Unilever « Terug naar discussie overzicht

Vleesvervangers zijn ongezonder dan vlees

5 Posts
NLAEX
0
Vleesvervangers zijn de nieuwe hype.

Deze producten zitten vaak vol met gist en zetmeel, heel ongezond voor het gebit en het lichaam.

De ingrediënten zijn volop bewerkt. Kunstmatige vitamines worden om de vleessurrogaten nog iets van zogenaamde voedingswaarde te geven.

Zuiver vlees is zoveel gezonder.
Onbewerkt. Vol met vitamines, eiwitten, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Ook Unilever investeert in vleesvervangers. Met veel propaganda proberen voedingsbedrijven consumenten te misleiden.
NLAEX
0
De centrumrechtse partij Forza Italia wil met een wetsontwerp Italiaanse ouders wettelijk verbieden om hun kinderen een veganistisch dieet voor te schotelen, of zoals omschreven in het voorstel 'een dieet met een gebrek aan elementen die essentieel zijn voor een gezonde en gebalanceerde groei.' Dat schrijft de Italiaanse krant La Republica.

Het wetsvoorstel komt er nadat enkele gevallen van ondervoeding in Italië gelinkt werden met een veganistisch dieet. Zo was er een kind van één jaar oud in Milaan dat het gewicht van een baby van drie maanden had omdat zijn ouders hem veganistisch opvoedden. In een ander geval was een 12-jarige jongen uit Bergamo gestopt met groeien - volgens de vader - door de voedingskeuze van zijn moeder voor hem. De rechter oordeelde toen dat de moeder voor hem minstens één keer per week een vleesgerecht moet bereiden.

'Ik heb niets tegen veganisten of vegetariërs zolang het gaat om een vrije keuze van volwassenen', zegt het Italiaanse parlementslid Elvira Savino aan Reuters. 'Ik vind het gewoon absurd dat sommige ouders hun wil op een bijna fanatieke manier mogen opleggen aan hun kinderen, vaak zonder degelijke wetenschappelijke kennis of medisch toezicht.'

De wet zou betrekking hebben op minderjarigen onder de leeftijd van 16 jaar. Volgens Savino kan een veganistisch dieet bij kinderen leiden tot een tekort aan ijzer, zink, B12 en andere vitaminen die nodig zijn voor de ontwikkeling.
NLAEX
0
Sommige mensen slaan een beetje door. Veganistische ouders moesten in Italië hun kind af staan. Het jochie van 14 maanden woog nauwelijks meer dan een pasgeboren baby.

Ondervoed

De ouders van het arme jochie verloren de voogdij nadat het kind werd binnengebracht in een ziekenhuis in Milaan, weet Nieuwsblad.be. De grootouders brachten het jochie naar het ziekenhuis. Daar bleek uit bloedtesten dat hij serieus ondervoed was. De calciumwaarden van het kind waren amper hoog genoeg om te kunnen overleven.

Ook leed de baby aan een hartafwijking waar hij direct aan geopereerd moest worden. „Natuurlijk maakte zijn hartafwijking zijn gezondheid nog slechter, maar we stellen ons nu toch ook vragen bij de voeding die hij kreeg”, zegt arts Luca Bernardo, hoofd van de pediatrische afdeling van het ziekenhuis.

Supplementen

„Op zich is het geen probleem dat een kind andere voeding krijgt dan gewoonlijk, wij stellen die beslissing ook niet in vraag. Wel had dit onder begeleiding moeten gebeuren en had het kind vanaf de geboorte ijzer- en calciumsupplementen moeten krijgen”, aldus de arts. Het jongetje herstelt goed in het ziekenhuis, maar de ouders zullen de voogdij waarschijnlijk kwijt zijn. Een Italiaanse rechter zal daar binnenkort de uitspraak over doen.

De laatste anderhalf jaar zijn er al 4 kinderen van veganistische ouders in het ziekenhuis opgenomen.
FORT1944
0
quote:

DeVliegendeFries schreef op 28 maart 2021 22:25:

Okee
dDe toekomst van de veeboer en voor veel dieren hangt aan een zijden draadje .


5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 feb 2024 17:39
Koers 46,860
Verschil +0,130 (+0,28%)
Hoog 47,030
Laag 46,690
Volume 1.092.800
Volume gemiddeld 1.254.152
Volume gisteren 1.620.368

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront