Randstad « Terug naar discussie overzicht

sector nieuws

14 Posts
s.lin
0
Nabetaling van 30 mille voor uitzendkracht
do 04 okt 2012, 16:50
GRONINGEN (AFN) - Een Duits uitzendbureau moet een bedrag van 30.000 euro nabetalen aan een Poolse oud-werknemer die aan de slag was bij een Nederlands bedrijf. De rechtbank in Groningen heeft dat beslist in een proefproces dat FNV Bondgenoten had aangespannen. De bond heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De uitzendkracht werkte van 2005 tot 2010 bij een vleesbedrijf in Leek. Hij werd niet volgens de cao uitbetaald. De rechter bepaalde dat dat wel had moeten gebeuren. Ook een buitenlands uitzendbureau moet volgens de rechter de Nederlandse cao naleven, ongeacht zijn nationaliteit.

Het vleesbedrijf huurde in 2010 structureel 100 Polen in bij het Duitse uitzendbureau, aldus FNV Bondgenoten. Nog zeker tien leden van de bond hebben een vordering op het uitzendbureau.

DFT

[verwijderd]
0
LONDEN (AFN) - Het Britse headhuntersbedrijf Michael Page waarschuwde maandag dat de winst dit jaar onder de marktverwachtingen zal uitkomen. Het concern heeft last van een snel slinkende financiële sector.

Michael Page haalt 40 procent van zijn winst uit de financiële sector. Vooral in de grootste regio van Michael Page (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) daalt de winst hard, met 16 procent in het derde kwartaal. De operationele winst van het hele bedrijf daalde in die periode met 11 procent tot 126,5 miljoen pond (157 miljoen euro).

,,We anticiperen op een uitdagend vierde kwartaal, met economische omstandigheden en een marktvertrouwen die zwak zullen blijven in de nabije toekomst'', zei topman Steve Ingham.
[verwijderd]
0
MILWAUKEE (AFN) - Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft de winst in het derde kwartaal zien dalen. Vooral in Europa was er minder vraag naar de diensten van de onderneming. Ook een sterke dollar speelde Manpower parten. Dat bleek uit cijfers vrijdag.

De nettowinst kwam uit op 63,1 miljoen dollar (ruim 48 miljoen euro), tegen 79,6 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat is wel iets hoger dan de verwachting van analisten. De omzet viel met 11 procent tot 5,17 miljard dollar. Manpower haalt ongeveer twee derde van zijn omzet uit Europa.
s.lin
0
ABN AMRO verlaagt verwachtingen Nederlandse uitzendsector
19/2 14:07
Economen van ABN AMRO hebben de vooruitzichten voor de Nederlandse uitzendsector verlaagd nadat vanochtend uit cijfers van de brancheorganisatie voor uitzenders ABU bleek dat aan het begin van 2013 een einde lijkt te zijn gekomen aan de stabilisatie.

In periode 1 – week 1 tot en met week 4 van 2013 – daalden de uitzenduren met 3 procent en nam de uitzendomzet af met 2 procent op jaarbasis. In periode 13 van 2012 waren de uitzenduren onveranderd en liet de uitzendomzet groei van 2 procent zien. In de rest van 2012 was sprake van onafgebroken krimp van zowel de uren als omzet.

De economen van ABN AMRO verwachten nu voor 2013 een vlakke tot licht lagere omzet van de uitzendsector vergeleken met 2012. In december gingen de economen nog uit van groei van de uitzendomzet van 1,5 procent in 2013. In 2012 was er sprake van krimp van 2 procent.

Volgens de economen correleert de uitzendbranche sterk met de economische groei. ABN AMRO verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 0,3 procent krimpt doordat de binnenlandse vraag afneemt. De vroeg-cyclische en veelal op de export gerichte industrie weet zich hieraan naar verwachting te onttrekken, en zal waarschijnlijk de omzet met 3 procent zien groeien.

Door: ABM Financial News.
s.lin
0
Ziekteverzuim uitzendkrachten stijgt 20 procent
26 February 2013 02:48 PM
Het ziekteverzuim onder uitzendkrachten is met ruim 20 procent gestegen. Het verzuim wordt veroorzaakt door de crisis. Dat concludeert Acture, een organisatie die mensen vanuit ziekte naar werk begeleidt.

Door de financiële crisis is er een recordlaagte aan vacatures, en dat voelen ook uitzendkrachten. Maudie Derks, directeur van Acture, laat tegenover BNR weten dat zieke mensen eerder terug naar hun werk gaan als er ook daadwerkelijk vast werk is. Bij uitzendkrachten is dat lang niet altijd het geval. "Als je als uitzendkracht ziek bent, dan stopt je werk. De motivatie om je herstel te melden als er geen werk op je wacht is natuurlijk een stuk lager. Daardoor is de verzuimduur gestegen."

In 2014 terugloop
Het aankomende jaar verwacht Derks nog een lichte stijging in de verzuimduur. In 2014 verwacht ze dat deze juist gaat teruglopen door nieuwe wetgeving. "Die wetgeving maakt dat er een strakkere herkeuring plaatsvindt voor mensen die geen werk hebben. Ook wordt de financiële prikkel om weer aan de slag te gaan bevorderd: het uitkeringsbedrag in de ziektewet loopt dan sneller terug."

BNR.nl
s.lin
0
Adecco voelt crisis
13 mrt 2013, 08:13
ZRICH (AFN) - De economische problemen in Europa gaan niet onopgemerkt aan uitzendconcern Adecco voorbij. Het grootste uitzendconcern ter wereld zag zijn omzet vorig jaar dalen en zag die situatie in de eerste maanden van 2013 niet verbeteren. Dat maakte het Zwitserse bedrijf woensdag bekend.

Adecco zag de omzet vorig jaar op vergelijkbare basis met 4 procent dalen tot 20,5 miljard euro. De opbrengsten liepen vooral hard terug in Frankrijk, Italië en Spanje. Het bedrijfsresultaat (ebita) zakte met 11 procent tot 725 miljoen euro. Adecco hield uiteindelijk een nettowinst over van 377 miljoen euro, tegen 519 mijoen euro in 2011.

In de eerste twee maanden van 2013 zakte de omzet van Adecco met 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral in Frankrijk bleven de omstandigheden volgens het bedrijf moeilijk. In Duitsland en Oostenrijk nam de krimp van de omzet niet verder toe, terwijl er in de Verenigde Staten sprake was van een ,,gezonde'' groei.

voda
0
flexbureaus licht positief over de toekomst - Dzjeng & FaseVijf


AMSTERDAM (Dow Jones)--Flexbureaus zijn licht positief over de toekomst, maar stellen ook dat opdrachtgever nog erg onzeker zijn over de toekomst, blijkt uit de eerste FlexVertrouwensindex van Dzjeng & FaseVijf dat elke kwartaal wordt gehouden. Circa 75% van de respondenten ervaart onzekerheid bij klanten, terwijl 4% stijging van de werkgelegenheid verwacht. Van de ondervraagden verwacht 38% dat de vraag naar tijdelijke werknemers stabiel blijft, 19% verwacht een lichte groei. 55% Verwacht geen verandering in de marge en 31% verwacht een daling. In de antwoorden bestaat er vrijwel geen onderscheid tussen kleine, middelgrote en grote bedrijven. Het cijfer voor de toekomst ligt op 5,8 bij werving en selectie en op 6,3 bij bureaus met een combinatie van flexproducten. Aan de monitor namen 240 vertegenwoordigers van flexbureaus deel. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

pensionado
0
MARKET TALK: Randstad-koersdoel verhoogd naar EUR42,50 - Theodoor G
31-05-2013 08:17:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel voor het aandeel Randstad (RAND.AE) wordt door Theodoor Gilissen (TG) verhoogd naar EUR42,50 van EUR36,00. Het advies 'aanbevolen' wordt herhaald. TG verwacht een voorzichtig herstel van de uitzendmarkt in Europa later dit jaar. TG wijst op de omzet van Randstad die voor tweederde uit deze regio komt. OP de langere termijn moet Randstad volgens TG profiteren van de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Ondanks een koersherstel is het aandeel in de visie van TG nog altijd ondergewaardeerd. Op het moment dat in Europa zich een herstel aftekent kan de koers volgens TG verder oplopen. Het aandeel Randstad sloot donderdag op EUR33,41. (ANS)
[verwijderd]
0
Werkgelegenheid uitzendkrachten blijft dalen

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in juli en augustus opnieuw achteruitgegaan. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendondernemingen ABU dinsdag heeft gepubliceerd.
------
Koers randstad lijkt vooralsnog nergens last van te hebben....
viermeiden
0
L.s.,

MILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse uitzender Manpower heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 95 miljoen euro (69 miljoen euro), een derde meer dan een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg stabiel op 5,2 miljard dollar. Dat maakte de branchegenoot van Randstad maandag bekend.

De winst per aandeel kwam uit op 1,18 dollar, tegen 0,79 dollar een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal verwacht Manpower een winst per aandeel tussen de 1,18 en 1,26 dollar, tegen een gemiddelde verwachting van 1,15 dollar onder door persbureau Bloomberg gepolste analisten.

viermeiden
viermeiden
0
L.s.,

AMSTERDAM (AFN) - Het herstel van de uitzendmarkt trekt aan en zal ook de resultaten van Randstad gunstig beïnvloeden. Dat stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag.

De analist wees op de sterke cijfers die Manpower maandag presenteerde. Die wezen op een sterk herstel, ook op de voor Randstad belangrijke markten. Zwartsenburg verwacht dat ook Randstad met sterke resultaten over het derde kwartaal zal komen en zich daarbij positief zal tonen over de toekomst.

Volgens Zwartsenburg worden de groeikansen van het uitzendconcern in de komende jaren onderschat. Bezuinigingen in Frankrijk, Nederland en België, de invloed van subsidies in Frankrijk en synergievoordelen van de onderdelen die van USG People zijn overgenomen zullen de prestaties kunnen verbeteren, stelde hij.

ING zette het aandeel Randstad dinsdag op de Benelux favourite list. Het koopadvies met koersdoel van 52,50 euro bleef gehandhaafd. Randstad noteerde dinsdag om 9.56 uur 0,4 procent in de plus op 42,29 euro.

viermeiden

pardon
0
Wie wil nu nog een flexwerker inhuren???????????????

wo 27 nov 2013, 21:29| lees voor
Werkgever betaalt voor zieke flexwerker

AMSTERDAM -
Het kan werkgevers per 1 januari tienduizenden euro's kosten als een flexwerker ziek wordt. Dat schrijft de NOS.


Foto: ANP
Volgens de omroep blijft de werkgever door de nieuwe ziektewet veel langer verantwoordelijk voor tijdelijk personeel. De NOS schrijft dat uitzendbureaus bang zijn dat straks bijna niemand meer uitzendkrachten durft aan te nemen.
De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) zegt dat bedrijven volgend jaar strenger zullen selecteren aan de poort. Mensen met een 'vlekje' op hun cv zullen minder snel een baan vinden, zegt Aart van der Gaag, directeur van de ABU. „Denk daarbij ook aan ouderen of mensen die langdurig werkloos zijn.”
voda
0
ABU: uitzendomzet en -uren periode 12 gestegen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal gewerkte uitzenduren in Nederland is in periode 12 van dit jaar, van week 45 tot en met week 48, licht gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt dinsdag uit cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). De omzet steeg met 2%.

De periode telde een gelijk aantal werkbare dagen en er is dus niet gecorrigeerd.

Over periode 11 van 2013 werd ook al een toename van de omzet gemeld van 2%, bij een destijds gestabiliseerd aantal uren.

In de medische sector daalde het aantal gewerkte uren over periode 12 van 2013 met 30%. De omzet nam hier met 27% af. De administratieve sector nam in uren echter met 4% toe en met 5% wat betreft de omzet. De uren in de industriele sector bleven gelijk, terwijl de omzet met 2% steeg. Het aantal gewerkte uren in de technische sector nam in periode 12 af met 1%, evenals de omzet.

De cijfers van de ABU omvatten met ruim 500 leden circa 65% van de Nederlandse uitzendbedrijven.

De cijfers over periode 13 van 2013 worden op dinsdag 21 januari om 10.00 uur bekendgemaakt.

- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com


14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 16:43
Koers 47,150
Verschil +0,720 (+1,55%)
Hoog 47,320
Laag 46,460
Volume 152.089
Volume gemiddeld 443.218
Volume gisteren 504.059

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront