SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - oktober 2015

782 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Independent trader
0
Bijzonder om vandaag de relatief goede performance tov rd en Fugro te zien bij deze extreem lage omzet.
Geen teken dat er actief geshort wordt toch? Niet meteen juichen, maar zou dit kantelpunt betekenen?
Wellicht (net als ik) onder de indruk van de kwaliteit van de nieuwe aandeelhouder?
Bodem-visser
0
quote:

knife catcher schreef op 20 oktober 2015 12:39:

De Fama en French van het 3-factor beleggen?

interesting!

KC
Jazeker! Daarnaast zijn ze zelfs bezig een vierde factor te implementeren (Winstgevendheid).
Wat mij betreft zegt de melding van Dimensional alleen dat het op 1 of meerdere factoren in hun model goed scoort. Ze kijken volgens mij verder niet naar het bedrijf zelf (management, processen, order boeken, etc.). Daarnaast heeft Dimensional volgens mij gigantisch veel holdings aangezien men alleen maar naar de te behalen factor premie kijkt. Dat het nu boven een meldingsgrens komt is naar mijn mening te danken aan de kleine market cap van SBM en de relatieve aantrekkelijkheid op basis van de te behalen premies.
Spes
0
Als de shorters nog steeds niet gaan coveren vraag ik mij af wanneer wel. Wachten ze tot SBM op de 20 euro noteert en vele LT aandeelhouders zijn ingestapt. Positief bericht dat verschillende partijen tot de conclusie komen dat SBM fundamenteel is ondergewaardeerd.
Remfin
0
De druk neemt met de dag toe (zeker met de goede berichten van de laatste tijd en ondanks de dalende olie).......

gpjf
0
toch zou ik wel eens me willn inleven in de strategie van de shorters. Vooralsnog ijn ze maar relatief weinig gezakt in percentage. Het kan natuurlijk zijn dat ze zodanig geinformeeed zijn dat Zij wel een betere indicatie over het moment van communicatie hebben of ze verwachten de zaak zo te kunnen tackelen dat ze geen builen vallen. Dat laatste is mijn idee want ook ik hoop op een shortqueeze maar het blijft onzeker. Enfin mooi spel zo, toch ?
Spes
0
Denk dat we de tactiek eerder achter het ontvangen van liquiditeiten en schieten met hagel moeten zoeken. Als je in veel aandelen short gaat zal er wel één zijn die substantieel overgewaardeerd is en eventueel failliet gaat (imtech). Kijk naar PostNL waar ook minimaal 1% short is gegaan omdat men speculeert op het niet verkrijgen van toestemming voor overname van TNT Express door Fedex. Nu zal dit tegen hogere koersen teruggekocht moeten worden.
[verwijderd]
0
quote:

gpjf schreef op 20 oktober 2015 17:16:

toch zou ik wel eens me willn inleven in de strategie van de shorters.
verkoop je aandelen in de slotveiling en kijk of je lekker slaapt vannacht
ik denk dat je je dan al aardig in kunt leven;-))

kc
Spes
0
Misschien worden de wijzigingen (net zoals bij Imtech) veel later doorgegeven zodat niemand in de gaten heeft wat de shortpartijen uitvoeren. Die boete stelt immers toch niet veel voor...
Kopermans
0
Even terugkomen op de intrede van aandeelhouder Dimensional Fund met 3,02%.

Niet alleen had Dimensional, met een aankoop van een slordige 6,3 mio aandelen, wellicht een belangrijk aandeel in de recente koersstijging.

Maar bovendien komt zo het totaal van het aandelenbezit dat door grote aandeelhouders bij de AFM gemeld staat, op 76,83%.

Slechts 23,17% van de aandelen staat dus niet voor een grote aandeelhouder gemeld. Uit die vijver moeten de shorters hun shortposities coveren.

De shortstand vandaag is minimaal 9,01%, en maximaal 12,32% (wellicht dichter bij de waarheid, gezien heel wat shortspelers blijkbaar interesse in SBM houden).

Of de helft van de "beschikbare" aandelen.

Dat behoeft geen verdere commentaar, behalve een grote :-)

FM70
0
Eens. Met een persbericht in aantocht kan dit aandeel wel eens heel hard omhoog schieten! Ik blijf nog even long zitten....
gpjf
0
Toch begrijp ik dan niet waarom dat shorterspercentage niet zakt want de shorters zullen in toenemende mate toch ook hun ( on) mogelijkheden in beeld hebben. Kortom ik kan mij niet voorstellen dat ze niet een bepaalde strategie hebben als de berichten in hun nadeel zijn. Dus op de een of andere manier in staat zijn om de te verwachte koersstijging onder controle te hebben.
Nescio66
0
We wachten nu al een paar weken op het bericht van een deal tussen PB en SBM. Zou toch binnen een paar dagen rond zijn. Heeft iemand een idee waarom dit nu toch zo lang duurt?
NielsjeB
0
quote:

Nescio66 schreef op 20 oktober 2015 21:48:

We wachten nu al een paar weken op het bericht van een deal tussen PB en SBM. Zou toch binnen een paar dagen rond zijn. Heeft iemand een idee waarom dit nu toch zo lang duurt?
Precies waarom alles tot nu toe lang duurde: Brazilië, en SBM die niet blind bij het kruisje tekent.
ff_relativeren
0
@ Nescio, SBMO heeft al eens aangegeven dat een betaalde overeenkomst alleen nuttig is als er ook nieuwe orders gegund worden. Ik vermoed, dat SBMO pas tekent bij de eerstkomende echte FPSO-order van Petrobras.

Ofwel, alleen mee mogen tenderen is onvoldoende basis voor een betaalde leniency.
782 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 13,990
Verschil -0,220 (-1,55%)
Hoog 14,340
Laag 13,990
Volume 428.883
Volume gemiddeld 546.296
Volume gisteren 428.456

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront