Ahold « Terug naar discussie overzicht

Ahold-Delhaize naar de 26 euro in 2017.

17.330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 ... 863 864 865 866 867 » | Laatste
Vlaming Koen
0
quote:

Groenalsgras schreef op 10 augustus 2017 09:28:

[...]

Goedenmorgen Koen,

Bedankt voor het artikel. Het verbaasd mij echter dat zelfs deze professional alleen maar verteld wat iedereen al weet, zelfs ik als pure -non-professional, maar dus geen woord rept over hoe en waarom dan de koers reageerde alsof het ziek aandeel betrof........misschien moet ik me maar ook gaan voordoen als professional en betaald krijgen voor het herhalen van feiten die iedereen al weet?

Hopelijk vandaag langzaam (of snel) weer naar boven!
Hij analyseert inderdaad de cijfers die iedereen nu heeft. Daaruit leidt hij af dat fundamenteel AD goed zit als bedrijf. Elk dergelijk bedrijf heeft in zijn objectieven en statuten "continuïteit" en "winstmaximalisatie" (of iets analoogs), en dus is de conclusie van Bolero in mijn begrip ervan: "AD is goed bezig met de synergieën van de fusie en staat ondergewaardeerd tegenover sectorgenoten". Ik vind dit een bevestigende en waardevolle analyse voor mijn LT-strategie. De bokkesprongen in de waan van de dag zijn daarmee inderdaad niet verklaard, maar dat is ook niet het opzet van de analyse van Bolero, die gericht is op fundamentele outlook als bedrijf.
gerrit 69
0
Als deze koersdaling vandaag doorzet kan AD de eerste steun op € 16,90 nog gaan testen.
rene66
0
quote:

africa2 schreef op 10 augustus 2017 10:16:

alleen maar positief nieuws en hoge koersdoelen en prima cijfers ,en toch knalt dit aandeel niet omhoog . Prima niveau en kans om in te stappen .
Het aandeel blijft dit jaar gewoon hangen tot er een activistische aandeelhouder aan gaat kloppen volgend jaar.
Dubbeltjegeenkwartje
0
Ik begrijp er echt werkelijk allemaal geen donder meer van.
Wie trekt hier aan welk touwtje?
gerrit 69
0
quote:

netniet schreef op 10 augustus 2017 10:27:

Ben even weggeweest. WAt wordt er bedoeld met NN?
Het aandeel Nationale Nederlanden Group genoteerd op de AEX.
Vlaming Koen
0
quote:

netniet schreef op 10 augustus 2017 10:27:

Ben even weggeweest. WAt wordt er bedoeld met NN?
jouw initialen :-)
hvasd2
1
Al geplaatst van DFT premium.. ?

Topman Ahold: ’Concurrentie met Walmart pas fel’
Ahold in VS klaar voor Aldi, Lidl en Amazon
Gisteren, 19:06 Edwin van der Schoot
AMSTERDAM - Respect is er zeker, maar Ahold is niet bang voor Aldi, Lidl of Amazon. En zeker geen prooi. Ahold Delhaize topman Dick Boer durft de goede kwartaalcijfers met de nodige retoriek te presenteren.

Een opmerkelijk kwartaal was het, voorjaar 2017. Een klein jaar na de juridische fusie tussen Ahold en Delhaize, stonden de financiële markten op hun kop door de entree van Internetgigant Amazon in het supermarktenlandschap.

De aankoop van supermarktketen Whole Foods voor ruim $14 miljard ontlokte analisten tot het hertekenen van het toekomstige supermarktenlandschap in de VS. Ahold Delhaize, hoewel marktleider aan de Oostkust van New York tot Miami, werd als prooi bestempeld voor Kroger, de Amerikaanse concurrent die groot is in het midden en westen van de VS.

Datzelfde Kroger gaf enkele weken later ook nog eens een winstwaarschuwing, waardoor Ahold wederom een tik kreeg op de beurs. Van €19,94 op 3 april daalde het aandeel onder invloed van deze jobstijdingen naar €16,74 op 30 juni. „Een afstraffing,” constateert NIBC-analist John David Roeg over de koersval van het concern na de Amazon en Kroger aankondigingen. De analist schrijft alleen op korte termijn ruimte te zien voor koersherstel. Wel noemt hij de resultaten van woensdag ’uitstekend’.

Verwachtingen overtroffen
Er werd weliswaar groei van de winst verwacht, maar Ahold wist die verwachtingen met een kleine 4% te overtreffen. Tevens denkt het concern niet €500 miljoen, maar €750 miljoen aan synergieën te kunnen realiseren uit de integratie van Ahold en Delhaize. Ook Ahold in Nederland presteerde sterk, net als Bol.com. België en Griekenland waren de brekebeentjes.

Joost van Beek (Theodoor Gilissen) is ook lovend voor nu, maar voorziet in 2019 wel een afvlakking van de winst per aandeel.

Topman Dick Boer nuanceerde dat Ahold wel eens een overnamedoel in de VS kan worden, zoals analisten van Bernstein schreven. „Wij zijn nu de sterkste in het oosten. De VS is ook niet echt één land. De oostkust (dichtbevolkt, in tegenstelling tot het midden, red.) is het enige waar wij naar kijken. We zijn daar sterk en worden nog sterker.” Frans Muller, voormalig Delhaize ceo, gedroomd opvolger van Boer, en nu belast met de integratie van beide concerns, vult aan: „Maar wij houden natuurlijk zelf wel onze ogen open voor mogelijkheden om met overnames onze positie aan de oostkust te versterken.”

Al veel online
Ook de entree van techreus Amazon met zijn diepe zakken heeft Boer niet laten schrikken: „Wij doen al veel online (€3 miljard van de kwartaalomzet, red.) met Peapod in de VS en Ahold.nl. Dat de internetjongens nu naar stenen winkels kijken, betekent dat wij het goed gezien hebben. Wij kunnen concurrentie aan, en bezorgdienst Amazon Fresh kennen we al.”

Ook Lidl (23 winkels) en Aldi (vergevorderde plannen) die de oostkust van de VS binnentrekken, houden Boer niet uit zijn slaap: „De Duitse discounters? Weet u, wij concurreren al jaren met Walmart, de grootste discounter ter wereld. We zijn wel wat gewend.”

Ahold Delhaize kan kwetsbaar zijn wanneer er een overnamebod komt, nu het voortbestaan van zijn bescherming, de Stichting Ahold Continuïteit, aan een zijden draad hangt. Een stemming over een verlenging van het voortbestaan van de SAC werd in 2016 in allerijl afgevoerd van de agenda van de aandeelhoudersvergadering, toen duidelijk werd dat de meerderheid van de aandeelhouders tegen zou stemmen. Of Boer cs het aandurven om het onderwerp (verlenging van het bestaan van de SAC die anders per december 2018 ophoudt te bestaan) voorjaar 2018 - de laatste kans - opnieuw op de aandeelhoudersvergadering ter stemming voor te stellen, werd gisteren niet duidelijk. Boer: „We moeten nog overleggen over wat er op de agenda komt te staan.”

Intern bij Ahold is de hoop vooral op oud-bestuurder Peter Wakkie en commissaris Jan Hommen gevestigd, die lobbyen voor stevige, wettelijke bescherming, in de vorm van een jaar bedenktijd bij vijandige overnamebiedingen op Nederlandse bedrijven.

Demissionair Minister Henk Kamp (EZ) is voorstander.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot op €17,27 (-2,5%).

Gevelboer
0
quote:

hvasd2 schreef op 10 augustus 2017 10:34:

....
De "afstraffing" van Ahold Delhaize is dus gebaseerd op de cijfers van Kroger, het verschijnen van Amazon en de concurrentie die tussen die miljoenen mensen 23 winkels wil neerzetten.

De cijfers van Ahold laten zien dat het gewoon een degelijke koers vaart. De cijfers lijken totaal niet op die van Kroger. Amazon moet eerst nog maar laten zien wat ze überhaupt van plan zijn met stenen winkels en Aldi en Lidl zullen de strijd aan moeten met Wallmart.
Kortom; het wordt tijd om Ahold te beoordelen hoe ze het zelf doen en niet doomdenken op nieuws/cijfers van anderen
[verwijderd]
0
quote:

Medicus schreef op 10 augustus 2017 09:58:

Ik verwacht pas volgend jaar wat meer vuurwerk, want een overname wordt dan een stuk eenvoudiger.
Inderdaad na de AVA in mei 2018.

Staat de bescherming niet op de agenda,dan kan het hete zomer worden.
Porscheknakker
0
Lager dan 16,04 (laagste koers afgelopen 52 weken) zal het toch niet worden, lijkt mij. Maar...je weet nooit.
gerrit 69
0
quote:

Vlaming Koen schreef op 10 augustus 2017 10:34:

[...]

jouw initialen :-)
Die vind ik leuk.
De koers van Ahold heel wat minder.
Het zijn toch de marges die het komende halfjaar onder druk staan is mijn mening.
T.overdose
0
Ik ga volgend voorjaar naar de AVA.
Als de bescherming wall SAC op de agenda staat zal ik zeker tegenstemmen.
Vanaf maart dit jaar is er forse verkoopdruk en AD is niet in staat om met gedegen strategie en cijfers aandeelhouderswaarde te creëren. Als dit zo doorgaat zullen de grootaandeelhouders zich gaan uitspreken met hun ideeën voor de bedrijfsvoering voor de toekomst van AD. Hopelijk komt de swung dan terug in de koers want dit is niet om aan te zien..
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 10 augustus 2017 11:03:

[...]
Die vind ik leuk.
De koers van Ahold heel wat minder.
Het zijn toch de marges die het komende halfjaar onder druk staan is mijn mening.
Zal wel meevallen.Synergievoordelen aan de inkoopkant.Dit jaar 220 mio .De concurrent heeft deze ruimte niet.
[verwijderd]
0
Om nog even door te gaan op de synergievoordelen:

Het lijkt me wel interessant om te weten of deze prijsafspraken ook via een combi wereldwijd gebeuren of alleen per werkmij.
Unilever bijvoorbeeld, levert niet alleen in West-Europa.
ronald64
0
Kom er maar in Gerrit 69. Onze Ad doet ook nog een duit in het zakje. Technisch staat het aandeel aan de vooravond van een nog forsere correctie www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2017/...
gerrit 69
0
quote:

ronald64 schreef op 10 augustus 2017 11:34:

Kom er maar in Gerrit 69. Onze Ad doet ook nog een duit in het zakje. Technisch staat het aandeel aan de vooravond van een nog forsere correctie www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2017/...
Het zou zo maar kunnen want veel overtuiging zie ik niet direct voor het aandeel AD.
Ik zie echter pas een forse correctie als de AEX onder de 500 duikt en dan gaat het vangnet op € 15,90 ook aan diggelen, maar gelukkig is dat rampscenario nog redelijk ver verwijderd.
De slogan van defensief en dus veilig gaat lang niet altijd op.
Het plaatje voor AD gaat pas positief veranderen boven de € 18,20 is mijn mening.
Tot zolang is het afwachten in de wachtkamer voor veel beleggers en believers in Ahold.
Gevelboer
0
quote:

ronald64 schreef op 10 augustus 2017 11:34:

Kom er maar in Gerrit 69. Onze Ad doet ook nog een duit in het zakje. Technisch staat het aandeel aan de vooravond van een nog forsere correctie www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2017/...
Nooit zal ik zeggen dat beleggen in defensieve aandelen saai is.
Het is gewoon rete spannend!!!
Wat zal de trigger worden voor een herstelbeweging?
Fundamenteel en technisch bevestigen elkaar niet, welke krijgt gelijk?
Wordt het een short - long strijd?
Inderdaad een aandeel om op de voet te volgen :-)
Bijna te spannend om er een belang in te hebben.
17.330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 ... 863 864 865 866 867 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:39
Koers 28,000
Verschil +0,120 (+0,43%)
Hoog 28,160
Laag 27,750
Volume 1.842.350
Volume gemiddeld 2.063.863
Volume gisteren 1.950.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront