KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 4 oktober tot 11 okt - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen?

64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
SpecKlaas
0
Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen?

In ieder geval een kwartaal waarin de daytraders weer goede zaken kunnen doen. China, Volkswagen, de vluchtelingen, de werkeloosheid, Griekenland, schuldenplafond en vele andere zaken zorgen voor de nodige fluctuaties.
Nico Bakker denkt dat dit het meest winstgevende kwartaal gaat worden. En de vorige drie leverden al samen 22 procent op. SNSN praat over een fair-value van 4 euro op eigen kracht en vele analisten hebben het over 4.00, 4.20 of zelfs nog hoger. Bij een overname of sterke geruchten daarover moet het veel meer kunnen worden.
Waarom dan een dergelijke hogere koers?
De verkoop van Base moet nog geeffectueerd worden. Met 20 procent van de aandelen van Telefonica Deutschland in kas zijn er aardige dividend inkomsten maar is er ook een strategisch bezit met mogelijkheden.
Kosten reductie met minder personeel verloopt volgens plan en gaat hier en daar sneller. Er zijn de komende jaren beduidend minder investeringen benodigd. De 4G dekking is bijna landelijk. De concurrentiepositie is behoorlijk versterkt. De concurrerende kabel loopt minder goed en verliest aandeel.
KPN keert weer dividend uit en is daardoor voor meerdere partijen weer interessant. Jan Kees Jager zorgt voor de nodige professionele aandacht. Alleen de zakelijke kant zal nog een paar jaar nodig hebben voor stabilisatie.
Het aantal Triple pay klanten stijgt. Kortom, bijna alleen maar goede vooruitzichten,
En toch zijn we de afgelopen twee maanden gedaald van 3,64 naar 3,20. Dat is 12 procent naar beneden. De AEX deed het met minus 16 procent nog slechter.
Het wachten is op de uptrend. Via long posities of vele dagtripjes of de kat uit de boom kijkend zullen we weer naar boven gaan. Maar we gaan naar boven!
SpecKlaas
0
moonlightjorgo.

Je hebt mij vorige week uitgedaagd om een vent te zijn. Ik weet niet wat je nu allemaal aan het doen bent?
Maar ik daag jou nu ook uit. Je wilde een eind aan het geneuzel, ik ook.
Laat zien dat je een vent bent!
SpecKlaas
0
MODERATOR. Ik vind het bijzonder dat iemand anders een discussie kan sluiten omdat hij de titel verwarrend vindt. Is dit gebruikelijk?
Wilt u daar op reageren?
SpecKlaas
0
Excuses forum leden voor de onduidelijke titel van de vorige discussie. Dit wordt aangegrepen om de vete weer op te pakken. Dit is niet mijn insteek.

Zoals ik al heb aangegeven hoop ik vurig dat we onder één dak zonder aanvallen kunnen discussiëren over KPN en telecom.
Mountainlion
0
Beste SpecKlaas, je hebt volkomen gelijk. En raar dat jou draadje wordt gesloten voor een klein foutje.
Wat een zielig mannetje is die moonlight. Nou wilt hij ook dat mijn bericht wordt verwijderd , omdat hij zich niet kan verweren .
Nou je kan je altijd verweren, ook op het nieuwe draadje. Mijn bericht is gelukkig niet door de moderator verwijderd. En terecht, iedereen mag lezen wat ik er van vind.
[verwijderd]
0
Titel geeft aan KLM, maar ook KPN wordt hierin aangehaald:

Het probleem van KLM: innovatie
Column Eddy Schekman |

Wat is er toch met de KLM aan de hand? De zelfstandigheid van de onderneming hangt aan een zijden draadje en duizenden arbeidsplaatsen gaan verloren.

De ‘trots van Nederland’ heeft last van waar de meeste bedrijven last van hebben: geen disruptieve innovatie. Het weet niet met iets nieuws te komen waar de gebruiker niet meer om heen kan, een product dat andere producten overbodig maakt.

“Een typisch voorbeeld van verwoestende innovatie”
Zoiets als het schattige T-Fordje dat in 1908 de paardenkar overbodig maakte. Dat is dus een typisch voorbeeld van een verwoestende innovatie. Dat is niet de uitvinding van de auto, want die heeft de paardenkar niet uit het straatbeeld verdreven. Het was de T-Ford die dat heeft gedaan, zoals Ryanair en andere budgetluchtvaartmaatschappijen het KLM lastig hebben gemaakt.

Desastreus
Ook Apple is zo’n voorbeeld van een bedrijf met een verwoestende innovatie. De iPad, iPhone en iPod hebben markten op z’n kop gezet. De Apple TV zal hetzelfde gaan doen als digitale ontmoetingsplaats van allerlei tv-zenders en streamingdiensten. Zo’n product is desastreus voor KPN en Ziggo.

Het probleem van KLM: innovatieOok op andere terreinen zijn voorbeelden van verwoestende ontwikkelingen. Denk daarbij maar eens aan WhatsApp, dat de markt van sms heeft overgenomen. Maar denk nu niet dat de elektrische auto in deze categorie valt, want het is geen vervanger van de auto. Ook RD Shell valt daar buiten, maar het is wel een geweldige marketingmachine.

Helaas zijn er heel weinig bedrijven in Nederland die met disruptieve innovatie hun voortbestaan weten te verlengen. Unilever is het soms met ijsjes als de Magnum of Heineken met een nieuwe biersoort. In mijn ogen is Philips een van de weinige Nederlandse bedrijven die goed weet om te gaan met disruptieve innovatie.

Als de KLM daar niet mee weet om te gaan, komt er een moment dat de vliegtuigen een ander kleurtje krijgen.
[verwijderd]
0
Leuk stuk over beleggen in z'n algemeenheid:

Voorkom verslaving
Column Theo Krins

Een van de meest succesvolle commerciële producten in de geschiedenis van de mensheid is de beurshandel. Vooral door de opkomst van internet heeft de beurshandel een enorme omvang bereikt. Heeft dit ongekende succes de beleggers ook veel welvaart en geluk bezorgd? Nee, absoluut niet!

Veel mensen hebben grote sommen geld verloren op de beurs en tijdens een beurskrach besluiten mensen soms om zich zelfs van het leven te beroven.

De reden van dit tegenvallende resultaat is de grote gretigheid waarmee beleggers zich vaak overgeven aan het beleggen. Ze willen constant gevoed worden door koersontwikkelingen en het idee hebben dat ze er bovenop zitten. En sommigen denken zelfs dat ze in staat zijn om de gang van zaken op de beurs zelf te kunnen beïnvloeden.

Gokverslaafden
Beleggers kunnen helemaal verslaafd raken aan het op de voet volgen van de beurs. Ze gedragen zich dan bijna als gokverslaafden. Meer willen als ze aan de winnende hand zijn en bij verlies zeker weten dat ze dat gaan goed maken. Net als verslaafden handelen zij dan zowel voorspelbaar als irrationeel.

Beleggers zijn gokverslaafd?Ze lijken te vergeten dat ze dan de professionals, die rationeel en doordacht handelen, in de kaart spelen. Omdat ze hen daardoor in staat stellen om, ten koste van de ‘verslaafde beleggers’, goud te verdienen.

Wie worstelt met deze verslaving herkent vast deze gedachte: “Ik neem nu snel winst en als de koersen wat zijn gedaald, stap ik snel weer in.” Er zijn echter maar heel weinig beleggers die door juiste timing rijk zijn geworden. Nog afgezien van het feit dat het op lange termijn maar een gering effect heeft op het rendement.

Het is belangrijk om te beleggen vanuit een financieel plan en transacties zo veel mogelijk te beperken. Transacties kosten geld en die kunnen het rendement behoorlijk negatief beïnvloeden. Laat dus niet de broker en professional de winnaar van uw beleggingen worden!
[verwijderd]
0
Volgens Tostrams is de AEX bodem bereikt; geldt dit ook voor KPN?

AEX heeft bodem bereikt
door Royce Tostrams
De Nederlandse beurs kan de komende maanden weer gaan stijgen, want alles duidt erop dat de bodem is bereikt. Deze keer bespreek ik niet de AEX, maar de AEX Total Return index. De AEX is een ´gewone´ prijsindex, de AEX Total Return index is een index waarbij dividenden worden herbelegd. Terwijl de AEX nog lichtjaren verwijderd lijkt van het all time high rond 701, heeft de AEX Total Return index het afgelopen voorjaar nieuwe koersrecords bereikt.
Voor de meeste beleggers is de AEX-index de bekendste Nederlandse beursindex, ook in de media wordt deze standaard gevolgd. Maar een representatieve graadmeter is de AEX Total Return index, waarbij dividenden worden herbelegd. Ook in het buitenland worden dividenden in de berekening van de landelijke beursbarometer meegenomen. Bekend bij onze buren is DAX index en op Wall Street de S&P500, in beide indices worden dividenden ook herbelegd.
De AEX Total Return index heeft de afgelopen maanden, na een serie nieuwe all-time-highs en koersrecords, een flinke terugval doorgemaakt. Maar wat is hieraan voorafgegaan? Deze index had eerder de zeer zware 14-jarige weerstandslijn Z – Z’ rond 1272-1279 opwaarts gebroken. Met deze uitbraak was een koopsignaal opgetreden. Een dergelijke opwaartse uitbraak boven een meerjarige weerstand wordt in 8 van de 10 gevallen gevolgd door een terugval, de zogenaamde pullback. Zo’n pullback is technisch noodzakelijk om de eerdere uitbraak te valideren. Visueel gezien geeft een pullback namelijk een bodem aan boven de voorgaande toppen. Deze pullback is dus in de afgelopen 2 maanden opgetreden, waarbij de oude weerstandszone (1272 – 1279) nu als vangnet fungeerde.
Dit klassieke technische patroon (uitbraak gevolgd door pullback) duidt op een langdurige verdere koersstijging, in eerste instantie richting 1.500 (ons 1e koersdoel gevormd door de toppen van april 2015). Op langere termijn, zou deze index zelfs in waarde kunnen verdubbelen. Nogmaals, de uitbraak bij X markeert de start van een nieuwe langdurige opgaande fase, waarbij de belangrijkste conclusie is dat we rond de huidige niveaus weer kunnen instappen dan wel bijkopen. Een prettige bijkomstigheid in bovenstaand positieve scenario is dat in de recente terugval (punt Y op de grafiek) de onderkant van het stijgende trendkanaal uit 2009 met succes is getest.


Conclusie
Samenvattend stel ik vast dat technische beeld van de Nederlandse herbeleggingsindex aangeeft dat de bodem is gezet. Ik verwacht dat de beurs thans aan het begin van de een duidelijk herstel staat. Tostrams Vermogensbeheer benut de recente terugval als een gelegenheid om liquiditeiten opnieuw aan te wenden en posities uit te breiden.
[verwijderd]
0
KPN biedt mkb'er beveiligingspakket
maandag 5 oktober 2015
KPN introduceert het securitypakket MKB Veilig, een pakket waarmee ondernemers meerdere smartphones, pc's en servers kunnen beveiligen. Het securitypakket bevat een veiligheidsscan, bescherming tegen malware, back-up online en een installatieservice. Het pakket kan naar grootte en behoefte van de onderneming worden samengesteld.
Klanten stellen zelf hun pakket samen, waarbij er keuze is in verschillende varianten binnen het Internet Veiligheidpakket, Back-up mogelijkheden en veiligheidsscans.

MKB Veilig vult een gat in het portfolio van KPN, geeft Ewout Visser, directeur Security Services bij KPN, aan: 'Naast veiligheidsproducten voor consumenten en grote corporates biedt KPN sinds vandaag ook veiligheidsoplossingen voor het MKB'.

Het securitypakket van KPN werd gepresenteerd tijdens de kick-off van de landelijke roadshow 'Veilig Zakelijk Internetten'. KPN is partner van deze campagne. Een campagnebus met promotieteam trekt het land in om ondernemers te informeren en te adviseren. Veiligheidsadvies, scans en workshops maken onderdeel uit van het programma, dat in samenwerking met de Regionale Platforms Criminaliteitsbestrijding wordt uitgevoerd.
[verwijderd]
0
Rijk trekt 40 miljoen uit voor ITC-onderzoek en innovatie
maandag 5 oktober 2015
De Nederlandse regering stelt voor de komende twee jaar bijna 40 miljoen euro beschikbaar voor ICT-onderzoek en innovatie. Dat maken minister Henk Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend tijdens de ondertekening van de innovatiecontracten voor 2016 en 2017. Volgens de bewindslieden leidt innovatie tot economische groei en wordt de rol van ICT daarbij steeds belangrijker.

Het ministerie van EZ draagt 7 miljoen euro bij, onderzoeksinstituut TNO 12 miljoen euro en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (onderdeel van het ministerie van OCW) 20 miljoen euro. Het geld wordt gebruikt voor de oprichting van een consortium van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Deze zal zich richten op de toepassing van big data op het gebied van energie, zorg, veiligheid en smart industry. Daarnaast wil het consortium meer ICT-specialisten opleiden op het gebied van cyber security en big data.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.207
Resistance: R1=3.27; R2=3.33
Support: S1=3.148

The R1 today is reinforced by the (critical) r-zone ~2.26-2.27 (see last week posts).
SpecKlaas
0
quote:

SNSN schreef op 5 oktober 2015 12:11:

For today: PP=3.207
Resistance: R1=3.27; R2=3.33
Support: S1=3.148

The R1 today is reinforced by the (critical) r-zone ~2.26-2.27 (see last week posts).
Gaat deze correctie zich doorzetten? We doen het al een paar dagen iets slechter dan de AEX. Zullen we een positieve reactie krijgen na de kwartaalcijfers?
Agatan
0
maandag 5 oktober 2015, 17:25
Brussel onderzoekt overname KPN-dochter Base
De Europese Commissie gaat een diepgaand onderzoek beginnen naar de geplande overname van de Belgische KPN-dochter Base door Liberty Global. Dat maakte de commissie maandag bekend.

Volgens een verklaring maakt de commissie zich op basis van een eerste onderzoek zorgen dat de overname kan leiden tot hogere tarieven, minder keuze en minder innovatieve diensten op de Belgische telecommarkt. De commissie heeft nu negentig werkdagen de tijd om een besluit te nemen, dus tot 18 februari volgend jaar. Het feit dat een onderzoek is begonnen, zegt nog niks over de uitkomst ervan, aldus Brussel.

KPN bereikte in april overeenstemming met Telenet, de Belgische dochter van Liberty Global, over een verkoop van Base. De verkoopsom bedraagt ruim 1,3 miljard euro. De transactie werd op 17 augustus bij de Europese Commissie aangemeld. Liberty Global is het telecomimperium van de Amerikaanse miljardair John Malone, dat ook eigenaar is van onder meer de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo.

Spaak

KPN deed in 2012 ook al een poging om Base te verkopen, maar die liep spaak omdat geen enkele partij bereid bleek een acceptabele prijs op tafel te leggen. Vorige maand werd nog gemeld dat Liberty Global toezeggingen heeft gedaan aan Brussel die de concurrentie moeten waarborgen bij een overname van Base.

Base is gerekend naar abonnees de tweede speler op de Belgische telecommarkt. Telenet is de grootste mobiele virtuele netwerkexploitant in België en heeft geen eigen mobiel netwerk. Telenet maakt nu nog gebruik van het netwerk van Mobistar. De transactie zou een sterke telecomspeler (Telenet) samenbrengen met een exploitant van een mobiel netwerk (Base).

,,We willen zeker zijn dat consumenten in België door deze overnameplannen niet worden geconfronteerd met hogere tarieven en minder keuze'', aldus eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging).
[verwijderd]
0
moonlightjorgo.

Je hebt mij vorige week uitgedaagd om een vent te zijn. Ik weet niet wat je nu allemaal aan het doen bent?
Maar ik daag jou nu ook uit. Je wilde een eind aan het geneuzel, ik ook.
Laat zien dat je een vent bent!

Mountainlion Mountainlion 5 okt 2015 om 01:41
0

Beste SpecKlaas, je hebt volkomen gelijk. En raar dat jou draadje wordt gesloten voor een klein foutje.
Wat een zielig mannetje is die moonlight. Nou wilt hij ook dat mijn bericht wordt verwijderd , omdat hij zich niet kan verweren .
Nou je kan je altijd verweren, ook op het nieuwe draadje. Mijn bericht is gelukkig niet door de moderator verwijderd. En terecht, iedereen mag lezen wat ik er van vind

@speclaas kennelijk is het je de eerste keer niet gelukt een geloofwaardig en zonder verwarring te zaaien een draadje te openen dit blijkt wel.
je had zelf het initatief moeten nemen om de mod te verwittigen van je schrijffoutje had deze het wellicht kunnen verbeteren.
@Mountainlion
voor jou blijft reeel zijn erg moeilijk he
lees het draadje eens terug,
en de poging van uitlokken moet ik helaas op antwoorden dat zal je niet lukken.
@ moderator waarom wordt het toegestaan om een tweede draadje over zelfde onderwerp en zelfde tijdstip te plaatsen is dit niet onnodig data verspilling.
ik hou me rustig gun ieder zijn/haar onderwerpen.
maar wat er nu op het kpn forum gebeurd is erg kinderachtig en erg onvolwassen gedrag
SpecKlaas
0
Dit bericht lijkt me onderdeel van de standaard procedure.

quote:

Agatan schreef op 5 oktober 2015 17:51:

maandag 5 oktober 2015, 17:25
Brussel onderzoekt overname KPN-dochter Base
De Europese Commissie gaat een diepgaand onderzoek beginnen naar de geplande overname van de Belgische KPN-dochter Base door Liberty Global. Dat maakte de commissie maandag bekend.

Volgens een verklaring maakt de commissie zich op basis van een eerste onderzoek zorgen dat de overname kan leiden tot hogere tarieven, minder keuze en minder innovatieve diensten op de Belgische telecommarkt. De commissie heeft nu negentig werkdagen de tijd om een besluit te nemen, dus tot 18 februari volgend jaar. Het feit dat een onderzoek is begonnen, zegt nog niks over de uitkomst ervan, aldus Brussel.

KPN bereikte in april overeenstemming met Telenet, de Belgische dochter van Liberty Global, over een verkoop van Base. De verkoopsom bedraagt ruim 1,3 miljard euro. De transactie werd op 17 augustus bij de Europese Commissie aangemeld. Liberty Global is het telecomimperium van de Amerikaanse miljardair John Malone, dat ook eigenaar is van onder meer de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo.

Spaak

KPN deed in 2012 ook al een poging om Base te verkopen, maar die liep spaak omdat geen enkele partij bereid bleek een acceptabele prijs op tafel te leggen. Vorige maand werd nog gemeld dat Liberty Global toezeggingen heeft gedaan aan Brussel die de concurrentie moeten waarborgen bij een overname van Base.

Base is gerekend naar abonnees de tweede speler op de Belgische telecommarkt. Telenet is de grootste mobiele virtuele netwerkexploitant in België en heeft geen eigen mobiel netwerk. Telenet maakt nu nog gebruik van het netwerk van Mobistar. De transactie zou een sterke telecomspeler (Telenet) samenbrengen met een exploitant van een mobiel netwerk (Base).

,,We willen zeker zijn dat consumenten in België door deze overnameplannen niet worden geconfronteerd met hogere tarieven en minder keuze'', aldus eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging).
[verwijderd]
0
Operators stellen incassozaken uit

Er is een juridische discussie gaande over de consequentie voor telecomincassozaken van de Hoge Raad-uitspraak uit 2014, waardoor de afwikkeling van sommige incassozaken vertraging oploopt. Het gaat om de uitspraak van de Hoge Raad dat een toestel bij een telefoonabonnement met toestel gezien moet worden als ‘koop op afbetaling’. BNR schrijft dat de telecombedrijven geen beroep meer doen op incassobureau’s en gerechtsdeurwaarders totdat de rechter zich uitspreekt over de consequenties. Zij lopen daardoor tientallen miljoenen mis, die wellicht afgeschreven moeten worden.
Vodafone geeft aan dat het de problematiek herkent. Maar het bedrijf is van mening dat de ‘koop op afbetaling’-uitspraak niets afdoet aan het feit dat als je een product koopt of een dienst gebruikt, je daarvoor moet betalen. Dat is bij een telefoonabonnement niet anders. Vodafone heeft er ‘alle vertrouwen in dat de rechter die zich daar nu over buigt, daar net zo over denkt’.

Ook T-Mobile meent dat klanten bewust voor een bepaald abonnement hebben gekozen. ‘Onze klanten hebben bewust gekozen voor een bepaalde service (MB, belminuten, SMS) al dan niet in combinatie met een telefoontoestel voor een bepaald bedrag per maand. Klanten die deze producten en of diensten hebben afgenomen, dienen daar uiteraard gewoon voor te betalen.’
[verwijderd]
0
Slimme streek:

Telfort verhoogt prijs en snelheid internet via DSL

Telfort heeft zonder hier ruchtbaarheid aan te geven de prijs en snelheid van internet via DSL en de bijbehorende pakketten verhoogd. De snelheid van Internet Instap is verhoogd van 8/1 naar 12/1 Mbps, de snelheid van Internet Standaard van 30/3 naar 40/3 Mbps en Internet Extra van 50/5 naar 80/5 Mbps.

De prijs van Internet Instap is verhoogd van 20,50 naar 22,50 euro, de prijs van Internet Standaard van 23,00 naar 24,00 euro en van Internet Extra van 27,00 naar 28,00. De hierop gebaseerde pakketten voor internet en bellen, internet en televisie en alles-in-1 zijn eveneens met 2 of 1 euro verhoogd afhankelijk van de combinatie met Internet Instap of Internet Standaard/Extra.
[verwijderd]
0
Andere versie van eerder geplaatst nieuws:

EC start diepgaand onderzoek naar overname Base
dinsdag 6 oktober 2015
De Europese Commissie heeft aangekondigd een diepgaand onderzoek te zullen doen naar de overname van Base door Liberty Global-dochter Telenet. Volgens de commissie zijn er zorgen dat deze overname leidt tot hogere prijzen, minder keuze en minder innovatieve diensten voor consumenten in België. De Europese commissie heeft zichzelf negentig werkdagen gesteld om dit diepgaande onderzoek af te ronden, dat daarmee op 18 februari volgend jaar klaar moet zijn.

Concreet komen de bedenkingen van de Europese Commissie er op neer dat de overname leidt tot minder competitie in de consumentenmarkt voor mobiele telefonie in België. Volgens de commissie zijn Telenet en Base momenteel elkaars concurrenten. Een overname zou een innovatieprikkel wegnemen en de behoefte om effectief te concurreren met Proximus en Mobistar deels wegnemen.

Daarnaast denkt de Europese Commissie dat de overname ervoor zal zorgen dat virtuele operators minder gemakkelijk toegang zullen krijgen tot het netwerk van Base. Ook onderzoekt de commissie of het mogelijk gebundeld aanbieden van vaste diensten van Telenet aan de mobiele klanten van Base leidt tot oneerlijke concurrentie.

Afgelopen april kondigde KPN aan dat het een definitieve overeenkomst had bereikt om zijn Belgische dochter Base te verkopen aan Telenet voor een bedrag van 1,325 miljard euro. Deze combinatie gaat zowel vaste als mobiele diensten aanbieden in België. Telenet biedt vaste diensten in Vlaanderen en delen van Brussel en is als MVNO actief op het netwerk van Mobistar. KPN zal zich na het afronden van de overname volledig richten op zijn strategie als geïntegreerde dienstverlener in Nederland.
64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 17:36
Koers 3,463
Verschil -0,031 (-0,89%)
Hoog 3,500
Laag 3,463
Volume 6.091.301
Volume gemiddeld 10.697.343
Volume gisteren 11.902.587

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront