruk dat Vastned en andere vastgoedfondsen zich formeel gaan vestigen in België?
zonnedaal
1
quote:

Marco19 schreef op 10 september 2018 09:19:

Is het nog mogelijk ivm hogere belastingdruk dat Vastned en andere vastgoedfondsen zich formeel gaan vestigen in België?

In het FD vandaag een artikel over je vraag.

Beursgenoteerd vastgoed dreigt in Nederland naar de marge te verdwijnen

De beursgenoteerde vastgoedsector in Nederland dreigt naar de marge te verdwijnen. Nu alles er op wijst dat het kabinet de plannen doorzet om de sector veel hoger te belasten, verliezen bedrijven als Wereldhave en Vastned aan aantrekkingskracht ten opzichte van internationale vastgoedfondsen en Nederlandse vastgoedbedrijven zonder beursnotering. De kans op nieuwe beursgangen van vastgoedbedrijven wordt bovendien klein.

Er wordt gevreesd dat er op termijn weinig overblijft van de sector, nu nog goed voor zo'n €6 mrd aan investeringen in Nederlandse winkelpanden, kantoren en distributiecentra. Dat angstbeeld doemt op uit gesprekken die Het Financieele Dagblad (FD) voerde met een reeks betrokkenen.

Beursgenoteerde vastgoedbedrijven zullen niet gaan uitbreiden in Nederland' zegt ook Taco de Groot ceo van winkelbelegger Vastned. 'Wij zijn voorzichtiger met acquisities in Nederland, omdat er een drukkend effect op het rendement zal zijn.'

‘'Het zou zomaar kunnen dat je de sector compleet uitholt.'’• Dick Boer van zakenbank Kempen
Als de plannen doorgaan zal het Dick Boer van zakenbank Kempen niet verbazen als beursfondsen zich serieus gaan bezinnen op de vraag of ze nog wel in Nederland willen zitten. 'Het zou zo maar kunnen dat je de sector compleet uitholt.'

Meer belasting
Nu hoeven vastgoedbeleggingsinstellingen (zogeheten fbi's), met of zonder beursnotering, geen belasting te betalen als ze de volledige winst uitkeren aan beleggers. De schatkist profiteert immers al via de dividendbelasting van 15% die beleggers betalen. Maar nu Nederland de dividendbelasting wil afschaffen, dreigt helemaal geen belasting meer betaald te worden. Om dat te voorkomen moeten fbi's zich omvormen tot bedrijven die vanaf 2020 21% vennootschapsbelasting betalen. Door de hogere belastingdruk zullen rendementen fors dalen, naar schatting met zo'n 10% tot 15%. Dat is nadelig voor de vele pensioenfondsen en particulieren die in beursgenoteerd vastgoed beleggen. Particulieren konden de dividendbelasting in veel gevallen terugvragen bij de Belastingdienst, ook pensioenfondsen betaalden geen dividendbelasting.

Veel niet-beursgenoteerde bedrijven kunnen deze hoger belastingdruk omzeilen door zich om te vormen tot een zogeheten fonds voor gemene rekening (fvr). Maar beursgenoteerde bedrijven hebben deze optie niet. Zo dreigt een ongelijk speelveld te ontstaan. Ook internationaal. Want bijna alle Europese en veel andere ontwikkelde landen kennen wel een soort fiscaal fbi-regime voor beursgenoteerd vastgoed (zogeheten REITS).
Beursfondsen hebben de afgelopen maanden tevergeefs gelobbyd voor een uitzonderingspositie voor beursgenoteerd vastgoed. Laat ons alsjeblieft dividendbelasting blijven betalen, was de boodschap. Daar is bij staatssecretaris Menno Snel ( Financiën) voelt daar weinig voor.

Beursgang onaantrekkelijk
Voor vastgoedbedrijven die nog geen beursnotering hebben, wordt het na invoering van de plannen onaantrekkelijk om de gang naar de beurs te maken in Nederland. 'Investeerders zullen naar andere markten gaan' zegt Victor van Bommel, ceo van de niet-beursgenoteerde vastgoedbelegger Orange Capital dat onder meer in Nederlandse huurwoningen belegt.

'Wij zouden zeker niet voor een listing in Nederland gaan als we die optie wel hebben in andere landen' zegt de ceo die eerder een beursgang in Nederland als een van de mogelijke toekomstscenario's zag.

Een uitgeholde beursgenoteerde sector is een verlies voor Nederland, stellen de geïnterviewden. De Groot van Vastned wijst er op dat beursgenoteerde bedrijven investeren met een lange horizon, lage schuldgraad en met veel aandacht voor duurzaamheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld veel private equity-partijen.

‘'Over een aantal jaar zijn er weer heel veel maatschappen en cv's door louche types gelanceerd.’• Taco de Groot, ceo van Vastned
Nederlandse particuliere beleggers en pensioenfondsen verliezen daarmee een manier om op transparante en goed gereguleerde wijze in vastgoed te beleggen. Fraude komt er, in tegenstelling tot de rest van de vastgoedsector, nauwelijks voor. Veel particuliere beleggers zijn voor de crisis bijvoorbeeld het schip in gegaan met beleggingen in malafide vastgoedfonsen. De Groot waarschuwt: 'Over een aantal jaar zijn er weer heel veel maatschappen en cv's door louche types gelanceerd.'

Op Prinsjesdag worden in het Belastingplan meer details over de toekomst van fbi's en de gevolgen voor de sector bekend. De beursgenoteerde vastgoedbedrijven hopen dat de plannen bij bespreking in de Tweede Kamer getorpedeerd worden en dat er ze alsnog een uitzonderingspositie krijgen.
am1993
0
Koers nu € 32,65. De hoogste koers dit jaar lag € 10 hoger. Wie toen gekocht (en sindsdien vastgehouden) heeft zit nu op een verlies van 25%. Voor dit koersniveau moeten we terug in de tijd naar februari 2017 (van Herk begon toen - na een geleidelijke daling vanaf € 48,90 gedurende twee jaar - zijn belang op te bouwen) en (schrik niet) naar oktober 2014 en nog verder terug: December 2013.
In de tussentijd heeft Vastned haar beleid geheel omgegooid naar o.a. kwalitatief vastgoed in de binnensteden (ook in het buitenland), dus leg mij maar uit wat er aan de hand is. Puur sentiment, denk ik.
Nog even en ook mijn collectie € 32,14 turbo's gaan er aan. Wie had dat gedacht?
Erny
0
@J.Inv 10 sep 2018 om 11:42
Dit was al veel langer bekend, dus oud nieuws en als het goed is al in de koers verwerkt.
P_kaas
0
Ik zal flink bieden op 32,15 om je te "helpen".. :-) Meer dan 1000 stukjes durf ik nog niet. Heb er nu 500 op bieden liggen.
[verwijderd]
0
quote:

Erny schreef op 10 september 2018 12:03:

@J.Inv 10 sep 2018 om 11:42
Dit was al veel langer bekend, dus oud nieuws en als het goed is al in de koers verwerkt.
Het was bekend dat het kabinet dat voornemens was, maar er was hoop dat het teruggedraaid zou worden. Sinds Rutte pal voor afschaf divibelasting is gaan staan is die hoop vervlogen en sindsdien dalen Vastned en Wereldhave flink...

In het artikel staat overigens dat NIET beursgenoteerd vastgoed geen last heeft van de wijzigingen.

Deze vastgoedinvesteerders kunnen straks tegen flinke onderwaardering Wereldhave en Vastned opkopen...bv een Van Herk...
P_kaas
0
am1993
0
De koers wordt trouwens momenteel zwaar gemanipuleerd. Kijk maar op de interactieve grafiek bij DeGiro. Elke keer als de koers wat stijgt door aankopen, wordt deze met 1 stuks teruggezet naar een lager niveau. Dat moet een handelaar zijn, want als particulier lukt je dat niet. heb ik uitgeprobeerd. Vroeger kreeg je gevangenisstraf voor koersmanipulatie (Joep v.d. Nieuwehuizen bijvoorbeeld) maar sinds de AFM toezicht houdt is blijkbaar nagenoeg alles geoorloofd.
zonnedaal
1
Geen idee of het waar is, maar volgens Peter Lagendijk @Lagendijk161 op Twitter wordt Vastned naar beneden geschort door een groep Quote500 miljonairs onder leiding van Michel Perridon.

twitter.com/Lagendijk161/status/10265...
P_kaas
0
Eerst er 25% aftrappen en dan 25% overnamepremie bieden. Mag je je handen nog dichtknijpen. :-(
am1993
0
quote:

zonnedaal schreef op 10 september 2018 12:41:

Geen idee of het waar is, maar volgens Peter Lagendijk @Lagendijk161 op Twitter wordt Vastned naar beneden geschort door een groep Quote500 miljonairs onder leiding van Michel Perridon.

twitter.com/Lagendijk161/status/10265...
Bedankt Zonnedaal, Hou me op de hoogte. Heb zelf geen Twitter o.i.d.
Manipulatie was bekend, maar nu weten we waar het vandaan komt.
Marco19
0
Zijn perrison CS en van Herk vriendjes? Indien ja, dan is de achterliggende gedachte mogelijk een overname. Met een premie van 25% zit je nu op €41. Koop je toch mooi met 10% onder marktwaarde.

Indien het geen vriendjes zijn willen ze mogelijk van herk laten struikelen....

Is die Lagendijk een betrouwbare bron? Kan iemand in het Rotterdamse wellicht eea verifiëren? Voor ons vastned beleggers zeer relevante info!!!
Marco19
0
quote:

J.Inv schreef op 10 september 2018 11:42:

Wat er aan de hand is, is duidelijk. Zie post boven je uit FD.
Afschaffen FBI status is al lange tijd bekend dus kan deze daling niet plaatsen. Wel als er een takeover komt.
Erny
0
@ Marco19 10 sep 2018 om 14:08
Kijk ook even naar de reactie van J.Inv 10 sep 2018 om 12:15.
2.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 22,550
Verschil +0,500 (+2,27%)
Hoog 22,700
Laag 22,000
Volume 12.813
Volume gemiddeld 9.856
Volume gisteren 10.438

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront