Aalberts « Terug naar discussie overzicht

koerst ( winst ) Jan Aalberts

11 Posts
[verwijderd]
0
Miljoenenjacht voor Jan Aalberts
Jan Aalberts haalt de miljoenen tegelijk binnen op een herstellend Damrak. Dinsdag pluste zijn Aalberts Industries 9,27%, waarmee de ijzerboer op Fortis na de grote ster was aan de Amsterdamse beurs. Maar wat betekent zo’n feestelijke beursdag voor de portemonnee van de oprichter van het bedrijf?

€10.430.436 – dat is zo'n beetje het bedrag dat Aalberts, nummer 97 in de Quote 500 met een vermogen van €250 miljoen, dinsdag verdiende op de beurs. Zijn onderneming werd bijna een tiende meer waard, en volgens het jaarverslag van 2007 heeft Aalberts zelf 13,45 van de tent in handen. Een sterk uitdijende tent overigens – de bestuursvoorzitter trok in 2008 veelvuldig zijn portemonnee om zijn imperium uit te breiden.

Aalberts kan wel weer eens een opstekertje gebruiken. In een jaar tijd leverde het aandeel de helft van zijn waarde in, wat ongetwijfeld slecht nieuws betekent voor Aalberts’ notering aan de nieuwe rijkenlijst. Ondanks een dramatisch koersverloop van het aan de Midkap genoteerde fonds zijn analisten unaniem in hun oordeel: kopen!

Bron: Qoute
[verwijderd]
0
quote:

Ronnny schreef:

wat een onzin.

Weet wat de hoogste koers was.
Hoezo onzin?
Vorig jaar oktober bijna 18 euro!
Oftewel dik 50% eraf!!!
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

kenner3 schreef:

12 euro is een reëel doel. Rabo (iris) geeft koersdoel 15 euro.
ben voorlopig met 10 euro tevreden!
[verwijderd]
0
Ja 10 zou ook prima zijn. Aalberts is nog steeds een zeer winstgevendbedrijf en dankzij kredietcrisis zwaar ondergewaardeerd. Heb er vertrouwen in dat we weer een normale koers voor een winstgevendbedrijf als deze gaan bereiken. Natuurlijk zal winstgevendheid wat afnemen, maar die is meer dan verwerkt in deze koers. Dow Dones trekt alweer flink aan na slechte middag. Denk dat we nog groen gaan eindigen. Morgen geen last meer van Fortis voor de AEX, want neem aan dat daar alles wel af is voor zover er nog wat af kan. Feitelijk steeg AEX vandaag weer fors met uitzondering van het Fortis drama. Morgen weer groen.
[verwijderd]
0
Petercam: Aalberts zelfs in recessie aantrekkelijke belegging
Zelfs in een recessie is Aalberts Industries een aantrekkelijke belegging, meent Petercam, dat overigens wel de winsttaxatie stevig heeft gereduceerd.
Het advies is ‘kopen’ gebleven met een koersdoel van €11,30.

Petercam heeft de omzet- en margeverwachting voor 2009 en 2010 teruggeschroefd, vanwege het verslechterende werkklimaat voor Aalberts, dat behalve in de bouwmarkt ook in andere sectoren last begint te krijgen.

De winstraming voor 2009 ging 12% omlaag, tot €1,16. Die voor 2010 staat op €1,18 en dat is bijna 20% minder dan de oude raming. De waardering van het aandeel begint echter historische dieptepunten te bereiken met onder meer een koers-winstverhouding 2009 van 6,7.

De bank heeft bij het vaststellen van het koersdoel een duidelijke economische teruggang in de periode tot 2010 als uitgangspunt genomen. Petercam meent dat de kwaliteit van het management van Aalberts in deze tijden van grote waarde is.

Het heeft in het verleden aangetoond snel te kunnen ingrijpen. Ook zijn de spreiding over sectoren, regio’s en technieken, de cross-selling en de voortdurende innovatie belangrijke steunpunten.

Ook is Aalberts goed in het benutten van de waarde in overgenomen bedrijven. Het bedrijf moet in staat zijn ook onder de huidige omstandigheden relatief goed te presteren, schrijft Petercam.

Tekst: Berend Izaks, 17 oktober 2008
[verwijderd]
0
petercam zit in aalberts, dat is duidelijk.
vandaag weer bijgekocht...en bij elke euro dieper wordt er weer bijgekocht.
kans op failliet is niet maximaal..
[verwijderd]
0
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 43,620
Verschil -0,240 (-0,55%)
Hoog 43,820
Laag 43,220
Volume 253.427
Volume gemiddeld 131.013
Volume gisteren 148.789

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront