KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 18 okt tot 25 okt - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel III

76 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
1
For today: PP=3.185
Resistance: R1=3.222; R2=3.25
Support: S1=3.157; S2=3.119

We just tested the upper pattern edge which is around ~3.24 at opening.

As you remember (see old posts on modified pattern structure & timing), the prob is reasonably high for a (steep) rising before Oct 27-29. That is market (current) expectations for q-results are positive....

Though, standard st-volatility trading strategies are not cancelled yet..., at least, until the upper pattern edge is broken upwards.

So, business as usual.

PS. Yes, at the moment we are testing (slightly modified) st- "rising-bottom-line" - it's around ~3.21

[verwijderd]
1
Aanvulling op eerder bericht:

Mobistar Q3: groei in postpaid, outlook verhoogd
dinsdag 20 oktober 2015
Mobistar maakte de resultaten bekend over het derde kwartaal en de eerste negen maanden van 2015. In België kwamen er 8.300 postpaid en 22.600 M2M aansluitingen bij. De postapid ARPU steeg in België op jaarbasis met 3,6 procent tot 28,3 euro. De dekking van het LTE-netwerk heeft de 97 procent buitenshuis en 83 procent binnenshuis bereikt. Over de eerste negen maanden verdubbelde het mobiele dataverkeer ruimschoots (+106%), waarbij LTE sinds september meer dan de helft vertegenwoordigt.

De negenmaandsomzet lag 1,5 procent lager dan vorig jaar op 814 mln euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) groeide met 4,8 procent tot 228 mln en de operationele kasstroom bedroeg 113 mln (+62%).

Mobistar verhoogt de doelstellingen voor geheel 2015 op basis van de groei en het lopende efficiency programma. De aangepaste EBITDA moet boven de eerder aangegeven range (260-280 mln euro) uitkomen. Dat is exclusief de kosten van het toetreden tot de kabel. Ten aanzien daarvan is Mobistar in afwachting van het definitieve besluit van de toezichthouders omtrent de eerder gepubliceerde wholesaletarieven.
[verwijderd]
1
Leuk artikel uit 2014 (ivm eventuele overnameperikelen):

'América Móvil is interesse in KPN verloren'
Door Bram van Dijk
vrijdag 24 oktober 2014,

"Die interesse hebben ze eigenlijk al heel lang geleden verloren. Toen KPN besloot om E-Plus in Duitsland te verkopen, was de interesse al weg en is het belang geleidelijk aan afgebouwd. Nu voor de vijfde keer verkopen ze dit jaar een plukje."

Het belang is nu nog 21,4 procent en als het belang onder de 20 procent komt, moet América Móvil een zetel in de raad van commissarissen opgeven. Maar daar liggen ze niet wakker van, denkt Poulus. "Dat lijkt mij een onvermijdelijk gevolg van het verkleinen van het belang. Ik denk dat ze liever hun belang cashen dan dat ze hun vinger in de pap houden bij KPN. Binnen een paar maanden denk ik dat gewoon die commissarissen teruggetrokken worden."

América Móvil is aan het afbouwen omdat ze de markt niet willen verstoren met grote verkoopaantallen, zegt Poulus. "Je wilt de koers niet verder onder druk zetten. En blijkbaar is er ook geen strategische partij die een groot belang in KPN wil overnemen."

'Lokale toko'
Hij ziet het somber in voor KPN. "Eerlijk gezegd verwacht ik helemaal geen interesse om KPN te kopen. KPN is op dit moment aan het veranderen in een lokale toko. Die heb je ook in Zwitserland, België, Ierland. Ik denk dat KPN zich moet gaan voorbereiden in een lokaal bestaan in een uithoekje van Europa."
[verwijderd]
1
Facing AT&T, America Movil pledges free roaming, $6 billion network upgrade
Rivals AT&T, Telefonica SA and T-Mobile US Inc have all also introduced new packages
REUTERS
Christine Murray

MEXICO CITY (Reuters) - Mexican telecoms giant America Movil, controlled by billionaire Carlos Slim, will respond to a challenge from U.S. carrier AT&T by offering some subscribers free calls to and data in the United States, and will also invest $6 billion in its network in Mexico, its chief executive said on Thursday.
AT&T Inc has challenged America Movil on its home turf with the purchases of two Mexican wireless operators. America Movil Chief Executive Officer Daniel Hajj said the company would eliminate roaming charges from Mexico to the United States for post-pay customers who opt to pay an extra 50 pesos ($3.16) per month.
The company hopes to do the same for prepay customers, which make up more than 80 percent of its Mexico subscriber base, and extend the deal to cover Canada, he told a news conference in Mexico City.
Rivals AT&T, Telefonica SA and T-Mobile US Inc have all also introduced new packages with free calls between Mexico and the U.S. this year.
The $6 billion would be invested in Mexico over the next three years, Hajj said.
That figure is double the $3 billion AT&T pledged in Mexico investment in June, though the U.S. carrier has just 6 million Mexico subscribers, less than one tenth of America Movil's 72 million.
America Movil was still looking at how to sell some assets but was in no rush, Hajj noted. America Movil is set to report its second-quarter results later on Thursday.
The company said in July last year that it would sell assets in Mexico to cut its market share and avoid tough new measures imposed under a sweeping telecom reform aimed at curbing America Movil's dominance.
In April, America Movil said it was reviewing the original plan to sell a cross-section of the company. It cited AT&T's purchase of Mexico's No. 3 and No. 4 wireless operators, which could increase competition.
At the time, Hajj said the company no longer wanted to sell infrastructure, a share of its frequencies, or spectrum.
[verwijderd]
1
quote:

SpecKlaas schreef op 20 oktober 2015 09:59:

Internet staat nog steeds in de kinderschoenen. Ik bedoel eigenlijk niet het Internet, maar de toepassingen. Er gaat nog zo veel gebeuren in de komende jaren. Vele toepassingen kunnen we met onze directe denkpatroon niet eens verzinnen.
Duidelijk is dat de smartphone met wifi hierin een allesbepalende rol gaat spelen. In Ierland hebben ze net de cent en tweecent afgeschaft. Een beetje laat. In een aantal tenniskantines kun je al niet meer met cash betalen.
Winkelen met je smartphone om dingen op te zoeken is orde van de dag (gezien bij de Mediamarkt).
Meterstanden worden steeds minder opgenomen en vaak op afstand uitgelezen. Schade-experts willen met Skype kijken (zelf waterschade gehad). En ga zo maar door.
Mercedes-Benz lanceert Mercedes Me-app
dinsdag 20 oktober 2015
Mercedes-Benz heeft een app gelanceerd waarmee bestuurders inzicht krijgen in de status van hun voertuig. De Mercedes Me-app stelt bestuurders tevens in staat hun auto te vergrendelen of de temperatuur mee te regelen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Pivotal, dat de cloud-technologie leverde. De app werkt tevens als navigatiemiddel voor iPhones en de Apple Watch. Mercedes verwacht dat al zijn voertuigen in 2020 in verbinding met internet zullen staan.
[verwijderd]
1
Alles is mogelijk, maar een Goal Alert-app voor het Nederlands elftal.............. (misschien "leuk" voor de tegen-goals).
[verwijderd]
0
[verwijderd]
1
Tele2 NL Q3: ARPU omhoog, lancering LTE vervroegd naar Q4
woensdag 21 oktober 2015
Tele2 maakt de resultaten bekend over het vierde kwartaal. De aanleg van het eigen LTE-netwerk in Nederland wordt versneld. Het haalt het moment van lancering daardoor met een kwartaal naar voren, naar 2015 Q4. Eind september bedroeg de dekking 90 procent. Op groepsniveau betekent dit een extra investering (capex) van 100-200 mln Zweedse kroon per kwartaal (10-20 mln euro) tot eind 2016. De overige guidance is ongewijzigd. Tele2 Nederland haalde per saldo in 2015 Q4 geen nieuwe mobiele klanten binnen en verloor verder terrein in vaste telefonie en breedband. Wel stegen de omzet op jaarbasis en de mobiele ARPU op kwartaalbasis. De gecombineerde vrije kasstroom van Tele2 NL was negatief 29 mln euro.

De ontwikkeling per segment was als volgt:

Mobiel: klantgroei op kwartaalbasis nihil, totaal stabiel op 841.000. Tele2 wijt dit aan verlies van prepaid en laagrenderende klanten. De omzet steeg op jaarbasis met 27 procent tot 68 mln euro. De ARPU steeg naar 17,18 euro (vorig kwartaal 16,03 euro). Het bedrijfsresultaat (EBITDA) was negatief 8,8 mln euro, mede door hogere MVNO-kosten door groeiend dataverkeer en door de aanlegkosten van het LTE-netwerk. Met investeringen van 34 mln euro lag de vrije kasstroom op negatief 42 mln euro.
Breedband: een verlies van 7.000 klanten tot 348.000. De omzet daalde op jaarbasis met 10 procent tot 61 mln euro. De EBITDA daalde naar 14 mln euro, waardoor de marge daalde naar 22,2 procent.
Telefonie: een verlies van 5.000 klanten tot 62.000. De omzet daalde op jaarbasis met 23 procent tot 8,7 mln euro. De EBITDA daalde naar 1,3 mln euro. De marge daalde naar 14,6 procent.
Het LTE-netwerk is al enige tijd op regionale basis in gebruik. De versnelde lancering in 2015 Q4 behelst de introductie van 4G-abonnementen. Bijna-landelijke dekking is nog altijd voorzien voor het einde van 2016 Q1. Dat wordt ondersteund met de opening van de eerste eigen winkel. Dat moet bijdragen aan de lange-termijndoelstelling om een marktaandeel van 20 procent te bereiken op de mobiele markt.

[verwijderd]
1
Tele2 biedt voor einde jaar 4G-abonnementen
woensdag 21 oktober 2015
Voor het einde van het jaar gaat Tele2 zijn eigen 4G-netwerk open stellen voor gebruik door consumenten en zakelijke gebruikers. Het bedrijf geeft aan dat het zijn 4G-abonnementen sneller dan verwacht kan introduceren, nu de uitrol van het netwerk sneller voltooiing nadert. Tele2 maakt nog geen details over de abonnementen bekend.
Tele2 Nederland heeft het mobiele netwerk vanaf de grond af opgebouwd, waarbij maximaal gebruik werd gemaakt van Tele2’s eigen landelijke glasvezelnetwerk en de site sharing overeenkomst met T-Mobile. Aan het begin van 2013 bemachtigde het bedrijf de mobiele frequentie licentie voor de bouw. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne, heeft Tele2 nu 90 procent 4G outdoor populatie dekking. En in lijn met eerdere prognoses door Jeff Dodds, de CEO van Tele2 Nederland, ligt Tele2 op schema om tegen het einde van het eerste kwartaal volgend jaar landelijke dekking te bereiken.

Naast de 4G-aankondiging en de presentatie van de kwartaalresultaten maakte Tele2 de opening van de eerste eigen winkel in Nederland bekend. Dit zal in het vierde kwartaal gebeuren. Details volgen later, zegtTele2.
[verwijderd]
1
Variant op eerder geplaatst artikel door Voda:

Bloomberg: T-Mobile Nederland te koop, prijs 5 miljard euro

Deutsche Telekom heeft T-Mobile Nederland in de etalage gezet. Dat meldt Bloomberg. De operator zou Credit Suisse in de arm hebben genomen voor de verkoop. Voor het moederbedrijf zou de opbrengst kunnen bijdragen aan het afbouwen van de schuld en gebruikt kunnen worden voor de aankomende spectrumveiling in de VS. De opbrengst zou 7 tot 8 maal het bedrijfsresultaat (EBITDA) kunnen zijn, wat de waardering op 5 miljard euro brengt.
T-Mobile Nederland heeft in de portfolio van Deutsche Telekom de status van 'smart attacker'. Het moederbedrijf streeft naar horizontale integratie, door zowel een vast als een mobiel netwerk te bezitten. Sinds de verkoop van Online is T-Mobile NL een 'mobile-only' aanbieder. Wel manifesteert de Nederlandse dochter zich op de zakelijke markt als 'total communications' aanbieder. Samenwerkingsverbanden met Mitel (telefonie) en Eurofiber (connectivity) spelen daarin een rol.

Een voor de hand liggende kandidaat voor T-Mobile NL is Liberty Global, vooral gezien het afbreken van de fusiebesprekingen van de laatste partij met Vodafone. Ook in Polen zou Liberty Global bezig zijn met de acquisitie van een mobiele operator. Een fusie van Liberty-dochter Ziggo met T-Mobile NL zou wel kunnen rekenen op een strenge toets door de overheid. Sinds het afkeuren van een fusie in Denemarken staat de Europese Commissie te boek als bijzonder kritisch ten aanzien van consolidatie, ook al zou deze beweging het aantal MNO's in Nederland onveranderd op vier laten.

[verwijderd]
1
Tv dagelijks aan in 9 van de 10 huishoudens
woensdag 21 oktober 2015
In bijna negen op de tien Nederlandse huishoudens staat dagelijks minimaal één tv aan. In 12 procent van de gevallen worden drie of meer toestellen dagelijks gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek op basis van het Telecompaper Consumer Panel in het derde kwartaal van dit jaar.

Het tv-toestel blijft dus een centrale positie behouden in het Nederlandse huishouden. Slechts 11 procent van de huishoudens heeft geen tv (2%) of gebruikt deze niet dagelijks (9%).

Een meerderheid van de huishoudens (56%) die dagelijks een tv gebruiken, schakelt één tv-toestel in. Een derde gebruikt dagelijks twee toestellen, negen procent zet dagelijks drie tv-toestellen aan. In gezinnen met kinderen worden gemiddeld meer tv-toestellen gebruikt.

Nieuwe mogelijkheden door smart tv's
In het derde kwartaal van 2015 had 40 procent van de Nederlandse huishoudens een smart-tv, dit is een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. Het bezit van een smart-tv zorgt voor nieuwe mogelijkheden om de tv te gebruiken.

Met een smart-tv wordt het bijvoorbeeld op een eenvoudige manier mogelijk om OTT (over-the-top, dus los van een tv-abonnement)-video content te bekijken. Gezien deze ontwikkeling lijkt de populariteit van het tv-toestel als scherm voorlopig gegarandeerd.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
1
Er wordt volop geschikt:

Schikking tussen Belgische overheid en operatoren Base en Mobistar

Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 16/10/2015
Hoort bij Ministerraad van 16 oktober 2015

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een schikking met de telecom-operatoren Base en Mobistar goed na dagvaarding van de Belgische Staat.

Het voorstel van schikking tussen de Belgische overheid en de operatoren Base en Mobistar bestaat erin een bedrag van 9.027.633,79 euro uit te betalen aan Mobistar nv en van 14.062.015,82 euro aan Base Company nv.

Nadat de telecom-operatoren Base en Mobistar de Belgische Staat op 19 en 25 juni 2014 gedagvaard hebben, zijn de partijen in beide zaken op 6 oktober 2015, voor de uitspraak van het vonnis, tot een minnelijke schikking gekomen. Door deze schikking vermijdt de Belgische Staat een meerkost van 2 miljoen euro extra.

De gerechtskosten schommelen in volume naargelang de te onderzoeken criminele feiten zich aanbieden om onderzocht te worden en naargelang het parket en de onderzoeksrechters autonoom beslissen om deze of gene onderzoeksdaden te stellen. Dat brengt met zich mee dat Justitie weinig greep heeft op het volume aan onderzoeksdaden. De minister van Justitie heeft een actieplan gerechtskosten opgemaakt dat de bedoeling heeft de gerechtskosten terug te dringen of er minstens meer greep op te krijgen.
[verwijderd]
1
Variant op eerder geplaatst artikel door easy:

Telecomruzie over machtsmisbruik na twaalf jaar geschikt

Ria Cats
Vandaag, 08:44
Update: vandaag, 09:16
De telecombedrijven KPN, Base, Mobistar en Proximus hebben een schikking getroffen in alle rechtszaken die er tussen hen lopen over de tarieven van mobiele telecommunicatiediensten. Dat maakte KPN woensdagochtend bekend in een persverklaring.

Machtsmisbruik

Daarmee komt een einde aan een langlopende procedure die in 2003 begon. In 2003 en 2004 beschuldigden Base en Mobistar de Belgische marktleider Proximus ervan wel erg lage prijzen ('wurgprijzen') te hanteren voor onderlinge gesprekken tussen zijn eigen klanten.

Tegelijkertijd zou het bedrijf de concurrentie hoge tarieven aanrekenen om hun oproepen af te handelen op het Proximus-netwerk. Begin dit jaar besloot ook het hof van beroep in Brussel dat er sterke aanwijzingen zijn dat Proximus misbruik maakt van zijn machtspositie.

Miljoenenschikking

De schikking bedraagt € 120 mln, waarvan volgens de website van de Belgische zakenkrant De Tijd €66 mln wordt betaald aan Base en €54 mln aan Mobistar. Base wordt verkocht aan Telenet, zo maakte eigenaar KPN in april bekend. Als onderdeel van die verkoopovereenkomst is afgesproken dat KPN het recht behoudt op het merendeel van de schikkingopbrengsten van Base. Overige details en voorwaarden van de schikking willen de vier partijen niet openbaren.
[verwijderd]
1
Reactie KPN:

BASE Company schikt juridische procedures tegen Proximus

Koninklijke KPN N.V. (“KPN”) maakt bekend dat KPN, BASE Company, Proximus en Mobistar een schikking overeen zijn gekomen betreffende alle hangende rechtszaken tussen BASE Company, Mobistar en Proximus met betrekking tot de praktijk van toepassing van tarieven uit het verleden voor mobiele telecommunicatiediensten, die gedifferentieerd zijn tussen on-net[1] en off-net[2] communicaties.

De schikking bedraagt in totaal EUR 120 miljoen, waarvan EUR 66 miljoen wordt betaald aan BASE Company en het restant aan Mobistar. Zoals aangekondigd in een persbericht op 20 april 2015, wordt BASE Company door KPN verkocht aan Telenet. Als onderdeel van die verkoopovereenkomst is afgesproken dat KPN het recht behoudt op het merendeel van de schikkingsopbrengsten van BASE Company.

Overige details en voorwaarden van de schikking worden niet bekend gemaakt.

[1] Mobiele communicaties geïnitieerd en beëindigd op één en hetzelfde mobiele netwerk

[2] Mobiele communicaties geïnitieerd op een mobiel netwerk en beëindigd op een ander netwerk, hetzij mobiel, hetzij vast
76 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 14:23
Koers 3,355
Verschil -0,018 (-0,53%)
Hoog 3,377
Laag 3,350
Volume 3.027.126
Volume gemiddeld 12.241.397
Volume gisteren 12.113.629

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront