AkzoNobel verliezer op vlak Damrak

Door AFN op 8 september 2017 17:43 | Views: 2.087

AMSTERDAM (AFN) - Verf- en chemieconcern AkzoNobel ging vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs, die nagenoeg onveranderd sloot. Beleggers reageerden negatief op de winstwaarschuwing en het terugtreden van de financieel directeur van AkzoNobel. De aandelenbeurzen elders in Europa lieten eveneens geen grote koersschommelingen zien.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde vrijwel vlak op 518,82 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 802,50 punten. De beurs in Parijs sloot licht in het rood en Frankfurt steeg 0,1 procent. Londen daalde 0,3 procent.

AkzoNobel tekende een min van 0,6 procent op. Het bedrijf hield vrijdag een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Voorafgaand werd bekend dat financieel directeur Maëlys Castella vanwege gezondheidsklachten aftreedt en werd een winstalarm gegeven. Akzo zag eerder al zijn oververmoeide topman Ton Büchner vertrekken. Op de vergadering werd ingestemd met de benoeming van Thierry Vanlancker tot nieuwe bestuursvoorzitter.

Altice

Grootste daler bij de hoofdfondsen was telecom- en kabelconcern Altice met een koersverlies van meer dan 3 procent. ABN AMRO was de grootste winnaar in de AEX met een stijging van 1,5 procent. DSM volgde met een plus van 0,9 procent.

In de MidKap ging Air France-KLM aan kop met een plus van 2,5 procent. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern vervoerde in augustus in totaal bijna 9,4 miljoen passagiers. Dat is 5,1 procent meer dan een jaar geleden. Kunstmestproducent OCI stond onderaan met een verlies van 2,5 procent.

Takeaway

Bij de kleinere bedrijven kelderde Takeaway 8,5 procent. Grootaandeelhouder Prime Ventures heeft 2,75 miljoen aandelen van de maaltijdbezorger verkocht. Door de verkoop zakte het belang van Prime van iets meer dan 23 procent tot 16,8 procent. Effectendienstverlener Kas Bank dikte 1,7 procent aan na sterke halfjaarresultaten.

Op de lokale markt won VolkerWessels 0,1 procent. Het bouwbedrijf promoveert per 18 september naar de MidKap. VolkerWessels neemt de plaats in van vastgoedfonds Vastned (min 0,3 procent) dat een notering in de AScX krijgt.

De euro was 1,2037 dollar waard, tegen 1,2025 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie zakte 1,7 procent tot 48,24 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 54,22 dollar per vat.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Mrx77
0
Waarom is akzo een verliezer op damrak?
Volgens mij daalt akzo nauwelijks. Ahold is de grote verliezer. Daarnaast is rd de grote verliezer vd week aangezien olieprijs behoorlijk is opgelopen paar weken zelfs met meer dan 10 procent heeft rd totaal NIET van geprofiteerd, hoewel exxon en en chevron meer dan 5 procent zijn opgeklommen. Dat verklaart dat aex al twee wekenlang slechter doet dan de dax, dax stijgt al hele week en aex stijgt niet mee op stijging vd europese indices van afgelopen week. Aex is de slechtste uit de klas bij stijgingen en bij dalingen daalt aex al wekenlang het hardst....dus m.i. is aex de verliezer op de beurzen ipv akzo. Akzo heeft een behoorlijke.performance gezet, maar verwacht men dat akzo de aex naar nog hogere niveaus moet tillen!!
[verwijderd]
0
AKZO verliezer? Ja bij opening daarna gewoon doodleuk omhoog ok
Bijna in de plus te eindigen... slechts 0.6 in de min! Op een verkapte winstwaarschuwing... bizar!

RD is nu eenmaal gevoelig voor een dalende dollar ondanks dat de olieprijs up gaat!

Laat het volgende week lekker terug naar 515 of 512 gaan kunnen we daarna weer up! Luiken mogen we eens open gaan!

Export duitsland slecht en toch sluiten we bijna in de plus!
Mrx77
0
Zelfs toen euro flink daalde profiteerde rd ookniet. Dus niet bij stijgend olieprijs als bij dalende euro. Stijgende euro is pas vanaf gisteren. Rd zal niet veel last hebben van de tijdelijke koersbewegingen vd dollar die nu.politiek gedreven zijn.ipv economisch. Dus als.trump toch zijn zin krijgt en geloofwaardigheid terug is in zijn.politiek dan zal dollar heel hard aantrekken
Mick75
0
Zoals altijd. Uitermate goede journalistiek hier op IEX.
IEX laat ik tegenwoordig steeds vaker links liggen.
Geen enkele nieuwswaarde te vinden hier, louter domme stemmingmakerij in opdracht van zakenbanken.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.