Video: Adyen koopkandidaat voor september

Door ABM Financial News op 4 september 2023 15:24 | Views: 8.966

Video: Adyen koopkandidaat voor september
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn verdeeld over wat september zal brengen. Dit blijkt uit de enquête die analist Corné van Zeijl maandelijks afneemt onder beursexperts.

Klik hier voor: Adyen koopkandidaat voor september

Voor september is 36 procent van de experts optimistisch gestemd, terwijl 31 procent pessimistisch gestemd is. Dit betekent dat 33 procent neutraal is.

"De optimisten wijzen op het feit dat we nu toch wel echt dicht bij het einde van de renteverhogingen door centrale banken zitten en de economische vooruitzichten die langzaam wat verbeteren, met name in de VS", aldus Van Zeijl. "De pessimisten wijzen op de hoge waardering van aandelen in combinatie met de gestegen rente, op de problemen in China. En de sterk gestegen overheidsschulden."

Top & flop

Voor september hebben de experts vooral vertrouwen in Adyen, ASML en Ahold. "De experts houden wel van een koopje", aldus Van Zeijl, wijzend op de koersval van 54 procent voor Adyen na de halfjaarcijfers.

De experts adviseren om weg te blijven bij Philips. "Door de 'Exor move' heeft het aandeel een plus van 10 procent laten zien. De experts vinden dat overdreven."

Ook ArcelorMittal en ING zijn aandelen die de experts in september mijden.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Lord Apollyon
6
Ai, als de experts AdYen op de toppers lijst zetten gaat het voorlopig niet goedkomen ….
Henkk
0
beursexperts!? ABM FN-Dow Jones!!!?? of IEX media!?? Ze weten wat september zal brengen!!!!!!?????<< De AFM en DNB= analist Corné van Zeijl
Realy
0
Waarom ING mijden in september?? Koersdoel 20 euro!
Banken hebben een geweldig winst potentieel.
watergeus
1
Toch maar eens erbij gehaald: uit studie die de Cass Business School uit Londen publiceerdeop 15 april 2013: Aandelenindexen die willekeurig zijn opgebouwd, zijn succesvoller dan indexen die bepaald worden door marktkapitalisatie. Dat wil zeggen dat een chimpansee efficiënter zou investeren dan een mens.

De onderzoekers gebruikten een computerprogramma om te simuleren welke aandelen uit een index 10 miljoen apen zouden kiezen. Die willekeurige resultaten werden vervolgens vergeleken met de resultaten van aandelen gebaseerd op marktkapitalisatie-indexen, waarbij het grootste aandeel het zwaarste gewicht in de index krijgt. Daarvoor gebruikten de onderzoekers gegevens van 1968 tot 2011.

In die vergelijking wint de aap bijna altijd. "Zo goed als elke fondsbeheerder verliest van elke van onze 10 miljoen apen over de laatste veertig jaar", aldus co-auteur Andrew Clare.

Raadspel
Eerder onderzoek had ook al regelmatig duidelijk gemaakt dat de waarde van aandelen bepalen niet zozeer een wetenschap is, maar wel een groot raadspel. Zo dook in januari het bericht op van de kat Orlando, die een hoger beleggingsrendement haalde dan een heel team van professionals: 11 procent, in tegenstelling tot de magere 3,5 procent van de specialisten.

Het enige hoopvolle uit het onderzoek van Corné is, dat hij zelf steeds toch steeds meer op een aapje gaat lijken.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.