Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Info

3.577 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 175 176 177 178 179 » | Laatste
voda
0
Boete Air France-KLM nietig verklaard

Gepubliceerd op 16 dec 2015 om 15:29 | Views: 585

LUXEMBURG (AFN) - Een miljoenenboete die de Europese Commissie in 2010 oplegde aan KLM is woensdag van tafel geveegd door het Gerecht van de Europese Unie.

Brussel legde in totaal ongeveer 790 miljoen euro aan boetes op vanwege kartelvorming op de luchtvrachtmarkt. KLM moest ruim 127 miljoen euro betalen, Air France ruim 182 miljoen en Martinair, dat deel uitmaakt van de Air-France KLM-groep 29,5 miljoen euro. Die zijn allemaal nietig verklaard, omdat er volgens de rechters tegenstrijdigheden zaten in de argumentatie van de Europese Commissie.

Negen andere luchtvaartmaatschappijen kregen ook boetes voor deelname aan het vermeende kartel, waaronder British Airways (ruim 104 miljoen) en Singapore Airlines (ruim 74 miljoen). De bestrafte vervoerders stapten vervolgens naar de rechter.

Lufthansa

De luchtvaartbedrijven zouden tussen 1999 en 2006 afspraken over hoe ze om zouden gaan met brandstof- en veiligheidstoeslagen. Volgens Brussel zagen ze er ook op toe dat geen kortingen werden toegestaan.

Lufthansa en dochter Swiss International Air Lines werden ook gezien als deelnemers aan het kartel, maar kregen geen boete omdat ze de Europese Commissie informeerden.

Tegen de beslissing van het Gerecht, een onderdeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie, kan nog beroep worden aangetekend.
voda
0
'Piloten tegen Transaviaplan'

Gepubliceerd op 16 dec 2015 om 07:19 | Views: 3.015

AMSTERDAM (AFN) - Franse en Nederlandse piloten zijn fel tegen de overdracht van de zeggenschap van Transavia. Zij roepen in een brief, die in handen is van De Telegraaf, topman Alexandre de Juniac van van Air France-KLM op te stoppen met de plannen.

De Juniac wil Transavia onderbrengen in een aparte holding ondanks dat de expansie in München en Portugal onder Transavia Nederland plaatsvindt. De angst is er dat KLM na de eerste 40 procent van de aandelen later ook wordt gedwongen de rest van de zeggenschap in Transavia Nederland af te staan.
voda
0
'AF-KLM overweegt referendum besparingen'

Gepubliceerd op 17 dec 2015 om 10:56 | Views: 1.918

PARIJS (AFN) - Topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM overweegt zijn bezuinigingsplannen in een soort referendum rechtstreeks aan het personeel voor te leggen. Dat schrijft dagblad Le Figaro donderdag. Reden is dat enkele Franse vakbonden nog altijd weigeren in gesprek te gaan met de top van het luchtvaartconcern.

Air France-KLM ontvouwde in september vorig jaar een plan voor de jaren tot en met 2020. Extra kostenbesparingen moeten na jaren van slechte resultaten weer ruimte opleveren voor groei. Bij KLM is met het afsluiten van soberdere cao's al een begin gemaakt, maar bij Air France hebben de vakbonden zich tegen de plannen gekeerd.

Afgelopen najaar was voor Air France de maat vol en werden drastischer maatregelen aangekondigd. Als het personeel niet bereid is alsnog meer te leveren voor hetzelfde geld, ziet het bedrijf zich gedwongen te snijden in zijn vloot en vluchtaanbod. In dat geval worden in de komende twee jaar 2900 banen geschrapt.

Tumultueus

De aankondiging van het alternatieve bezuinigingsplan verliep tumultueus. Boze werknemers bestormden het hoofdkantoor van Air France toen daar de ondernemingsraad werd ingelicht. Twee bestuurders van de luchtvaartmaatschappij werden daarbij mishandeld.

Na dat incident leek dan toch een dialoog op gang te komen tussen Air France en de vakbonden. Maar vorige week liepen twee grote bonden die het cabinepersoneel vertegenwoordigen weer weg van de onderhandelingstafel.
voda
0
Geen machtsmisbruik KLM op vluchten Suriname

Gepubliceerd op 22 dec 2015 om 11:22 | Views: 1.920

DEN HAAG (AFN) - KLM heeft niet samengespannen met de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM om de ticketprijzen op de route Amsterdam-Paramaribo kunstmatig hoog te houden. Dat heeft ook het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag bepaald.

KLM en SLM zijn de enige luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten tussen Nederland en Suriname aanbieden. De Vereniging van Reizigers (VVR) klaagde al in 2003 over vermeend misbruik door beide bedrijven van die machtspositie. Reizigers zouden jarenlang te veel hebben betaald voor hun tickets.

De concurrentiewaakhond NMa (tegenwoordig ACM) wuifde die klacht aanvankelijk weg, maar kreeg in 2010 opdracht van het CBb om de zaak alsnog te onderzoeken. Dat onderzoek wees uit dat KLM en SLM niet exorbitant veel verdienen op de route van en naar Suriname.

De ACM wees de klacht dan ook opnieuw af. Na de rechtbank in Rotterdam heeft nu ook het CBb die beslissing bekrachtigd. ,,Wederom een bevestiging dat van het vermeende machtsmisbruik geen sprake was'', aldus een woordvoerder van KLM. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep meer mogelijk.
Broer Konijn
0
Speculatieve long positie AF/KLM met derivaten gesloten hoewel ik op korte termijn ruimte zie naar €7,2. Rust met de feestdagen. Winst onder de kerstboom voelt goed.
voda
0
Air France kan stakingen tegemoet zien - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Vakbonden bij Air France hebben gedreigd met stakingen in januari. Het Franse onderdeel van Air France-KLM (AF.FR) probeert herstructureringen door te voeren, waartegen de vakbonden protesteren. De kleine pilotenvakbond Alter heeft de vliegers opgeroepen om van 10 tot en met 13 januari te gaan staken. De grotere algemene vakbond CGT heeft opgeroepen tot een staking op 28 januari uit protest tegen voorgenomen gedwongen ontslagen en meer specifiek tegen het ontslag van enkele werknemers die eerder dit jaar Air France-managers hebben gemolesteerd in een protestmars tegen herstructureringen. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR6,98, terwijl de Midkap vlak staat. (robert.wall@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Chica
0
quote:

voda schreef op 30 december 2015 15:31:

Air France kan stakingen tegemoet zien - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Vakbonden bij Air France hebben gedreigd met stakingen in januari. Het Franse onderdeel van Air France-KLM (AF.FR) probeert herstructureringen door te voeren, waartegen de vakbonden protesteren. De kleine pilotenvakbond Alter heeft de vliegers opgeroepen om van 10 tot en met 13 januari te gaan staken. De grotere algemene vakbond CGT heeft opgeroepen tot een staking op 28 januari uit protest tegen voorgenomen gedwongen ontslagen en meer specifiek tegen het ontslag van enkele werknemers die eerder dit jaar Air France-managers hebben gemolesteerd in een protestmars tegen herstructureringen. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR6,98, terwijl de Midkap vlak staat. (robert.wall@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

ja, let's go short...aandeel blijft lang goed...onbegrijpelijk.
voda
0
Dit zijn de 20 veiligste luchtvaartmaatschappijen, KLM zit erbij

Gepubliceerd: 05 januari 2016 16:30 | Laatste update: 05 januari 2016 16:31

Qantas is nog altijd ’s werelds veiligste luchtvaartmaatschappij. Dat is de conclusie van AirlineRatings.com, dat jaarlijks een top twintig van ’s werelds veiligste luchtvaartmaatschappijen samenstelt, zo meldt Luchtvaartnieuws.nl.



Dat de Australische luchtvaartmaatschappij bovenaan staat is geen verrassing: Qantas was sinds de start van het jet-tijdperk bij geen enkel dodelijk vliegtuigongeval betrokken.

Europese luchtvaartmaatschappijen in de lijst zijn KLM, Lufthansa, Finnair, SAS, Swiss en Virgin Atlantic.

Andere namen in de top twintig zijn uitsluitend airlines uit Noord-Amerika, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en Oceanië. In alfabetische volgorde zijn dat Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airlines, American Airlines, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, Singapore Airlines, United Airlines en Virgin Australia.

Beoordeling veilige luchtvaartmaatschappijen

Buiten de nummer één positie van Quantas geeft Airlineratings.com geen uitsplitsing van de posities van de overige 19 maatschappijen die in de top twintig zitten.

Het Australische AirlineRatings.com kijkt bij het samenstellen van de top twintig naar verschillende criteria: beoordelingen van nationale en internationale luchtvaartautoriteiten (zoals de IOSA-certificering), het aantal ongelukken met dodelijke afloop in de afgelopen tien jaar en ook het land van herkomst.

Ook wordt gekeken of een airline op de Europese zwarte lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen staat. Bestaat de vloot van een airline uitsluitend uit Russisch materieel, dan levert dat minpunten op.

bron: luchtvaartnieuws.nl/ Z24

Met sublinks:

www.z24.nl/ondernemen/dit-zijn-de-vei...
voda
0
'Vakbond blaast staking Air France af'

Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 15:31 | Views: 65

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse vakbond CGT heeft zijn plannen voor een staking op 28 januari bij Air France afgeblazen. Dat meldde de krant Les Echos.

De bond had met de kerst het cabine- en grondpersoneel van Air France opgeroepen te gaan staken. CGT wilde dat de aanklachten tegen de vijf werknemers die begin oktober managers van het bedrijf aanvielen zouden worden ingetrokken. Ook zouden de personeelsleden die twee bestuurders de kleren van het lijf scheurden weer in dienst moeten worden genomen.
voda
0
Vakbond CGT blaast staking bij Air France af

PARIJS (Dow Jones)--De nationale vakbond CGT heeft de voor 28 januari aangekondigde staking bij het Franse onderdeel van Air France-KLM (AF.FR) afgeblazen, nu de directie van Air France op 15 januari een extra overlegronde over een aangepast groei- en herstructureringsplan heeft belegd.

"We hebben besloten de staking op te schorten, omdat de directie van Air France een nieuw ambitieus groeiplan lijkt te willen implementeren. De nieuwe HR-manager Gilles Gateau zal dat op 15 januari aan de centrale ondernemingsraad presenteren", zei CGT-vertegenwoordiger Mehdi Kemoune tegen persbureau AFP na een vergadering met andere vakbonden en OR-vertegenwoordigers.

"We kennen nog geen details en wachten de voorwaarden van het plan af en zullen zien of het nieuwe garanties biedt voor behoud van werkgelegenheid. Het lijkt in ieder geval een wending te geven aan de dogmatische politiek van Air France-KLM bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac en we verwelkomen de mogelijkheid om een echte sociale dialoog bij Air France nieuw leven in te blazen", voegde hij toe.

De CGT had de staking voor 28 januari aangekondigd om te eisen dat aangekondigde ontslagen, en justitiele vervolging van werknemers voor molestatie van Air France managers tijdens een protestmars in het najaar, zouden worden ingetrokken.

Het nieuwe plan dat op 15 januari aan de OR wordt gepresenteerd zou een koerswijziging moeten inleiden ten opzichte van de op 5 oktober aangekondigde herstructurering, waarbij in 2016/17 3.000 banen zouden moeten verdwijnen.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; amsterdam@dowjones.com

hvasd2
0
Lufthansa verwacht hogere winst in 2016

Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 20:24 | Views: 0

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

Air France-KLM 17:38
7,68 0,00 (+1,25%)

Lufthansa 18:40
14,97 0,00 (+1,73%)

FRANKFURT (AFN/DPA) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verwacht dat de operationele winst, aangepast voor bijzondere posten, dit jaar zal stijgen in vergelijking met vorig jaar, geholpen door de verder dalende brandstofkosten. Dat liet het bedrijf vrijdag weten in een presentatie voor investeerders.

Volgens Lufthansa zullen de kerosinekosten dit jaar met 800 miljoen euro dalen tot 4,9 miljard euro. Voor 2015 rekent het bedrijf op een aangepaste operationele winst van 1,75 tot 1,95 miljard euro. In dat cijfer zijn de kosten van de staking van het cabinepersoneel in het afgelopen kwartaal echter niet meegerekend. Door die staking van een week moesten duizenden vluchten worden geschrapt. De financiële schade wordt door analisten geschat op 100 miljoen euro.

Daar kunnen geen stakingen/piloten en allerlei andere shit tegenop !!!
voda
0
Air France-KLM komt met nieuw besparingsplan - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) legt momenteel de laatste hand aan een nieuw kostenbesparingsplan om het concern na jaren van verliezen weer op het pad van duurzame winstgevendheid te brengen, meldt het Franse dagblad Les Echos.

Het nieuwe plan zal later deze week onthuld worden, zegt de krant. Een eerder kostenbesparingsplan leidde afgelopen jaar tot een botsing tussen werknemers en het management.

Air France-KLM was niet bereid commentaar te leveren op het nieuwe plan.

Aandelen Air France-KLM worden in Amsterdam 2,6% hoger verhandeld op EUR7,88.


Link naar het Les Echos artikel: bit.ly/1OlRNwK


Door Inti Landauro; inti.landauro@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires

voda
0
Aanslagen Parijs hebben Air France-KLM EUR70 mln aan omzet gekost

AMSTERDAM (Dow Jones)--De terroristische aanslagen in november in Parijs hebben Air France-KLM (AF.FR) in december naar schatting circa EUR70 miljoen aan omzet gekost, maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag bekend bij publicatie van de vervoercijfers.

Gedurende de laatste twee weken van de maand was sprake van een significant minder grote invloed. "De boekingen in december waren in lijn met een progressief herstel", aldus Air France-KLM.

Air France-KLM vervoerde in december 6,2 miljoen passagiers, een afname van 1,1%. Budgetdochter Transavia vervoerde er 0,6 miljoen, een toename van 13,1%. Al met al was het totale passagiersvervoer daarmee stabiel.

In een apart persbericht gaat de luchtvaartgroep in op een publicatie van Les Echos over de verwachte resultaten van Air France-KLM over 2015. Het bedrijf geeft aan geen voorspellingen te publiceren of commentaar te geven. De jaarcijfers zijn nog niet afgerond en worden 18 februari gepubliceerd, aldus Air France-KLM.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

Wilbar
0
di 12 jan 2016, 06:04 KLM vervoert meer passagiers met partners

Schiphol - Luchtvaartmaatschappij KLM en Etihad hebben vorig jaar 100.000 extra passagiers vervoerd op elkaars routes door hun samenwerking. Dat zegt president-directeur Pieter Elbers van KLM.

"Dat aantal was iets hoger dan in 2014, ik verwacht voor dit jaar een verdere toename. Daarnaast gaan we gaan samenwerken met het Indiase Jet Airways", zegt Elbers.

De Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad is sinds drie jaar een strategische partner van KLM. Het doel van de samenwerking met Etihad was om India vast te knopen aan het netwerk van KLM.

Dat deze nu ook gaat samenwerken met het Indiase Jet Airways, maakt Etihad geheel niet overbodig, aldus Elbers. "Jet Airways vliegt weer andere bestemmingen in India. Ik zie het eerder als een aanvulling, omdat passagiers via Abu Dhabi ook kunnen doorreizen naar Australië."
voda
0
'Air France laat productiviteitseis vieren'

Gepubliceerd op 12 jan 2016 om 13:59 | Views: 1.018

PARIJS (AFN) - Air France mikt in het groeiplan dat vrijdag zal worden gepresenteerd op een minder sterke verbetering van de productiviteit dan waar de luchtvaartmaatschappij eerder op inzette. Dat meldde de krant Le Monde dinsdag op basis van bronnen.

Aanvankelijk moest de productiviteit van de piloten met 17 procent omhoog. Volgens de ingewijden heeft Air France dat nu laten zakken naar 12 à 13 procent. Mocht hierover een akkoord worden bereikt, dan kan het bedrijf volgens de krant nog in het lopende kwartaal de eerste van 25 bestelde Dreamliners ontvangen van Boeing.

De krant wist ook dat de Franse overheid probeert een akkoord te vergemakkelijken door de belasting en de sociale premies die Air France moet afdragen te verlagen.
voda
0
KLM Cityhopper koopt twee extra Embraers

Gepubliceerd op 13 jan 2016 om 16:16 | Views: 286


SAO JOSE DOS CAMPOS (AFN) - KLM Cityhopper koopt twee extra E175-toestellen van vliegtuigbouwer Embraer. Dat maakte dat Braziliaanse bedrijf woensdag bekend. Met de order is op basis van de catalogusprijs een bedrag gemoeid van 88,8 miljoen dollar (81,9 miljoen euro).

De regionale dochtermaatschappij van KLM bestelde in maart vorig jaar al vijftien E175's bij Embraer, plus twee toestellen van het wat grotere type E190. Het bedrijf nam daarnaast opties op nog eens zeventien E175's, daarvan worden er nu twee gelicht.

De Braziliaanse vliegtuigen vervangen de komende jaren geleidelijk de laatste Fokker 70-toestellen die nog in gebruik zijn bij KLM Cityhopper. Vanaf 2018 bestaat de vloot alleen nog maar uit Embraers. Daarmee bespaart het bedrijf op zowel onderhouds- als brandstofkosten.
voda
0
Air France vliegt met A380 naar Mexico

Gepubliceerd op 13 jan 2016 om 10:29 | Views: 2.719

PARIJS (AFN) - Air France gaat de Airbus A380 inzetten op vluchten van Parijs-Charles de Gaulle naar Mexico-Stad. Dat maakte de maatschappij woensdag bekend.

Vanaf eind maart gaat de superjumbo dagelijks vliegen tussen de Franse en Mexicaanse hoofdsteden. Daarmee wordt de capaciteit op die route van Air France-KLM met 20 procent uitgebreid. KLM vliegt momenteel tot negen keer per week tussen Schiphol en Mexico met een Boeing 747.

Het is voor het eerst dat een A380 wordt ingezet op vluchten naar Zuid-Amerika. Air France vliegt met de superjumbo ook naar Abidjan, Hongkong, Johannesburg, Miami, New York en Shanghai.
voda
0
Air France-KLM naar Equalweight bij Barclays - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies op Air France-KLM is opwaarts bijgesteld naar Equalweight door Barclays. De analisten blijven van mening dat vereiste herstructureringen bij de Franse tak politiek gezien onmogelijk zijn. Historisch lage olieprijzen kunnen het ingewikkelder maken voor de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij om de Franse regering en werknemers te overtuigen dat de structurele besparingen noodzaak zijn. Maar de mogelijke brandstofvoordelen, voortkomend uit een lage olieprijs, en een gedisciplineerde capaciteitsaanpak wijzen op een aanzienlijk winstpotentieel in de komende 1 tot 2 jaar. "De risico-beloning balans rechtvaardigt een Equalweight advies", zeggen de analisten. Het koersdoel is verhoogd naar EUR8,30. Air France-KLM noteert vrijdag 0,8% hoger op EUR7,49.(ellen.proper@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
KLM tekent intentieverklaring voor onderhoud bij Xiamen Airlines

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse tak van Air France-KLM (AF.FR) heeft een intentieverklaring getekend met code-share partner Xiamen Airlines voor het onderhoud van Xiamen Airlines' nieuwe generatie General Electric GEnx-motoren van de Boeing 787-8.

Xiamen Airlines is een dochteronderneming van KLM's partner, China Southern Airlines, China's grootste luchtvaartmaatschappij, en heeft in totaal zes Boeing 787-8 toestellen besteld.

De onderhoudsdivisie zal met deze stap voor het eerst een andere luchtvaartmaatschappij dan Air France of KLM bedienen met het 787 GEnx-motoren onderhoud in Amsterdam.

"Deze nieuwe en aanvullende samenwerking met onze Skyteam partner Xiamen Airlines past binnen onze strategie met focus op Azie, en op China in het bijzonder. Het helpt ook om onze Engineering & Maintenance divisie verder te ontwikkelen", zegt KLM President & CEO Pieter Elbers.

Daarnaast zal de code-share overeenkomst tussen KLM en Xiamen Airlines uitgebreid worden, door meer codeshare verbindingen toe te voegen aan hun gezamenlijke netwerken vanuit Amsterdam en Xiamen. Xiamen en KLM voeren in totaal zes vluchten per week uit tussen de hubs in Amsterdam en Xiamen.

De twee luchtvaartmaatschappijen maken ook kenbaar ernaar te streven van elkaars catering service gebruik te maken en personeel uit te wisselen.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
'Air France ziet groeiruimte vanaf 2017'

Gepubliceerd op 15 jan 2016 om 13:37 | Views: 1.011

PARIJS (AFN) - Air France ziet ruimte om vanaf volgend jaar zijn vloot en aanbod aan verre bestemmingen met 2 tot 3 procent per jaar te laten groeien. Dat melden verscheidene Franse media op gezag van bronnen bij de vakbonden, die vrijdag bijgepraat worden over de toekomstplannen van de Franse zustermaatschappij van KLM.

Aan de voorstellen zijn wel voorwaarden verbonden. Het personeel moet nu echt meer productiviteit gaan leveren, iets waarvan de luchtvaartmaatschappij de vakbonden tot dusver niet heeft weten te overtuigen. De ruzie tussen de top van het bedrijf en het personeel liep afgelopen najaar zo hoog op dat enkele bestuurders mishandeld werden door werknemers die protesteerden tegen een aangekondigde reorganisatie.

De bonden melden verder dat Air France aanstuurt op een nieuwe vrijwillige vertrekregeling om van overtollig personeel af te komen. Gedwongen ontslagen zouden voorlopig niet aan de orde zijn.
3.577 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 175 176 177 178 179 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 mei 2024 17:35
Koers 10,775
Verschil -0,165 (-1,51%)
Hoog 10,955
Laag 10,710
Volume 1.647.901
Volume gemiddeld 2.010.617
Volume gisteren 1.922.028

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront