TomTom maart 2018

3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RickBreda
0
quote:

*Natte krant* schreef op 28 maart 2018 09:03:


Niks aan de hand TT daalt gewoon mee met de nederlandse techbedrijven.
PentaGoNix
2
Ach, we gaan gewoon weer terug naar de 6 regionen. Net zoals vorig jaar dalen we flink me re en het bestuur? Ach, die heeft dd schaapjes al op het droge en weten precies welke deals met wie zijn binnen gehaald terwijl wij maar moeten blijven gokken
limomilo
0
Tomtom maakt kaarten van bestaande wegen, en zorgt voor regelmatige up-dates.
Maar voetgangers, fietsen, motors,auto´s en vrachtauto´s moet de auto zelf zien en dat is niet tomtom´s pakkie aan.
DD12
0
TomTom 25
0
En door het stil blijven oa, worden steeds meer beleggers het aandeel beu, en gaan we steeds een stapje lager....tot waar?
TomTom 25
0
Elk herstel wordt nu inderdaad gebruikt om te verkopen wies. Dat kun je nu duidelijk zien. Maar ja, welk herstel? Never catch a faling knive.
*Natte krant*
0
quote:

Tomtom25 schreef op 28 maart 2018 09:21:


En door het stil blijven oa, worden steeds meer beleggers het aandeel beu, en gaan we steeds een stapje lager....tot waar?

Ik wil niet pessimistisch zijn maar de 6,xx lonkt voor de shorters. De stoplosses die daar getriggered kunnen worden.....Kan je hier wat mee?
TomTom 25
0
quote:

*Natte krant* schreef op 28 maart 2018 09:33:


[...]
Ik wil niet pessimistisch zijn maar de 6,xx lonkt voor de shorters. De stoplosses die daar getriggered kunnen worden.....Kan je hier wat mee?


Klopt, koop iig niet meer bij voorlopig....even afwachten nu...pfff
[verwijderd]
0
quote:

Hannamagis schreef op 22 maart 2018 10:41:


Vrees dat we door de steun van 7,50 gaan en dan gaan we de 6 voor de komma zien wat lang geleden is. Ik word steeds bescheidener en teken al voor een exit tussen de 8,50 en 9 euro.
*Natte krant*
0
quote:

Tomtom25 schreef op 28 maart 2018 09:37:


[...]

Klopt, koop iig niet meer bij voorlopig....even afwachten nu...pfff

Het is natuurlijk niet chique om me op dit niveau te begeven maar het volume. Het lijkt wel een cijferdag.
De Londense vrienden moeten gedacht hebben. Easter. The beast from the east.
bert190
0
Inmiddels -/- 30 % in een paar weken tijd. WAAROM.... is dat toch met al dat positieve nieuws.
RickBreda
0
quote:

bert190 schreef op 28 maart 2018 09:45:


Inmiddels -/- 20 % in een paar weken tijd. WAAROM.... is dat toch met al dat positieve nieuws.


Inderdaad WAAROM?

Achter de schermen positief en grote spelers die met TT samenwerken.

HG, wat ga je ons op de AVA laten zien? Ga je ons misleiden, als dank voor onze trouwe aanwezigheid, of ga je gvd nu eindelijk eens aan de beleggerswaarde werken!?!
*Natte krant*
0
quote:

Sander1234 schreef op 27 maart 2018 23:02:


Waar is de goeroe ' justin ' eigenlijk gebleven? Post die nog wel eens wat of heeft hij het ook op gegeven?

Sterretje Justin Sterretje.
RickBreda
0
Shorten moet per direct verboden worden!!

Huidige lage koers is pure WAANZIN en slaat werkelijk nergens op!
RickBreda
1
Nooit gedacht deze belachelijk lage koersen nog te zien te krijgen terwijl iedereen die TT al langer volgt weet dat ze goud in handen hebben!

Dus kopen, buy, buy!
harrysnel
13
Het probleem voor de koers van het aandeel TomTom is het totale gebrek aan communicatie over de relevante bedrijfsmatige ontwikkelingen (daar hoort Consumer niet bij en zouden ze het best over zwijgen), met name over de belangrijkste BU Automotive. Het is mogelijk om nieuws uit de sector voortdurend 2 kanten op uit te leggen vwb implicatie voor TomTom. Bij TomTom is het vervolgens twee keer “bingo” in de zin dat het daalt op negatief nieuws vanuit sector, bij positieve ontwikkelingen zakt het aandeel eveneens omdat TomTom zwijgt over de eigen betrokkenheid en daardoor het idee ontstaat dat de boot gemist wordt. Wat voorbeelden:

- Uber komt augustus 2016 met mededeling dat ze een half miljard gaan investeren in Maps. ING analist noemt dit slecht nieuws voor TT omdat er daardoor concurrentie bij zou komen. Dit commentaar zette koers onder druk. De inspanningen kunnen echter ook prima complementair zijn aan de samenwerking met TomTom en dan zou deze extra focus/inspanning van Uber juist het belang van Maps onderstrepen en wijzen op cruciale positie van TomTom binnen sector. Onlangs zet Uber ontwikkelingen op gebied van autonoom rijden stil vanwege ongeluk en dan is TT voor de belegger wel gerelateerd aan dat probleem omdat Uber een partner is.

- TomTom zakt vanaf CES 2016 omdat er bij die conferentie het idee wordt gewekt door concurrentie (met name MobilEye) dat het maken van Maps eenvoudig is en mogelijk geen noodzakelijk puzzelstukje voor de SDC. TomTom zakt omdat Goddijn wijst op de moeilijkheden van autonoom rijden en dat het nog een lange weg is naar Level 5 (en dus inkomsten) waar automakers/start-ups/chipbedrijven de auto’s al in 2020 zelfstandig zien rijden. Tesla lukt het vervolgens niet om autonoom van oost naar west te rijden in VS, Uber stopt vanwege ongeluk, Toyota volgt en nu dus ook tijdelijke stop NVIDIA. Het blijkt allemaal toch moeilijker dan gedacht. En TomTom, dat niet meegestegen is maar juist gedaald op berichten van concurrentie die voortgang claimen op SDC gebied, zakt nu weer omdat het actief is op SDC gebied.


TomTom heeft geen grip op bepaalde ontwikkelingen binnen de sector of op het optreden van de concurrentie in de media. TomTom kan echter wel uitleggen waar het staat door te communiceren. Het liefst hoor ik namen verbonden aan deals. Ik vind dat TomTom dit zelfs verplicht is naar haar aandeelhouders. Als dat echt niet kan/mag (geloof ik niet) is het ook mogelijk om met zelfvertrouwen en zonder gezucht/gestotter de kansen te schetsen zonder namen te noemen. Niet dat “too early to say” geleuter van Goddijn.

Om het vervolgens nog erger te maken houdt TomTom vast aan Consumer dat de voortgang binnen Automotive (zie orderboek) vertroebelt voor de belegger. Ook verandert het de EPS definitie waardoor we nu zakken vanaf E8 na cijfers ipv vanaf E10. Daarbij gaat Goddijn zelfs zo ver om het orderboek, dat vorig jaar nog “te lumpy” was om gedurende jaar met update te komen, al in februari voor het lopende jaar downplayen.

Juist na 13 jaar kapitaalvernietiging, na daling vanaf >E12 de afgelopen 2,5 jaar, na het pleidooi rond overname van HERE om TomTom vooral bijelkaar te houden en voor een zelfstandig scenario te gaan, na de toezeggingen op AVA’s over beter communiceren, na de belofte om te gaan werken aan korte termijn winstgevendheid, na het misslaan van de diversificatie plank vwb Consumer dat het aandeel de nek heeft omgedraaid, na het terugkopen van aandelen voor gemiddeld E9,26.........moet TomTom nu laten horen waarom beleggen in het aandeel een goede investment case is.

Als Goddijn dit niet kan heeft hij de morele plicht om op te stappen. Als hij dit niet wil speelt hij een smerig spelletje en stuurt aan op Exit. Hoe je het ook wendt of keert: Goddijn is niet te handhaven als CEO.

Jmho
[verwijderd]
0
Bij een dergelijk lage koers wordt de overname prijs toch ook steeds lager en dan zou het bij de founders op een gegeven moment toch ook dun door de broek moeten gaan lopen
3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 13:06
Koers 7,275
Verschil +0,230 (+3,26%)
Hoog 7,290
Laag 7,050
Volume 96.691
Volume gemiddeld 788.232
Volume gisteren 223.920