TIE « Terug naar discussie overzicht

Welke winst Q1 2012 \ berichtgeving zet TIE koers in beweging ?

37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
aextracker
0
Met dank aan Marcello & kwirk open ik deze draad.

Op verzoek van marcello begin ik met een mening & visie ;

Een winst in Q1 2012 > Euro 350 K Comprehensive income , bij een omzetstijging van > 6% over Q1 2012 (vgl. Q4 2011) zal in mijn ogen de opmaat vormen voor toekomstige koersbewegingen in de penny TIE Holding.

Op 15 februari geeft TIE Holding haar trading update Q1 2012 (okt-dec 2011).

Wanneer de Saas CSP\E-comm gebaseerde revenue growth > 20% blijft , danwel verder is versterkt , wanneer deze revenue \ inkomstenbron als aandeel van de totaal omzet de kar (b)lijkt te kunnen gaan trekken en aanjaagt ligt er een basis voor vertrouwen.
Het vertrouwen vormt vervolgens de opmaat dat financiele partijen en particuliere beleggers het bewijs kunnen gaan zien , dat "de draai van TIE" aan het slagen en bestendig is.
De mate en wijze waarin TIE slaagt dit onder de aandacht te brengen van gespecialiseerde professionele beleggers bepaald vervolgens de snelheid waarmee de koers in beweging komt. Ik ben en blijf daarmee overtuigd dat de "way up" een waarschijnlijker wordt, dan een haperende en stagnerende koers.
De mate waarin TIE investeerders weet te interesseren en vervolgens weet aan te trekken en vervolgens vanuit bestaande aandelenpakketen willen\gaan inkopen bepaald de koersbeweging en snelheid omhoog.
Het nemen van (kleine) belangen (< 5%) danwel het instappen van een grote partij een belang > 5% neemt bij de bestaande aandelenomvang, zal de bel luiden voor koersbewegingen omhoog.
De wijze waarop en hoe dit gebeurd blijft uiteraard voor ons particuliertjes tot op het persbericht onzichtbaar. Zo hoort het te zijn volgens de AFM !

Voordat nieuwe aandeelhouders belanagen nemen , zal de Q1 total revenue growth en profitabillity in Q1 , > 6% resp. totl. comprehensive income > Euro 350 K moeten liggen.

Persoonlijk zou me dat positief verrassen. Ik schat een Q1 resultaat in op 3% totl. revenue growth en een comprehensive income op Euro 180 - 220 K. De outlook en info 2012 op de AvA zal mede bepalen of het halen van (nieuwe ?) targets nieuwe investeerders vertrouwen gaat bieden.

Conclusie; De richting is goed ,de realisatie moet beter om vanuit autonome groei de koers stevig in beweging te krijgen. Het kent beurstechnisch "momentum" om het waar te maken.

Tracker
[verwijderd]
0
Hierbij mijn schatting van het 1e kw resultaat okt-dec 2011.

Licenties

Gemiddelde kwartaalomzet in 2011 250K. TIE heeft in U.S. en in Nederland in het 4e kw 2011 een nieuw licentieproduct op de markt gebracht, dat bijdraagt aan extra licentieomzet in het 1e kw. 2012.

Saas

De stand aan doorlopende contracten per 1-4-2011 bedroeg 13,3 mln en per 1-10-2011 18,5 mln. Dat is een toename van 5,2 mln van alle doorlopende kontrakten. De stijging zal voornamelijk SaaS kontrakten betreffen. Gespreid over drie jaar is dat een structurele toename van 433K per kwartaal. Echter daaronder zitten ook kontraktverlengingen. De toename wordt geschat op 300K t.o.v. 2e kw 2011 (1001)

Licentie verkopen : 325
Maintenance : 700
Consultancy : 570
Saas : 1300
Other : 100
Totaal : 2995
Inkoop : 270
Netto omzet : 2825
Kosten : 2350
Resultaat : 475
marcello106
1
Op de huidige koers zullen er weinig beleggers zijn die iets aan Tie hebben verdiend. De meesten zijn zittenblijvers die inmiddels voor de zoveelste keer hebben gehoord dat de toekomst er rooskleurig uitziet. Voorgaande keren is men herhaaldelijk teleurgesteld en dus wordt de berichtgeving vanuit Tie met de nodige scepsis gevolgd.

Het toverwoord is derhalve inderdaad vertrouwen. Niet op basis van hoopvolle uitspraken over de toekomst, maar op basis van daadwerkelijke realisatie van meer omzet en een verbetering van de winstgevendheid. Eerst zien, dan geloven.

Bij de jaarcijfers FY2011 werd nog een "te mooi om waar te zijn" bericht gepubliceerd. De "Three years contracted value" zou een stijging hebben laten zien van € 13,3 miljoen per 1 april 2011 tot liefst € 18,5 miljoen per 1 oktober 2011. Dat is een stijging van ruim 40% in 6 maanden!

Aangezien een stormloop op Tie aandelen na deze publicatie uitbleef was er blijkbaar weinig vertrouwen in de juistheid van dit bericht.

Ook Marcello krabde zich eens achter het oor en kon zich vaag een soortgelijke presentatie herinneren op de AvA 2011. Hier werd een stijging (van overigens alleen SaaS en Maintenance) gepubliceerd van € 19,1 miljoen per september 2009 tot € 20,3 miljoen per september 2010.
De contractwaarde zou derhalve in de periode september 2010 tot april 2011 met vele miljoenen gedaald zijn……. Huh? Tijd om de vraag maar eens bij Tie neer te leggen!

Vooropgesteld, bij de vragen die je stelt krijg je altijd keurig netjes antwoord. Samengevat komt het antwoord er op neer dat bij de jaarcijfers gebubliceerde getallen rekening is gehouden met de daadwerkelijke vernieuwingen van de contracten (historical churn rate) Dat lijkt me een goede benadering, maar daarmee kunnen de op de AvA met bravour gepubliceerde getallen dus gelijk in de prullenbak. En in het verlengde daarvan, wat is dan nog de waarde van de bij de jaarcijfers gepubliceerde getallen?

Als belegger ben je dus weer aangewezen op de kwartaalcijfers. Ik kan mij voorstellen dat iemand die alleen naar de totale omzet van Tie kijkt weinig reden ziet om aan te haken. Ondanks het gerommel met bovenstaande cijfers laat Tie echter wel degelijk een gestage groei zien in de SaaS omzet. Dit gaat deels ten koste van de overige omzet waardoor op totaalniveau weinig lijkt te verbeteren. De kwaliteit van de omzet is echter aanzienlijk beter met als gevolg betere marges. Onder aan de streep is dit al duidelijk merkbaar.

Hoewel ik het idee heb dat de omzet langzaam weer wat zal stijgen, voorzie ik niet direct een sprong waarbij de SaaS omzet ineens 30%-40% stijgt. Daarvoor is wat mij betreft de gepresenteerde contractwaarde te ondoorzichtig. Eerst zien, dan geloven dus.

Goede cijfers kunnen natuurlijk de koers in beweging zetten. Daarnaast is er natuurlijk het regelmatig terugkerende onderwerp aandeleninkoop.
Q2 kenmerkt zich doorgaans door een hoge kasinstroom (jaarcontracten). Wat mij betreft is een beperkte inkoop van eigen aandelen een serieuze optie om eens iets terug te doen voor de aandeelhouders. Met weinig geld zijn momenteel veel aandelen uit de markt te halen, bovendien is het natuurlijk prettiger om straks tegen 15 cent een eventuele overname te financieren dan tegen 9 cent.

Ik heb de afgelopen maanden regelmatig wat aandelen weten te sprokkelen. Gestage groei, snelle groei of inkoop van aandelen, wie zal het zeggen, ik verwacht in ieder geval dat de huidige koers niet lang meer op de borden zal staan.
Dinald
0
Marcello,tracker (en straks wellicht nog Beleggert)zijn nog redelijk voorzichtig. Kwirk is zeer positief, terwijl hij alleen een doorrekening maakt uitgaande van het laatste kwartaal.
Wellicht ben ik naïef, maar ik verwacht een exploderende koers. Juist doordat dingen nu niet gebeuren.
Waarom?
De kwartaalcijfers zijn intern al lang bekend en er is geen reactie in de koers. Men communiceert wel indirect een sterke groei (vacatures!). Dat kan alleen bij een sterkere orderportefeuille en stevige liquiditeitspositie. Juist door het ontbreken van 'voorkennis-achtige' taferelen kan men in de kapitaalmarkt grote reputatiewinst halen. En dan kon best eens een doelstelling zijn van TIE, waardoor serieuzere beleggers -dan met alle respect ons vieren :)- worden aangetrokken.
[verwijderd]
0
ff rekenen. Kwirk roept een half miljoen winst in 3 maanden. dat is 2 miljoen in een fiscaal jaar. 2 miljoen die verdeeld moet worden over 93 miljoen aandelen. Dat is 2 cent per aandeel. Tie keert geen dividend uit, dus je kan die 2 cent niet zomaar bij de koers optellen. laten we positief zijn: de helft van 2 cent! Koers van vandaag is 9 cent, dus de koers groeit bij een winst van 500.000 euro in Q1 FY 12 naar 10 cent.
voda
0
voda
0
TIE Holding verlengt samenwerking met Progress Software


AMSTERDAM (Dow Jones)--TIE Holding (TIE.AE) verlengt de samenwerking met Progress Software om het e-commerce platform van TIE te herverkopen.

TIE maakt geen financiele details bekend.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


marcello106
0
TIE Kinetix and Progress Software expand Partnership to Global Strategic Alliance
Submitted by Monique Hoogkamer on Tue, 01/24/2012

P R E S S R E L E A S E

The Netherlands, Amsterdam, January 24, 2012

TIE Kinetix and Progress Software expand Partnership to Global Strategic Alliance

TIE Kinetix (“TIE”) announced today that it has expanded its partnership to a global strategic alliance with Progress Software to resell its E-commerce MamboFive Platform, which utilizes Progress® solutions, entirely as a Software as a Service (SaaS) solution.

Last year, TIE Kinetix was recognized for its technology and important contributions for the larger SaaS enablement effort. The Progress Software SaaS Excellence Award honors those whose participation in SaaS enablement programs has resulted in highly innovative offerings that achieve significant commercial success within their market.

Colleen Smith, Vice President SaaS for Progress Software: ”Progress is very content to have entered into this global partnership with TIE Kinetix enabling service provider's the world over enhanced end to end customer experience. The framework of the E-commerce Mambofive Platform complements our solution¹s value proposition allowing that speed of change which translates to time to market for service providers.”

”With the evolution of the online commerce world there is now an economic imperative for companies to incorporate advanced solutions to solve their E-commerce challenges,” said Jan Sundelin, CEO of TIE. ?”Working with Progress Software demonstrates our commitment to advancing in this market and delivering feature rich product experiences, improving online revenue from anywhere in the world.?We are extremely pleased to enter into this global alliance with Progress Software, a worldwide leader in operational responsiveness technology. With our latest advances in E-commerce, these two great technologies are now integrated to provide end users the best online experience possible.”?

The E-Commerce MamboFive Platform is a complete, scalable and proven solution for
E-commerce that is adaptable to both large and small enterprises. Whether a company is in the B2B, B2C, or a combination of both, this 100% Software as a Service (SaaS) solution provides a seamless transition of business over the Internet without requiring any complicated hardware, software or E-commerce expertise. Our customers are provided total control over their web storefronts with powerful adapters ready to integrate existing ERP systems.


Profile TIE Kinetix
TIE Kinetix transforms the digital supply chain by providing Total Integrated E-commerce solutions. These solutions maximize revenue opportunities by minimizing the energy needed to market, sell and deliver online. Customers and partners of TIE Kinetix constantly benefit from innovative, field tested technology and are able to remain focused on their core business. TIE Kinetix develops cloud/SaaS and license based solutions, and is backed with over 25 years of experience and awards.

TIE Kinetix provides Total Integrated E-commerce solutions through its TIE Kinetix Content Syndication, TIE Kinetix E-commerce and TIE Kinetix Business Integration Platforms. All of its solutions and professional services are designed to enhance the value of the relationship with and between all customers, partners, resellers and additional stakeholders. Furthermore, TIE Kinetix continues to solidify its leadership position in verticals including: IT, Consumer Electronics, Telecommunications, Office Supplies, Home Improvement, Food Retail, Fashion, Financial Services and Automotive.

Today, TIE Kinetix remains a key contributor to the development and implementation of global E-commerce standards. It continues to pursue partnerships with industry leaders and prestige international commissions. TIE Kinetix is a public company (NYSE Euronext: TIE Holding), and has offices in the United States, the Netherlands, France and Australia.

Profile Progress Software Corporation
Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) is a global software company that enables enterprises to be operationally responsive to changing conditions and customer interactions as they occur -- to capitalize on new opportunities, drive greater efficiencies and reduce risk. The company offers a comprehensive portfolio of best-in-class infrastructure software spanning event-driven visibility and real-time response, open integration, data access and integration, and application development and deployment -- all supporting on-premises and SaaS/Cloud deployments. Progress maximizes the benefits of operational responsiveness while minimizing IT complexity and total cost of ownership.

Further information:

TIE Kinetix
TIE Nederland B.V.

Jan Sundelin, CEO

Antareslaan 22-24
2132 JE Hoofddorp
The Netherlands

T: +31-20-658 90 00 +31-20-658 90 00
F: +31-20-658 90 01
E: info@TIEKinetix.nl
W: www.TIEKinetix.nl

Follow TIE Holding on Twitter: twitter.com/tieholdingnv

Follow TIE Kinetix on Twitter: twitter.com/tiekinetix
Follow TIE Kinetix on Facebook: facebook.com/tiekinetix

E N D O F P R E S S R E L E A S E

marcello106
0

Ofwel handel in.......

Argentina
Australia
Austria
Barbados
Belgium
Belize
Brazil
Bulgaria
Cameroon
Canada
Chile
China
Colombia
Costa Rica
Croatia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Ecuador
El Salvador
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Guatemala
Honduras
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Ireland
Israel
Italy
Ivory Coast
Japan
Korea
Lebanon
Lithuania
Malaysia
Mexico
Netherlands
New Zealand
Nicaragua
Nigeria
Norway
Panama
Peru
Philippines
Poland
Portugal
Puerto Rico
Romania
Russia
Saudi Arabia
Singapore
Slovakia
Slovenia
South Africa
Spain
Sri Lanka
Sweden
Switzerland
Taiwan
Thailand
Tunisia
Turkey
United Kingdom
United States
Venezuela

Morgen eindelijk wat aandacht van beleggers?
Argus
0
quote:

marcello106 schreef:

Ofwel handel in.......

Argentina
Australia
Austria
Barbados
Belgium
Belize
Brazil
Bulgaria
Cameroon
Canada
Chile
China
Colombia
Costa Rica
Croatia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Ecuador
El Salvador
Estonia
Finland
France
Germany
Greece
Guatemala
Honduras
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Ireland
Israel
Italy
Ivory Coast
Japan
Korea
Lebanon
Lithuania
Malaysia
Mexico
Netherlands
New Zealand
Nicaragua
Nigeria
Norway
Panama
Peru
Philippines
Poland
Portugal
Puerto Rico
Romania
Russia
Saudi Arabia
Singapore
Slovakia
Slovenia
South Africa
Spain
Sri Lanka
Sweden
Switzerland
Taiwan
Thailand
Tunisia
Turkey
United Kingdom
United States
Venezuela

Morgen eindelijk wat aandacht van beleggers?
Tie laat blijken een spartelende vis te zijn die zich goed voelt in onzeker water.
[verwijderd]
0
quote:

de_beleggert schreef op 24 januari 2012 17:54:

ff rekenen. Kwirk roept een half miljoen winst in 3 maanden. dat is 2 miljoen in een fiscaal jaar. 2 miljoen die verdeeld moet worden over 93 miljoen aandelen. Dat is 2 cent per aandeel. Tie keert geen dividend uit, dus je kan die 2 cent niet zomaar bij de koers optellen. laten we positief zijn: de helft van 2 cent! Koers van vandaag is 9 cent, dus de koers groeit bij een winst van 500.000 euro in Q1 FY 12 naar 10 cent.
ff vertalen. Beleggert gaat uit van 2 mln winst over het fiscale jaar 2012. TIE is ongeveer 9 mln euro waard. Dat is meer dan 20% rendement. Welke bedrijven maken een beter rendement?
[verwijderd]
0
Kwirk: herstel. Beleggert gaat niet uit van 2 mln winst, Stukje begint met 'Kwirk' roept.

Een rendement van 20% is mooi, bij Tie valt het in het water... Of verdampt het... Oftewel door de mega hoeveelheid aandelen blijft er per aandeel heel weinig over. En hoeveel er per aandeel overblijft, is zeer koersbepalend.
[verwijderd]
1
quote:

de_beleggert schreef op 24 januari 2012 17:54:

ff rekenen. Kwirk roept een half miljoen winst in 3 maanden. dat is 2 miljoen in een fiscaal jaar. 2 miljoen die verdeeld moet worden over 93 miljoen aandelen. Dat is 2 cent per aandeel. Tie keert geen dividend uit, dus je kan die 2 cent niet zomaar bij de koers optellen. laten we positief zijn: de helft van 2 cent! Koers van vandaag is 9 cent, dus de koers groeit bij een winst van 500.000 euro in Q1 FY 12 naar 10 cent.
Dat is waar, je gaat uit van mijn geschatte kwartaalwinst. Maar je redenering is dat als TIE 2 mln winst maakt, die winst verdeeld moet worden over 93 mln aandelen en dat vindt je veel. Ik vind een betere vergelijkingsmaatstaf aantal aandelen x de koers en dan kom je uit op ongeveer 9 mln. Met een bedrijf dat 9 mln waard is een winst maken van 2 mln, dat zou ik met het oog op een koersstijging een mooi bedrijf vinden om in te beleggen.
[verwijderd]
0
2 miljoen winst op een omzet van 11 miljoen is prima. In de ICT industrie komt het meer voor. Toch werkt het anders in de praktijk, het gaat immers om het aandeel wat je koopt van een bedrijf. Dus 2 miljoen winst op een omzet van 11 miljoen is interessant, maar wordt teniet gedaan doordat je die 2 miljoen winst moet delen met 93 komma nog wat miljoen aandelen. Niet voor niets is de winst per aandeel een van de belangrijkste performance indicators van een bedrijf.

Van een andere orde is de beurswaarde van Tie, die is rond de 1x de jaaromzet. Dit heeft te maken met de trackrecord (negatief) en de versnipperde bedrijfsfocus. Ze hebben meerdere business lines en zitten geografisch verspreid. Stel dat er een koper voor het bedrijf Tie is, die zal hooguit in onderdelen van Tie geinteresseerd zijn. Dat uit zich in een lagere waardering.

Een belegger weegt dit nou eenmaal mee in de waardering van het aandeel. Daarom verbaast het mij niets dat ze rond de 9 eurocent staan, en dat verbaast de andere forumleden ook niet
marcello106
1
Een belegger weet een winst van 2 cent per aandeel wel iets beter te waarderen ;-) De realiteit is dat Tie daar nog ver van verwijderd is. In een scenario van gestage SaaS groei (+/- 15 tot 20%) zal de winst eerder rond een miljoen per jaar liggen.

De beurskoers zal pas na bevestiging van daadwerkelijke groei echter bepaald worden door de fantasie van beleggers. Beleggert zal er nog zijn handen vol aan hebben om uit te leggen dat het aandeel echt maar een cent of 9 waard is….;-)
ramptoerist
0
0,09 cent.

Wel geestig om te zien hoe fantastisch het hier op het forum nog steeds gaat, maar de realiteit ( de koersch ) altijd weer een geheel ander beeld laat zien. Nog steeds geen RSS ?
Maar goed, de gemm belegger leeft dan ook op planeet Aarde.
Dinald
0
quote:

Deodorant schreef op 26 januari 2012 11:57:

0,09 cent.

Wel geestig om te zien hoe fantastisch het hier op het forum nog steeds gaat, maar de realiteit ( de koersch ) altijd weer een geheel ander beeld laat zien. Nog steeds geen RSS ?
Maar goed, de gemm belegger leeft dan ook op planeet Aarde.
Inderdaad geachte Deo, t forum is leuker dan de koersontwikkeling de laatste tijd. Vandaag is het letterlijk niks: nul handel. Toch denk ik dat het stilte voor de storm is.
ramptoerist
0
quote:

Dinald schreef op 30 januari 2012 19:09:

[...]
Toch denk ik dat het stilte voor de storm is.
Tuurlijk & die stilte duurt al wat jaartjes. Gelukkig is een handvol hier enorm positief, terwijl een koers niks doet.
Dus of heeft dat handvol het elke keer bij het verkeerde eind, ( zie de koers & WPA ) of snapt de rest van beleggend Nederland het niet.
Benieuwd of men tijdens de ava weer met het voorstel komt voor een aandelen-uitgifte, net als vorig jaar.
voda
0
TIE: omzet 2011 EUR10,7 mln
TIE: operationeel resultaat 2011 EUR597.000
TIE: cashflow uit voortgezette activiteiten '11 EUR958.000


(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 mei 2024 17:13
Koers 1,450
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,450
Volume 749
Volume gemiddeld 5.219
Volume gisteren 1.799

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront