Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
[verwijderd]
0
voda
0
Chinese interesse voor farmaceut Alvogen

Gepubliceerd op 26 sep 2017 om 08:34 | Views: 980 | Onderwerpen: China

LONDEN (AFN) - Farmaceut Alvogen wordt mogelijk deels verkocht aan het Chinese Shanghai Pharma. De investeerders die eigenaar zijn van Alvogen, zijn al enige tijd in gesprek met Shanghai Pharma over de Amerikaanse tak van Alvogen, meldden ingewijden aan Bloomberg. Alvogen zou dan actief blijven in Azië en Centraal en Oost-Europa.

Alvogen, dat in de VS goedkopere generieke medicijnen verkoopt en andere farmaceutische diensten als productie en onderzoek in opdracht levert, werd in 2015 gekocht door een consortium van investeerders. CVC en het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek namen toen voor 2 miljard dollar een controlerend belang.

Shanghai Pharma greep eerder dit jaar mis toen het de Duitse farmaceut Stada Arzneimittel wilde kopen. Het bedrijf zou ook interesse hebben in een belang in Arbor Pharmaceuticals en de Chinese distributietak van Cardinal Health willen overnemen.
voda
0
Pharming verder de boer op met Ruconest

Gepubliceerd op 26 sep 2017 om 07:22 | Views: 7.543

Pharming 16:18
0,66 -0,03 (-4,19%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft een overeenkomst gesloten met Inceptua Medicines Access voor het beschikbaar stellen van Ruconest in alle landen waar het medicijn nog niet via de gewone kanalen verkrijgbaar is. De overeenkomst is in samenspraak met patiëntenvereniging HAEi gesloten. Financiële details werden niet gemeld.

Ruconest is een middel dat helpt tegen de genetische aandoening angio-oedeem (HAE) waardoor onder meer acuut zwellingen kunnen ontstaan. Er is momenteel geen remedie tegen HAE maar bepaalde behandelingen voorkomen en verzachten de problemen die door HAE kunnen optreden.

De behandelingen zijn niet overal ter wereld beschikbaar, soms ook omdat er nog geen licentie is afgegeven. Via het met HAEi programma is het medicijn wel te verkrijgen. Ruconest is al wel goedgekeurd in onder meer Europa en de VS.
voda
0
Hageman verkleint belang in Pharming

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) G-J. Hageman heeft een iets kleiner belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 26 september 2017.

Hageman meldde een kapitaalbelang van 2,82 procent met een dito stemrecht.

Op 28 juli dit jaar meldde Hageman nog een eerste kapitaalbelang van 3,29 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kiadis zet stap naar goedkeuring medicijn

Gepubliceerd op 27 sep 2017 om 07:28 | Views: 2.557

Kiadis Pharma 16:16
10,26 +0,37 (+3,69%)

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft een stap gezet in het goedkeuringsproces voor zijn middel ATIR101 in Europa. Het biotechnologiebedrijf heeft van het medicijnenagentschap EMA een lijst met vragen ontvangen en verwacht die binnen zes maanden te kunnen beantwoorden.

Daarmee ligt het bedrijf volgens topman Arthur Lahr op koers om ATIR101 mogelijk in de tweede helft 2018 voorwaardelijk goedgekeurd te krijgen. Het medicijn zou dan in 2019 op de markt kunnen worden gebracht.
H.D.L.
1
Even OT.
Wie van jullie zit ook op Binck? En wat vinden jullie van de nieuwe opzet van het platform?
Ikzelf ben er helemaal niet over te spreken. Die nerveuze grafieken, koersen die niet of veel te laat worden overgenomen in je portefeuillle overzicht. Bij iedere cursorbeweging popt er van alles en nog wat op.
Vreselijk.
voda
0
quote:

H.D.L. schreef op 28 september 2017 17:50:

Even OT.
Wie van jullie zit ook op Binck? En wat vinden jullie van de nieuwe opzet van het platform?
Ikzelf ben er helemaal niet over te spreken. Die nerveuze grafieken, koersen die niet of veel te laat worden overgenomen in je portefeuillle overzicht. Bij iedere cursorbeweging popt er van alles en nog wat op.
Vreselijk.
Ik ben ook niet meer happy met Alex, en wil daar al een tijd geleden weg.

Met de huidige koersverlopen van Galapagos, durf ik niet meer te verkopen, in de hoop goedkoper op De Giro, terug te kopen.
Cees01
0
quote:

H.D.L. schreef op 28 september 2017 17:50:

Even OT.
Wie van jullie zit ook op Binck? En wat vinden jullie van de nieuwe opzet van het platform?
Ikzelf ben er helemaal niet over te spreken. Die nerveuze grafieken, koersen die niet of veel te laat worden overgenomen in je portefeuillle overzicht. Bij iedere cursorbeweging popt er van alles en nog wat op.
Vreselijk.
Ik heb ook de nodige klachten over het nieuwe platform.
Ik hoop dat ze op De Beleggersfair op 17/11 aanwezig zijn dan ik eens een goed gesprek met ze hebben, want zo gaat het niet goed.
Ooievaar
0
Je moet bij Binck nogal wat klikken voordat je bij je favorieten bent. Dat hoort toch gewoon bij het mapje van de portefeuille te staan?
Ruud Rubbers
0
quote:

Ooievaar schreef op 29 september 2017 11:52:

Je moet bij Binck nogal wat klikken voordat je bij je favorieten bent. Dat hoort toch gewoon bij het mapje van de portefeuille te staan?
Goedemiddag,

Wijzen op "analyse" bovenin en meteen eronder klikken op Favorieten. Echt makkelijk hoor!
Cees01
0
quote:

Ruud Rubbers schreef op 29 september 2017 12:45:

[...]Goedemiddag,

Wijzen op "analyse" bovenin en meteen eronder klikken op Favorieten. Echt makkelijk hoor!
Homepage alleen indices streaming! Favorieten en dan? Geen verzameling te maken op 1 pagina met boekjes enz enz. Je klikt je een ongeluk. Ik heb Binck Active; wat daar nu zo active aan is ontgaat mij volledig. Ik wil gewoon de oude versie met Trader terug. En rap.
voda
0
Kiadis Pharma trekt medisch directeur aan

Gepubliceerd op 29 sep 2017 om 07:47 | Views: 1.788

Kiadis Pharma 14:54
9,79 -0,46 (-4,45%)

AMSTERDAM-DUIVENDRECHT (AFN) - Kiadis Pharma heeft in de Amerikaan Andrew Sandler een nieuwe medisch directeur gevonden. Sandler begint op 1 oktober bij het biotechnologiebedrijf waar hij de opvolger wordt van Jeroen Rovers. Die vertrekt zoals gepland aan het einde van het jaar en werkt zijn opvolger de komende maanden nog in.

Sandler werkte eerder als medisch directeur bij een aantal andere bedrijven in de farmaceutische industrie. De als oncoloog opgeleide nieuwe Kiadis-directeur was in zijn laatste betrekking senior vicepresident medische zaken bij het door Pfizer overgenomen Medivation.
voda
0
‘Gewoon schofterig hoe de farmaceutische industrie zich gedraagt’

Veel nieuwe geneesmiddelen zijn erg duur en dit ligt grotendeels aan fabrikanten en hun jacht naar ‘excessieve winsten’. Dat zegt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer, die er maandag een hoorzitting over organiseert.

Elke dag komt Tweede Kamerlid Henk Nijboer naar eigen zeggen weer nieuwe misstanden tegen, nieuwe ‘stuitende en verwerpelijke voorbeelden’, die aantonen hoe de farmaceutische industrie haar marktmacht misbruikt. Zomaar een voorbeeld van de afgelopen weken: een onderzoek waaruit blijkt dat de opbrengsten van medicijnen miljarden hoger liggen dan de werkelijke productiekosten. Of: patenten die verkocht worden aan een indianenstam, een juridische truc om maar zo veel mogelijk winst te kunnen behalen.

Henk Nijboer, tweede kamerlid voor de PvdAFoto: Wiebe Kiestra
Maandag vindt op initiatief van Pvda’er Nijboer in de Tweede Kamer een hoorzitting plaats over dure geneesmiddelen. Betrokkenen mogen hun zegje doen: wetenschappers, apothekers, ziekenhuisbestuurders, patiënten en natuurlijk de farmaceutische industrie zelf.

Nijboer beet zich afgelopen maanden vast in het dossier en is vastberaden de ‘excessieve en buitenissige’ winsten en salarissen in de farmasector aan te pakken. 'Het is gewoon schofterig hoe ze zich gedragen. Het gaat wel om publiek geld.'

Waarom is een hoorzitting nodig?
‘De farmaceutisch industrie buit haar marktmacht uit en misbruikt haar monopoliepositie, terwijl er immense publieke belangen spelen. Patiënten zijn voor hun gezondheid en soms zelfs voor hun leven afhankelijk van de geneesmiddelen. Er zitten heel veel geneesmiddelen in de pijplijn en het gaat handenvol geld kosten als je daar geen druk op houdt. Er is nog veel werk aan de winkel.’

De afgelopen tien jaar zijn de zorgkosten met € 23 mrd gestegen. Slechts € 0,5 mrd daarvan komt voor rekening van geneesmiddelen. Richt u uw pijlen niet op het verkeerde probleem?

‘Nee. Want die medicijnprijzen zijn vooral gedaald dankzij beleid vanuit de overheid, niet omdat farmaceuten het initiatief daartoe hebben genomen. Bijvoorbeeld door het preferentiebeleid, waarbij medicijnen worden voorgeschreven die veel goedkoper zijn. Ook andere misstanden zijn aangepakt, zoals artsen die op wintersport gingen op kosten van de farmaceutische industrie. Er is veel gedaan om de kostenstijging te beperken. Dat betekent niet dat het nu in orde is. De winstmarges en de beloningen aan de top zijn excessief en de transparantie is ver te zoeken. Er is geen markt die zo intransparant is als deze.'

Aan welke knoppen kan de overheid draaien?
‘Ik werk nu aan een initiatiefnota met een aantal voorstellen. Je kunt bijvoorbeeld transparant maken wat we voor de geneesmiddelen betalen. Ziekenhuizen en zorgverzekeraars kunnen meer samen gaan inkopen, dat doen ze nu nog maar deels. En we kunnen meer gaan samenwerken met andere landen. Ook de patentwetgeving zou moeten worden aangepast, maar dat is een zaak van de lange adem.’
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft al stevig onderhandeld met de farmaceutische industrie. Was dat niet voldoende?

‘Dat een VVD-minister dat doet, toont aan hoe groot de misstanden zijn. De inspanningen van Schippers hebben zeker impact gehad, maar er is nog veel meer nodig om de sector gezond te krijgen. Ik vind bijvoorbeeld dat Schippers aan transparantie echt te weinig heeft gedaan. Wat is nou de moeite om zo’n prijsafspraak openbaar te maken? Alle farmaceuten waar ik mee heb gepraat, zeggen dat ze best transparant willen zijn. En toch gebeurt het niet. Wie is er nou precies tegen die transparantie?’

Heeft u nog wel voldoende oog voor het goede — een reeks nieuwe geneesmiddelen — dat de farmaceutische industrie heeft gebracht?

‘Dat heb ik zeker. Maar je ziet duidelijk dat farmabedrijven alleen aandacht hebben voor de ziektes waarmee geld is te verdienen. Naar grote ziektes in Afrika, zoals lepra, wordt nauwelijks onderzoek gedaan.'

Hoe kijkt de farmaceutische industrie aan tegen de discussie over dure geneesmiddelen? Lees maandag in het FD een interview met Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Benelux. Janssen is de farmatak van Johnson & Johnson, het grootste gezondheidsbedrijf ter wereld.

fd.nl/economie-politiek/1220383/gewoo...
voda
0
Positieve test Pharming met Ruconest

Gepubliceerd op 29 sep 2017 om 20:46 | Views: 824

Pharming 17:35
0,70 +0,01 (+1,29%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft positieve resultaten geboekt met klinische testen van zijn middel Ruconest voor behandeling bij kinderen. Dat meldde het biotechnologiebedrijf vrijdag.

Uit de test bij twintig kinderen kwam het beeld naar voren dat het middel onschadelijk is. Details over de effectiviteit volgen in een latere rapportage.
Ruconest is een middel dat helpt tegen de genetische aandoening angio-oedeem (HAE) waardoor onder meer acuut zwellingen kunnen ontstaan. Er is momenteel geen remedie tegen HAE maar bepaalde behandelingen voorkomen en verzachten de problemen die door HAE kunnen optreden.
Opop
0
quote:

voda schreef op 29 september 2017 20:39:

....
‘Dat een VVD-minister dat doet, toont aan hoe groot de misstanden zijn. De Hoe kijkt de farmaceutische industrie aan tegen de discussie over dure geneesmiddelen? Lees maandag in het FD een interview met Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Benelux. Janssen is de farmatak van Johnson & Johnson, het grootste gezondheidsbedrijf ter wereld.
Bij deze:

Farmabedrijf dreigt Nederland rug toe te keren.

Een van de grootste farmabedrijven ter wereld, Janssen, heeft het volkomen gehad met de felle Nederlandse kritiek op de hoge prijzen van medicijnen. Het concern overweegt zich terug te trekken uit de onderhandelingen in Nederland over de prijzen van nieuwe medicijnen. Het ontbreken van een prijsakkoord kan betekenen dat nieuwe geneesmiddelen van Janssen buiten het verzekerde zorgpakket vallen.
Lees ook het interview

‘Het is in Nederland enkel prijs, prijs, prijs’

‘Als lid van de farmaceutische industrie voel ik me hier opgejaagd wild. De behandeling die ons ten deel valt, is absoluut respectloos’, zegt Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Benelux. ‘Intern heb ik al vaker gezegd: als dit zo doorgaat, doe ik hier op kantoor in Breda het licht uit.’ Janssen is de farmatak van Johnson & Johnson, het grootste gezondheidsbedrijf ter wereld.

Sonja Willems, algemeen directeur Janssen:
De Janssen-directeur doet haar uitspraken vlak voor een hoorzitting maandag in de Tweede Kamer over dure geneesmiddelen. Initiatiefnemer Henk Nijboer (PvdA) beschuldigt de farmaceutische industrie van het maken van ‘woekerwinsten’.
Het licht uitdoen betekent volgens Willems dat Janssen niet langer deelneemt aan de onderhandelingen waarmee verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid kortingen op de introductieprijs van nieuwe medicijnen afdwingen. 'We registreren onze nieuwe geneesmiddelen en vervolgens zeggen we: dit is de prijs, zie maar wat je ermee doet. Jongens, trek je eigen plan.'
Niet eerder was een farmabedrijf zo uitgesproken kritisch over de complexe en soms langdurige onderhandelingen over medicijnprijzen in Nederland. Vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie reageren meestal in diplomatiekere termen op kritiek.
‘Open dialoog nodig’
In een reactie zegt Gerard Schouw, directeur van de branchevereniging van farmabedrijven, het door Willems geschetste beeld te herkennen. ‘Soms wordt in het buitenland met enige verbazing gereageerd op Nederlandse discussies over de geneesmiddelensector. In veel Europese landen is het beeld van de sector positiever. De opmerkingen van mevrouw Willems onderstrepen de noodzaak voor een open dialoog tussen de overheid, de sector en andere zorgpartijen.' Ook Willems zegt te hopen op een ommekeer en een dialoog op basis van wederzijds respect.
De Nederlandse discussie over medicijnprijzen leidt er volgens farmabedrijven nu al toe dat nieuwe, effectieve geneesmiddelen hier relatief laat worden geïntroduceerd. Willems ziet een verband tussen de moeizame introductie van nieuwe kankermedicijnen in Nederland en de overlevingskansen van patiënten met kanker. Die overlevingskansen zijn volgens de farmabedrijven slechter in Nederland dan in bijvoorbeeld België, Duitsland en Frankrijk.
Een steen des aanstoots voor Janssen is de beslissing van het ministerie van Volksgezondheid om een nieuw medicijn tegen bloedkanker vooralsnog niet te vergoeden, voor de meeste patiënten, totdat een speciale kortingsregeling is afgesproken. 'Iedereen vindt het een prachtig medicijn. We hadden al bijna een akkoord met de zorgverzekeraars', zegt Willems. 'En dan het ministerie: we gaan er nog eens naar kijken. Patiënt, wacht nog maar een jaar. Dan denk je toch op een bepaald moment: dit heeft geen enkele zin.'
In de discussie over hoge medicijnprijzen wijzen farmabedrijven er vaak op dat de uitgaven aan geneesmiddelen de afgelopen tien jaar nauwelijks zijn gestegen. Kamerlid Nijboer en minister Edith Schippers stellen daar tegenover dat de kostenstijging juist beperkt is gebleven door overheidsingrijpen. Meer prijsingrepen zouden nodig zijn om te voorkomen dat de uitgaven aan geneesmiddelen de komende jaren alsnog exploderen.

fd.nl/economie-politiek/1220223/farma...
[verwijderd]
0
quote:

de tuinman schreef op 2 oktober 2017 08:54:

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

Ablynx klaar voor lancering eerste medicijn
Gefeliciteerd Tuinman !
de tuinman
0
quote:

winx08 schreef op 2 oktober 2017 09:34:

[...]

Gefeliciteerd Tuinman !
Dank je wel.
Handel weer stilgelegd. 25% in de plus.
voda
0
Belgische wereldprimeur: leukemiepatiënt kankervrij zonder chemotherapie

Het Waalse biotechbedrijf Celyad is er in geslaagd een patiënt met leukemie, waarbij alle andere behandelingen waren mislukt, kankervrij te maken dankzij een nieuw geneesmiddel en dit zonder chemotherapie. Het gaat om een wereldprimeur.
Celyad werkt aan een geneesmiddel dat het immuunsysteem een enorme boost geeft. Daarbij worden cellen uit het lichaam gehaald en genetisch aangepast zodat ze kankercellen gemakkelijker kunnen herkennen en doden. Dat kan zonder het gebruik van voor de patiënt erg ingrijpende chemotherapie.

Bij testen in de VS en België op drie patiënten met leukemie reageerde één patiënt met AML - een specifieke vorm van leukemie - bijzonder positief op een lage dosis van het medicijn. “Er waren na de behandeling geen kankercellen meer waarneembaar in het bloed en het beenmerg”, aldus communicatiedirecteur Nicolas Van Hoecke. Bij de andere patiënten was dat niet het geval. “Maar dat is niet uitzonderlijk. Het ging om de laagste dosis van het medicijn”. Alle eerdere behandelingen bij de patiënt waren niet aangeslaan.

Hoopvol
Het gaat om een wereldprimeur voor Celyad, een Waals-Brabantse specialist in kankerbehandeling. “De behandeling vermijdt chemotherapie, wat voor patiënten erg zwaar en ingrijpend is”, legt Van Hoecke uit. Jaarlijks wordt ALM vastgesteld bij meer dan 20.000 mensen in de VS en bijna evenveel in Europa.

Het geneesmiddel zit nog maar in de eerste testfase en er is nog maar een positief resultaat vastgesteld bij één patiënt, maar toch is men bij Celyad erg hoopvol. Eerder waren er wel al positieve resultaten bij behandelingen van onder meer darmkanker “Dit is heel goed nieuws”. Op termijn kan de kankerbehandeling ook bij andere vormen van kanker worden gebruikt. “In theorie kan tachtig procent van de kankers herkend worden”, aldus nog Van Hoecke.

www.hln.be/nieuws/binnenland/belgisch...
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 26,560
Verschil -0,560 (-2,06%)
Hoog 26,980
Laag 26,380
Volume 112.312
Volume gemiddeld 81.657
Volume gisteren 86.317

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront