TomTom maart 2018

3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

holenbeer schreef op 28 maart 2018 21:07:


[...]
Ach Mippert, bij Gala doe je het toch ook prima?
Mijn scenario is een flinke klapper maken bij TT en die dan in Gala stoppen, en daar een nog grotere klapper maken. Als dat lukt dit jaar ben ik met pensioen


Prachtig, ik zit ongeveer voor een derde in tt en voor een derde in binck en voor de rest in andere aandelen.

Bij binck zie ik ook regelmatig rare sprongen dus daar denk ik dat er ook iets broed. Hopelijk kan ik een tt en daarna binck klapper maken.
RickBreda
0
quote:

RickBreda schreef op 27 maart 2018 17:41:


Moest weer lager sluiten, pesten houd nog niet op!
Maar heb het eerder meegemaakt, oerknal omhoog kan zomaar starten.


Ik gaf het gisterenavond al aan!

Laat koers van >€15,00 maar snel komen!!!
pwijsneus
0
Baidu Announces Notes Offering Worth $1.5 Billion

March 28, 2018 11:15am Comments

Baidu recently announced a public offering of notes aggregating $1.5 billion. These notes have been issued in two tranches of different amounts, with varying coupon rates and maturities.

The first tranche of $1 billion carries an interest rate of 3.875% and is due in 2023 while the second tranche of $500 million, which has an interest rate of 4.375%, is due in 2028.

The company stated that the transaction proceeds will be used to repay existing debt and for general corporate purposes.

Baidu's Cash Position

At the end of fourth-quarter 2017, cash, cash equivalents and short-term investments were RMB100.5 billion ($15.44 billion). Net operating cash inflow was RMB 10.0 billion ($1.53 billion) and capital expenditures were RMB 1.2 billion ($183 million).

We believe that the company has a strong balance sheet, which will help it to capitalize on investment opportunities, further improving its growth prospects. The senior notes' offering will bring down the company's cost of capital, in our view, thus strengthening its balance sheet and supporting growth.

Bottom Line

Baidu provides Internet search services in China. It also offers a Chinese language search platform for businesses to reach their customers.

Baidu's increasing presence in the autonomous driving space is helping in improving its competitive position. Just recently, the company got the long-awaited go-ahead to conduct open-road tests for its autonomous driving vehicles in designated areas in Beijing. This makes Baidu the first company to receive licenses for conducting road tests in Beijing, which is a big positive.

Some of the current buoyancy surrounding the shares is related to the company's dominance in the mobile search market and online video as well as its consistent product development efforts. We believe that it has significant growth potential in the mobile market over the long term.

However, higher promotional expenses, heavy spending on new growth areas and increasing competition in its own search platform poseas concerns.

Ook nog: digiday.com/marketing/baidu-sets-shop...
"Baidu sets up shop in London to drive European expansion"
Overtake
0
quote:

Alien schreef op 28 maart 2018 21:14:


[...]

Ik denk dat deze Den Drijver mogelijk gelijk heeft. Wat we weten van HG is hij niet vies is van zelfverrijking (opties) en niet graag geld geeft (dividend). Als hij zelf de tent zou willen verkopen dat had hij net als MobilEye TT van te voren in de picture gezet met mooi berichten e.d. Nu de koers zo laag staat en een mogelijk bod is geweest van zeg €10+, zou hij deze moeilijk hebben kunnen afwimpelen. En daarom een bank in de arm nemen en maar proberen er meer uit te slaan.

Zoiets ja.

Den Drijver zit er natuurlijk regelmatig naast, maar kan en wil zich niet veroorloven dat hij dit niet gewoon te horen heeft gekregen. Mogelijk van degene van de founders of JdM die benaderd is voor de overname.

Diegene heeft het misschien willen forceren en dan lijkt de poging om de opbrengst te maximaliseren via Deutsche Bank wel een logische.
[verwijderd]
0
quote:

nestel schreef op 28 maart 2018 21:10:


[...]

Gedaan.
De 8,15 waren mijn aandelen,... doorlopende order die op 2 sec werd afgetikt.

Je hebt toch zelf die doorlopende order geplaatst op 8,15 waarom moet de AFM daar naar kijken dan?
Erg chebbi
0
Muy bien.
T2 is ook mijn grootste positie. Wilde op 7.14 nog bijplukken, maar helaas. Ik hoop trouwens wel dat ze maar 5 % op de markt zetten. Dan krijgen we een bodem onder de stockprice
DerksVisie
0
quote:

RickBreda schreef op 28 maart 2018 21:21:


[...]

Ik gaf het gisterenavond al aan!

Laat koers van >€15,00 maar snel komen!!!


Gaat wel lekker zo eerst Delta Lloyd nu TomTom, ik ben benieuwd welk forum ik je over een jaar weer zie.
bekeken
1
Uiteindelijk kan hier ook sprake zijn van de hier veel besproken "dirty exit":

Een of meerdere wel of niet strategische partners (private equity kan ook) zou een bod kunnen doen van zeg € 12.00, waarbij de founders blijven zitten met hun 45%.
Voor de free float wordt dan € 1.4 mrd betaald, rekening houdend met de kas positie. De totale equity value is op € 12.00, € 2.8 mrd met een enterprise value van € 2.6 mrd.

Na de aankoop wordt Telematics verkocht voor minimaal € 700 mln (bedrag regelmatig door Wies genoemd). Wat mij betreft kan op basis van de voor Fleetmatics betaalde multiples best € 1 mrd worden neergeteld.
Ook de consumentendivisie kan nog geld opleveren, zeker gezien de deferred revenue. (rekening houdend met de buitengewone lasten werd in Consumer in 2017 winst gemaakt, en met de besparingen en deferred revenue zal dit oplopen in de komende jaren, ook al is het een sterfhuisconstructie).

Dan blijft de kern over: license en de sterk groeiende automotive divisie, waar naar mijn berekeningen op basis van de autoverkopen en het orderboek, in de eerste twee maanden van 2018 een groei is gerealiseerd van ca 60%. Automotive zal in de komende jaren een sterke groei van de cash flow laten zien. De consensus cijfers laten zien dat de kas positie in de komende twee jaar zal oplopen tot ca € 400 mln.

Kortom, de timing lijkt perfect. De koers is voldoende in elkaar getrapt om nu met een exit strategie te komen en de huidige aandeelhouders blij te maken met een dode mus. Een bod van € 12.00 lijkt fantastisch (+50% ten opzichte van het slot van vandaag, maar nog steeds rond het niveau van eind 2015/begin 2016).

Kopers blij, Founders blij (applaus op de AVA in plaats van rotte tomaten) en aandeelhouders ook blij (lees de voorgaande 200 posts er maar op na).

Nadat de deal gesloten is, lopen de nieuwe aandeelhouders binnen met de verkoop van assets, die de aankoopprijs terugverdienen en hebben ze de parels gratis over.

Zo ging het ook bij Vendex (de aankoopprijs werd alleen al terugverdiend met de verkoop van onroerend goed). De kopers kregen omgerekend meer dan € 40 per aandeel terug met een rendement van 300%.
Bij Ten Cate gebeurt nu hetzelfde. De opbrengst van de composietendivisie dekt de aankoopprijs en de eigenaren hebben nog steeds 80% van de onderneming over.

TomTom 25
0
Zo, ben dan wel weer hoger terug ingestapt, maar nu toch wel blij mee.....ben erg benieuwd naar morgen.....wat zal tt zelf te zeggen hebben...dat wordt wel belangrijk....goed, de boel is in gang gezet...nu op mijn vingers blijven zitten de komende dagen/weken....wat gaat de koers doen....
TomTom 25
0
Waar zijn tatje en MM eigenlijk. Mis hun wel....en wies, je klinkt nu een beetje zurig vind ik. Heeft ook voor jou net iets te lang geduurd. We moeten hier op zich nu heel blij mee zijn denk ik. Morgen weten we waarschijnlijk meer. Succes een ieder die het vertrouwen in de koers heeft gehouden.
vCalker
0
quote:

Tomtom25 schreef op 28 maart 2018 21:33:


Waar zijn tatje en MM eigenlijk. Mis hun wel....


Tatje heeft een feest van pa tatje, hij had vanochtend al voorspeld dat er veel alcohol gedronken zal worden. Wordt denk ik een flesje extra voor hem ;)
longjohn
0
Bekeken: dit is dus exacte waar ik inderdaad ook voor vrees zoals door mij twee maanden geleden aangegeven. Mocht het inderdaad het een constructie worden waarbij het management aan boord blijft en de aandelen terugkoopt (via welke constructie dan ook) kan je met een gerust hart verdedigen dat HG Nina Brink heeft verstoten als meeste onbetrouwbare persoon.
Toch blijf ik (wellicht tegen beter weten in) vertrouwen/hopen dat HG een hogere moraliteit kent en wars blijkt te zijn van dit soort spelletjes.
Toon27
0
Zou het, gezien de datum van dit bericht, ook kunnen dat de cijfers van Q1 zodanig tegenvallen dat men ivm een eventuele terugval van de koers nu tot dit besluit gekomen is?
TomTom 25
1
quote:

Andros schreef op 28 maart 2018 21:46:


Zou het, gezien de datum van dit bericht, ook kunnen dat de cijfers van Q1 zodanig tegenvallen dat men ivm een eventuele terugval van de koers nu tot dit besluit gekomen is?


Heb je het orderboek gezien van de laatste jaren? En consumer zou ook zwarte cijfers krijgen....denk niet dat dit tegen gaat vallen....kwartaal is trouwens nog niet eens voorbij.....
snowhmr
0
quote:

longjohn schreef op 28 maart 2018 21:40:


Bekeken: dit is dus exacte waar ik inderdaad ook voor vrees zoals door mij twee maanden geleden aangegeven. Mocht het inderdaad het een constructie worden waarbij het management aan boord blijft en de aandelen terugkoopt (via welke constructie dan ook) kan je met een gerust hart verdedigen dat HG Nina Brink heeft verstoten als meeste onbetrouwbare persoon.
Toch blijf ik (wellicht tegen beter weten in) vertrouwen/hopen dat HG een hogere moraliteit kent en wars blijkt te zijn van dit soort spelletjes.Ik ben er ook bang voor er is geen bedrijf geïnteresseerd in TT als geheel. Dus kopen en opknippen, maar daar was HG altijd op tegen wordt interessant wat er gaat gebeuren. Krijgen de aandeelhouders een leuke bonus of alleen de founders. TT heeft nooit iets gedaan voor de aandeelhouder waarom nu wel.
ischav2
0
Vreemd dat vlak voor sluitingstijd deze zeer koersgevoelige informatie naar buiten komt...... hopelijk voor de zittende aandeelhouders geen fake news. Reuters is wel een gerenommeerd persbureau, dus kan het wel waar zijn. Maar vindt het wel vreemd qua timing.
DerksVisie
0
quote:

Andros schreef op 28 maart 2018 21:46:


Zou het, gezien de datum van dit bericht, ook kunnen dat de cijfers van Q1 zodanig tegenvallen dat men ivm een eventuele terugval van de koers nu tot dit besluit gekomen is?


Allemaal speculatie maar de 2 meest realistische opties zijn 1: iemand heeft een bod op TomTom gedaan, zoals onze meest verachtte huisanalist heeft gezegd. Want als het bestuur echt dolgraag het bedrijf had willen verkopen dan waren ze eerst langs de bevriende partijen te gaan om te kijken of deze geïnteresseerd waren.

Maar er is ook een tweede optie en dat is de verkoop van TomTom Telematics, daar had HG zich al is een keer over versproken dus dit lijkt mij dan ook de grootste kans. Dit zou betekenen dat TomTom blijft bestaan en tegenwoordig open staat voor verkoop. In dat geval alleen maar pluspunten voor de koers en voor de lange termijn aandeelhouders.

Ik zal hier nog even die mooie quote van conference call Q3:

Harold C. A. Goddijn
- TomTom N.V. -
Co-Founder, Chairman of the Management Board and CEO

Yes, so -- okay, so Telematics, first. So Telematics, we have -- so Telematics is mostly European play. Let's be clear. I think it's about 90% of the
revenues Telematics have generated is in Europe. We have that presence in North America. It is not very big, but it's also not -- it's growing quite
nicely, not costing us anything, just keeps us in the game there. I don't see any benefit of closing that. We stay close to the market and understand
the developments, you never know. And I don't think it's distracting management from what they need to do in that core markets. So I'm quite
happy with what's going on there. I think for your other question, do you want to spin it off or not, it's an interesting question. What we...

Taco J. F. Titulaer
- TomTom N.V. -
CFO and Member of Management Board

Sorry, the question was for PNDs, I think, not Telematics.

Harold C. A. Goddijn
- TomTom N.V. -
Co-Founder, Chairman of the Management Board and CEO

PND? Yes, right.

Francois Auguste Roger Meunier
- Morgan Stanley, Research Division -
MD

For PNDs, yes. But I just -- because it's interesting as well I just let you talk.TomTom 25
0
quote:

ischav2 schreef op 28 maart 2018 21:53:


Vreemd dat vlak voor sluitingstijd deze zeer koersgevoelige informatie naar buiten komt...... hopelijk voor de zittende aandeelhouders geen fake news. Reuters is wel een gerenommeerd persbureau, dus kan het wel waar zijn. Maar vindt het wel vreemd qua timing.


Daar heb je wel een punt. Ik denk ongeveer 2 minuten voor sluiting. Misschien net even te vroeg op de knop gedrukt.....klok stond niet bij....
nestel
1
quote:

TKR schreef op 28 maart 2018 21:26:


[...]
Je hebt toch zelf die doorlopende order geplaatst op 8,15 waarom moet de AFM daar naar kijken dan?


Klopt natuurlijk helemaal en kan er een mooie auto kopen. Ik heb dit gedaan, zodat mijn aandelen niet kunnen worden uitgeleend en paste deze elke keer aan na gelang de TT koers. Kopen op voorkennis is echter sowieso strafbaar, DAAR moeten ze naar kijken bij een koersprong van meer dan 10%. Mijn aandelen stonden bovenaan in het orderboek. Deze is in 30 sec helemaal leeggetrokken. Echt niet normaal bij geen nieuws. 20 sec NA sluiting komt Reuter met nieuws rondom TT. Dat mag best even worden uitgezocht... en zoals gezegd, bij een plus 10 is de AFM verplicht dit te doen en evt. gedane orders terug te draaien bij gebleken voorkennis van de koper.

Ik ben echt heel tevreden met deze onverwachte prachtige winst, maar het stinkt gewoon.

www.afm.nl/~/profmedia/files/onderwer...
3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2020 17:35
Koers 7,440
Verschil +0,195 (+2,69%)
Hoog 7,485
Laag 7,290
Volume 300.332
Volume gemiddeld 772.300
Volume gisteren 168.106