KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 25 okt tot 1 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel IV

136 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
SpecKlaas
1
Een alles bepalend weekje voor de koers van dit jaar.

Blok zei het al. Het wachten is op de verbetering in de zakelijke markt en het EC-besluit over Base. De rest zit wel goed. Verminderde concurrentie, meer Triple-Play klanten. Minder investeringen, minder kosten en grotere kasstroom. Een sterke koers van het aandeel Telefonica Deutschland, 5,80(!). Wat wil je nog meer?

De zakelijk markt kan dinsdag een boost geven aan de koers. Stabilisatie met betere uitzichten is genoeg.
Overname van Base kan de boost verstevigen. Het zal toch wel doorgaan! Vermoedelijk zijn er extra concessies gedaan.

Er blijft nog over dat ook Orange zegt dat de Telecombedrijven van Italië, België en Nederland niet zelfstandig zullen blijven.

Dit kan de boost tot een hoogtepunt brengen!

Mijn verwachtingen waren, zijn en blijven hoopvol.
[verwijderd]
0
Dank voor het openen van het draadje, goede en hoopvolle opening. Ik denk 3,70 op de borden deze week en ik heb er op voorgesorteerd. Hoop dat mijn gevoel klopt!!

Succes allemaal!!!
Marktman
0
Ik gun iedereen zijn opening in een draadje. Maar waarom nu weer 2 draadjes? Hoogst irritant en lastig.
[verwijderd]
0
Ik haal uit het interview met zowel Blok als De Jager dat het omslagpunt voor de zakelijke markt na Q3 ligt; beleggen is vooruitzien, dus hopen maar dat koers hier positief op gaat reageren.

Belangrijk feit is wel dat noodzakelijke stabilisatie nu tot uiting komt in de cijfers!
[verwijderd]
0
Gaat dit voor de noodzakelijke omslag zakelijke markt zorgen:

KPN BOUWT NETWERK VOOR ‘INTERNET OF THINGS’

Dit artikel is geschreven door Jeroen Segenhout

Telecombedrijf KPN wil in de Europese telecomsector een van de koplopers zijn met de bouw van een nieuw netwerk voor internettoepassingen. Het gaat om een zogenoemd LoRa-netwerk, dat geschikt is voor de koppeling van apparaten met sensoren die kleine hoeveelheden data moeten versturen.

‘LONG RANGE, LOW POWER’
KPN speelt met het netwerk in op het ‘internet der dingen’, ofwel de trend dat steeds meer apparaten aan het internet worden gekoppeld. Het voordeel van LoRa (‘long range, low power’) is dat het werkt met een lage frequentie, waardoor simpel, goedkoop en energiezuinig dataverkeer mogelijk is.

De nieuwe technologie is uit Amerika komen overwaaien. Het netwerk zal voor het einde van dit jaar actief zijn in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Volgend jaar moet er landelijke dekking zijn, zo kondigde Eelco Blok woensdag aan.

LAGERE KOSTEN
Het gaat om de aanleg van een geheel nieuw netwerk. Maar de kosten zijn veel lager dan bij een netwerk voor mobiele telefonie, nuanceerde een woordvoerder van het telecombedrijf. KPN investeerde de afgelopen jaren grote bedragen in snel mobiel internet (4G).

ZAKELIJKE MARKT
Het internet der dingen moet voor KPN een van de groeimotoren worden op de zakelijke markt, aldus Blok. Het telecombedrijf ziet de inkomsten bij bedrijven en overheden al geruime tijd dalen doordat deze klanten minder spraakdiensten afnemen.

KPN voorziet voor LoRa toepassingen voor gezondheidszorg op afstand en om de kwaliteit van bijvoorbeeld bruggen en dijken in de gaten te houden.

SAMENWERKING
Voor de aanleg van het netwerk werkt KPN samen met het Franse Actility. Het telecomconcern verwierf in juni in een investeringsronde een minderheidsbelang in dit bedrijf. Andere investeerders waren onder meer de telecombedrijven Swisscom en Orange.
[verwijderd]
0
Betere cijfers Q3 plus verhoogde outlook dit jaar van Orange en daarbij hun voorspelling dat o.a. KPN gaat worden overgenomen..........
[verwijderd]
0
KPN 4G

Overzicht 4G antennes KPN - 24 oktober 2015

KPN heeft zijn update weer gepubliceerd en zoals de vorige maanden is KPN nog steeds druk bezig met de uitrol van 4G1800. Dit keer ruim 150 1800 MHz locaties erbij.

Frequentie Aantal locaties Wijzigingen
800 MHz 3574 +18
1800 MHz 1158 +152
2600 MHz 28 - 1
Totaal 4760
SpecKlaas
0
KPN heeft met zijn netwerk een enorm groot en sterk bereik. Vooral binnenshuis. Ik heb diverse andere abonnementen daarvoor opgegeven.
[verwijderd]
0
XS4ALL plant Netflix-integratie voor einde jaar
maandag 26 oktober 2015
XS4ALL wil al zijn klanten voor het einde van het jaar Netflix aanbieden via reguliere televisie via Interactieve TV. In navolging van moederbedrijf KPN maakt XS4ALL bekend dat het Netflix gaat integreren in het tv-menu van Interactieve TV. KPN ging in zijn berichtgeving niet verder dan aan te geven dat het de integratie gefaseerd wordt doorgevoerd, startend met zo’n 20.000 abonnees per eind oktober. Interactieve TV-klanten krijgen persoonlijk bericht wanneer de optie beschikbaar is.
[verwijderd]
0
KPN verliest marktaandeel op zakelijke vaste markt
maandag 26 oktober 2015
KPN levert marktaandeel in op de zakelijke markt voor vaste telefonie, met name bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile waarover het Financieele Dagblad schrijft. In het aangegeven marktsegment daalde het marktaandeel van 69 procent in 2011 naar 60 procent in 2014 naar 55 procent nu. Volgens het onderzoek volgt de concurrentie op grote afstand: Tele2 bedient 14 procent, Vodafone 10 procent en Ziggo 9 procent.
KPN presenteert dinsdag 27 oktober zijn kwartaalcijfers over Q3 2015.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.382
Resistance: R1=3.43; R2=3.465
Support: S1=3.345; S2=3.30

The st r-zone is around ~3.385-3.415, while the st s-zone is not too far ~3.37-3.35
[verwijderd]
0
KPN verbetert ontvangst DAB+

In opdracht van de NPO plaatst KPN nog 24 extra zenders om de ontvangst van het nieuwe digitale radionetwerk DAB+ te verbeteren. We zijn in volle gang.

De 24 zenders zijn onderdeel van de eerder aangekondigde uitbreiding van NPO DAB+ steunzenders zoals bedoeld in fase 3.

De werkzaamheden in de mast voert KPN uit in samenwerking met VolkerWessels Telecom.

Fase 3
De ontvangst is Nederland, en dan met name binnenshuis, is op dit moment nog niet overal gegarandeerd. In de laatste fase van het project worden ook deze ontvangstproblemen opgelost, waardoor de verwachting is dat tussen 2015 en 2017 het DAB+ netwerk in heel Nederland beschikbaar is, in huis, maar ook overal daarbuiten.

DAB en bereik buitenshuis
DAB+, wat is het eigenlijk?
DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is de verbeterde versie van DAB. DAB is al in 1981 ontwikkeld door het Instituut voor Radiotechniek in Duitsland, toen als onderzoeksproject van de EU. Nu is DAB+ een volwaardige digitale uitzendtechniek met veel voordelen voor de luisteraars.

Het Nederlandse platform Digital Radio+ is gebaseerd op deze DAB+ techniek. Digital Radio+ biedt verschillende voordelen, allereerst is de kwaliteit van het geluid hoog en hoef je niet meer te zoeken naar je favoriete zender. De ontvanger stelt na een eenmalige installatiescan direct af op het radiostation van jouw keuze.

Een groot voordeel van het digitaliseren van de radio is dat er meer ruimte beschikbaar komt om meer keuze te bieden aan de luisteraars. AM en FM zijn analoog en deze zenders nemen veel capaciteit in beslag, waardoor het aanbod van zenders beperkter is. Door de ether te digitaliseren met Digitale Radio+ kan het aanbod zenders voor de luisteraars sterk worden vergroot.

Nadeel is dat de consument een nieuwe radio moet kopen waar DAB+ op te ontvangen is. Er zijn een groot aantal modellen waardoor de prijs varieert van een paar tientjes tot honderden euro’s.
[verwijderd]
0
SpecKlaas
0
Traditioneel verkopen een aantal beleggers hun aandelen voor de kwartaalcijfers.
Deze angsthazen (of slimme beleggers) zijn er nu een beetje uit.
Met 4M stuks omzet staan we nu ongeveer =============.
SpecKlaas
0
Een analyse waarvoor nog niemand de handen op elkaar krijgt.

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft in het derde kwartaal winst geboekt op een omzet die opnieuw lager was dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het telecombedrijf dinsdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een daling van de omzet met 11 procent, tot 1,76 miljard euro. KPN boekte volgens de gemiddelde voorspelling een nettowinst van 66 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies van 76 miljoen euro werd geleden.

KPN voorspelde bij de publicatie van de halfjaarresultaten, eind juli, dat het bedrijfsresultaat (ebitda) over heel dit jaar ongeveer even hoog zal zijn als in 2014.Het bedrijf herhaalde verder de verwachting dat het eigen dividend volgend jaar verder kan groeien. De onderneming gebruikt haar overtollige middelen daarnaast voor de versterking van de financiële positie en voor kleine overnames in eigen land.

Rabobank

KPN had de afgelopen kwartalen last van de moeilijke omstandigheden op de zakelijke markt. De opbrengsten van mobiele en vaste diensten voor consumenten waren in het tweede kwartaal ongeveer even hoog als een jaar eerder.

Rabobank verwacht dat KPN in het derde kwartaal de opgaande lijn van de voorgaande kwartalen heeft doorgetrokken. De bank voorziet daarbij wel aanhoudende problemen op de zakelijke markt. Rabo verwacht dat de voor eenmalige posten aangepaste ebitda vorig kwartaal is gezakt van 650 miljoen naar 611 miljoen euro.

In het tweede kwartaal verraste KPN met een kleine groei van het resultaat. Daarmee kwam er sneller dan verwacht een einde aan de lange periode waarin het resultaat verslechterde
136 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:36
Koers 3,463
Verschil -0,031 (-0,89%)
Hoog 3,500
Laag 3,463
Volume 6.091.301
Volume gemiddeld 10.697.343
Volume gisteren 11.902.587

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront