Aalberts « Terug naar discussie overzicht

verkoop halfgeleiders stijgt 5,3% in juli

6 Posts
Kaiser
0
SIA: wereldwijde verkoop halfgeleiders stijgt 5,3% in juli
Maandag 31 augustus 2009 13:08 Door Harm Luttikhedde
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--De wereldwijde verkoop van halfgeleiders is in juli met 5,3% toegenomen ten opzichte van een maand eerder.
Uit cijfers van de Semiconductor Industry Association (SIA) blijkt maandag dat de verkoop in juli uitkwam op $18,2 miljard, tegenover $17,2 miljard in juni.
Het was de vijfde maand op rij dat de verkoop van halfgeleiders toenam. "De verkoop van consumentengoederen als netbooks en mobiele telefoons ondersteunt het gematigde herstel in de vraag", aldus SIA-voorzitter George Scalise.
De vraag in alle belangrijke markten steeg ten opzichte van juni.
De omzet uit de verkoop van halfgeleiders in vergelijking met een jaar eerder was in juli nog altijd 18,2% lager. Over de eerste zes maanden van 2009 lag de verkoop gemiddeld een kwart onder het niveau van een jaar eerder.

Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com
Kaiser
0
BUY. AALBERTS

maandag 17 augustus 2009

ING verhoogt het koersdoel voor Aalberts (8 euro) van 8,7 euro naar 12 euro

Het advies blijft kopen. Analist Jan Hein de Vroe wijst op sterk herstel in Aalberts’ eindmarkten, zoals de medische sector, de autosector en de halfgeleiders terwijl er een eind komt aan het interen op voorraden. Bovendien nam Aalberts ook al heel wat kosten besparende maatregelen die de resultaten verder zullen ondersteunen.

www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...
Kaiser
0
Heel mooie vooruitzichten

7-9-2009 15:37:18 Menno van Hoven

Na een moeilijk 2009 voorzien analisten een scherp winstherstel in 2010. Goldman Sachs denkt dat de Europese bedrijfswinsten volgend jaar met 40% kunnen stijgen.

stoxx600Vrijdag verhoogde Goldman Sachs zijn eindejaarskoersdoel voor de brede DJ STOXX 600 index van 235 naar 260 punten, wat neerkomt op een opwaarts potentieel van 13% ten opzichte van de slotstand van vorige week donderdag. De

Analist Peter Oppenheimer verwacht nu in 2010 een 40% hogere (was 34%) nettowinst voor Europese bedrijven op basis van een voorspelde hogere wereldwijde economische groei. Goldman wijst er op dat dit weliswaar zeer sterk lijkt, maar gebruikelijk is in het eerste hersteljaar.

Alhoewel de markten inmiddels al een flink herstel achter de rug hebben, is er volgens Goldman, dat er op rekent dat de koersen verder zullen oplopen als de economie weer aan gaat trekken, toch nog meer opwaarts potentieel. Daarbij wordt met het oog op de sterke stijging (+50%) sinds begin maart gewezen op het feit dat de huidige koersniveaus nog altijd 25% onder het pre-Lehman tijdperk liggen (lees ook: Trap er niet in!) en dat de sterke stijging niet uniek is gezien de diepte van de koersdaling in de afgelopen twee jaar.

Oppenheimer, die voor dit jaar overigens nog op een winstdaling van 16% rekent, voert vier redenen aan waarom hij volgend jaar een sterk winstherstel verwacht: Beter dan verwachte resultaten van financials, toegenomen operationele leverage voor bedrijven dankzij 'dramatisch' verlaagde kosten, voorspelde hoge grondstofprijzen en sterkere vooruitzichten voor opkomende markten, waaraan Europa in toenemende mate in blootgesteld.

Niet alleen Goldman Sachs is optimistisch over 2010. Ook UBS-analist Nick Nelson verhoogde eind vorige week zijn wpa voorspellingen voor 2010 met 25%. Het rendement op aandelen zal volgens de analist vanaf nu vooral gestuurd worden door winstgroei.

Goldman Sachs verhoogde vrijdag het advies voor de Europese bankensector van neutral naar overweight. Ook de bouw- en levensmiddelensector kregen een adviesverhoging en gingen van underweight naar neutral. Het advies voor de nuts- en technologiesector werd verlaagd van overweight naar neutral. Tot slot liet Goldman vrijdag weten een voorkeur te hebben voor professionele uitgevers, waarvan een aantal op dit moment fundamenteel gezien tegen een extreme korting ten opzichte van historische niveaus noteert. Reed Elsevier en United Business Media werden om die reden op Goldman's 'Conviction Buy List' geplaatst.

Goldman Sachs
[verwijderd]
0
Wat is er met Aalbers aan de hand gasten? We stijgen niet vandaag maar dalen zelfs
[verwijderd]
0
quote:

MB schreef:

Wat is er met Aalbers aan de hand gasten? We stijgen niet vandaag maar dalen zelfs
Misschien hierdoor:

Nieuws

UPDATE: Duitse industriele productie daalt onverwacht in juli
08-09-2009 13:08:00
(Update van bericht 'Duitse industriele productie daalt onverwacht in juli' om meer informatie verstrekken.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De industriele productie in Duitsland is in juli onverwacht gedaald. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Duitse ministerie van economische zaken.

Het ministerie voegde aan deze tegenvaller overigens wel toe dat de industriele productie de komende maanden een impuls kan krijgen door een stevige orderinstroom. Voor het derde kwartaal als geheel kan volgens het ministerie een groei van de industriele productie worden verwacht.

De industriele productie daalde op maandbasis met 0,9%, terwijl economen gemiddeld uitgingen van een stijging met 1,5% ten opzichte van juni.

Op jaarbasis daalde de productie in de industriesector met 17,0%, aangepast voor seizoensinvloeden. Economen voorzagen een daling van 15,7% in vergelijking met juli vorig jaar.

Als gekeken wordt naar de productie over juni en juli samen vergeleken met de twee maanden ervoor, dan blijkt een stijging van de productie met 2,5%. Op deze basis wordt een minder volatiel patroon zichtbaar.

Dinsdag bleek dat de export in juli voor de derde achtereenvolgende maand is gestegen. De stijging bedroeg 2,3% op maandbasis.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

[verwijderd]
0
Ondertussen weer in het groen. Wat te denken van dit (gedeelte van het) bericht van ING? Die 12 euro komt er!

"De lijst met top picks van ING bestaat uit: de Euronext Amsterdam-aandelen Aalberts, Ahold, Grontmij, KPN, TomTom en Unit 4 Agresso en de Euronext Brussel-aandelen D'Ieteren, Nyrstar en SES.

Aalberts heeft inmiddels geen last meer van speculaties over een mogelijke claimemissie en wordt momenteel tegen een enorme korting verhandeld ten opzichte van zijn branchegenoten, aldus de analisten."

Bron:
Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 15:57
Koers 47,620
Verschil -0,240 (-0,50%)
Hoog 47,800
Laag 47,380
Volume 20.538
Volume gemiddeld 143.137
Volume gisteren 106.044

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront