TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom nieuws in 2015

786 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Leeuw 007
0
quote:

*Justin* schreef op 13 januari 2015 17:32:

I-95 Corridor Coalition Selects TomTom as a Preferred Provider of Real-Time Traffic Information

PRWeb Tuesday, January 13th 2015.

TomTom (TOM2) today announces that its real-time traffic* information has been chosen by the I-95 Corridor Coalition, to help reduce congestion on 40,000 miles of highways, major roads and secondary roads in 16 states and Washington D.C.

WASHINGTON, D.C. (PRWEB) January 13, 2015

TomTom (TOM2) today announces that its real-time traffic* information has been chosen by the I-95 Corridor Coalition, to help reduce congestion on 40,000 miles of highways, major roads and secondary roads in 16 states and Washington D.C.

“We’re excited that the Coalition has selected TomTom to help reduce congestion along the East Coast of the U.S.,” said Ralf-Peter Schäfer, Head of Traffic at TomTom. “We are confident that with real-time traffic information from TomTom, Coalition members will be able to better manage the flow of traffic and reduce congestion in their region.”

“We are pleased to announce the selection of TomTom, a global leader in world-class traffic information, to support the I-95 Corridor Coalition,” said George Schoener, executive director of the I-95 Corridor Coalition.

“TomTom’s expertise in identifying where roads are congested, and pinpointing both the beginning and end of a traffic jam, will help coalition members to better manage traffic and ease congestion along one of the most traveled road networks in the U.S.”

For more information, visit www.tomtom.com.

*TomTom’s standard real-time traffic service to business and government is refreshed every minute.

For the original version on PRWeb visit:

www.prweb.com/releases/2015/01/prweb1...

Read more at www.virtual-strategy.com/2015/01/13/i...

Follow us: @virtualstrategy on Twitter | VirtualStrategyMagazine on Facebook
Is dit nog tijdens dat de beurs open was gemeld?Of erna?
[verwijderd]
0
quote:

Fredtt schreef op 13 januari 2015 17:43:

was dit tijdens of na sluiting gemeld ?
Vlak voor. Er stond in google dat het bericht 12 min oud was
tender02
0
2015

TomTom ( TOM2 ) maakt vandaag bekend dat haar real-time verkeersinformatie * informatie is gekozen door de I - 95 Corridor Coalition , te helpen verminderen van de congestie op 40.000 mijl van snelwegen, hoofdwegen en secundaire wegen in 16 staten en Washington DC

"We zijn verheugd dat de Coalitie heeft gekozen TomTom voor minder knelpunten langs de oostkust van de VS", zei Ralf - Peter Schäfer , hoofd van Verkeer bij TomTom . "We zijn ervan overtuigd dat met real-time verkeersinformatie van TomTom , Coalitie leden in staat om beter te beheren de doorstroming van het verkeer en het verminderen van de congestie in hun regio zal zijn . "

" We zijn blij met de keuze van TomTom , wereldwijd toonaangevend in de wereld- klasse verkeersinformatie te kondigen , ter ondersteuning van de I-95 Corridor Coalition , " zei George Schoener , uitvoerend directeur van de I - 95 Corridor Coalition. "De expertise van TomTom's bij het identificeren waar de wegen verstopt , en het aanwijzen zowel het begin en einde van een file , zal helpen leden van de coalitie om het verkeer beter te beheren en te verlichten congestie op een van de meest reisde wegennet in de VS"
[verwijderd]
0
Jammer dat het weer bij sluiting in het nieuws komt ipv vlak voor opening, dan heeft het meer impact.
Soms denk je toch echt dat er veel dingen gebeuren met een reden, en dat lijkt dan steeds dat het zo negatief of stilletjes gebracht wordt om de koers niet teveel te laten stijgen.
Steeds blijft het opvallend!
Aex intussen alweer bijna 1% lager door Amerika
[verwijderd]
0
quote:

Leeuw 007 schreef op 13 januari 2015 18:14:

[...]
Is dit nu TT dankzij de samenwerking met Inrix (zie ook: www.inrix.com/press/2626/ ) of i.p.v.?

Vreemd dat het bericht niet via de officiele TT kanalen wordt gecommuniceerd (of krijgen we dit morgenochtend om 7.30 uur, zoals het normaal gaat?) of is er weer iemand van een communicatiebedrijf in de US die te vroeg op de publicatieknop heft gedrukt?
Wipo
0
quote:

viermeiden schreef op 13 januari 2015 18:05:

Hallo Justin,

Inrix is ook een (oude) preferred provider.

www.inrix.com/press/i-95-corridor-coa...

Weet jij hier iets meer van?

viermeiden
Dit nieuws is van 11 september 2014.
Misschien gaat TomTom deze diensten overnemen
Beperktedijkbewaking
1
quote:

*Justin* schreef op 13 januari 2015 17:32:

...
TomTom (TOM2) today announces that its real-time traffic* information has been chosen by the I-95 Corridor Coalition, to help reduce congestion on 40,000 miles of highways, major roads and secondary roads in 16 states and Washington D.C.
...

Hoe groot of belangrijk is deze deal? Om te beginnen: het gaat hier niet om alle real-time traffic services van TT in dat 'Corridor' gebied langs de US Oostkust, maar om info aan wegbeheerders en verkeersmanagers. Dus niet om 'traffic' voor pnd's, apps, Automotive of TTT klanten.
Commercieel en boekhoudkundig gezien valt de deal onder Licensing.

Financiële details worden bij zo'n bericht natuurlijk nooit gegeven. 'Verkeerskundig' is het misschien aardig (uitruil van data met gesloten beurzen?), maar qua omzet -if any- stelt het niks voor.
Het geografische Corridor-gebied zal qua oppervlak veel groter zijn dan Nederland, maar de verkeersdichtheden op die wegen zullen vergelijkbaar zijn. Evenals het belang/bereik en de 'penetratie' van de real-time traffic information, via wel medium of middel dan ook.
En grappig genoeg komt de genoemde 40000 mijl = 64000 km ruwweg overeen met de lengte van het verkeersrelevante wegennet (incl. secundaire wegen en straten) in Nederland.

Als het om “TomTom’s standard real-time traffic service to business and government” gaat wordt hier dus een gebied/markt/omzet(?) gelijk aan Nederland toegevoegd (voorzover er geen kannibalisatie van al bestaande contracten daar plaats vindt).
Dat is niet niks. Weliswaar vertegenwoordigt NL qua autobezit en gebruik slechts zo'n 1% van de totale wereld, maar voor TT's business als geheel is NL natuurlijk veel belangrijker (ca 6-7% van TT's totale omzet). Voor probes en de totale 'traffic'-omzet (incl. pnd en in-dash) zal NL voor TT ook meer dan 1% betekenen.

Maar geen idee om welke bedragen het in dit geval gaat. De totale Licensing omzet van TT is momenteel ca 120 mln pj. Maar dat zal voor het grootste deel op maps slaan, of op klanten als Clear Channel. Geen idee wat de 'overheidsomzet' in traffic is, world wide. Voorzover het rijkswegen in NL betreft, denk ik als ouwe rot dat die omzet in NL zeer klein is (meer uitruil in natura). Voor steden kan het iets anders liggen.

Al met al vermoed ik dat de onder Licensing vallende realtime-traffic omzet voor een land als NL, en dus ook voor een gebied als die Corridor in de USA, minder dan €1 mln pj is, en vermoedelijk minder dan 500k€ (if any).

Er is nog een andere invalshoek. Inrix claimt op hun site worldwide 6,4 mln km weg te coveren qua 'realtime' verkeersgegevens, voor ongeveer dezelfde klanten. Met welke kwaliteit laat ik in het midden.
Toevallig is het wegennet van die US-Corridor of van NL ongeveer 1% daarvan (weer die 1%!).
Doe maar een gok over de omzet van Inrix als niet-beursgenoteerd bedrijf (100 -150 mln?). En neem daar dan 1% van...

NB. Inrix lijkt me hoogstens €400 mln waard (zie Porsche deelname). Bij een optimistische k/w = 18 en een netto ebit van 16% betekent dat een omzet van zeg 140 mln.

[verwijderd]
0
Beperktedijkbewaking,

De overheden zie ik als onderdeel van de long tail. Een lange staart aan potentiele klanten en per klant geen grote bedragen. Kralen rijgen dus. Hence de move van Inrix richting smart cities.

De stad Boston had ongeveer 5 miljoen uit te geven aan een combinatie van data en hardware (slimme borden) Geen gigantische bedragen maar als iedere grote stad dit soort bedragen vrijmaakt is er toch wel wat te winnen. Licensing gaat qua sales nu om de staart, want aan de kop zijn de kaarten immers al geschud met voor tomtom Apple en BlackBerry als grote licensing klanten en daar ligt focus op verdiepen van de relatie.

Ik zie dit bericht wel weer als een duidelijke steun voor tomtom in de zin dat een Amerikaanse wegen autoriteit toch weer bij tomtom terecht komt. We lezen op verschillende plekken dat de kwaliteit van tomtom traffic in de VS sterk zijn toegenomen dankzij Apple data. Die Roger Lanctot schreef dat ook.

Jij denkt dat dat technisch gezien niet door Apple kan komen, omdat die users geen realtime probes zijn. In dat geval is het misschien zo dat tomtom via andere wegen haar Amerikaanse traffic heeft verbeterd en dat de deal met Apple gewoon aanvullend daarop zorgt voor een hogere bekendheid/reputatie en betere predictive traffic (iq routes) wat in de algehele mix wel zorgt voor betere routing.

Laat mensen dan maar denken dat het door Apple komt dat tomtom de beste traffic heeft, als dat maar hetgene is wat blijft hangen.

Dus vele miljoenen omzet uit die corridor, nee dat denk ik niet. Maar wel weer een teken dat er misschien ook in Licensing groei mogelijk is door meerdere kleine deals te scoren, oa in de VS.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

*Justin* schreef op 14 januari 2015 08:29:

Beperktedijkbewaking,

De overheden zie ik als onderdeel van de long tail. Een lange staart aan potentiele klanten en per klant geen grote bedragen. Kralen rijgen dus. Hence de move van Inrix richting smart cities. [1]

... Licensing gaat qua sales nu om de staart, want aan de kop zijn de kaarten immers al geschud met voor tomtom Apple en BlackBerry als grote licensing klanten en daar ligt focus op verdiepen van de relatie. [2]

Ik zie dit bericht wel weer als een duidelijke steun voor tomtom in de zin dat een Amerikaanse wegen autoriteit toch weer bij tomtom terecht komt. We lezen op verschillende plekken dat de kwaliteit van tomtom traffic in de VS sterk zijn toegenomen dankzij Apple data. Die Roger Lanctot schreef dat ook.

Jij denkt dat dat technisch gezien niet door Apple kan komen, omdat die users geen realtime probes zijn. In dat geval is het misschien zo dat tomtom via andere wegen haar Amerikaanse traffic heeft verbeterd en dat de deal met Apple gewoon aanvullend daarop zorgt voor een hogere bekendheid/reputatie en betere predictive traffic (iq routes) wat in de algehele mix wel zorgt voor betere routing.
Laat mensen dan maar denken dat het door Apple komt dat tomtom de beste traffic heeft, als dat maar hetgene is wat blijft hangen. [3]

Dus vele miljoenen omzet uit die corridor, nee dat denk ik niet. Maar wel weer een teken dat er misschien ook in Licensing groei mogelijk is door meerdere kleine deals te scoren, oa in de VS. [4]
[1]: Inderdaad: kralen rijgen. Dit voegde TT recentelijk aan hun traffic services toe: Turkije, Mexico en Chili, en diverse Aziatische landen, bv. Maleisië en SA Arabia, en een godvergeten decadente kliek als Quatar. Met dien verstande dat het daar gaat om hun hoofdsteden en schaarse snelwegen. Van democratische vrijheden en vrije burgerlijke verplaatsingen hebben ze daar nog nooit gehoord. Laat staan dat vrouwen mogen rijden. Hoera voor TomTom en hun Manifesto, maar niet heus.

[2]: Sorry, abracadabra. Forgive my Arabic.

[3]: Jouw korte-termijn marketing-denken. Ik handhaaf mijn onderscheid tussen de diverse typen probes.

[4]: Mee eens. In het kader van kralen rijgen.

[verwijderd]
2
Flinke groei voor Peugeot in Europa

PSA Peugeot Citroën heeft vorig jaar 1,76 miljoen auto's verkocht in Europa, een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013. In totaal wist het bedrijf wereldwijd 2,94 miljoen auto's aan de man te brengen.

Dat blijkt uit cijfers die de Franse fabrikant woensdag naar buiten bracht.

www.nu.nl/beurs/3972183/flinke-groei-...
[verwijderd]
1
Al tegen de 2 mln in alleen Europa.

De deal zoals bekend is voor Europa en LatAm corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

•High quality maps for over 30 countries across Europe and Latin America

We zien ook dat PSA erg sterk groeit in China, nu hun grootste single markt. Daar kan PSA gebruik gaan maken van de joint venture TomTom-Autonavi.

[verwijderd]
0
quote:

*Justin* schreef op 14 januari 2015 09:54:

Al tegen de 2 mln in alleen Europa.

De deal zoals bekend is voor Europa en LatAm corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

•High quality maps for over 30 countries across Europe and Latin America

We zien ook dat PSA erg sterk groeit in China, nu hun grootste single markt. Daar kan PSA gebruik gaan maken van de joint venture TomTom-Autonavi.

het web is bijna klaar en de Spin heet TomTom,dus als je ergens deze tekens/combi tegenkomt TTWWW, weet je hoe laat het is.....:-)
[verwijderd]
0
quote:

beeldscherm schreef op 14 januari 2015 10:08:

[...]

het web is bijna klaar en de Spin heet TomTom,dus als je ergens deze tekens/combi tegenkomt TTWWW, weet je hoe laat het is.....:-)
Nee, weet ik niet
outofthebox
0
www.automotiveworld.com/news-releases...
weet niet of dit al is gemeld:

Pieter Gillegot-Vergauwen, Vice President of Product Management, Maps, TomTom has been confirmed as a speaker in the Connected Car stream at Automotive Megatrends 2015, which takes place on 17 March 2015....
786 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:35
Koers 5,585
Verschil +0,040 (+0,72%)
Hoog 5,585
Laag 5,500
Volume 141.944
Volume gemiddeld 275.665
Volume gisteren 302.782

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront