Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Preview cijfers

11 Posts
voda
0
AMSTERDAM (ANP) - Fietsfabrikant Accell zal vrijdagochtend weinig verrassingen bieden bij de presentatie van zijn jaarcijfers. De onderneming, bekend van merken als Batavus, Sparta en Koga Miyata, liet eind vorig jaar al weten dat de nettowinst vorig jaar sterker is gestegen dan eerder aangegeven.

Analisten kijken nu vooral uit naar de ontwikkelingen in het voorjaar. Dan zal blijken of consumenten ondanks de economische recessie bereid zijn om de portemonnee te trekken voor een nieuwe fiets.

Vorig jaar had Accell geen last van de economische neergang. De winstmarges zijn naar verwachting gestegen, omdat meer consumenten hebben gekozen voor duurdere elektrische fietsen. SNS Securities gaat uit van een stijging van de operationele winst (ebit) van 15 procent tot 45 miljoen euro. Royal Bank of Scotland (RBS) mikt zelfs op een stijging van 21 procent tot 48 miljoen euro. Beiden banken denken dat de omzet rond de 10 procent is gestegen tot 521 miljoen euro.

Accell had zelf al in november verklapt dat het uitgaat van een 15 procent hogere nettowinst in plaats van de eerder voorspelde groei van 10 procent. Deze komt dan terecht op ongeveer 28 miljoen euro. Het gaat daarbij om de winst exclusief een voorziening die in 2007 is getroffen voor een mogelijke boete van de NMa vanwege overtreding van de mededingingsregels.

RBS verwacht niet dat Accell vooruitzichten voor 2009 zal presenteren. SNS merkt op dat de fietsfabrikant er een gewoonte van heeft gemaakt om een hogere omzet en winst te voorspellen, maar de effectenbank sluit niet uit dat de directie nu van een vooruitblik afziet.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 504 5999))

nobahamas
0
Bedankt Voda

Ik ga uit van omzetgroei van 8 %, en een verhoging van de winst met 20 %.

Verwachting voor 2009: omzetdaling fietsen / onderdelen / accesoires van 10 %
omzetstijging E-bikes 20%
Winst over 2009 zal stabiliseren (+ 5%).

Eventuele winststijging door lagere grondstof- en halffabrikaatprijzen, en natuurlijk de lagere Dollarkoers ligt voor 2009 en 2010 in het verschiet.

voda
0
Accell cijfers 2008 buitengewoon sterk - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De cijfers van Accell over 2008 zijn volgens SNS Securities analist Frank van Wijk buitengewoon sterk. "Het bedrijf nam ook nog een onverwachte impairmentlast van EUR2,3 miljoen, maar wist desalniettemin in 2008 17% meer winst te boeken waar het eerder nog uitging van een 15% hogere winst", aldus de analist. Van Wijk is ook zeer te spreken over het feit dat Accell in deze tijden een verwachting voor 2009 durft af te geven. De analist is wat voorzichtig ten aanzien van de verwachting van een stijging van de omzet en het resultaat over 2009. "We moeten eerst de start van het fietsseizoen afwachten om te zien of consumenten daadwerkelijk de fietsen kopen en of er niet voorraden overblijven", aldus Van Wijk die zijn buy-advies handhaaft. Omstreeks 09.15 uur noteert het aandeel Accell 3,2% hoger op EUR18,79, terwijl de ASX met 0,9% stijgt. (AVM)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
UPDATE: Accel winst 08 +17%, optimistisch over 09


(Update van eerder gepubliceerd bericht "Accell winst 2008 +17%, verwacht in 09 stijging resultaat" om extra informatie, reactie CEO, analistencommentaar en actuele koers toe te voegen.)



Door Anna Marij van der Meulen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Accell Group nv heeft in 2008 17% meer winst geboekt en voorziet voor 2009 verdere groei van de omzet en het resultaat. Dit maakt de producent van fietsen vrijdag voorbeurs bekend.

De nettowinst steeg in 2008 naar EUR28,6 miljoen, van EUR24,4 miljoen in 2007. Eerder rekende het bedrijf op een stijging van de nettowinst over 2008 met circa 15%. Accell schrijft de hoger dan verwachte winst toe aan een goed vierde kwartaal.

De producent van fietsen als Batavus en Koga-Miyata is optimistisch over 2009. "Ons orderboek ligt op een hoger niveau dan vorig jaar en op basis daarvan verwachten we in 2009 een verdere toename van de omzet en het resultaat", aldus bestuursvoorzitter Rene Takens in het persbericht.

Het bedrijf lijkt goed bestand tegen de huidige economische malaise. "Op basis van gesprekken met dealers en consumenten hebben we geen reden om aan te nemen dat de fietsverkoop als gevolg van het economische klimaat zal afnemen", aldus Takens tijdens een toelichting op de cijfers.

Analist Frank van Wijk van SNS Securities noemt de cijfers "buitengewoon sterk". "Het bedrijf nam ook nog een onverwachte impairmentlast van EUR2,3 miljoen, maar wist desalniettemin in 2008 17% meer winst te boeken waar het eerder nog uitging van een 15% hogere winst", aldus de analist. Van Wijk, die een buy advies heeft op het aandeel, is ook zeer te spreken over het feit dat Accell in deze tijden een verwachting voor 2009 durft af te geven.

De omzet over 2008 kwam 13% hoger uit op EUR538 miljoen. De autonome groei bedroeg 8% en het effect van de overname van het Duitse Ghost was 5%.

De omzet bij het fitnessonderdeel daalde 11% naar EUR39,9 miljoen, waarbij met name de verkopen in het Verenigd Koninkrijk en Engeland tegenvielen. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor 7% van de totale omzet van Accell. "In 2009 zullen we verdere maatregelen nemen om de omzetgroei bij dit onderdeel te verbeteren", aldus bestuursvoorzitter Rene Takens tijdens een toelichting op de cijfers. De chief executive officer (CEO) sluit hierbij het afstoten van deze activiteiten op de middellange termijn dan ook niet uit. "Daarnaast onderzoeken we het betreden van nieuwe markten of producten of samenwerking met een andere partij", zo licht Takens toe.

Bij het onderdeel fietsen en fietsonderdelen steeg de omzet met 16% naar EUR498,6 miljoen. In Nederland, waar 43,7% van de omzet gegenereerd wordt, steeg de omzet met 12% naar EUR235,4 miljoen. Volgens Accell was de gemiddelde prijs per fiets hoger en was er sprake van een toename van de verkoop van elektrische fietsen.

Duitsland, wat verantwoordelijk is voor 23,2% van de omzet, was in 208 goed voor een omzet van EUR124,6 miljoen. Accell profiteerde hier van de consolidatie van het overgenomen Ghost.

Takens zegt dat het bedrijf actief blijft zoeken naar mogelijke overnames. "De Europese groeimarkten Spanje en Italie zijn daarbij voor ons interessant, en ook zouden we graag uit willen breiden in de Verenigde Staten", aldus Takens.

Accell stelt over 2008 een dividend van EUR1,42 per aandeel voor.

Omstreeks 11.50 uur noteert het aandeel 3,7% hoger op EUR18,87 terwijl de ASX met 0,1% stijgt.



Door Anna Marij van der Meulen; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715 201; annamarij.vandermeulen@dowjones.com



MtBaker
0
Koers onder de 18 is bijna 8% dividend, en verwachting is postiever dan menig bedrijf.
nobahamas
1
Ik heb het vermoeden dat dit één van de beste aandelen van de AEX is.
Ik ben eens gaan informeren bij een aantal grote fietshandelaren en winkels:

Bij allen neemt de verkoop va E-bikes toe, ook in het jaar 2009.
Volgens deze verkopers / handelaren worden alle elektrische fietsen verkocht aan 60-plussers en is de prijs totaal geen probleem.
De nadruk ligt ten alle tijden op de garantie en service op het rijwiel. Het valt met name op dat in 50% van de verkooptransacties het niét gaat om één fiets, maar om twee fietsen!
Géén van de bedrijven ziet de verkoop van de E-bikes dalen in het jaar 2009, en men is zeer tevreden over Accell ("Ik hoop dat er voldoende aanbod blijft").
Mijn tip, ga eens babbelen bij de grotere fietsenwinkels en doe je eigen kleine marktonderzoek.... je zult verbaasd staan van de positieve reakties.
[verwijderd]
0
quote:

nobahamas schreef:

Ik heb het vermoeden dat dit één van de beste aandelen van de AEX is.
Ik ben eens gaan informeren bij een aantal grote fietshandelaren en winkels:

Bij allen neemt de verkoop va E-bikes toe, ook in het jaar 2009.
Volgens deze verkopers / handelaren worden alle elektrische fietsen verkocht aan 60-plussers en is de prijs totaal geen probleem.
De nadruk ligt ten alle tijden op de garantie en service op het rijwiel. Het valt met name op dat in 50% van de verkooptransacties het niét gaat om één fiets, maar om twee fietsen!
Géén van de bedrijven ziet de verkoop van de E-bikes dalen in het jaar 2009, en men is zeer tevreden over Accell ("Ik hoop dat er voldoende aanbod blijft").
Mijn tip, ga eens babbelen bij de grotere fietsenwinkels en doe je eigen kleine marktonderzoek.... je zult verbaasd staan van de positieve reakties.
Mijn tip : doe je eigen grotere marktonderzoek en dan zul je moeten constateren dat Accell niet 1 van de beste van de AEX is, maar van de AScX. Voor de rest van dit bericht waardering.
[verwijderd]
1
Bedrijfsbezoek door Sem van Berkel, vorige week op de site van Alex.nl

ACCELL, FIETSENMAKER MET POTENTIE

Een roerganger die de bezoekers van het bedrijf bij de deur opwacht en een hand geeft.
Een roerganger die door de regen, zelf (en zonder jas), op kantoor aanvullende informatie gaat ophalen na de vraag van een bezoeker.
Dat is de sfeer en geest die ik gisteren, samen met een groep investeerders, aantrof bij een parel binnen de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen.
Een bezoek dat klopte van aankomst tot vertrek.

ACCELL, DE GROOTSTE FIETSENMAKER VAN EUROPA.

(kerncijfers opgave FD basis slotkoers 18,20) :
- 12maands hoog 28,39 op 13 mei 2008
- 12maands laag 14,74 op 18 november 2008
- 40daags gemiddelde 17,29
- gemiddelde dagomzet 18.252 aandelen
- dividendrendement 6,87%
- 12maands totaalrendement 28,3% negatief (AEX - all share 54,2% negatief)
- koerswinst 6,2

We bezochten de Batavus-fabriek in Heerenveen
- opgericht in 1904
- maart 2009 productie van 1260 prachtige kwaliteitsfietsen (met voor sommige modellen prijzen waarvoor je in 1904 een jaar moest werken) per dag
...daar zetten 450 mannen en vrouwen dagelijks hun schouders onder.

Het 'Noorden des Lands' was voor de meesten van ons niet 1,2,3 bereikt.
Dus de uitnodiging van jurist Jeroen Dees, tevens verantwoordelijk voor dit soort bezoeken, om eerst even in de kantine een broodje te eten, kwam goed uit.
Het was tegen 12uur30, dus de halve fabriek zat aangeschoven.
Een aantal dingen vielen op :
- kwaliteit van het buffet, waar voor een luttel bedrag het dienblad kan worden gevuld
- de gezelligheid onder elkaar in een prettige ruimte
...de werknemers van Batavus hebben het naar hun zin
...ze werken aan een mooi product
...er wordt perfectie nagestreefd
...dat weten ze en daarom is er arbeidsvreugde.

Om klokslag 13uur begonnen we, na opsplitsing, vanuit de showroom met de rondleiding.
Ik zat in de groep die rondgeleid werd door DE man van de werkvloer, Herman Pietersma.
Wat Herman niet weet van fietsen en van Batavus kun je op een kogellagertje schrijven.
En die kennis werd met veel humor gebracht.
Met Friezen kun je lachen en dat drukte de zorgen over de AEX, die richting 200 schoof, voor een middag naar de achtergrond.
Prettig ook om iets te zien bouwen in deze tijden van afbraak.

In de fabriek troffen we veel handwerk aan.
Topfietsen maken is duidelijk preciesie-werk.
Natuurlijk is zoveel mogelijk geautomatiseerd, maar niet alles gaat in grote series, dus ervaren mensen spelen een belangrijke rol.
Opvallend het aantal senioren (Batavus heeft ook een ouderenbeleid...de laatste arbeidsjaren kan door de werknemer gekozen worden voor werk met aangepast tempo)
Ik sprak een man aan die frames aan het controleren was.
Dat deed hij nu 12 jaar en daarvoor 20 jaar spuiter.
Vaak werkten hun vaders al bij het bedrijf.
Met een scherp oog haalde hij elk foutje (indien) uit elke fiets.

Is het u wel eens opgevallen dat een Batavus-fiets 1 rode spaak heeft ?
Mij niet, maar een bezoeker zag het.
"Waarom is dat Herman?"
Vind u het mooi, luidde zijn antwoord.
Ja.
Nou daarom.

Na de bedrijfsschool (interne opleiding en training voor externe monteurs), het museum (met daarin oa. de eerste fiets met aandrijving uit 1953) een causerie van roerganger Rene Takens.
Sinds 1999 aan het bedrijf verbonden.
Met duidelijke plaatjes en in heldere woorden vertelde hij met passie over het ontstaan, heden en toekomst van Accell.
Daarna volop tijd voor vragen.
Afsluitend een borrel

In deze zware tijden voor beleggers is het zaak de portefeuilles op te schudden.
Sem van Berkel adviseert u, in ieder geval voor een stukje, ruimte te maken voor Accell.
Het orderboek voor het komende seizoen is nu al beter gevuld dan vorig jaar.
De koersen van mei 2008 zullen sneller terugkomen dan velen denken.
Kopen moet je als het laag staat.
En Accell, en Accell niet alleen, is ondergewaardeerd.
[verwijderd]
0
Stelling
Het is terecht dat de eisen om in aanmerking te komen voor een elektrische fiets zijn aangescherpt


Ja, het is van de zotte dat Jan en Alleman zo'n electrische fiets kan krijgen

Ja, anders wordt de Almelose wielerhandel het brood het de mond gestoten

Nee, drempel om electrische fiets aan te vragen wordt zo veel te hoog

Nee, ik gun iedereen die dat wil zo'n gratis fiets

dagblad tubantia
[verwijderd]
0
19 maart 2009 gele raaf
Gemeente Almelo gaat minder elektrische fietsen verstrekken

De Gemeente Almelo verstrekt vanaf vrijdag 20 maart alleen nog elektrische fietsen
op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) als de handicap
plotseling is opgetreden of als er sprake is van een inkomen dat, mede door
aantoonbare kosten voor de beperking, onder het bijstandsniveau dreigt te raken.
Dat is het gevolg van de wijziging van de beleidsregel Wmo waartoe het college
van burgemeester en wethouders dinsdag 17 maart heeft besloten. Door dit besluit
worden elektrische fietsen weer aangemerkt als algemeen gebruikelijke voorziening.
Sinds september 2008 werd de elektrische fiets niet langer aangemerkt als een
algemeen gebruikelijke voorziening. De reden voor deze beleidswijziging was
om door verbreding van het voorzieningenpakket ruimer invulling te kunnen geven
aan het compensatiebeginsel in het kader van de Wmo. Daarmee werd een ruimhartiger
verstrekken van elektrische fietsen mogelijk, zonder inkomenstoets, maar alleen op
basis van drie criteria. Deze criteria waren: de cliënt moet beperkt zijn, de
voorziening moet langdurig noodzakelijk zijn en dient het goedkoopst adequaat
te zijn.

Ongewenste situatie
Gebleken is dat dit beleid in de praktijk leidde tot een onvoorzien groot aantal aanvragen
voor elektrische fietsen. De financiële gevolgen voor de Gemeente in het kader van de
Wmo werden daarmee te groot. Zo zijn begin dit jaar al 80 fietsen verstrekt. Voortzetting
van dit beleid zou naar verwachting hebben betekend dat in 2009 vijfhonderd elektrische
fietsen worden verstrekt. Dat zou de Gemeente 500 x 1600 euro = 800.000 euro meer
gaan kosten.

Stelling
Het is terecht dat de eisen om in aanmerking te komen voor een elektrische fiets zijn aangescherpt


Ja, het is van de zotte dat Jan en Alleman zo'n electrische fiets kan krijgen

Ja, anders wordt de Almelose wielerhandel het brood het de mond gestoten

Nee, drempel om electrische fiets aan te vragen wordt zo veel te hoog

Nee, ik gun iedereen die dat wil zo'n gratis fiets

dagblad tubantia
DTC
Uitgebreid zoeken Voorpagina Algemeen UIT Sport Banen Specials Service Webwinkel | Online Krant | RSS | Abonneren | Adverteren
Enschede | Hengelo | Almelo| Oldenzaal| Dinkelland| Haaksbergen| Hellendoorn| Rijssen| Tubbergen| Twenterand| Hof van Twente| Losser| Achterhoek|
Laatste update: di 24 maart | 13:51
U bevindt zich hier › Regio
Het weer vandaag: Niet beschikbaar! 8.0ºC half bewolkt met kans op lichte regen| Verkeer: 1 files, 4 km
Elektrische fiets mag niet meer stralen dan MP3-speler
vrijdag 20 maart 2009 | 11:02

Tekstgrootte

Foto: George Nusmeijer

ALKMAAR – Fietsen met elektrische trapondersteuning, zogenaamde 'e-bikes', moeten voortaan voldoen aan Europese stralingseisen en mogen niet meer straling afgeven dan een willekeurige mp3-speler. De norm garandeert dat ze niet als stoorzender optreden voor apparatuur en zelf immuun zijn voor straling van buitenaf zoals van een hoogspanningskabel of een passerende auto.

Na de laptop, het mobieltje en de magnetron krijgt nu ook het troetelkind van de fietsenbranche een eigen norm die stralingsschade moet voorkomen en tevens de productaansprakelijkheid regelt, de Epac EN 15194.

De electrobike of e-bike is al jaren een grote winstmaker voor de fietsfabrikanten. Ondanks hun relatief hoge prijs gaan ze als zoete broodjes over de toonbank, crisis of geen crisis.

Voor de tweede keer in zes jaar – Sparta 2004 en Gazelle in 2009 – is een e-bike uitgeroepen tot 'fiets van het jaar'. Gazelle heeft zijn 'fiets van het jaar 2009' door de nieuwe norm iets moeten aanpassen.

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront