Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Sligro maakt rendement!

73 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Sligro, netto winst 22% omhoog door hogere marges, dividend omhoog, en aandelensplitsing aangekondigd.

Alle ingredienten voor een mooi rendement de komende tijd!?

(In november reeds door mij getipt op Euro 47,-, huidige koers Euro 52,85).
[verwijderd]
0
Sligro ziet jaarwinst met 22% stijgen door hogere marges
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Foodservice- en supermarktbedrijf Sligro heeft over 2006 een nettowinst behaald van euro 62,1 mln, een stijging van 22% ten opzichte van de euro 50,9 mln over 2003. De gemiddelde verwachting van analisten lag op een winst van euro 61,7 mln.

De winst per aandeel kwam uit op euro 2,93, ten opzichte van euro 2,42 in 2005. Sligro stelt een dividend voor van euro 1,15 per aandeel. Vorig jaar keerde het bedrijf nog euro 1 per aandeel uit.

De directie acht het nu nog te vroeg om een betrouwbare prognose voor de winst over 2007 af te geven. De directie rekent wel op een hogere autonome omzetgroei dan de 1,6% in 2006.

Sligro schrijft: 'Op basis van het geplande ombouwprogramma van de supermarkten en de consolidatie van Inversco gedurende geheel 2007, gaan wij uit van een jaaromzet van circa euro 2 mrd.'

Het ombouwen van de supermarkten leidt in 2007 tot eenmalige extra kosten en margedruk van circa euro 5 mln, zo laat de directie weten. Er blijft ook sprake van een zeer concurrerende markt.

Het bedrijfsresultaat steeg vorig jaar met 22% tot euro 90 mln, tegen een consensus van euro 91,1 mln. Als percentage van de omzet betekende dit een toename met 0,6 basispunten tot 5,4%.

Sligro stelt aan de aandeelhoudersvergadering voor om de aandelen te splitsen in de verhouding twee nieuwe aandelen voor een oud aandeel; de vierde splitsing na de beursintroductie in 1989.

De directie neemt het besluit 'ter bevordering van de verhandelbaarheid van de aandelen en om de koers van het aandeel meer in overeenstemming te brengen met de koersniveaus op de effectenbeurs.'
[verwijderd]
0
Sligro realiseert in Edah-winkels 40% meer omzet in 4e kw 06
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Sligro Food Group heeft met succes zijn EM-TE formule geimplementeerd in de voormalige Edah-winkels. De omgebouwde winkels laten een omzetstijging van 40% zien in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het groothandels- en supermarktbedrijf donderdag tijdens de persconferentie na aanleiding van de vierdekwartaalcijfers bekendgemaakt.

In het laatste kwartaal van 2006 opende Sligro twaalf tot EM-TE omgebouwde winkels. Deze winkels behaalden een omzet van euro 14 mln, volgens het bedrijf een stijging van 40% ten opzichte van de gemiddelde omzet die de supermarkt als Edah-winkel het jaar daar voor realiseerde.

Bestuursvoorzitter Abel Slippens heeft wel een verklaring voor het succes. 'Edah had het vertrouwen van de klant verloren doordat het geen duidelijke marktpositie innam. Zo was de keten op het eind opeens een discounter. Wij zetten onszelf duidelijk midden in markt neer, met een zwaar accent op verse producten en een prijsfocus net onder Albert Heijn.'

Sligro zal als gevolg van dit resultaat twintig supermarkten in 2007 extra gaan ombouwen tot EM-TE winkels. Eerder wilde Sligro nog 35 Edah-winkels ombouwen tot de EM-TE formule, nu komt dat aantal op 55.

Daarmee komt het totaal aantal winkels dat onder de vlag van een van de Sligro-supermarkten komt, uit op 80. Eerder wilde Sligro nog 60 Edah-supermarkten ombouwen. De overige 25 winkels worden tot Golff en MeerMarkt supermarkten getransformeerd. Deze formules worden gerund door franchiseondernemers.

De overname-investering blijft onveranderd op euro 80 mln. Dit is mogelijk, omdat uit het totaal van 223 Edah-winkels die Sligro samen met Sperwer heeft overgenomen, al een aantal winkels zijn verkocht tegen een hogere dan verwachte prijs. Wel leidt het ombouwen van de supermarkten komend jaar tot eenmalige extra kosten en een margedruk van circa euro 5 mln.

Over verdere uitbreiding van de divisie Foodretail is de topman voorzichtig. 'Wij willen stap voor stap groeien, het liefst tussen de 5-10%. Als er zich een mooie kans voordoet zullen we er naar kijken, uiteraard'. Slippens zegt daarbij dat het zwaartepunt noch bij de Foodretail noch bij de Foodservice ligt.

Duidelijk is Slippens over de 50 SuperdeBoer winkels die Laurus gaat afstoten. 'Wij doen geen bod op die winkels. Ze zijn te klein en passen niet bij de formules van Sligro'.

Volgens Slippens belooft 2007 wederom een goed jaar te worden. Hij wijst op het toegenomen consumentenvertrouwen in het afgelopen jaar, en het afgezwakte effect van de prijzenoorlog. Een autonome omzetgroei van 4% moet daarom mogelijk zijn, aldus Slippens. Het afgelopen jaar bedroeg de autonome omzetgroei bij de supermarkten nog 1,4%.

De nieuwe prijzenslag zoals Albert Heijn die vorige week aankondigde doet Slippens dan ook af als een marktingtruc. 'De prijzenoorlog is echt voorbij.' Het is volgens hem volledig onduidelijk of er voortaan echt voordeel te behalen valt bij AH. 'Ik geloof in ieder geval niet dat er nu meer consumenten naar de Albert Heijn gaan'.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
[verwijderd]
0
SNS Securities positiever over Sligro

29 Jan 07, 09:11
AMSTERDAM (ANP-AFX) - Effectenbank SNS Securities is positiever over voedingsmiddelendistributeur Sligro. De effectenbank verhoogde zijn advies naar ’hold’ van ’reduce’. Dat maakte SNS Securities maandag bekend.

Hoewel de resultaten over 2006 in lijn waren met de verwachtingen, heeft de effectenbank de prestaties onderschat van de voormalige Edahwinkels die nu bij Sligro behoren. Daarbij komt ook nog dat de marktomstandigheden verbeteren. SNS Securities denkt dat de koers naar de 54 euro kan.
[verwijderd]
0
Benoeming Johan van Heerebeek tot directeur Marketing & Sales EM-TÉ Supermarkten B.V.



In verband met de sterke groei van het aantal EM-TÉ-supermarkten, maakt de hoofddirectie van Sligro Food Group bekend dat met ingang van 26 maart a.s. Johan van Heerebeek benoemd zal worden als directeur Marketing & Sales van EM-TÉ Supermarkten B.V.



Johan van Heerebeek (40 jaar) is thans werkzaam bij Laurus B.V. in de functie van manager Formule en Marketing Super de Boer. Voorheen was hij werkzaam in diverse commerciële leidinggevende functies bij onder meer Groenwoudt - Nieuwe Weme en bij Jumbo Supermarkten.



Johan van Heerebeek is woonachtig in Best, is gehuwd en heeft twee kinderen.



Wim van Gennip, momenteel directeur Marketing & Sales EM-TÉ Supermarkten B.V., zal met ingang van 1 mei a.s. de organisatie verlaten om zijn carrière elders voort te zetten.



Veghel, 26 januari 2007



Namens directie Sligro Food Group N.V.



A.J.M. Voets

Directeur Food Retail

Tel. 0413-343500

www.sligrofoodgroup.nl
[verwijderd]
0
Sligro verkoopt drie Edah’s aan Jumbo
30 Jan 07, 12:53
VEGHEL (ANP-AFX) - Levensmiddelendistributeur Sligro heeft drie supermarktpanden verkocht aan de keten Jumbo Supermarkten. Daarmee nadert Jumbo de grens van honderd winkels. Na de overdracht winkels staat de teller op 99. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

Het gaat om de voormalige Edah-winkels in Rijssen, Harderberg en Weert. De overname heeft vooralsnog geen gevolgen voor de betrokken medewerkers. Zij komen in dienst van Jumbo supermarkten. Het is de bedoeling de winkels nog dit voorjaar om te bouwen. Hoeveel Jumbo betaalt voor de drie panden, is niet bekendgemaakt.

De overname van de drie panden is een onderdeel van een grote herschikking in supermarktland. Door de prijzenoorlog die de afgelopen jaren woedde, moest het noodlijdende Laurus twee van de drie supermarktformules van de hand doen. De 29 winkels van Konmar gingen naar Albert Heijn en Jumbo. De supermarktorganisaties Sperwer (Plus) en Sligro (Golff, EM-Té) namen de 223 Edah-winkels over.

Sligro heeft vanaf het begin gezegd een deel van die winkels weer door te verkopen. De levensmiddelendistributeur is vooral actief in de supermarkthandel in het zuiden van Nederland.
[verwijderd]
0
Slot op Euro 53,- vandaag, is hoogste slotkoers OOIT.....(intraday high enige dagen geleden Euro 54,-)
[verwijderd]
0
Er hebben weer een paar dagen tussengezeten, maar wederom hoogste slotkoers ooit vandaag, Euro 53,50.
[verwijderd]
0
Voorlopig nog een tikkie OMHOOG, hoogste slotkoers OOIT vandaag Euro 54,-, en ook hoogste Intradag koers OOIT vandaag, Euro 54,10.

Effe wachten op aangekondigde splitsing twee voor één aandeel, en dan kunnen we weer vanaf Euro 30,- beginnen :-)
[verwijderd]
0
Het lijkt saai te worden...

Hoogste slotkoers OOIT vandaag Euro 54,15 en ook hoogste Intradag koers OOIT vandaag, Euro 54,30.
[verwijderd]
0
Ja hoor, het is weer gelukt, een nieuw ATH slotkoers Euro 54,64 en Intraday All Time High Euro 54,65.

Sla uw slag, Morgen weer nieuwe kansen...
[verwijderd]
0
Goed niet met omzetten die flink indruk maken, maar new INTRADAY All Time High is neergezet, Euro 55,05; slotkoers Euro 54,49.
[verwijderd]
0
Oeps, gisteren was waarschijnlijk voorlopig de hoogste koers, tikkie terug jaap; nu naar Euro 51,81...
[verwijderd]
0
Tjee, ik had vertrouwen in Sligro, maar wat een veerkracht is vandaag getoond, Intradaylow Euro 48,60 om te sluiten op Euro 53,50....das 10% hoger dan Intradaylow!!
[verwijderd]
0
Slotkoers Euro 54,11, nog slechts 1,8% onder ALL TIME HIGH, welk fonds kan dat zeggen in deze slechte markt afgelopen 1,5 week!!
[verwijderd]
0
Euro 54,85, nog slecht Euro 0,20 onder ALL TIME HIGH, dat doet geen ander fonds Sligro na!!

Zegt volgens mij nog wel wat over het opwaarts potentieel...
[verwijderd]
0
Ik snap soms niet dat ik hier de enige opgewonden belegger in Sligro ben, vandaag slot Euro 57,70, ruim boven de All Time High slotkoers voor de algemene wereldwijde koerscorrectie....intraday zelfs, schrik niet Euro 59,40 geweest....wat een kracht heeft deze koers van Sligro, kijk ook eens terug naar de laatste jaren...tis nog niet te laat om van de rijdende trein te profiteren!!!
73 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 17:35
Koers 13,480
Verschil -0,060 (-0,44%)
Hoog 13,560
Laag 13,340
Volume 23.298
Volume gemiddeld 22.787
Volume gisteren 14.191

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront