Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

Halfjaar cijfers 2007

10 Posts
JorisV
0
Komen in week 37, moeilijk te voorspellen echter.
Weet iemand of het dollar risico wordt gehedged, we gaan nl richting de 1,40..?
[verwijderd]
0
Volgens mij bestaat de handel van Acomo voornamelijk uit import Europa in. Volgens mij is een lage dollar hiervoor niet per definitie negatief?

Prijzen voor rubber zijn wat gezakt maar behouden toch wel gemiddelde nivo 2006:

www.sicom.com.sg/index_sub.asp?conten...
(charts linksonder)

Tegelijk zijn de prijzen voor specerijen de pan uit geschoten:

www.peppertrade.com.br/vernoticia.php...

Al met al lijken dit mij geen slechte omstandigheden voor Acomo.

Groeten,

Remco
Mr sponge
0
Wat een rust hier zo vlak voor de cijfers.
Wat verwachten jullie van de cijfers? Volgens mij zit er een aangename verrassing aan te komen. Veel grondstoffen zijn in de afgelopen tijd duur geworden. Of dat ook zo is met de producten die Amsterdam Comodities verhandeld, weet ik niet. Maar mijn gevoel zecht dat dit voor de gehele markt geld.
Verder is de koers nu, in tegenstelling tot vlak voor de afgelopen jaarcijfers, (nog) niet opgelopen.
En voor wat betreft het dollar risico: Volgens mij wordt een groot deel van de goederen ingekocht in dollars en verkocht in Euro's.
Ach nog een weekje afwachten dan maar.

Mr. Sponge
Taosan
0
Weet of kan iemand de halfjaar cijfers al? Wil hij/zij deze hier plaatsen?

Ik kan het niet vinden...
Mr sponge
0
Acomo boekt winst van EUR 3,3 miljoen in eerste helft 2007
12 sep 2007, 09:46 uur
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Amsterdam Commodities heeft in de eerste helft van 2007 een winst behaald van EUR 3,3 miljoen. Dit is 3,3% meer dan in dezelfde periode in 2006, toen de winst EUR 3,2 miljoen bedroeg. De omzet van de onderneming groeide met 8,5% tot 68,2 miljoen.

De winstgroei komt met name voort uit de activiteiten van Acomo in de handel in specerijen en voedselingredienten. Catz International en Tovana, actief in de handel in specerijen, noten en zuidvruchten, presteerden goed en behaalden beide een winststijging. Volgens Acomo is de omzetgroei met name te danken aan de overname van TEFCO Food Ingredients in augustus 2006.

Minder goede cijfers waren er voor de rubberactiviteiten van Acomo. Niet geconsolideerde dochter RCA (natuurrubber en latex) was in het eerste halfjaar van 2007 licht verliesgevend. Acomo geeft aan dat de rubbergroep rekening houdt met de grote volatiliteit van de rubberprijzen en het feit dat de prijzen steeds meer reageren op de ontwikkelingen op de financiele markten.

Door de volatiliteit van de commodity markten en de rubberprijzen in het bijzonder acht Acomo het niet mogelijk voorspellingen te doen voor heel 2007. Wel geeft de onderneming aan dat de handel in specerijen en voedingsingredienten na 30 juni 2007 zeer actief en winstegevend bleef.

De Raad van Commissarissen heeft het interim-dividend ongewijzigd vastgesteld op EUR 0,10 per aandeel. Het interim-dividend wordt op 11 oktober betaalbaar gesteld.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

www.iex.nl/nieuws/nieuws_artikel.asp?...

[verwijderd]
0
INTERVIEW: Volatiele rubberprijs drukt resultaat Acomo in H1

Door Andre Sterk
Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Amsterdam Commodities nv (Acomo) heeft in de eerste helft van dit jaar bij de rubberactiviteiten druk op de resultaten gevoeld als gevolg van speculanten zoals hedgefunds, zegt directeur Stephane Holvoet woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst in aansluiting op de cijfers over de eerste zes maanden van 2007.

"De prijzen voor rubber waren volatiel. Toen in bijvoorbeeld China eerder dit jaar de aandelenkoersen 6% tot 7% daalden had dat direct gevolgen voor de rubberprijzen die meedaalden. Daardoor werden onze voorraden minder waard. Speculanten speelden snel in op de gedaalde rubberprijzen, terwijl onze handelaren sterk fundamenteel georienteerd zijn en daardoor voorzichtiger", aldus Holvoet.

De rubberomzet van Acomo komt voor 15% tot 20% uit China.

Acomo heeft een deelneming van 42,5% in RCMA Commodities Asia ltd, dat actief is in rubber en latex. Deze deelneming leverde over het eerste halfjaar een nettoverlies van EUR143.000 tegen een nettowinst van EUR1,3 miljoen over het eerste halfjaar van 2006.

Holvoet is van niet plan de voorzichtigheid op de rubbermarkt te laten varen, maar koopt wel meer kennis in over hedgefunds, "om zo meer te weten te komen over hun werkwijzen", aldus Holvoet.

Holvoet heeft geen aanwijzingen dat de volatiliteit op de rubbermarkt afneemt.

Op de markt voor specerijen en zuidvruchten tekende zich dit jaar een grote prijsstijging af. Peper, wereldwijd de belangrijkste specerij, werd in korte tijd sterk duurder, maar daar tekent zich nu enige aarzeling af. "Die markt zoekt momenteel richting, maar de rest van de producten, zoals nootmuskaat en cocosproducten, blijven hoog in prijs", aldus de topman.

Acomo is via 100%-deelneming Catz International bv, het in augustus vorig jaar overgenomen TEFCO Food Ingredienten bv en Catz-dochter (100%) Tovano actief op de markt voor specerijen, noten, zuidvruchten en geur- en smaakstoffen.

Met Catz boekte Acomo een winst voor belasting van EUR4,7 miljoen tegen EUR3,3 miljoen een jaar eerder. Bij TEFCO liep de winst voor belasting op naar EUR380.000 tegen EUR262.000 over de eerste zes maanden van 2006. Over Tovano werden geen cijfers bekendgemaakt, maar volgens Acomo bleef deze dochter sterk presteren. Deze dochter is winstgevend.

TEFCO is actief op het gebied van ingredienten voor de voedingsmiddelenindustrie. Op het gebied van overnames zal de aandacht van Acomo naar dit segment blijven uitgaan.

"Ik hoop dit jaar nog een overname te kunnen doen, maar het zeer lastig in te schatten of dat ook lukt. Voor de komende maanden zie ik vooralsnog weinig kansen", aldus Holvoet.

In het verleden had Acomo bij overnames te maken met kapers op de kust, zoals private equity-partijen, maar de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt maken het voor deze partijen niet makkelijker om aan geld te komen. "Dat is voor Acomo op lange termijn misschien een gunstige ontwikkeling", aldus Holvoet.

Een overname kan Acomo op alle mogelijke manieren financieren. TEFCO is uit eigen middelen betaald. Het bedrijf hanteert als uitgangspunt dat de winst per aandeel in principe niet mag verwateren, waarmee een beroep op de kapitaalmarkt normaal gesproken niet de voorkeur heeft.

Holvoet, die ook lid is van de raad van commissarissen van RCMA, acht een fusie met een Aziatische partner en RCMA mogelijk. "De rubbermarkt schuift op richting het oosten en dan is een Aziatische partner logisch. De rubbermarkt is inmiddels erg klein en iedereen kent elkaar. In het geval van een fusie kan ons aandeel verder verwateren, daar ons accent blijft liggen op voedingsmiddelen", aldus Holvoet.

Het bedrijf heeft valuta-effecten afgedekt, maar aangezien een groot deel van de handel in dollars plaatsvindt heeft de huidige lage stand van de dollar ten opzichte van de euro een negatief effect op de inkomsten. "En ik zie vooralsnog geen verbetering in de koers van de Amerikaanse munt ten opzichte van de euro", aldus Holvoet.

Acomo maakte over de eerste helft van dit jaar een nettowinst van EUR3,3 miljoen bekend, EUR100.000 meer dan een jaar eerder. De omzet steeg naar EUR68,2 miljoen van EUR62,8 miljoen, vooral door de aankoop van TEFCO. Acomo doet geen concrete uitspraak voor de rest van 2007, maar Holvoet wil wel kwijt dat juli en augustus overeenkwamen met het patroon de eerste zes maanden van dit jaar.

Over heel 2006 bedroeg de nettowinst van Acomo EUR7,8 miljoen.

Het aandeel Acomo is een veilingfonds noteert woensdag na de ochtendsessie 2% hoger op EUR4,43.



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

Mr sponge
0
Wat is er toch aan de hand met dit aandeel? Ik had wel verwacht dat we vanaf de €5,- iets zouden terug zakken, maar dat we helemaal terug zouden gaan naar de €4,15 had ik niet verwacht.
Wat zou de aanleiding hiervoor kunnen zijn? De dollar? De H1 cijfers waren toch OK.....
We zijn in ieder geval weer terug bij af zo rond de 4 Euro. Is dit in de TA een bodum?
[verwijderd]
0
Kartel?

Ook voor ons?
Heb nog niet verder gekeken dan mijn neus lang is dus vandaar deze losse flodder......
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 12:03
Koers 17,700
Verschil +0,140 (+0,80%)
Hoog 17,700
Laag 17,560
Volume 6.693
Volume gemiddeld 22.508
Volume gisteren 16.086

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront