KPN « Terug naar discussie overzicht

Hoe groot is de kans dat KPN overgenomen wordt of fuseert ?

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
gpjf
0
Ik geloof zeker niet in een overname van kpn door een Chinese of andere Aziatische /exotische partij, Daar zal de politiek niet mee akkoord gaan. Desalniettemin sluit ik steeds meer niet uit dat KPN opgeslokt wordt in de consolidatieslag die in de telecom wereld plaatst vindt. We zien al tijden dat de koers amper van zijn plaats komt en sterk het gevoel geeft op zijn plaats gehouden te worden om niet-uit de pas te lopen. Misschien is het wel aardig nu het aandeel al een tijdje vrij saai is, te brainstormen over dit onderwerp . Wat zouden mogelijk kandidaten kunnen zijn? Telefonica,Orange ,samenwerking met Belgacom, Deutsche Telecom . Ook Kpn heeft jaren geleden al eens gezegd dat er maar ruimte is voor 3 partijen in Nederland waarbij ze zichzelf overigens als één van die partijen zag. Ik denk dat hun positie in de afgelopen jaren niet sterker op is geworden en zij iets moet doen om een vuist te kunnen maken tov de andere partijen. Enfin laat je visie maar eens horen want voorlopig blijft het nog stil rond dit aandeel. Ibarra moet eerst de zaakjes op een rijtje zetten en zal niet vóór het vertrek van Blok al stappen zetten.


lokeend
1
Carlos Slim is een hele goede vriend van AT&T-topman Randall Stephenson, wellicht heeft Randall Carlos tijdens het golfen de gouden tip gegeven.
En vandaar de positie die Slim heeft in KPN en de overnamepoging van Slim
Olie=Business
0
Slim heeft ook al eens aangegeven dat hij zijn belang van 21(?)% wil verkopen......
Denk dat je het dichter bij huis moet zoeken....Belgacom, Deutsche Telekom, Telefonica...
gpjf
0
De politiek zal zeker zijn invloed hebben in de positie van kpn maar ook de zaak niet tegenhouden zoals bij Slim. Daarom denk ik aan samenwerking met een Europese club van één Europa en daar binnen de ruimte om als politiek grensoverschrijdende afspraken te maken
Olie=Business
0
quote:

gpjf schreef op 22 februari 2018 08:29:


De politiek zal zeker zijn invloed hebben in de positie van kpn maar ook de zaak niet tegenhouden zoals bij Slim. Daarom denk ik aan samenwerking met een Europese club van één Europa en daar binnen de ruimte om als politiek grensoverschrijdende afspraken te maken


klinkt logisch
Smakkie
0
AIVD heeft een te groot (veiligheids)belang om dit over te dragen asn een buitenlandse partij. Bijv overname fox iT door KPN maakt een verkoop onwaarschijnlijker. Op de achtergrond gebeurt er meer dan wij weten en zien. Ben er overigens van overtuigd dat het aandeel dit jaar 20% zal stijgen. Bij verdere daling zal ik mijn positie vergroten.
gpjf
0
Die veligheidsbelangen begrijp ik maar dat geldt natuurlijk ook voor andere landen binnen Europa en als we toch streven om voor onze veiligheid binnen Europa één gezamenlijk beleid te voeren en met name op het terrein van digitale technologie / communicatie dan zal dit nooit een breekpunt zijn volgens mij. Dat ligt uiteraard anders voor een Mexicaan of een Aziatische grootheid.
Kaspersky
0
Ik denk voor de komende jaren 0%. Ik zit sinds 2011 in KPN en ik verwacht geen overname op korte termijn; tenzij KPN stopt met het leveren van diensten aan de overheid. Als aan die voorwaarde wordt voldaan is de kans bijna 100%; met een verwachte waarde van €4,00-€4,20.
xof
0
Ik denk dat de DutchDiscount nog geldt en idd uit veiligheidsoverwegingen geen buitenlandse investeerders. Binnen EU, is DT de sterkste en minst bedreigend, maar zij zijn al aanwezig op de NL markt.

De kans op overname is dus laag. Uitbreiding dienstverlening ohgv G5, hosting en security zie ik grote kansen met de overheid als bescherming. Het blijft een saai maar degelijk dividend aandeel.

Carlos wil er vanaf, die Hollanders achter de dijk geven hem geen kans.
Kaspersky
0
Carlos heeft zijn belang al flink verlaagd; wel jammer.. ik had meerdere keren wel een overname verwacht. Nederland is niet echt een open markt :(

edit*: voor dividend wel een leuk aandeel om "erbij" te hebben. Op de zakelijke markt staat KPN sterk.
IMILLIONAIR
0
Analist Tim Poulus van marktonderzoeker Telecompaper vindt een overname van KPN door EQT zeker geen onwaarschijnlijk scenario. „Analisten van Citibank hebben pas uitgerekend dat KPN op de beurs nu evenveel waard is als de huidige waarde van hun glasvezelnetwerk dat 30% van hun kabels omvat. De rest van het bedrijf krijg je er dan gratis bij. KPN is de afgelopen twee jaar 10% in waarde gedaald, terwijl glasvezelbedrijven tientallen procenten zijn gestegen. En EQT is net een nieuw fonds gestart. Die hebben geld. In Denemarken is hetzelfde gebeurd.”

EQT kocht in Nederland eerder al de kabelbedrijven Delta, CIW en Caiway en is hier nog steeds actief op de glasvezelmarkt onder de naam Glasvezel Buitenaf.

Koers is idioot laag, dat er dan kapers op de kust zijn is dan ook niet vreemd.
SDV70
0
ik geloof er ook niet in.
zweedse overnames in NL zijn gen groot succes, kijk maar naar Nuon

Wel knap dat het aandeel al tijden net boven de 2 euro blijft hangen, dat was tussen 1995 en 2010 wel even anders
Blub
1
Charlie1972
0
Hoihoi ben nieuw hier en heb me ingelezen. Als EQT 11.1 miljard wil betalen komt dat toch neer op een koers van 2.65? dat zou toch peanuts zijn tov huidige koers?
Of zie ik iets over het hoofd?
drooglegging
0
Niet!

Er was een kleine op vering bij de koers, maar die liep er weer even hard uit, de muren zijn dermate hoog dat het een onmogelijke missie zal worden.

Behoud dividend zal de komende jaren belangrijk worden, het bedrijf is relatief makkelijk leesbaar, de prik(omzet/winst) is bijna elke kwartaal in de consensus, bijna eng eigenlijk, een paar kwartalen boven de consensus uitkomen zou al bijzonder goed nieuws zijn.


Mevrouw Snoep van de zakelijke markt heeft gecommuniceerd dat de uitstroom/daling klanten tot een einde is gekomen en dat er medio 2021 misschien wel enige groei kan ontstaan na misschien wel 6-8 jaar zware dalingen, een trendbreuk?

De gedachte dat KPN in de data-hotels gaat is misschien niet eens zo gek, het maakt het pakket voor de zakelijke klant compleet.
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 okt 2021 16:26
Koers 2,641
Verschil -0,051 (-1,89%)
Hoog 2,687
Laag 2,630
Volume 14.723.670
Volume gemiddeld 12.368.369
Volume gisteren 25.737.647