Koersval Philips drukt AEX

Door AFN op 22 oktober 2018 09:13 | Views: 7.138

Koersval Philips drukt AEX

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips ging maandag onderuit op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers, en dit drukte op de Amsterdamse hoofdindex. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie hoger op 525,23 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 747,81 punten. De beursgraadmeter in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,8 procent. De beurs in Milaan klom 1,2 procent onder aanvoering van de Italiaanse banken. De regering van Italië heeft tot 12 uur om haar ontwerpbegroting van 2019 toe te lichten.

Philips kelderde ruim 6 procent en was de grootste daler bij de hoofdfondsen. Het zorgtechnologiebedrijf had in het derde kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten en zag de omzet minder sterk stijgen dan analisten hadden verwacht.

Congres

Galapagos ging aan kop met een winst van 1,9 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft op een congres in Chicago gedetailleerde onderzoeksresultaten bekendgemaakt van een studie met het middel filgotinib tegen reuma.

Onlinebroker BinckBank, die afgelopen kwartaal fors minder winst boekte, daalde bij de kleinere bedrijven 5,2 procent. Voedingsbedrijf Wessanen klom 3,7 procent na een adviesverhoging door ABN AMRO.

Divisie

Fiat Chrysler steeg 4,8 procent in Milaan. De automaker verkoopt zijn divisie voor hightech auto-onderdelen Magenti Marelli aan investeerder KKR en auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei voor 6,2 miljard euro.

In Dublin won Ryanair 3,7 procent. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij boekte minder winst in de afgelopen zes maanden door de stakingen van het personeel. Het aantal reizigers viel wel 4,5 miljoen hoger uit op 76,6 miljoen.

De euro was 1,1542 dollar waard, tegen 1,1489 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 69,55 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 80,19 dollar per vat.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.