PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL 4e kwartaal oktober/november en december

5.636 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Hansbeleg
0
quote:

Lector schreef op 24 november 2017 15:37:

[...]

Nou, afwachten dan maar. In ieder geval positief dat er vanuit Den Haag enige beweging in de zaak zit en dat Mona Keijzer het serieus lijkt aan te pakken. Ook mooi dat het al op zeer korte termijn is, lapzwans Henk Kamp heeft dit dossier veel te lang voor zich uitgeschoven, Mona Keijzer pakt tenminste door !
Op bezoek gaan is nog iets anders dan doorpakken, maar a la een 1ste stap is gemaakt.
Ben benieuwd of ze onder de indruk is van het innovatieve bedrijf Sandd, waar ze nog stickers op de kerstkaarten moeten plakken.
Bij van Straaten Post gaan ze kennelijk al niet eens meer kijken.

Mona de Keijzer vertegenwoordigd natuurlijk ook veel mensen buiten de randstad, de provincie zeg maar en die hechten nog wel aan een bereikbaar Postbedrijf.
Het lijkt me ook niet de vrouw van veel risico's en experimenten en hopelijk kan Mona het goed vinden met Herna. Waarschijnlijk beter dan met die 2 haantjes.
Diepfries
0
Als dit bedrijf de UPD mag gaan uitvoeren bij een eventuele aanbesteding dan hebt ik er een zwaar hoofd in.
Dit zijn toch vooroorlogs werkwijzen van post sorteren
[verwijderd]
0
quote:

Hansbeleg schreef op 24 november 2017 15:29:

Staatssecretaris Keijzer: 'De brievenbus en de tas van de postbezorger raken leger door verregaande digitalisering. Tegelijkertijd zijn de huidige eisen aan de bezorging hoog en willen we deze betrouwbaar en betaalbaar houden. Dat betekent, dat ik heldere keuzes moet maken over de toekomst van de post in Nederland. Daarom wil ik graag zelf een goed beeld hebben van het werk dat bij de postbedrijven plaatsvindt en laat ik me op dezelfde wijze informeren bij zowel PostNL als Sandd. Bij beide bedrijven samen werken bijna 40.000 postbezorgers. Juist voor deze medewerkers is het van belang dat er duidelijkheid komt over de postmarkt.'

www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...
Volgens mij zou Keijzer een overname van Sandd door PostNL prima vinden, mits de prijs van de particuliere postzegel niet teveel stijgt.
Hansbeleg
0
quote:

piethein1994 schreef op 24 november 2017 17:37:

[...]

Volgens mij zou Keijzer een overname van Sandd door PostNL van harte toejuichen, mits de prijs van de particuliere postzegel niet teveel stijgt.
Maar ja waar laat je al die Sandd medewerkers?
Nu kunnen ze nog wel gemakkelijk worden ontslagen omdat de meeste een OVO hebben.
Een aantal naar pakketpost maar wat met de rest?

Wel sneu voor de rest maar op den duur is het toch niet houdbaar 2 partijen op een krimpende markt.

Als Sandd overgenomen zou kunnen worden kan de balans tussen de prijs voor zakelijke post en particuliere post weer eens wat rechtgezet worden.
Dan zou je ongestraft het een wat met het ander kunnen "subsidiëren".

Ik zou zeggen Mona: ga eens voor een praktische oplossing en verlaat alle luchtfietserij van de politiek op de postmarkt tot nu toe.
analyse_A3CD
0
Postnl kan nog wel wat mensen van sandd overnemen voor de pakketjes!

En voor de rest implementeren en ophoepelen die lui van sandd aan de top.

De top bij sandd bestaat uit oud medewerkers van Postnl die maar wat graag overgenomen willen worden tegen een vette winst!! Moet Postnl helemaal niet willen dat stelletje gaaies!!
aandeelofoptie
0
De 80% regel hanteren en sancties bij niet uitoefenen dan is het probleem snel opgelost ; hoeft Postnl ook niets over te nemen - valt zo in haar schoot
analyse_A3CD
0
Kijk dat bedoel ik nou optie, volgens mij is Herna die mening ook toegedaan!

Als Money nou haar beste beentje voor zet, is het zo gedaan met die lapzwansen van.........sanddy!!

Money zou die rukkers van sanddy de postbezorging in de buitengebieden moeter laten doen tegen een tarief van 50ct per postzegel!

Weet ik zeker dat de helft niet aan komt, omdat het in de container wordt geflikkert!
wins
0
prinszicht
0
Nee, nog meer Sandd. Nog geen 200 miljoen omzet versus 3 miljard plus. We doen in beurswaarde de helft van de omzet en de Belgen boden bijna 1 keer de omzet. Of 10 keer de toekomstige winst. Het gaat hierbij om centjes per dag, plus of min. Terwijl het met duppies per week onhoog mag. Maar we moeten iets als het niet mag. En waarom het niet mag, dat weten wij niet maar Herna wel. En het heeft niets met Sandd te maken.
[verwijderd]
0
Heel goed dat Mona werk gaat maken van de postbezorging. De 2-dagen-per-week-postzegel van SANDD zou naar alle waarschijnlijkheid duurder zijn dan een zelfde initiatief van PostNL indien SANDD een cao zou volgen waarin een normaal loon en werkgeverslasten betaald wordt. (Technologisch lopen ze flink achter bij SANDD) Hopelijk maakt Mona (en de FNV?) snel korte metten met deze moderne vorm van slavernij. Het aanpakken van deze zzp-schijnconstructies stond in ieder geval prominent in het regeerakkoord. Dat de overheid gebruik maakt van SANDD is echt hypocriet.
[verwijderd]
0
quote:

piethein1994 schreef op 24 november 2017 10:55:

Huisgenoot kreeg post van Greenpeace. Bezorgd door Sandd.
Dat vind ik zo vreemd. PostNL is groener en een sociale organisatie als Greenpeace zou toch het beste voorhebben met alle mensen, mensen uitbuiten is voor hun geen probleem.
Hypocriet inderdaad. Mailen met de afzender (Greenpeace) maar! Maatschappelijk onverantwoord om je post met een zzp-schijnconstructieclub als SANDD te versturen! #MVO
analyse_A3CD
0
Mocht e.e.a. via Keizer geen bevredigende oplossing bieden voor deze misstanden bij Sandd en ook de Fnv niet beter de noodklok gaat luiden, is iedereen die zich met dit vraagstuk bezig houdt in meer of mindere mate zelf ook corrupt!

Als je als overheid en semi overheid en maatschappelijke organisaties die zich voorstaan om op een transparante en vooral eerlijke manier zaken te doen, zelf post via Sandd versturen, weet je hoe eerlijk en betrouwbaar men is!! Die Kamp liet dit dossier niet voor niks liggen voor het volgende kabinet!

Hieruit blijkt des temeer, dat belijden met de mond, daadwerkelijk iets anders is dan dit waar te maken in de praktijk.

Herna zou dit ook luid en duidelijk moeten ventileren, als Mona halve maatregelen neemt in deze! Ze heeft dan immers niets meer te verliezen!!

Lector
0
quote:

wins schreef op 25 november 2017 18:57:

Ja PostNL wordt de topper van 2017/2018
Nou, 2017 is bijna voorbij en daarin was PostNL eerder de "tobber". Voor 2018 moeten we maar afwachten wat ze in Den Haag gaan besluiten, is het positief dan kunnen we volgend jaar richting € 4,50 is het neutraal of negatief dan zal het nog heel wat moeite gaan kosten om de € 4,00 te halen.
Henker
0
Vandaag bii EenVandaag een stuk over de veranderende wereld van e-commerce. Voor alle aandeelhouders is dit een leuk stuk om te zien.
prinszicht
0
quote:

Lector schreef op 25 november 2017 19:09:

[...]

Nou, 2017 is bijna voorbij en daarin was PostNL eerder de "tobber". Voor 2018 moeten we maar afwachten wat ze in Den Haag gaan besluiten, is het positief dan kunnen we volgend jaar richting € 4,50 is het neutraal of negatief dan zal het nog heel wat moeite gaan kosten om de € 4,00 te halen.
Over een ding zijn we het eens. Deze tobber heeft niets geleverd op eigen kracht. Dit omdat we de 3,50 zien als nieuwe realiteit waarbij niet de eigen kracht maar een nieuwe coalitie bepalend is. Dat is puur kiezersbedrog van Herna. Die is nu bijna 12 maanden aan het mijmeren over de volgende zet. Niets waaruit blijkt dat er meer waarde wordt gecreeerd. Aandeleninkoop, splitsen, onderdelen verkopen. Nee, we twijfelen allemaal aan de Outlook en maken ons druk om Sandd. Eigen kracht is naar mijn smaak niet in een afwachtende modus terwijl de koers door het putje gaat. Is 1 jaar niet meer dan genoeg? Nog een goede 24 maanden wachten?
Perdu76
1
Het aandeel PostNL is misschien een tobber, maar volgens mij wordt er flink geïnvesteerd door PostNL, in maaltijdbezorgingen en dergelijke. Ook een hoop nieuwe bezorgcentra in België. Lijkt me toch beter dan een aandeleninkoop (wat meer een teken is dat het bedrijf niet ziet hoe het meer geld kan verdienen).
aandeelofoptie
0
Prinszicht heeft i.m.o. gelijk
Deel de mening dat juist door aandelen nu in te kopen het management laat zien dat het aandeel (zwaar) ondergewaardeerd is ; toekomstige hogere winsten ( zoals door Herna c.s. beloofd ) worden door minder aandelen verdeeld en is een investering met een geweldig rendement ; immers het aandeel zou in 2020 op minimaal euro 5,65 ( biedprijs van BPost die wel op eigen kracht gehaald zou worden ) staan hetgeen betekent dat in 3 jaar een rendement van 70% ( 3,58 > 5,65 ) wordt behaald. Neemt stukje onzekerheid onder beleggers weg en voorkomt dat grootaandeelhouders shorters de helpende hand biedt ( of krijgen die juist van Herna cs. de helpende hand om extra rendement te behalen door aandelen uit te lenen en/of tussentijds te verkopen en lager weer in te kopen a la Norges ? )

En voor wat betreft overnames - openstaan voor goede overnames ( die meteen bijdragen aan de winst per aandeel ) hoort standaard bij ondernemen echter niet elke overname betekent ook succes
5.636 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 278 279 280 281 282 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 1,204
Verschil -0,029 (-2,35%)
Hoog 1,239
Laag 1,195
Volume 1.803.919
Volume gemiddeld 2.182.181
Volume gisteren 1.157.272

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront