TIE « Terug naar discussie overzicht

De pepernoten AVA

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Argus
0
Gelukkig gaat Tie verder in z'n ontwikkeling robuuster te worden. Een aantal aanwezigen tijdens de AVA lieten duidelijk blijken de Hollandse kruideniers mentaliteit te bezitten. De voordracht van Bob Out was een goede indicatie om aan te geven hoe de transformatie zal gaan plaats vinden.
aextracker
0
Langzaam maar gestaag......

Los van veel pepernoten, beklijft bij mij helaas de beleving dat enkele aanwezigen bovenal verschijnen op deze AvA om "zwarte pieten uit te delen" en hun vrije tijd te killen. Het is een hardnekkige minderheid !
Na afloop beetje chillen onder het genot van een kroket, kan je geen "sinterklazen" noemen.

Ik was bovenal positief verrast met de rol van de VEB tijdens de AvA, kritisch toetsend op relevante onderwerpen en publiekelijk 300% meer complimenten naar TIE management in vgl. tot vorig jaar.

TIE let op centen, de centen komen muntje voor muntje vanuit de cloud in het SaaS mandje vallen. Consultants plannen de regenbui in en creeren voorafgaand aan de stortbui de instroom van revenue growth.

Ben benieuwd naar het kerstgedicht 2013 zodra Sinterklaas op zijn paard langs de financiele velden is gegaloppeerd en met de pet om de pepernoten is rondgegaan die TIE verwacht te verwelkomen.

Het was een enerverende en unieke AvA in de historie van TIE.
Op weg naar overstijging van de geuite ambities ?
Moet kunnen !

De centrale vraag van vandaag voor morgen ;

- Is TIE echt saai of is SaaS taai voor TIE ?

Wie het weet, mag het zeggen! Vandaag echter, was voor enkelen het spreken weer zilver. Het zwijgen wordt volgend jaar beloond met goud.

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 13 maart 2013 21:55:

Het zwijgen wordt volgend jaar beloond met goud.

Tracker
Dan kan ik me maar beter stil houden ;-) Maar....

Voor de afwezigen op de AvA wellicht nog aardig om te weten dat SNS Securities op korte termijn niet alleen als liquidity provider zal starten, maar tevens een analistenrapport zal produceren. Ik begreep eerder dat dit rapport geschreven zal worden door een "analist met ervaring in waardering van SaaS bedrijven".

Aardig om te weten hoe een ervaren analist (gokje Martijn den Drijver?) de gang van zaken beoordeelt bij TIE. Het eerste afgegeven koersdoel zal wel niet al te dol zijn. € 15,00?
Dinald
1
Ik vond de opmerking van Jan Sunderlin over doelstelling 1 grote klant per kwartaal: dat er dit kwartaal al 2 grote waren gescoord wel aardig.
Ook de oproep van een grote klant om de capaciteit te vergroten zodat beter aan de wensen van de klanten als T-Mobile (platform TIE doet 80%) voldaan kan worden, toonde perspectief TIE.
Veel aandeelhouders zaten op groei winst per aandeel, om de koers te laten stijgen. Strategie volgens Sunderlin is echter veel meer: in de zwarte cijfers blijven en alle zeilen bijzetten om de groei te kunnen blijven financieren naar 25-30 mln € om een serieus genoteerd aandeel te worden. Tot nu toe wordt letterlijk alles gefinancierd uit de lopende kasstroom, met een potje voor moeilijke tijden achter de hand. Komende tijden zoekt, denk ik, TIE naar pensioenfonds dat mee wil doen in de groei en daartoe middelen fourneert. Dat kan met SNS ook wat beter.

De organisatie ontwikkeling die Sunderlin toonde, showde de ambitie van TIE. Met name de nieuwe aparte internationale tak geleid door Tervo, die de internationale synergetische mogelijkheden oppakt. "Hij slaapt weinig" stelde Sunderlin.
Ook de Raman affaire, waarbij de onderhandelingen nu via de curator verlopen en niet meer via de gebroeders, leidt naar verwachting tot snelle afronding.

Het is een mooi NL technologisch IT-bedrijf met veel mensen met passie. Zeer laag ziekteverzuim! (als je eens uitrekent wat dat oplevert!)
K verwacht bij volgende AvA aanmerkelijk meer mensen.

[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 13 maart 2013 21:55:

- Is TIE echt saai of is SaaS taai voor TIE ?

TIE is zeker niet saai. Bestaande techniek voor (steeds) nieuwe situaties + onderzoek + ..... overnames ... kunnen van TIE Kinetix wel eens een heel dynamisch bedrijf gaan maken. We weten waar TIE in de afgelopen jaren vandaan moest komen. En we weten waar TIE nu staat. Maar wie zou kunnen voorspellen hoe ver de mogelijkheden strekken in de nabije en verdere toekomst ?

Maandag 18 maart begint de volgende episode. Na de AVA had ik geen tijd meer om aan te schuiven bij de verlate lunch, waardoor ik niet meer heb kunnen peilen bij de mede-aandeelhouders wie er overweegt om z'n positie in TIE (Kinetix) uit te breiden. Na de kwartaalcijfers in mei ga ik het zeker overwegen...
aextracker
1
Gezien historie , de draai van TIE , , de groei van SaaS & CSP in USA, het naderende definitieve einde aan "het gegraai" van de blues brothers in TIE's reserve's (hoewel SAMAR failliet laten gaan enkel het resitueren van Euro 250 K voorkomt en daarmee cosmetisch is) , de outlook a Euro 15 Mln, Resultaat Euro 700 K (onder aftrek van verhuis- en IR- beleidskosten), de wijze waarop de AvA gestalte kreeg (professioneel), het instappen van SNS als prospectuswriter, IR aanjager en liquidity provider, de uitwerking van de consolidatieslag en de ambitie , dat er elk kwartaal 1 of meer grote account (Euro 100K) aan boord moet komen is het afwachten van de mei cijfers in mijn ogen een reeele en aanbevelenswaardige zet.

De mening van de mede-aandeelhouders aan de tafel waar ik zat was overigens positief, maar ook afwachtend.

Helaas hoorde ik tijdens de AvA ook van een enkeling het volgende geluid; "Het was niks, het is niks en het wordt niks met TIE".
Ik vraag me dan echter af waarom deze mensen wel naar de AvA blijven komen. Toch enige twijfel of het simpele feit dat een AvA een welkome afwisseling vormt in een verder matig inspirerend bestaan ?

Het meest opvallende gedrag vertoonden enkele beleggers , die 3 uur en 10 agendapunten op een AvA volgen en voor het meest relevante onderwerp ter stemming (consolidatie)de zaal verlaten.
Ik vind het goed , dat TIE veel en voldoende tijd neemt voor een AvA en wederom toestaat dat de kroketten pas na 14.30 uur verorberd kunnen worden. De lunch was een prettige afsluiting van een boeiende AvA, met een excellerende VEB , die goede vragen stellend en sprekend namens particuliere beleggers de AvA mede kwaliteit bood.
Dat de AvA van TIE incl. reistijd ca. een volle dag tijd vereist is trouwe TIE volgers bekend. Reserveer de dag in Uw agenda in maart 2014. De volgende AvA wordt er nl. een die het begin vormt van een nieuwe episode in de ontwikkeling van TIE. Dan kunnen beleggers de verwachtingen en uitspraken van 13 maart jl. door RvC, management en IR advisor Out toetsen op degelijkheid en geloofwaardigeid i.r.t. de beoogde positieve effecten van de 100: 1 RSS op TIE's waardecreatie voor aandeelhouders.

Het boekjaar 2013 van TIE is eind maart halverwege. In die zin staat er druk op de ketel en weet TIE ongetwijfeld veel meer , dan er op de AvA is uitgesproken.

Tracker
[verwijderd]
0
Geachte AEXTRACKER,

De koers gaat waarschijnlijk naar € 7,-- dat betekend dat die vandaar uit
behoorlijk naar beneden kan.
Er valt veel minder te verdienen dus onaantrekkelijker.
Hoe gaat het zich volgens jou dan ontwikkelen?
Graag reactie.
BVD.

de kat.
[verwijderd]
0
quote:

Willem 007 schreef op 16 maart 2013 11:03:

Graag reactie.
BVD.

de kat.
Een kat moet nu eenmaal kunnen mauwen. Ik denk dat we binnen 2 kwartalen een redelijk beeld zullen hebben wie er gelijk heeft ...
tull
0
quote:

Willem 007 schreef op 16 maart 2013 11:03:

De koers gaat waarschijnlijk naar € 7,-- dat betekend dat die vandaar uit
behoorlijk naar beneden kan.

Graag reactie.
BVD.

de kat.
Waar haal je die onzin vandaan?
aextracker
1
quote:

Willem 007 schreef op 16 maart 2013 11:03:

Geachte AEXTRACKER,

De koers gaat waarschijnlijk naar € 7,-- dat betekend dat die vandaar uit
behoorlijk naar beneden kan.
Er valt veel minder te verdienen dus onaantrekkelijker.
Hoe gaat het zich volgens jou dan ontwikkelen?
Graag reactie.
BVD.

de kat.
Willem 007,
Dat is idd niet ondenkbaar. Echter gezien het feit dat SNS Securities als "liquidity provider" aan de slag gaat met een concrete opdracht, zoals tijdens de AvA gepresenteerd, zal dat meevallen.
Ik verwacht in het begin wel enige druk naar beneden , daar er al jaren een partij met veel stukken de koers drukt. Daarbij wist TIE onvoldoende (winst)gevende groei te realiseren om nieuwe (professionele) beleggers aan te trekken.
Mocht TIE naar euro 7,- dalen , dan ontstaat wederom het risico , dat TIE tzt niet kan emitteren, nog het vrijvallend vermogen kan divideren. het laatste zal verwacht ik sowieso niet gebeuren. Ofschoon TIE aangeeft korte termijn niet te willen emitteren , maar nieuwe professionele beleggers vnl. "in de markt wil laten kopen" is het wel een risico.

Ik verwacht dat TIE allang weet dat de omzet en winst 2e semester 2013 fors en versneld gaat stijgen. Alle (eenmaloge kosten zijn op reele basis in de outlook van Euro 700K verwerkt. De pipeline aan projekten die vorig boekjaar en het eerste semester (consultancy capacity TIE zit al even 100% vol) verwerkt moest worden, komen derhalve vanaf 2e semester (vanaf april 2013) in de omzet.
Ik heb in de aanloop naar de AvA vorige week en tijdens de AvA , diverse nieuwe grote klantnamen horen vallen , die allemaal zijn opgestart. Helaas mag TIE die namen op verzoek van de (grote) bedrijven niet publiceren.

Bovenstaande is een mogelijk scenario , welke ik waarschijnlijker acht dan jouw beschreven doemscenario. Nu zou ik graag begrijpen waarom jij verwacht , dat de aandelenkoers zal dalen tot op nominale waarde van het aandeel. Overigens ligt daar in mijn ogen bij een normale mzet\winstgroei ook zo'n beetje de bodem van het aandeel.

Het komende jaar accent op autonoom en mogelijk beperkt vanuit cashflow \ earn out, acquisitief groeien. Wat dan rest is een grote overname en stap op de SaaS \ CSP kaart.
We spreken dan ca. 2015 met inmiddels minimaal 3 professionele investeerders aan boord, die allen een stake van > 5% in het aandeel TIE hebben genomen en veel verstand hebben van SaaS in USA & Europa.
Ik verwacht als eerste 1 of 2 investerende partijen vanuit Amerika. Daar zit momenteel de fantasie en ondernemersgeest anders dan in Europa. In Europa zijn we vooral bezig met gaten dempen en polderen, praten en trachten te begrijpen hoe we 27 verschillende landen bestuurlijk aan elkaar kunnen knopen. Veel energie in lobbyisme en geld naar de politieke elite i.p.v. "in de business".
De laatste zal de motor van de economie toch moeten aanjagen. Het aantal politici dat dit op zijn naam mag schrijven valt in de europese historie te tellen op 1 hand.
Hopelijk blijft de Europese BI & SaaS subsidie & projektpot van "digitale Neelie Smit Kroes" goed gevuld. Er komt de komende 3 jaar nl. euro 2.5 Mln projekt\research omzet uit naar voren met kansen voor nieuwe SaaS groeisegmenten waar TIE in kan excelleren (E-government). Er zijn maar enkele bedrijven in Nederland die zo vooruitstrevend en georganiserd\ingevoerd zijn die er iets zinnigs mee kunnen doen. TIE is er 1 van !

Het woord is aan Willem 007.

Tracker
[verwijderd]
0
quote:

marcello106 schreef op 14 maart 2013 19:15:

[...]

(...) Aardig om te weten hoe een ervaren analist (gokje Martijn den Drijver?) de gang van zaken beoordeelt bij TIE. Het eerste afgegeven koersdoel zal wel niet al te dol zijn. € 15,00?
Mee eens. Het kapitaal genoemd in de statutaire tekstwijziging gedeeld door het aantal (samengevoegde) aandelen geeft een waarde van 15,006. En dat is alleen de moment-opname van maandagochtend 18 maart. Een koersdoel van 15 euri zou derhalve nog redelijk conservatief zijn.

De openingskoers maandagochtend van € 9,40 staat in schril contrast met wat de koers minimaal zou moeten zijn. Het zal mij niet bevreemden als de huidige onderwaardering voor het eind van dit kalenderjaar langzaam ingelopen gaat worden.
marcello106
0
quote:

ff_relativeren schreef op 16 maart 2013 19:48:

[...]

Mee eens. Het kapitaal genoemd in de statutaire tekstwijziging gedeeld door het aantal (samengevoegde) aandelen geeft een waarde van 15,006.

Huh?
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 16 maart 2013 15:59:

[...]

Willem 007,
Dat is idd niet ondenkbaar. Echter gezien het feit dat SNS Securities als "liquidity provider" aan de slag gaat met een concrete opdracht, zoals tijdens de AvA gepresenteerd, zal dat meevallen.
Ik verwacht in het begin wel enige druk naar beneden , daar er al jaren een partij met veel stukken de koers drukt. Daarbij wist TIE onvoldoende (winst)gevende groei te realiseren om nieuwe (professionele) beleggers aan te trekken.
Mocht TIE naar euro 7,- dalen , dan ontstaat wederom het risico , dat TIE tzt niet kan emitteren, nog het vrijvallend vermogen kan divideren. het laatste zal verwacht ik sowieso niet gebeuren. Ofschoon TIE aangeeft korte termijn niet te willen emitteren , maar nieuwe professionele beleggers vnl. "in de markt wil laten kopen" is het wel een risico.

Ik verwacht dat TIE allang weet dat de omzet en winst 2e semester 2013 fors en versneld gaat stijgen. Alle (eenmaloge kosten zijn op reele basis in de outlook van Euro 700K verwerkt. De pipeline aan projekten die vorig boekjaar en het eerste semester (consultancy capacity TIE zit al even 100% vol) verwerkt moest worden, komen derhalve vanaf 2e semester (vanaf april 2013) in de omzet.
Ik heb in de aanloop naar de AvA vorige week en tijdens de AvA , diverse nieuwe grote klantnamen horen vallen , die allemaal zijn opgestart. Helaas mag TIE die namen op verzoek van de (grote) bedrijven niet publiceren.

Bovenstaande is een mogelijk scenario , welke ik waarschijnlijker acht dan jouw beschreven doemscenario. Nu zou ik graag begrijpen waarom jij verwacht , dat de aandelenkoers zal dalen tot op nominale waarde van het aandeel. Overigens ligt daar in mijn ogen bij een normale mzet\winstgroei ook zo'n beetje de bodem van het aandeel.

Het komende jaar accent op autonoom en mogelijk beperkt vanuit cashflow \ earn out, acquisitief groeien. Wat dan rest is een grote overname en stap op de SaaS \ CSP kaart.
We spreken dan ca. 2015 met inmiddels minimaal 3 professionele investeerders aan boord, die allen een stake van > 5% in het aandeel TIE hebben genomen en veel verstand hebben van SaaS in USA & Europa.
Ik verwacht als eerste 1 of 2 investerende partijen vanuit Amerika. Daar zit momenteel de fantasie en ondernemersgeest anders dan in Europa. In Europa zijn we vooral bezig met gaten dempen en polderen, praten en trachten te begrijpen hoe we 27 verschillende landen bestuurlijk aan elkaar kunnen knopen. Veel energie in lobbyisme en geld naar de politieke elite i.p.v. "in de business".
De laatste zal de motor van de economie toch moeten aanjagen. Het aantal politici dat dit op zijn naam mag schrijven valt in de europese historie te tellen op 1 hand.
Hopelijk blijft de Europese BI & SaaS subsidie & projektpot van "digitale Neelie Smit Kroes" goed gevuld. Er komt de komende 3 jaar nl. euro 2.5 Mln projekt\research omzet uit naar voren met kansen voor nieuwe SaaS groeisegmenten waar TIE in kan excelleren (E-government). Er zijn maar enkele bedrijven in Nederland die zo vooruitstrevend en georganiserd\ingevoerd zijn die er iets zinnigs mee kunnen doen. TIE is er 1 van !

Het woord is aan Willem 007.

Tracker
Geachte AEXTRACKER,

Ik heb toendertijd deze aandelen jaren geleden gekocht behoorlijk veel moet ik zeggen meer uit het feit om gewoon wat te verdienen maar het is jaren lang een penniestock geweest en ondanks de financiele crisis is hij toch aardig blijven liggen wel eens waar met kleine stijgers en dalen maar toch.
Je ziet wat er gebeurt dat alle penniestock RSen toch de vrijheid hebben gekregen om vandaar uit verder te zakken wat op zich een enorme verwatering geeft.
Ik doe ze niet weg want dan ben je alles kwijt.
De weg zal zich wel omhoog gaan bevinden.

de kat.
marcello106
0
De VEB heeft ook weer een verslagje geproduceerd...

KLEIN SOFTWAREBEDRIJF WIL IMAGO OPVIJZELEN

27 maart 2013

Het kleine softwarebedrijf Tie wil de omzet in twee jaar verdubbelen tot 25 miljoen euro om belangstelling van het beleggend publiek te wekken. Beleggers hebben hun twijfels.

Grote kans dat bij de naam Tie geen belletje gaat rinkelen. Dat wil het bedrijf, dat zich onder andere bezig houdt met het samensmeden van IT systemen voor klanten, op korte termijn veranderen.

Topman Jan Sundelin wil met een forse omzetgroeibelofte het aandeel in de kijker spelen bij beleggers.

En dat begint met meer duidelijkheid. Waar het bedrijf tot nu nooit al teveel kwijt wilde over zijn verwachtingen is die nu zonneklaar.

Dit jaar moet de omzet stijgen naar 15 miljoen euro, vergeleken met 12,5 miljoen euro afgelopen jaar. In de jaren daarna moeten de verkopen doorgroeien tot 25 miljoen euro.

De reden die Tie geeft voor de groeiambities is niet perse positief. De omzet van het concern is naar eigen zeggen momenteel te gering om de kosten van een beursnotering te rechtvaardigen.

Omzet geen winst
Het softwarehuis zet duidelijk in op omzetgroei, maar dat betekent ook dat toename van de winstgevendheid op de tweede plaats komt.

Ook een gezonde kasstroom lijkt TIE ondergeschikt te maken aan de omzet.

Twee overnames uit het afgelopen jaar kunnen als voorbeeld dienen. Beide bedrijven draaien op dit moment verlies. Hoewel Tie van mening is dat de verliezen omgebogen zullen worden in winsten, zal dit de nodige managementaandacht opslokken.

Geen keuze
Maar een echte keuze lijkt Tie niet te hebben. In de huidige situatie is het concern te klein om mee te spelen in de branche. Omzet en marktaandeel worden gezien als middelen om op langere termijn het winstniveau te verhogen.

De belangrijkste vraag die bij beleggers leeft is echter wanneer de stijgende omzet en marktaandeel zullen leiden tot een structurele stijging van de winst.

Tot hun teleurstelling kon Sundelin tijdens de jaarlijkse vergadering met aandeelhouders niet goed aangeven hoe en wanneer deze structurele winsttoename gestalte zal krijgen.

Ondertussen probeert Tie op een snellere manier haar naamsbekendheid op te vijzelen. Via een omgekeerde splitsing van de aandelen wil het de koers per aandeel boven de euro krijgen en zo het imago van penny stock imago kwijtraken.

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/A...

Het zal wel aan mij liggen, maar wederom begrijp ik weinig van de meerwaarde van dit verhaal. Het lijkt bijna alsof de vertegenwoordiger van de VEB op de AvA een andere persoon is dan de schrijver van dit stukje.........
marcello106
1
quote:

de_beleggert schreef op 28 maart 2013 20:23:

Het lijkt anders verdacht veel op de realiteit
Knap van je om daarover te kunnen oordelen als je niet aanwezig bent geweest...;-)

De realiteit is dat de VEB de nodige kritische geluiden liet horen. Met de antwoorden van TIE leek de vragensteller meer dan tevredengesteld. Als ik het me goed herinner werden er zelfs complimenten uitgedeeld.

In een eerdere reactie op dit draadje roemde Tracker zelfs al een "excellerende VEB". In tegenstelling tot vorig jaar moet ik hem daarin dit jaar volledig gelijk geven. Het verslag is dit jaar helaas weer van hetzelfde niveau als vorig jaar en staat in schril contrast met de tijdens de AvA aangenomen houding en de door TIE geschetste perspectieven.



[verwijderd]
0
Met realiteit bedoel ik de financiele ontwikkelingen die we allemaal zien en hebben gezien. Ik heb ook meermalen herhaald dat de omzet kan groeien en dat de kosten zullen meegroeien. Van winstgevendheid is nauwelijks sprake. Een groot deel van de groei komt via overnames tot stand, weinig autonoom. Ik heb dat hier gepost en de VEB doet iets vergelijkbaars. Bewijs dat aanwezigheid op de AvA niet noodzakelijk is om een beoordeling te geven.

Slecht punt en voor mij verrassend is het verliesgevende karakter van de overgenomen partijen. Ander punt dat het management zich bezig moet houden met allerlei interne beslommeringen om de verschillende clubjes in het gareel te krijgen.

Ik blijf erbij dat Tie onderdelen moet afstoten in plaats van zich krampachtig als 1 geheel te positioneren. Als je zoveel weet van Tie Marcello, dan weet je ook dat de contracten die ze sluiten altijd voor 1 van de drie pijlers is. Cross selling is er nauwelijks. In dat kader dragen de overnames niet bij, eerder maken ze Tie qua business focus nog diverser.
[verwijderd]
0
Een bedrijf kan uiteraard kiezen voor een specialisme. Of om dat nu juist niet te doen. Of kiezen voor enkele specialismen. Voor iedere strategie valt iets te zeggen als het de missie en de doelstellingen van het bedrijf goed vorm geeft.

Het lijkt net op beleggings-keuzes. Ga je vol voor 1 of 2 aandelen, of kies je voor spreiding over verschillende branches, valuta en continenten? Ook hier valt voor iedere keuze iets te zeggen als het resultaat conform je doelstellingen gaat zijn.

Evenzo is het aanbevelenswaardig om een goede mix te kiezen tussen korte termijn en lange termijn doelen en ook nu vertel ik niets nieuws. En dat geldt ook voor de omslag van TIE in de afgelopen zes jaren.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Vanzelfsprekend zal er stevig gestuurd moeten worden op zwakkere onderdelen. Waar de een kiest voor afstoten kan een ander met evenveel succes een zwak bedrijfsonderdeel ombouwen tot een succesvol onderdeel. Is zo'n keuze perse goed of fout? Nee mits de resultaten meetbaar verbeteren. Ik ben dan ook benieuwd naar de komende 2 kwartaalrapportages.

Op dit forum is al eens betoogd dat kiezen voor een specialisme sneller resultaat en hoger (netto) rendement oplevert. Een keerzijde van die medaille is dat je bij veranderende marktomstandigheden minder snel kunt switchen omdat je niet meerdere disciplines in huis hebt. De ene keuze leidt tot meer mogelijke snelheid en de andere keuze voor meer robuustheid in een moeilijke economie. Laat de komende kwartalen maar voor zichzelf spreken. Ik wacht af, ik kijk en ik meet. En over 2 kwartalen beslis ik over afbouwen of uitbreiden van mijn aandelen in TIE.

Fijn Paasweekend iedereen!
Kwiirk
0
quote:

marcello106 schreef op 28 maart 2013 19:43:

De VEB heeft ook weer een verslagje geproduceerd...

KLEIN SOFTWAREBEDRIJF WIL IMAGO OPVIJZELEN

27 maart 2013

Het zal wel aan mij liggen, maar wederom begrijp ik weinig van de meerwaarde van dit verhaal. Het lijkt bijna alsof de vertegenwoordiger van de VEB op de AvA een andere persoon is dan de schrijver van dit stukje.........
Het verslag van de VEB valt mij ook tegen. Geen aandacht voor:
- TIE groeit in 2012 met 50% in veel belovende groeimarkten EC en CS
- Opname in Gartner rapport, TIE gaat meetellen in VS
- Autonome groei 26% in 2012

Waar VEB ook geen aandacht aan besteed, maar wat wel voor de particuliere belegger belangrijk is:
- TIE focussed op institutionele belegger
- tijdelijke koersdaling door RSS vindt commissaris van Schaik niet erg
- Jan Sundelin had weinig commentaar op het tegenvallend resultaat van het 1e kwartaal
- er wordt geen inzicht gegeven in de omvang van de begrote eenmalige kosten in 2013

Nu na de RSS wordt een flankerend beleid gemist. Waarom is TIE niet voorbereid op het uitbrengen van een persbericht met een positief geluid ter ondersteuning van de koers na de RSS.
Mijn conclusie is dat TIE te weinig rekening houdt met het belang van de particuliere belegger. Dan kan de ondertoon van het verslag van de VEB ook moeilijk positief zijn, ondanks de gunstige ontwikkeling bij TIE.
marcello106
0
quote:

de_beleggert schreef op 28 maart 2013 22:28:

Ik blijf erbij dat Tie onderdelen moet afstoten in plaats van zich krampachtig als 1 geheel te positioneren. Als je zoveel weet van Tie Marcello, dan weet je ook dat de contracten die ze sluiten altijd voor 1 van de drie pijlers is. Cross selling is er nauwelijks. In dat kader dragen de overnames niet bij, eerder maken ze Tie qua business focus nog diverser.
Er zijn wel een aantal mensen die iets meer verstand van TIE hebben dan ik, maar mij is in ieder geval niet ontgaan dat TIE met de overname van Ascention een vierde pijler aan de fundamenten heeft toegevoegd.

In het plaatje "Market, Sell, Deliver, Analyze" zal "Analyze" in het kader van de cross selling toch niet geheel toevallig in het midden zijn gepositioneerd?

tiekinetix.com/solutions
32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 09:00
Koers 1,440
Verschil +0,020 (+1,41%)
Hoog 1,440
Laag 1,440
Volume 8
Volume gemiddeld 4.707
Volume gisteren 26

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront