Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

koersdaling

20 Posts
[verwijderd]
0
Hallo allemaal,

Kan iemand uitleggen wat er aan de hand is met Acomo?

De koers daalt nu wel erg snel

Gr, Beurskade 5
Bart Meerdink
0
In de week van 5 sept de halfjaarcijfers, het bedrijf is er traditioneel altijd nogal laat mee.

Maar ik heb geen aanwijzingen dat het niet gewoon 'business as usual' is, hoewel ze best eens naar 20 cent (10+10 ipv 10+15) dividend per aandeel terug zouden kunnen gaan als ze de payout-ratio weer naar het streefgetal van 60% willen brengen (de 0,25 over 2003 was 60% maar 0,25 over 2004 was 75%).

Verder is er natuurlijk altijd kans dat ze een keer een overname (in Belgie bijvoorbeeld) aankondigen.

Bij deze koers zit ik aan de koopkant te kijken.

Vrij kleine omzetten overigens.
[verwijderd]
0
Volgens mij is handel geblokkeerd, maar zie geen nieuws.
Wat is er aan de hand? Overnamekandidaat toch gevonden?
groeten, Ton
Bart Meerdink
0
Acomo is een veilingfonds. Om 10:30 wordt de openingskoers bepaald, en om 16:30 de slotkoers. Uitsluitend op die momenten (tot max. een half uur erna) en tegen die koersen kan er gehandeld worden.

In de tussentijd worden er soms wel eens grote bestens orders ingelegd om de handel te peilen of te beïnvloeden, en voor de veiling worden die dan evt. weer teruggetrokken.
[verwijderd]
0
Beankt voor je reactie. Ik heb al lang niet meer gehandeld in een veilingfonds; was dus vergeten.
groeten Ton
Mark'Oh
0
Lang geleden dat ik hier heb gekeken. De koers loopt weer wat op in de richting van de halfjaarcijfers, ben benieuwd wat het gaat worden.
[verwijderd]
0
Bart,

1. een dividendverlaging zou - hoewel ik de argumentatie inzake pay-out begrijp - wel een heel slecht vertrouwenssignaal naar aandeelhouders zijn. Dan betekent immers dat men aangeeft te verwachten dat de hogere winstniveaus niet meer opgezocht gaan worden.

2. ben alert op de halfjaarcijfers, die komende week moeten komen EN DUS INTERN ROND HALF AUGUSTUS AL BEKEND MOETEN ZIJN. Als die blijken tegen te vallen, is er - gelet op de koersdaling van twee weken geleden bij relatief zeer hoge omzetten - alle reden om handel met voorwetenschap te vermoeden. Zijn de cijfers gewoon in lijn, dan wilde iemand blijkbaar van een groot pakket af (en hebben we een opportunity gemist)

We'll wait and see

Groeten

Frans
[verwijderd]
0
Ik kan mij herinneren dat we al eerder gezien hebben dat vlak voor jaarcijfers een groot pakket werd verkocht (volgens mij jaarcijfers 2003???) en dat valt bij dit fonds op bij relatief lage vollumes. Toen bleken het echter meer dan uitstekende cijfers.

Ik heb in aug aandelen gekocht tegen een koers van €3,47. Mijn gevoel zegt dat ik op tijd en tegen een redelijk lage koers ben ingestapt en wel om de volgende redenen:
- dollar koers is gedaald t.o.v. 2004
- grote vraag naar grondstoffen.

Acomo (Amsterdam Rubber klink nog altijd beter)is een specialist en ik het er vertrouwen in dat zij weer een goed rendment hebben kunnen draaien. (meestal trouwens beter in het tweede dan in het eerste half jaar)

Daarnaast verwacht ik toch een keer een bericht over de plantage die ze nog hebben in Afrika. Deze staat voor €1,- op de balans. Heeft iemand meer info over deze plantage en wat voor deze plantage een reeele boek en/of verkoopwaarde zou kunnen zijn?

Tot slot vergeet niet, het fonds is zeer degelijk en zeer betrouwbaar. Ook al wordt het divident naar beneden bij gesteld, het dividentrendement blijft veel hoger dan wat je maar op een spaarrekening kan krijgen.
[verwijderd]
0
gaat weer lekker sinds de dividend uitkering

Heeft wellicht wat te maken met de aex dat men weer long gaat in bluechips anders valt het toch ook niet te verklaren
Bart Meerdink
0
De koers is gebaseerd op het dividend.

Dat was de laatste 2 jaren 0,10 + 0,15 = 0,25

Maar ze zitten nu al twee keer zwaar boven het beoogde payout percentage van 60%, en hoewel Catz het uitmuntend doet geldt dat niet voor de rubbertak. Die moet het het 2e halfjaar wel heel veel beter gaan doen om een slotdividend van 0,15 mogelijk te maken zo schat ik in. Dat wordt 0,10 + 0,10 = 0,20 dit keer volgens mij. Tja, en als bedrijf ben je zo goed als je komende dividend :-)

De speculatie rond de rubberprijs maakt dat de RCMA-tak haar expertise niet kan gebruiken om de rubberprijzen te bespelen, en dat haalt hun winst dus onderuit.
Bart Meerdink
0
Op xea.nl was eergisteren toch weer een optimistisch gestemd artikel, ze zien daar het dividend op 0,25 kunnen blijven. Veel effect op de markt heeft het allemaal niet, dat optimisme.

Ik denk dat een 17% lagere winst na de ook al wat mindere cijfers over heel 2004 (zie de dip van 31 maart) zich gewoon vertalen in iets in de orde van een 17% lagere koers (misschien wel 3,16). Zo kort is de horizon van de markt.

Maar ik vind 0,20 dividend ook heel bevredigend, dat is meer dan 6%. En daarbij is het een goed bedrijf.

Alleen die rubbertak, daar heb ik weinig zicht op, en dat verhoogt het risicoprofiel. Vergelijk de problemen van Alanheri in Zuid Afrika.

Ik houd m'n stukjes gewoon aan, misschien dat ik straks wat ga bodemvissen.
[verwijderd]
0
Ook ik ben aan het kijken naar een viskoers.
Het aandeel zakt nu zo snel dat een bodem richting 2,85 ook nog reëel lijkt.
0,20dividend/2,85 koers= 7% En de balans is terug, wat denken jullie?
Bart Meerdink
0
Met de gedaalde rente lijkt me 7% dividend overdreven om te verwachten. Er zijn genoeg mensen die naar een 2.8% rente op de spaarrekening zitten te kijken.

Als de 3,16 echt komt, en er is geen slecht nieuws, dan koop ik bij denk ik, en anders blijf ik gewoon braaf mijn dividend opstrijken.
nikkesnada
0
NRK ziet komende maanden sterke stijging rubberprijzen
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De prijzen van rubber en kunststofproducten zullen de komende maanden scherp stijgen. Dat stelt de Federatie NRK vrijdag. De federatie behartigt de belangen van de rubber-, lijm-, recycle- en kunststofindustrie.

De stijging volgt volgens de NRK op de snelle stijging van grondstofprijzen en een tekort aan grondstoffen in Europa. 'De prijzen van de (technische) polymeren en additieven liggen reeds op een hoog niveau. Aankondigingen van leveranciers maken duidelijk dat de grondstoffen de komende maanden tot nieuwe records zullen stijgen', zo laat de federatie weten. De prijsstijgingen over de laatste 18 maanden bedragen 80% tot 100%.
Grondstoffen bepalen tussen de 30% tot 70% van de kostprijs van rubber- en kunststofproducten. 'Verdubbeling van de grondstofprijzen leidt dus tot kostenstijgingen met vele tientallen procenten', aldus de NRK. Door de hevige concurrentie op hun afzetmarkten zijn veel producenten volgens de federatie niet in staat geweest hun kostprijsstijging door te berekenen aan de klant.

De NRK verwacht dat leveranciers van kunststof- en rubbergrondstoffen vanaf vanaf oktober nieuwe prijsverhogingen aankondigen, waarbij opnieuw records gebroken zullen worden.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

[verwijderd]
0
Heeft iemand weleens gekeken hoeveel of er in kas is omgerekend per aandeel? Met een overnamebod met aftrek van de kasinhoud zou een geinteresseerde partij volgens mij een goede slag kunnen slaan.....Of zie ik iets over het hoofd?
Bart Meerdink
0
quote:

dennuzzz1 schreef:

Heeft iemand weleens gekeken hoeveel of er in kas is omgerekend per aandeel? Met een overnamebod met aftrek van de kasinhoud zou een geinteresseerde partij volgens mij een goede slag kunnen slaan.....Of zie ik iets over het hoofd?
Acomo keert erg veel cash-dividend uit, en het eigen vermogen per aandeel is niet overdreven hoog (1,46 na IFRS-aanpassing) dus de cash zal niet veel zijn.

Ik denk dat ze eerder zelf een bedrijfje (Belgie?) gaan overnemen, er zit namelijk al tijden nauwelijks groei in Amsterdam Commodities.

Aan de andere kant heeft xea het er al een tijd over dat Bracamonte Acomo misschien van de beurs zou willen halen. Of de rubbertak wordt een keer verkocht als daar een gunstige prijs voor komt.

Ik wacht gewoon af, het dividend is goed.
[verwijderd]
0
Het eigen vermogen is dan toch bijna 50 % van de koers? Ik vraag me af in hoeverre er veel bedrijven zijn die dat hebben afgezien van de vastgoedsector waar de intrinsieke waarde t.o.v. de koerswaarde vrij hoog is. Al is dit ook niet meer wat het geweest is. Voorheen lag de intrinsieke waarde hoger dan de koers van het aandeel. Of zie ik wat over het hoofd m.b.t. uitstaande schulden / vreemd vermogen bij acomo?
[verwijderd]
0
Staat wel een aardig stuk over Acomo op vermogensvisie...leuke samenvatting van ontwikkelingen
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 mei 2024 11:07
Koers 17,560
Verschil +0,060 (+0,34%)
Hoog 17,620
Laag 17,520
Volume 1.181
Volume gemiddeld 22.809
Volume gisteren 14.386

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront