Exor « Terug naar discussie overzicht

Forum Exor N.V. geopend

84 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Exor N.V. is een gediversifieerde holdingmaatschappij die eigendom is van de familie Agnelli. Al meer dan een eeuw creëert Exor N.V. bedrijven in diverse sectoren, en investeert het wereldwijd met een bedrijfscultuur die ondernemingsgeest en financiële discipline combineert.

Met een netto activawaarde van meer dan 27 miljard euro bestaat de portefeuille hoofdzakelijk uit bedrijven waarin Exor N.V. de grootste aandeelhouder is: Ferrari (productie en verkoop van luxe sportvoertuigen), Stellantis N.V. (productie van wagens, bedrijfsvoertuigen, bouw- en landbouwvoertuigen en -materieel), CNH Industrial (ontwerp en fabricage van commerciële voertuigen en landbouw- en bouwmaterieel), Juventus Football Club (exploitatie van een voetbalclub), Iveco Group N.V. (ontwerp, fabricage en marketing van commerciële en gespecialiseerde voertuigen en transmissiesystemen), The Economist (uitgeverij van kranten en tijdschriften), GEDI Gruppo Editoriale (uitgeverij van kranten en tijdschriften), en SHANG XIA (ontwerp van luxe meubelen, huishoudartikelen, kleding, lederwaren, juwelen en accessoires).

Bron: Cofisem - laatste update: 10 Aug 2022

Groet Henk
Kees1
0
Waarom komt Exor in de AEX en blijft HAL lokaal genoteerd? De deelnemingen van HAL hebben veel meer een Nederlands karakter dan die van Exor.
'belegger''
1
De AEX is volgens mij o.b.v. marktkapitalisatiesatie en vrije verhandelbaarheid (free float). Er wordt niet gekeken hoe 'Nederlands' een aandeel is.
Jos
0
Bij de Giro nog steeds geen opties EXOR.
Bij andere aanbieders wel ?
IEX geeft al wel iets weer maar dat is niet actueel.
Weet iemand hier iets meer van ?
voda
0
Videobericht: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

AEX stijgt vermoedelijk met 5 procent dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat in 2023 stijgen en ASML en Philips zijn de favoriete aandelen. Dit blijkt maandag uit de enquête die analist Corné van Zeijl afnam onder beursexperts.

"Volgens de experts wordt 2023 een aardig jaar [...] maar we gaan eerst een dip zien in het eerste halfjaar", aldus Van Zeijl.

De experts verwachten verder dat de rente niet zal dalen. Ook komt er een recessie aan en zal de euro versterken ten opzichte van de dollar.

Voor dit jaar is ASML verreweg het meest favoriete aandeel onder de beursexperts. De tweede naam is een opvallende, aldus Van Zeijl, want dat is Philips. Maar de nummer drie is dan wel weer een "oude vertrouwde", namelijk ING. En op de vierde plek staat Adyen. "Dat aandeel stond voor 2022 nog bij de floppers", merkt Van Zeijl op. En afgelopen jaar daalde het aandeel Adyen ook 45 procent. "Dat was puur een waarderingskwestie. De onderliggende winsten stegen wel met 24 procent."

ASM International sluit de lijst met toppers af.

De floppers voor 2023 zijn Unibail-Rodamco-Westfield, ArcelorMittal, nieuwkomer Exor en Randstad. Daarbij valt het Van Zeijl op dat de aandelen die voor 2022 als flopper werden getipt, bijna ook allemaal weer worden getipt als flopper voor 2023.

De experts zijn voor de AEX in 2023 redelijk positief gestemd. Zij rekenen op een slotstand aan het einde van dit jaar van 725 punten. De AEX sloot 2022 af op 689,01 punten, wat betekent dat de experts op een koersstijging van circa 5 procent rekenen.

Verwachtingen januari

Voor januari is ASML ook het favoriete aandeel van de experts. "Dat komt onder andere omdat beleggers verwachten dat de orders blijven binnenstromen als gevolg van het feit dat iedere regio zijn eigen chip-industrie wil opbouwen", zegt Van Zeijl.

ING staat nummer twee, "want die profiteert van de gestegen rente".

Adyen en KPN maken de topperslijst compleet.

De lijst met floppers voor januari bestaat uit ArcelorMittal, Besi, Exor, Randstad en Unibail-Rodamco.

De AEX zal in januari vermoedelijk stijgen. Van de experts rekent 45,0 procent op een stijging en 31,7 procent op een daling.

youtu.be/v52frOKEqLo

Klik hier voor: beursexperts tippen ASML en Philips voor 2023

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Agnelli niet herkiesbaar bij Exor

Door ABM Financial News op woensdag 18 januari 2023
Views: 1.452

(ABM FN-Dow Jones) Niet-uitvoerend bestuurder Andrea Agnelli stelt zich niet herkiesbaar bij Exor. Dit maakte de nieuweling op het Amsterdamse Damrak woensdag bekend.

Dit betekent dat Agnelli dit jaar bij de algemene aandeelhoudersvergadering afscheid neemt. Agnelli werd op de jaarvergadering van mei 2020 voor een periode van drie jaar benoemd.

Waarom Agnelli niet herkiesbaar is, werd niet gemeld in het persbericht.

Exor is de van oorsprong Italiaanse holding van de familie Agnelli, dat belangen heeft in grote bedrijven als Fiat Chrysler Automobiles, CNH en Ferrari, maar ook voetbalclub Juventus.

Exor kwam recent in de Amsterdamse AEX, waardoor Just Eat Takeaway 'degradeerde' naar de AMX.

Bron: ABM Financial News
Yitsan
0
Levendig forum, enthousiaste posts. Dat moet helemaal goed komen met Exor. Al twijfel ik nog over Heineken...
'belegger''
0
De drie grootste participaties zijnde Ferrari, Stellantis en CNH Industrial vertegenwoordigen nu tezamen €94 per aandeel Exor (*). De kleinere belangen plus een netto cash positie krijg je erbij en voor dat totaalpakketje betaal je €73.

Op dit moment heb ik een positie in Stellantis en niet in Exor. Met als reden de huidige waardering en het dividend van Stellantis. Dat zijn keuzes en doet wat mij betreft niets af aan Exor. Voor de lange termijn gaat mijn voorkeur misschien uit naar Exor.

(*) Op basis van de belangen per 30 juni 2022. Het zijn kernposities voor Exor. Ten opzichte van 31 december 2021 verschilt bijvoorbeeld alleen het belang van Stellantis maar met één tiende (14,3% vs. 14,4%) en de andere twee zijn gelijk gebleven.
voda
0
Meer omzet voor Iveco

Winst verdubbeld in 2022.

(ABM FN-Dow Jones) Iveco Group heeft in het vierde kwartaal van 2022 meer omzet en resultaat geboekt. Dit maakt het bedrijf uit Turijn, dat onder meer elektrische bussen bouwt, net als Ebusco, vrijdag bekend.

De omzet steeg van 3,38 miljard euro naar 4,42 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van een verlies van 26 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2021 naar 206 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2022.

Na aftrek van alle relevante posten bleef er een nettowinst over van 91 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog een verlies van juist 91 miljoen euro.

In heel 2022 bedroeg de nettowinst 159 miljoen euro, een verdubbeling van de 76 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg dan ook van 12,7 naar 14,4 miljard euro.

Iveco is in Italië genoteerd. Het recent in Amsterdam genoteerde Exor is grootaandeelhouder van Iveco.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
uniek alias
0
Het bedrijfsrendement van Stellantis steeg vorig jaar tot 13 procent en overtrof daarmee de verwachtingen van de analisten. Over 2022 wist de constructeur een record-nettowinst van niet minder dan € 16,8 miljard te boeken, wat 26 procent meer is dan in 2021, het eerste jaar van de groep. Het resultaat toont het suces van de fusie aan, want de hoogste gecombineerde winst van FCA en PSA Groupe – voor ze tot dezelfde groep gingen behoren – was net geen € 6 miljard, wat dus betekent dat de fusie voor een meerwaarde van € 10 miljard gezorgd heeft en dat het resultaat van het geheel duidelijk meer is dan de som van de delen.

Vorig jaar bedroeg de omzet van Stellantis € 179,6 miljard, wat 18 procent meer is dan in 2021, met dank aan de gestegen prijzen per auto. Het aantal verkochte auto’s daalde – voornamelijk door het gebrek aan chips en logistieke problemen (gebrek aan vrachtwagens en treinen om afgewerkte auto’s te transporteren) - lichtjes (-2,3%) tot 6.002.900 stuks.

Het is vooral in Europa dat de groep zijn verkoop zag teruglopen. Het oude continent was goed voor 2,63 miljoen auto’s (-8%), terwijl de groep in Noord-Amerika een verkoopsstijging van 2 procent tot 1,86 miljoen auto’s noteerde. Toch was ook het eindresultaat in Europa ruimschoots positief en werd in alle werelddelen winst gemaakt.

Stellantis wijst ook op het succes van zijn elektrische portfolio en laat weten dat het aantal leveringen van elektrische auto’s vorig jaar met 41 procent gegroeid is tot 288.000 stuks. De bestverkochte auto van Stellantis was vorig jaar de Peugeot 208. De groep zegt de Europese nummer één te zijn in de verkoop van elektrische lichte vrachtauto’s en de Europese nummer twee als het gaat over elektrische auto’s in het algemeen.

De constructeur maakte ter gelegenheid van de publicatie van de jaarresultaten ook bekend dat hij voor € 1,5 miljard aan eigen aandelen gaat inkopen om zo voor extra inkomsten voor de aandeelhouders te zorgen. Daarnaast krijgen de aandeelhouders ook een dividend van € 1,34 per aandeel (€ 4,2 miljard in totaal) en worden de personeelsleden beloond met een totale bonus van € 2 miljard.

Ook voor 2023 heeft Stellantis hoge verwachtingen. De groep mikt op een nieuw jaar van groei met dubbele cijfers, te danken aan hogere autoprijzen waarvan de groep echter stelt dat ze dit jaar minder fel zouden stijgen dan vorig jaar, minder problemen met de toevoer van chips (al zal die problematiek toch blijven spelen tot eind dit jaar) en een verhoogde productie en toegenomen industriële efficiëntie. Die efficiëntiewinsten en synergieën zorgden in 2022 al voor een besparing van € 7,1 miljard wat nog een stuk meer is dan het jaarlijkse doel van € 5 miljard dat voor 2024 was vooropgesteld toen de groep ontstond.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Exor

Van 102,00 naar 110,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het koersdoel voor Exor verhoogd van 102,00 naar 110,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Daniele Ridolfi paste de waarderingen aan van alle beursgenoteerde belangen van Exor en voerde ook enkele andere wijzigingen door aan de taxaties na de resultaten over het vierde kwartaal en de inkoop van eigen aandelen ter waarde van 250 miljoen euro.

Ridolfi past een korting toe van 25 procent ten opzichte van de intrinsieke waarde van het aandeel.

De intrinsieke waarde van Exor bedraagt nu 141 euro per aandeel, wat een korting van 45 procent impliceert. "Een piek", stelde Ridolfi vast, en reden om het koopadvies te handhaven.

Het aandeel Exor sloot maandag op 75,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
uniek alias
0
Stellantis behoudt sterke prijsstelling in belangrijke Noord-Amerikaanse markt

Stellantis behoudt een sterke prijsstelling in zijn belangrijke Noord-Amerikaanse markt. Die is goed voor 60% van het aangepaste bedrijfsresultaat in 2022. Een geleidelijke oplossing in de toeleveringsketenverstoringen zou de prijszetting dit jaar wel neerwaarts kunnen beïnvloeden, menen sommige analisten. Dat komt omdat de recente productiebeperkingen die hielpen om de prijzen op te trekken en om kortingen te vermijden, weg aan het ebben zijn.

Bolero
voda
0
08:44
*Exor nettowinst 2022 4,23 miljard euro, was 1,72 miljard euro
08:44
*Exor nettokaspositie eind 2022 0,8 miljard euro
08:44
*Exor stelt dividend over 2022 voor van 0,44 euro per aandeel, was 0,43 euro
08:44
*Exor geeft geen outlook voor 2023
voda
0
Exor 8 procent minder waard

Grote winst versterkt kaspositie.

(ABM FN-Dow Jones) Exor heeft afgelopen jaar de waarde van zijn portefeuille met bijna 8 procent zien dalen, terwijl de financiële positie sterk verbeterde dankzij een nettowinst van ruim 4,2 miljard euro. Dat maakte de investeerder in de Europese auto-industrie met een notering aan het Amsterdamse Damrak maandagochtend bekend.

De nettovermogenswaarde daalde van 31,1 miljard eind 2021 naar 28,2 miljard per eind vorig jaar. Per aandeel bedroeg de daling 7,6 procent van 132,41 naar 122,34 euro. Daarmee deed Exor het 6,6 procentpunt beter dan de MSCi Wereldindex.

De kaspositie verbeterde van 3,9 miljard euro negatief naar 800 miljoen euro positief, dankzij het nettoresultaat van 4,23 miljard euro in 2022. Een jaar eerder was dit nog 1,72 miljard euro.

Exor verkocht de herverzekeraar Partner Re voor 8,6 miljard euro per 12 juli.

Exor stelt een dividend voor van 100 miljoen euro, of 0,44 euro per aandeel. Dat is een cent meer dan over 2021. Ook werd de laatste tranche van 150 miljoen euro van een aandeleninkoop ter waarde van 500 miljoen euro vandaag goedgekeurd.

Het bedrijf draagt Nitin Nohria voor als nieuwe voorzitter als opvolger van Ajay Banga, en Sandra Dembeck en Tiberto Ruy Brandolini D'Adda als nieuwe niet-uitvoerende directeuren.

Exor is sinds 12 augustus vorig jaar genoteerd aan Euronext Amsterdam en is sinds 6 december opgenomen in de AEX index. Het bedrijf heeft zijn grootste belangen in Ferrari, Stellantis en CNH Industrial.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Exor blijft laag gewaardeerd

Focus verschuift naar beursgenoteerde investeringen.

(ABM FN-Dow Jones) De vermogenswaarde van Exor per eind 2022 komt goed overeen met de taxatie van Degroof Petercam, en dat betekent dat het aandeel nog steeds tegen een forse korting wordt verhandeld.

Degroof Petercam denkt dat de huidige vermogenswaarde alweer is opgelopen naar 135,30 euro per aandeel, na de daling in 2022, wat een korting oplevert van 42,5 procent. Dat is fors meer dan de korting van 28 procent die volgens de analisten zou moeten gelden. Exor rapporteerde maandag zelf een waarde per eind 2022 van 122,30 euro per aandeel.

Dit kan verbeteren als de beleggingen verschuiven naar aantrekkelijkere segmenten dan alleen de auto-industrie, denkt Degroof Petercam. De investering van 1,5 miljard euro in strategieën van private funds is bijna afgerond met de transacties in Ligotto en Ventures en Exor heeft aangekondigd ook 5 miljard euro in beursgenoteerde beleggingen te willen investeren, in de sectoren luxe, zorg en technologie.

Volgens Degroof Petercam zijn er wel forse pakketten nodig als tegenwicht tegen de grote belangen in Stellantis, Ferrari en CNH Industrial.

Het dividend van 0,44 euro per aandeel over 2022 is iets hoger dan 0,43 euro een jaar eerder, omdat het aantal aandelen is afgenomen. Exor zal een stabiel dividend van zo'n 100 miljoen euro per jaar blijven uitkeren, aldus Degroof. Als Exor eigen aandelen blijft inkopen, dan zal hierdoor de uitkering per aandeel oplopen.

Degroof hanteert voor Exor een koopadvies met een koersdoel van 96,00 euro. Maandag noteert het aandeel 0,3 procent lager op 77,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
uniek alias
0
Conclusie:

Exor hield in 2022 redelijk stand in een moeilijk beursjaar dat woog op de koersen van haar belangrijkste participaties. De belangrijkste participaties (Ferrari, Stellantis, CNH Industrial) presteerden echter goed in 2022 en konden mooie winststijgingen realiseren. Met de verkoop van PartnerRe beschikt Exor nu over een grote kaspositie die het gaat investeren in bedrijven in luxe, gezondheid en technologie om haar portefeuille minder cyclisch te maken. We denken dat wanneer dit geld geherinvesteerd zal zijn, Exor een kwalitatief sterke portefeuille bedrijven zal bezitten en dat dan de hardnekkige discount op de intrinsieke waarde zal afnemen. Aan de huidige waardering vinden we het aandeel nog koopwaardig.

bron en volledig artikel: www.dierickxleys.be/nl/studies/exor
voda
0
10:15
*UBS verhoogt koersdoel Exor van 103,00 naar 104,00 euro
10:15
*UBS handhaaft koopadvies op Exor
84 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:35
Koers 104,300
Verschil +0,500 (+0,48%)
Hoog 104,300
Laag 103,400
Volume 67.087
Volume gemiddeld 144.634
Volume gisteren 132.951

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront