Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Overname Wereldhave binnen 3 tot 6 maanden (en een Poll overnameprijs)

6 Posts
Hancock
3
Kijkende naar de koersontwikkeling van Wereldhave(WH) vandaag en gisteren staan we op een all time Low weer bijna . Kijkende naar wat WH nog steeds waard is aan netto intrinsieke waarde: 1.5 miljard. 1500 miljoen euro. Kijkende naar de huidige koers: 6.89 * 40 mil. = 275 miljoen. Betekent dat er een onderwaardering van 1225 miljoen euro in de koers zit..

1225 mil.:40 mil. = € 30.62 per aandeel aan onderwaardering of fundamentele waarde per aandeel. Het is maar net wat voor een naam je het beestje geeft..
Wat je verder moet weten is dat WH altijd 80% van haar (huur)inkomsten als dividend uitkeert. Dit heeft WH zelfs vastgelegd in haar statuten en zij is hier wettelijk toe verplicht(natuurlijk calamiteiten zoals een wereldwijde pandemie nagelaten, events die 1X in de 100 jaar gebeuren letterlijk)
Een pandemie die dankzij de huidige, zeer hoge stand van de medische wetenschap hoogstwaarschijnlijk niet langer gaan duren dan 6 tot 12 maanden maximaal..


Je kunt mij heel veel vertellen. Maar dat de huuropbrengsten naar 0 gaan is natuurlijk totaal geen realistisch beeld. Misschien dat 10% tot 15% van de toch al zwakke huurbroeders omvalt in deze eerste 3 maanden.. Maar die waren dan toch al aan de beurt geweest eerder of later een paar jaar. Een aantal bedrijven blijft gewoon huur betalen, ondanks dat ze het moeilijk hebben. Dit komt omdat de overheid tal van regelingen op touw heeft gezet om ze te helpen. Misschien at ze een paar maanden half of geen huur betalen in 2020. Maar je zult zien dat dat reuze mee gaat vallen.. En een aantal bedrijven zoals supermarkten en bouwmarkten boomen de pan uit.. Laten we dat ook even niet vergeten(!!)
Laat ze eens over 2020 misschien 20% minder huuropbrengsten hebben, lijkt me nog hoog geschat, hebben nog steeds 80% wat ze binnenkrijgen aan huurpenningen..
En wie zegt, dat als de maatregelen verruimt zijn en alles weer bij het oude is, dat deze huurpenningen niet alsnog dan wel geheel of gedeeltelijk geïnd gaan worden..?

Laat mij eens een scenario schetsen. Binnen nu en 3 tot 6 maanden komt er een aankondiging dat er een vaccin klaar ligt en uitgerold gaat worden.. Vergeet niet dat bijv. Een Bill gates 7 laboratoriums uit de grond heeft gestampt en 2 miljard dollar investeert in een zo snel mogelijke oplossing..(!!!) De Amerikanen doen niet aan langdurig op muisjes en aapjes testen, die zijn slimmer en zij testen direct op mensen.. Daarom zijn en blijven zij ook wereldleider. Als het er écht op aan komt, zijn de Amerikanen in staat vreselijk gas te geven, in tegenstelling dat het altijd op het bot verdeelde Europa(maar dat terzijde) Ergo. Gaat dus 3X zo snel in VS dan als in Europa. Uiteraard zal het vaccin dan wel mondiaal gekloonde kunnen worden en uitgerold onder de wereldbevolking.. Dit zal dan binnen 1 á 2 maanden geklaard zijn..

Wat betekent dat voor Wereldhave? Op het nieuws van een vaccin zal er een koersexplosie plaatsvinden omdat dit het einde van het corona tijdperk inluidt en de anderhalve meter economie. Verder zullen Retail winkels weer normaal gaan draaien en een boom in hun verkopen hebben. Omdat iedereen heeft uitgesteld en opgepot, haar behoeftes in zaken zoals reiskoffers, kleding enzovoorts.
Ik hoef niet uit te leggen wat dat betekend voor de huurinkomsten die dan met misschien terugwerkende kracht alsnog voldaan worden voor heel 2020..

Verder zal er mijn inziens direct een bod op WH plaats gaan vinden vanwege de massief, Kapitale met de grote K, gigantische onderwaardering op het vastgoed..
Markt is natuurlijk als een dwaas doorgeschoten én kapot gehedged door shortfondsen zoals Goldman Sachs. De koersval van bijv. gister van bijna 9% weer, ligt echt niet aan kleine verkopende particuliertjes of pensioenfondsen die allang verkocht hebben, die zijn er allang uit. Puur clubs met grote partijen geleende aandelen die de koers kapot dumpen, met voorbedachten rade.(dit is ook zichtbaar aan de dag handelsvolumes) Voor een dievenprijs een overname realiseren.. En voor de rest wordt de handel grotendeels door computergestuurde daytraders bepaald die “go wit the Tech analyse flow gaan” en die wordt nu helaas bepaald, de technische analyse, voor dit aandeel door de grote shortfondsen zoals een GS (zie het AFM register maar eens voor de short noteringen, en die zijn grotendeels niet accuraat vanwege de vertragingen en de drempels die de hoogte bepalen van de meldingen..(lees: het is veel meer huidig dan in de registers staat vermeldt..) Bij de huidige marktomstandigheden kunnen de shorters nog best wel eens stevig hun vingers branden. Bij vaccinnieuws moeten zij ogenblikkelijk hun gehorte posities terugkopen wat een gigantische koerrstijging van vele euro's te weeg gaat brengen.. Dit gaat hun kapitale winsten drukken omdat ze natuurlijk niet allemaal tegelijk de aandelen voor dezelfde prijs in handen gaan krijgen. Wordt dringen bij de uitgang.. ;-)

Trouwens, even of the record, ik weet nog wel legio mogelijkheden voor het vastgoed als er onverhoopt retailers uit mochten verdwijnen verdwijnen.
Waar is een enorme vraag naar? Juist goedkope starters woningen. Wat is er nu makkelijker dan die panden ombouwen tot goedkope appartementen en die verkopen aan jonge starters, waar nu geen aanbod voor is. Denk dan aan meerdere woningen bij elkaar zodat ze een complex, een woning commune kunnen gaan vormen met tal van voordelen hieraan. Dit gaat het nieuwe woonevangelie worden. Moet WH nu al op inspelen, waant daar is ontzettende veel geld mee te verdienen. Ik denk trouwens ook aan de 2e en 3e 3n 4e verdieping boven al die winkels. Kunnen makkelijk tot woonlaag omgebouwd worden, zonder al te grote investering. En wie wil er nou niet boven op een winkelcentrum wonen met voorzieningen zoals een parkeerplaats, supermarkt, en een fitness school(service center..) Zo moeilijk hoeft dit spelletje niet te zijn.. Genoeg mogelijkheden om de inkomsten te boosten..

Ok, laagste koers in 3 maanden: € 6.00 rond wat ik zo zie bij De Giro.
Standaard overnamepremie: 35% 6/100* 135= € 8.10
Overname zou dan voor bekendmaken vaccin voor Corona plaatsvinden, dus binnen nu en 3, hooguit 6 maanden
..
Als trouwens het bestuur van WH dit bod dan overneemt en aanbeveelt aan haar aandeelhouders. Dan weet je 100% zeker dat ze onder 1 hoedje met bepaalde marktpartijen hebben gespeeld en er zelf ook beter van gaan worden..(denk aan gouden handrukken, premie voor goed begeleiden bedrijf van de beurs, andere commerciëlen bij andere bedrijven, of dik betaalde nonsens baan als extern adviseur voor WH…) Dan weten jullie dit alvast.
Een anders scenario is dat er een biedingsstrijd ontstaat omdat er meer kapers op de kust zijn die willen toehappen op het idiote afgewaardeerde vastgoed van WH..
En dan kun je veel hogere prijzen gaan zien.

Poll:
Wat wordt de hoogte van het initiële overnamebod van WH?
Ik zelf bijt de spits af met: € 8.10

€ Mr. J.Bonds: € 8.10

Bijlage:
Hancock
3
BRON: thehill.com/changing-america/well-bei...

Bill Gates is spending billions to produce 7 potential coronavirus vaccines
The billionaire told The Daily Show the move will waste billions of dollars, but will save precious time.

By
Joseph Guzman

getty: Billionaire philanthropist Bill Gates
Story at a glance

Gates said that at most his foundation would end up picking two out of the seven vaccine candidates.
That means billions of dollars spent on manufacturing would be abandoned.
He said it’s worth it, as the world is in a situation where the economy is losing trillions of dollars.
Microsoft founder and billionaire philanthropist Bill Gates said his foundation is funding the construction of factories that will manufacture seven promising coronavirus vaccines.

In a clip released from Friday’s episode of The Daily Show, Gates said his foundation, the Bill and Melinda Gates Foundation, is moving forward with building manufacturing capacity for the seven vaccine candidates to save time, as the novel coronavirus continues to spread throughout the world.

“Even though we’ll end up picking at most two of them, we’re going to fund factories for all seven just so we don’t waste time in serially saying ‘ok which vaccine works’ and then building the factory,” Gates told The Daily Show host Trevor Noah.

ADVERTISEMENT
America is changing faster than ever! Click now to follow Changing America on Facebook and Twitter and stay up-to-the-second on the latest news and smartest insights.

“It’ll be a few billion dollars we’ll waste on manufacturing for the constructs that don’t get picked because something else is better. But a few billion in this situation we’re in, where there’s trillions of dollars...being lost economically, it is worth it,” Gates said.

“We can save months, and every month counts.” @BillGates and Trevor discuss combating coronavirus tonight at 11/10c pic.twitter.com/fYijnZa6tF

— The Daily Show (@TheDailyShow) April 3, 2020
Chessplayer1992
0
Wishful thinking. De onderwaardering is duidelijk, maar de getaxeerde bedragen zijn al lange tijd niet betaald voor winkelcentra. Daarnaast, dan zijn er wel mooiere winkelcentra om over te nemen dan WH.
Hancock
3
quote:

Chessplayer1992 schreef op 16 april 2020 16:45:

Wishful thinking. De onderwaardering is duidelijk, maar de getaxeerde bedragen zijn al lange tijd niet betaald voor winkelcentra. Daarnaast, dan zijn er wel mooiere winkelcentra om over te nemen dan WH.
Laat ze dan op 50% gaan zitten, wat al nergens op slaat en wat ook nooit in een real life scenario gaat gebeuren..,(wie verkoopt er nou in godsnaam een pand met waarde van 100.000 voor 50.000? wat al onmogelijk wordt als je dit per opbod laat doen, met meerdere bieders ga je eerder richting 70% á 80% van de reële waarde. Zo is mijn ervaring met executieveilingen. En dan nog had je een koers van € 15 moeten hebben.. En waarom kan opeens een belegger niet meer verder dan 6 tot 12 maanden kijken? ik durf er een huis om te verwedden dat na 12 maanden Corona al lang van tafel is door vaccin's en dat de markt weer bijna grotendeels hersteld is. Kijken wat je dan voor winkelcentra's gaat krijgen als alle consumenten na maanden van binnen zitten weer naar buiten mogen en weer aan het kopen mogen slaan(is toch het natuurlijke instinct van de dames, kunnen zij ook niets aan doen :-)

De huidige koers slaat gewoon helemaal nergens op en is het resultaat van doorgeslagen angst en shortfondsen zoals GS.. (Goldman Sachs of Geen Stijl kun je dit vuige clubje zonder scrupules beter noemen.. Zij zijn de enige die van een globale pandemie, van doden, profiteren, gaan dus letterlijk over lijken)

Maar dat de huidige koersval een zeer plotselinge verandering koersverandering (omhoog voor de duidelijkheid) teweeg gaat brengen, in 3 maanden van 18 naar 6, dat staat als een paal boven water. Dat kan niet anders. Koers is veel en veel veel en veel en veel te veel doorgeslagen. Wat is er nu feitelijk veranderd voor WH anders dan wat verminderde huuropbrengsten in een paar huursectoren, bedrijven die veelal ook staatshulp krijgen? Laat ze dan eens het dividend verlagen naar één euro voor één of 2 jaar. Nou en? heb je bij een koers van 20 nog steeds 5% dividendrendement. Want 20 is de koers waar dit fonds nu éigenlijk met verbod op shortselling, wat wij in NL natuurlijk weer niet doen, op had moeten staan.. 26 april zal er een hoop duidelijkheid verschaft worden op de AVA.

Als mijn redenatie klopt, binnen nu en 3 tot 6 maanden. Een overnemende partij gaat niet afwachten met bieden totdat er Corona vaccin nieuws uitgebracht wordt. Dan zijn ze zeker te laat..

En als dat overnamebod er dan ligt, HA! dan moet je die schofterige hedgers en shorters zoals GS eens naar de uitgang zien rennen! Dit is hun grootste nachtmerrie en het risico wordt met de dag groter...(!!!!!!) Verheug me er nu al op!
Hancock
3
PS. Ik verdenk GS ervan dat zelfs bij een overnamebod zij profiteren. Dat zij geldelijk in het hedgefund zoals Blackrock zitten dat het bod gaat doen.. Let maar eens op! Dit soort eet altijd van 2 walletjes.. Zulke viezeriken zijn het wel. Waar zij kunnen creëren zij zelf (fake)negatief nieuws over hun potentiële slachtoffers. Of zitten zij achter de media met belangen, die dat publiceren.
Kletserr
0
Ik houd het bij ECMPA voorlopig. Zie ik ook wel als een stevige potentiële stijger met min of meer dezelfde redenering over de winkelcentra.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jul 2024 17:35
Koers 13,520
Verschil -0,040 (-0,29%)
Hoog 13,580
Laag 13,440
Volume 32.877
Volume gemiddeld 93.096
Volume gisteren 37.888

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront