KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2 nov tot 9 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel V

45 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
SpecKlaas
0
De kruitdampen zijn weer een beetje opgelost na de 3e kwartaalcijfers.

De 3- en 4-euro believers wisselen elkaar af in de commentaren. Echter er is niets veranderd. De cijfers waren goed en dus zal de koers herstellen. De verwachtingen waren wel iets hoger.
Daar hebben we dan nog de rest van het jaar voor. Het gaat goed komen, die 4 euro komt er. Niet dit jaar dan wel in de eerste helft van het volgende jaar.
Erik9400
0
Vandaag in het nieuws meer over data 4g

Kpn doet dat slim door vaste klanten dubbele databundel te geven...zo stap je niet over...heb wel vertrouwen in koers bedrijf...nu koers op beurs nog
[verwijderd]
0
For today: PP=3.336
Resistance: R1=3.375; R2=3.408
Support: S1=3.302; S2=3.264

The nearest st-resistance: ~3.365
The next (important) r-zone: ~3.40-3.42 (see last week posts for details)
[verwijderd]
0
KPN Play beschikbaar, kost 11,99 euro per maand
maandag 2 november 2015
De in april door KPN aangekondigde OTT-dienst Play is live. Via een aparte website kunnen consumenten zich aanmelden voor een gratis proefmaand. Klanten die daarna nog voor het einde van dit jaar een abonnement afnemen op KPN Play betalen de eerste 11 maanden 11,99 euro per maand. Het reguliere tarief is 14,99 euro per maand.

KPN Play werd in april dit jaar aangekondigd door KPN. Via de OTT-dienst zijn films, series en de meest bekeken tv-zenders live beschikbaar. De dienst is beschikbaar voor iedereen met een internetverbinding, dit hoeft geen internet van KPN te zijn.

KPN Play bestaat uit een app voor iOS en Android, waarmee de dienst op smartphones en tablets kan worden bekeken. Er is nog geen ondersteuning voor smart tv’s, Apple TV of Android TV. De dienst werkt wel via de Google Chromecast. Een app voor Windows is ook niet beschikbaar.

22 zenders live te bekijken
Via KPN Play zijn 22 zenders live te bekijken, waaronder NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5 en 7, SBS 6, the Discovery Channel en National Geographic. Voor sommige zenders is het mogelijk om programma’s terug te kijken en op te nemen. Daarnaast is voor onder meer de HBO-zenders de content ook on demand beschikbaar. Via KPN Play zijn daarnaast verschillende films en series beschikbaar.
De content wordt uitgezonden in SD-kwaliteit. KPN probeert naar eigen zeggen de kwaliteit te verbeteren naar HD-kwaliteit en brengt klanten op de hoogte zodra dit beschikbaar is. Daarnaast wordt gewerkt aan een browser-versie van de dienst.
[verwijderd]
0
Wie wil er nog naar die Hollandse soap kijken, Dan maar de goede zinvolle Duitse zenders, of onze Belgische buren.
En het aandeel ,ik weet niet het is gewoon niet vooruit te branden.

[verwijderd]
0
KPN start uitrol landelijk LoRa-netwerk voor Internet-of-Things
Door Coen van Eenbergen
KPN begint met het uitrollen van een LoRa-netwerk in Nederland, dit staat voor Low Power, Wide Area. Het LoRa-netwerk zal op 4 november als eerste beschikbaar zijn in Den Haag en Rotterdam, daarna volgt geleidelijk de rest van Nederland op een later tijdstip.

KPN zal waarschijnlijk een van de eerste landelijk dekkende LoRa-netwerken van Nederland worden, al is nog niet helemaal duidelijk wanneer andere providers begonnen met de uitrol van het netwerk. We weten uit betrouwbare bron dat ook Orange in Nederland een landelijk dekkend LoRa-netwerk wil gaan aanbieden in 2016.

Met het LoRa-netwerk kunnen Internet-of-Things-toepassingen verbinding maken met het internet. Toepassingen die gebruik maken van het LoRa-netwerken verbruiken extreem weinig energie en hebben ook vrijwel geen bandbreedte nodig. Het is bijvoorbeeld handig voor weerstations om eens per uur de temperatuur door te geven. Voornamelijk toepassingen die gebruik maken van sensoren hebben veel baat bij het nieuwe netwerk. Het is min of meer de opvolger van bestaande m2m-netwerken die nog gebruik maken van 2G-trage verbindingen, maar dan veel energiezuiniger.

KPN richt vooralsnog alleen op buitendekking maar op een later tijdstip moet ook dekking in huizen gerealiseerd worden met het LoRA-netwerk. KPN wil ook een marktplaats gaan opzetten waar bedrijven zich kunnen aanmelden voor activiteiten op het LoRA-netwerk.
[verwijderd]
0
2 miljard VoLTE-verbindingen in 2020 - Juniper
maandag 2 november 2015 | 13:37 CET |
Het aantal spraakverbindingen via datanetwerken (Voice over LTE, VoLTE) zal tegen 2020 op 2 miljard uitkomen, tegen circa 123 miljoen VoLTE-verbindingen dit jaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Juniper Research.

De spraak-over-data technologie wordt vooral sneller geadopteerd vanwege de sterke toename in spraakkwaliteit die VoLTE mogelijk maakt. De adoptie van HD Voice is geleidelijk aan gegroeid sinds 2009, met ruim 130 operators wereldwijd die mobiele HD Voice aanbieden.

Het aantal devices waarmee HD Voice gebruikt kan worden, zal naar 1,3 miljard groeien in 2020, gedreven door vendor-adoptie van de technologie en de groei in capaciteit voor HD Voice via VoLTE. Azië-Pacific zal tegen 2020 goed zijn voor de helft van alle VoLTE-verbindingen, die tegen die tijd een mondiale ozmet van ruim 100 miljard dollar genereren.

Juniper verwacht dat operators de komende jaren een focus leggen op kwaliteit en gebruikerservaring, met in de jaren daarna meer aandacht voor het verdienen van geld met VoLTE-diensten.
[verwijderd]
0
Telfort maakt twee bundels duurder
maandag 2 november 2015
Telfort heeft twee van de kleinere extra bundels in prijs verhoogd. De bundel met 150 belminuten in is nu 7,00 euro per maand bij een tweejarig contract en 8,00 euro per maand bij een éénjarig contract. Beide is een euro meer dan voorheen, inclusief BTW. De bundel met 125 MB mobiel internet is met een euro in prijs verhoogd tot 5,00 euro. Ook de vergelijkbare bundels voor de zakelijke gebruikers gaan in prijs omhoog, van 5,79 euro naar 6,61 euro voor 150 minuten en van 3,31 euro naar 4,13 euro voor 125 MB.
[verwijderd]
0
Mobiel dataverbruik groeit als kool

door Bernard Vogelsang
De hoeveelheid data die Nederlanders ’verstoken’ met hun mobiele telefoon, tablet en laptop, stijgt explosief. In het tweede kwartaal van dit jaar ging er ruim 27,5 miljard MB doorheen. Dat komt overeen met tientallen miljoenen speelfilms en is exclusief het verbruik via wifi-verbindingen.
De dataconsumptie ligt ruim 30 procent hoger dan begin dit jaar. „Meer dan de helft van het datavolume wordt inmiddels verbruikt via een 4G-verbinding. Daarmee kun je overal en altijd goed tv kijken en filmpjes downloaden”, meldt topman Henk Don van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Don verwacht dat het mobiele dataverbruik blijft groeien als kool. In maart 2016 hebben alle telecombedrijven namelijk hun 4G-netwerken in de lucht. In 99 procent van ons land is het dan mogelijk om gebruik te maken van dit snelle draadloze internet.
Databundel
„Het aantal verbruikte MB’s stijgt kwartaal na kwartaal”, beaamt directeur Ben Woldring van vergelijkingssite Bellen.com. Volgens hem komt dat vooral omdat mensen tegenwoordig ook thuis filmpjes en tv-series kijken via 4G.
„Zodra zij eenmaal 4G hebben, komen zij er achter dat het veel sneller is dan wifi. Als je een ruime databundel hebt van 4 of 5 gigabyte per maand is het geen probleem om er niet alleen onderweg, maar ook thuis video’s mee binnen te halen.”
Prijzenslag
Naast snellere verbindingen jagen stuntende telecombedrijven, die grotere databundels aanbieden voor minder geld, het verbruik ook op. „Consumenten krijgen meer waar voor hun geld. De databundels zijn groter geworden, terwijl de prijzen omlaag zijn gegaan”, aldus Woldring.
Hij verwacht dat er eind dit jaar een nieuwe prijzenslag komt, omdat Tele2 zich dan ook gaat storten op 4G. „Om voldoende gebruikers van mobiele data aan zich te kunnen binden, zal Tele2 met een spectaculair aanbod moeten komen.”
Breedbandinternet
De ACM kondigt vandaag tevens aan dat voor het eerst meer huishoudens vast breedbandinternet afnemen bij een telecombedrijf dan via de kabel. Circa 3,6 miljoen huishoudens hebben snel internet via KPN, Tele2 of Vodafone, terwijl 3,2 miljoen zijn aangesloten op Ziggo. Na de fusie van de kabelbedrijven UPC en Ziggo zijn tienduizenden klanten overgestapt naar een telecomaanbieder.
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 2 november 2015 10:57:

For today: PP=3.336
Resistance: R1=3.375; R2=3.408
Support: S1=3.302; S2=3.264

The nearest st-resistance: ~3.365
The next (important) r-zone: ~3.40-3.42 (see last week posts for details)
Blijft koers nog aantal sessies hangen rond PP of gaat deze eerst terug naar 3,20 - 3,25?
[verwijderd]
0
Liberty Global doet opnieuw concessies voor overname Base
dinsdag 3 november 2015 | 09:19 CET |
Liberty Global heeft opnieuw concessies gedaan aan de Europese Commissie om goedkeuring te kunnen krijgen voor de overname van Base. De voorstellen werden gedaan op 27 oktober, na eerdere concessies in september, zo blijkt uit een update op de website van de Europese Commissie.

Begin oktober opende de commissie een diepgaand onderzoek naar de overname van Base door Liberty Global-dochter Telenet. Volgens de Europese Commissie zijn er zorgen dat deze overname leidt tot hogere prijzen, minder keuze en minder innovatieve diensten voor consumenten in België. De nieuwe deadline voor het onderzoek is 3 maart volgend jaar.
SpecKlaas
0
Vandaag lijdt de koers niet onder de nieuwe toezeggingen van Liberty G aan de EC.
Het lijkt er op dat we de uptrend weer een beetje te pakken hebben.
[verwijderd]
1
For today: PP=3.337
Resistance: R1=3.368; R2=3.389
Support: S1=3.316; S2=3.286

The nearest st-resistance: ~3.365
The next (important) r-zone: ~3.40-3.42 (see last week posts for details)

For ~5 sessions we are creeping along the "rising-bottom-line" determining the st-up(sub)trend since Oct 15 (as a part of a larger pattern/picture - read old posts).

The nearest pattern target lies around ~3.46 (the final target is ~3.60 - see old posts). It may take from ~4 to ~9 more sessions to get there from now on. Though, there is some prob to get the "nearest target" ~3.46 twice - first within the next ~4 sessions, and then returning back within following ~5 sessions... That is a reasonable st-volatility for next couple of weeks may be expected within the range ~3.50-3.30 (~90%) and ~3.50-3.25 (~95%), so that the prob to dive under the 'magic' ~3.25 (within next weeks) is low.

On a longer horizon, the right side "highs" of our "large pattern" are determined by the "falling-top-line" (since Aug 5 when the main pattern top was formed). It is currently around ~3.48...., and "should" be around ~3.46 in several sessions ...., providing "dynamic resistance" when forming our "nearest target" (see just above)
[verwijderd]
0
quote:

G. Roet schreef op 2 november 2015 16:57:

[...]

Blijft koers nog aantal sessies hangen rond PP of gaat deze eerst terug naar 3,20 - 3,25?
Just take a look at the post above, it (seems) may give the answer.
[verwijderd]
0
CIF: Caiw toont lef bij uitrol buitengebied
dinsdag 3 november 2015
CIF heeft zijn zinnen gezet op de uitrol van glasvezel in de Nederlandse buitengebieden en blijft daarmee een grote speler op de eerste laag van glasvezelnetwerken. Ondertussen is het ook nog altijd eigenaar van Caiw, dat actief is op de tweede en derde laag van de netwerken. Als wholesale-aanbieder (tweede laag) biedt Caiw toegang tot de CIF-netwerken aan Fiber Nederland (B2C), Solcon (B2C), WeServe (B2B), Cbizz (B2B). Onder de naam Caiway is het zelf eveneens als B2C-aanbieder actief op deze netwerken.
In 2012 ketste een overname van Caiw door KPN af door bezwaren van ACM (destijds NMa). Martijn Visser, Managing Partner, en Michiel Admiraal, Manager Acquisitions and Financing, geven in gesprek met Telecompaper aan dat Caiw weliswaar op de lange termijn niet in eigendom van CIF zal blijven, maar dat verkoop van Caiw op dit moment niet op de agenda staat. CIF is wat dat betreft onder de indruk van de operationele resultaten van Caiw. Caiw heeft zojuist de omzetting van coax naar glasvezel succesvol afgerond en begint daar nu de vruchten van te plukken. Hetzelfde geldt voor het afgeronde migratieproces in de Cogas gebieden. Daarnaast is Caiway op dit moment een vooruitstrevende partij op het gebied van ontwikkeling van glasvezeldiensten in haar eigen gebied maar vooral ook in buitengebied.
[verwijderd]
0
Bericht van 5 dagen geleden; inmiddels zijn er opnieuw concessies gedaan wat aangeeft dat men er 100% voor gaat:

Telenet verwacht goedkeuring overname Base in maart

De overname van mobiele aanbieder Base van KPN door de Belgische kabelaar Telenet zal vermoedelijk rond maart 2016 worden goedgekeurd. Dat meldt het bedrijf vanochtend bij de presentatie van de cijfers over de eerste negen maanden.

De Europese Commissie wil grondig onderzoek naar de geplande overname. Men maakt zich zorgen over de concurrentie op de Belgische telecommarkt.

De Commissie vreest dat de fusieonderneming weinig prikkels zal krijgen om sterke concurrentiedruk uit te oefenen op de twee resterende grote concurrenten op de retailmarkt voor mobiele telefonie, Proximus en Mobistar.
[verwijderd]
0
'KPN komt met lineair kanaal voor Netflix'
woensdag 4 november 2015 | 08:31 CET |
KPN werkt aan de introductie van een Netflix-kanaal, meldt TotaalTV. Enkele gebruikers van KPN Interactieve TV melden dat Netflix staat ingevuld op voorkeuzepositie 200 in de zenderlijst. Het kanaal is echter niet te bekijken en niet voorzien van programma-informatie. Een woordvoerster van KPN meldt dat er over content nog niets gezegd kan worden. In de toekomst wordt het mogelijk om vanuit de zenderlijst naar de Netflix-app op de decoder te gaan.

KPN meldde in oktober een overeenkomst met Netflix, dat direct in de Experiabox komt te zitten. Deze app is in oktober als update toegevoegd aan het menu van de decoder, voor een groep van 20.000 klanten. De rest krijgt later gefaseerd toegang. De plannen van KPN omtrent exclusieve content zijn nog onbevestigd. Eerder werd al wel bekend dat KPN een dramaserie laat produceren door Endemol, Brussel genaamd.
45 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:36
Koers 3,463
Verschil -0,031 (-0,89%)
Hoog 3,500
Laag 3,463
Volume 6.091.301
Volume gemiddeld 10.697.343
Volume gisteren 11.902.587

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront