KPN « Terug naar discussie overzicht

Carlos Slim billionaire

127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
0

Resumé :

‘Carlos Slim mag KPN overnemen’

- Vanaf 28 juni zijn de grootste blokkades verdwenen
Hij is nu in de positie om het telecombedrijf over te nemen.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

‘KPN krijgt geen steun van Carlos Slim’

- KPN heeft van grootaandeelhouder Carlos Slim (América Móvil) nog geen steun ontvangen voor de verkoop van E-Plus. Volgens The Financial Times hebben de twee commissarissen die vanuit América Móvil in de RvC van KPN zitten zich tegen de deal uitgesproken.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

‘Slim vindt bod op E-Plus te laag’

- Volgens een anonieme betrokkene is Slim, die met zijn telecombedrijf América Móvil bijna
30 procent bezit van KPN, in principe niet tegen de verkoop van E-Plus “Het gaat om de prijs”.

+++++++++++++++++

TELECOMPAPER
Mobiel & Draadloos

'America Movil wil een hogere prijs voor E-Plus'

donderdag 25 juli 2013 | 14:18 CET | Nieuws

America Móvil (AMX) staat niet principieel afwijzend tegenover een verkoop van E-Plus aan Telefónica, maar vindt de prijs van 8,1 miljard dollar te laag, meldt de Financial Times op basis
van bronnen die bekend zijn met de situatie. AMX heeft een minderheidsbelang in KPN van bijna 30 procent. Volgens de krant onderhandelde Slim met Telefónica,
maar wilde hij een hogere prijs bedingen. Analisten vinden de prijs echter hoog en denken dat AMX goed moet nadenken voordat het de deal dwarsboomt. De verkoop maakt echter wel duidelijk hoe zeer Slim heeft toegelegd op de investering in KPN. "Het is een goede deal
voor de aandeelhouders, maar niet in vergelijking met het moment dat Slim
is ingestapt", zegt een insider. De transactie maakt de weg vrij
voor AMX om zijn belang in KPN uit te breiden.

UK/REUTERS

Door Elinor Comlay

MEXICO stad | Do 25 juli 2013 12:01 am BST

“ Als de deal gaat door,
waarden het KPN materieel tussen 2,45 euro en 2.90 euro,
America Movil enigszins dichter om de gemiddelde prijs die
het KPN aandelen van ongeveer 3.24 euro, betaald
volgens Sanford C. Bernstein analisten.
KPN aandelen gesloten op 1.95 euro op woensdag “.

[verwijderd]
0

Omzetstijging bij KPN-belegger Carlos Slim

vr 26 jul 2013

MEXICO-STAD (AFN) –

De Mexicaanse telecomgigant América Móvil (AMX), grootaandeelhouder van het Nederlandse KPN, heeft de omzet in het tweede kwartaal zien toenemen.
Dat meldde de onderneming vrijdag. Het concern profiteerde onder meer
van het grotere dataverbruik door zijn mobiele klanten.

AMX realiseerde opbrengsten van 194,8 miljard pesos (circa 11,6 miljard euro). Dat was 1,6 procent meer dan een jaar geleden. Het bedrijf van de miljardair Carlos Slim, een van de rijkste personen ter wereld, zag de winst desondanks met 2,1 procent afnemen tot 65 miljard pesos.

Marktkenners wijzen er op dat AMX de laatste tijd meer kortingen geeft op mobiele telefoons en abonnementen, om zo de stevige concurrentie op zijn belangrijkste markten tegen te gaan.
Aan het eind van het tweede kwartaal had AMX 262 miljoen klanten, ruim 4 procent meer dan een jaar geleden. Het concern sloot sinds begin dit jaar echter veel abonnees af, nadat het strengere regels aannam over de termijn waarop een ongebruikte telefoon als abonnement in de boeken meegenomen kan worden. Alleen al in Peru ging het om 1,9 miljoen abonnees, in Equador werden 307.000 klanten uit de systemen gehaald.

[verwijderd]
0
(Vertalen met Bing)

REUTERS
EDITION UK
Door Elinor Comlay
MEXICO stad | Do 25 juli 2013 12:01 am BST

Analyse - KPN gaan kleine salve voor America Movil verliezen in Europa

(Reuters) - Carlos Slim telefoon die reus America Movil kon klauw terug sommige verliezen papier op de KPN spel door de verkoop van het Nederlandse bedrijf Duitse bedrijf Telefonica, maar onderweg verse vragen over de Mexicaanse Europese langetermijnplannen kan verhogen.

America Movil bezit 30 procent van KPN en tot nu toe bleef zwijgen over of hij onderschrijft de Nederlandse Telecom groep plan, dat zal snijden America Movil blootstelling aan Europa's grootste mobiele markt en profiteren van de belangrijkste concurrent van Latijns-Amerika, Telefonica.

Analisten verwachten America Movil te aanvaarden de 11 miljard dollar ($7 miljard pond) als een manier om sommige van de verliezen van bijna 4 miljard euro die het zetten in schuld beladen KPN, een investering die omlaag ongeveer de helft terug te gaan. Uitdagend de deal zou ook riskant zonder een alternatieve aanbod, en kon zure betrekkingen tussen America Movil en Nederlandse toezichthouders, schreef analist Sanford C. Bernstein Robin Bienenstock.

Sommige analisten opgemerkt dat een pull terug door KPN uit Duitsland, Europa's grootste mobiele markt, een strategische tegenslag voor America Movil, die moet kijken buiten Latijns-Amerika voor groei zou zijn.

"Als het was Duitsland dat de heer Slim echt wil, zijn bedrijf zal hebben om te betalen en nog meer te krijgen," schreef Bernstein's Bienenstock, een verwijzing naar het idee - die de Bernstein-analisten geloven is onwaarschijnlijk - America Movil zou moeten troef van Telefonica aanbod voor de eenheid.

America Movil, die al niet aanstaande met informatie over haar Europese plannen, is waarschijnlijk verdere vragen over deze laatste wending worden geconfronteerd wanneer zij tweede kwartaal verslag op donderdag.

"Delen van een investering met uw belangrijkste concurrent, het is niet geheel ongebruikelijk, maar het is een beetje eigenaardig," zei Carlos Hermosillo, analist bij Mexicaanse bank Banorte.

Toch Telefonica de aanbiedingsprijs, welke waarden de Duitse eenheid in negen keer haar kern winst of inkomsten voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie, is het moeilijk voor America Movil bezwaar te maken tegen, analisten zeggen.

Als de deal gaat door, waarden het KPN materieel tussen 2,45 euro en 2.90 euro, America Movil enigszins dichter om de gemiddelde prijs die het KPN aandelen van ongeveer 3.24 euro, betaald volgens Sanford C. Bernstein analisten. KPN aandelen gesloten op 1.95 euro op woensdag.

"De deal vermindert de KPN hefboomwerking niveau en dus het helpt America Movil verliezen het heeft gezien op de KPN investeringen onlangs," zei Julio Zetina, analist bij Vector Casa de Bolsa makelaardij in Mexico-stad.

KPN zei dat het de opbrengsten in de eerste plaats zou gebruiken om haar balans en zou opnieuw betalen van een dividend in 2014, wat betekent dat Slim niet kan rekenen op het krijgen van een deel van de verkoopopbrengst dit jaar.

KPN zei het bedrijf management en Raad van commissarissen voor de deal gestemd, maar ze zou niet zeggen hoe America Movil vertegenwoordigers, Chief Financial Officer Carlos Garcia Moreno en Chief Operating Officer Oscar Von Hauske, gestemd.

Britse krant op woensdag de Financial Times gemeld dat America Movil bestuursleden niet hebben gestemd over de deal en het bedrijf is op zoek naar een betere prijs voor KPN de Duitse eenheid, E-Plus. America Movil weigerde commentaar te geven.

De eenheid verkoop door KPN vernietigt een clausule in de overeenkomst met America Movil dat Slim verhindert de lancering van een aanbieding voor het Nederlandse bedrijf. Slim is onwaarschijnlijk om te oefenen die optie gezien het Mexicaanse bedrijf schuldniveau en haar programma met aandelen inkoopprogramma, analisten gezegd.

Jose Martinez, Slim de biograaf, zei dat de deal is bitterzoet voor America Movil die had gehoopt om te maken een stevige voet aan de grond in Duitsland toen het kocht in KPN.
"Dit is het sluiten van de Duitse markt aan hen," zei hij.

LEERERVARING

Slim's investeringen in KPN, samen met een positie van 24 procent in Telekom Austria ook genomen vorig jaar, mark een dure experiment voor het bedrijf dat heeft meer ervaring in Latijns-Amerikaanse markten waar het vaak domineert concurrentie.

Slim en America Movil leidinggevenden hebben gezegd dat het bedrijf investeringen lange termijn zijn en ze zijn niet bezorgd over de daling van de prijzen van het aandeel KPN of Telekom Austria.

Beleggers en analisten zijn sceptischer.

De tycoon zakelijk inzicht en America Movil winstgevendheid betekent meestal dat als het bedrijf een deal is, het krijgt het voordeel van de twijfel en onmiddellijk als een positieve gezien wordt, zei van Vector Zetina.

"In dit geval, het is een geheel nieuwe markt met volledig verschillende stuurprogramma's, een volledig andere concurrerende situatie en America Movil concurrentievoordeel is niet zo duidelijk, dus vanuit dat oogpunt is er in Europa ter discussie," zei hij.

Jose Otero, voorzitter van signalen Telecom Consulting, zei de deal toont aan de hoge kosten van concurreren in Europa ten opzichte van Latijns-Amerika, waar het is veel goedkoper om te bouwen netwerken en klanten aantrekken.

America Movil niet heeft een bijzondere waardevermindering ten gevolge van de daling in de koers van het aandeel van KPN en het heeft beperkt effect op de resultaten, dus het is niet een harde les.

De deal leaves America Movil met veel minder blootstelling aan de Duitse markt-toets, en hoewel het KPN versterkt, is het moeilijk te begrijpen van het Latijns-Amerikaanse bedrijf interesse in de veel kleinere Belgische en Nederlandse mobiele markten.

Links met die kleinere markten, het is niet duidelijk hoe de verkoop van E-Plus past bij America Movil vermelde eindspel in Europa van leren over de regio en investeren voor de lange termijn, analisten gezegd.

"Dit is een leerervaring," zei van Vector Zetina. "Het is nog te vroeg om te evalueren die ervaring."

(Aanvullende rapportage door Tomas Sarmiento, Leila Abboud, Robert-Jan Bartunek, Dave Graham, Alexandra Alper, Jean Luis Arce; bewerken van Andrew Hay)

[verwijderd]
0

Contact met de buitenwereld is vrijwel onmogelijk

zonder Slims telecombedrijven:

hij bezit een marktaandeel van 90 procent in de vaste lijnen,

en 70 procent op de mobiele markt.

Geen wonder dat hij grote kritiek krijgt als monopolist,

in een land waar de tarieven voor telefonie

inderdaad onevenredig hoog liggen.

Overigens is Slim van geen enkele van zijn bedrijven CEO,

maar laat hij de dagelijkse gang van zaken over aan drie

van zijn kinderen, terwijl hij als adviseur of commissaris

'op de achtergrond' de lijnen uitzet...

[verwijderd]
0

BEURS.nl

MARKET TALK: S&P verhoogt outlook KPN naar positief

Vrijdag 26 juli 2013 15:18AMSTERDAM (Dow Jones)—

Standard & Poor's verhoogt zijn outlook voor KPN (KPN.AE) naar positief en handhaaft een rating van BBB-, na de aankondiging eerder deze week dat de Nederlandse telecom-aanbieder zijn Duitse onderdeel E-Plus verkoopt aan Telefonica Deutschland voor EUR5 miljard in contanten en een belang van 17,6% in Telefonica Deutschland.

De kredietbeoordelaar denkt dat het afstoten van E-Plus
een significante positieve impact heeft op KPN's schuldpositie.

De opwaardering naar een positieve outlook reflecteert volgens S&P dan ook de mogelijkheid om tevens de rating met e e n stap te verhogen wanneer de verkoop is afgerond, mits KPN op of onder een door de kredietbeoordelaar gehanteerd netto schuld/EBITDA ratio van 3,0 blijft
en de omzet en EBITDA trends zich in 2014 stabiliseren.

Het ratingbureau schat in dat wanneer KPN de opbrengst van EUR5 miljard inderdaad gebruikt om zijn schuld te verlagen, de schuld/EBITDA ratio met 0,7 omlaag kan gaan tot ongeveer 2,6.

JvH
0
quote:

Laurenzo schreef op 25 juli 2013 19:20:

UK/REUTERS

Door Elinor Comlay

MEXICO stad | Do 25 juli 2013 12:01 am BST

“ Als de deal gaat door,
waarden het KPN materieel tussen 2,45 euro en 2.90 euro,
America Movil enigszins dichter om de gemiddelde prijs die
het KPN aandelen van ongeveer 3.24 euro, betaald
volgens Sanford C. Bernstein analisten.
KPN aandelen gesloten op 1.95 euro op woensdag “.

MEXICO-STAD (AFN/BLOOMBERG) - América Movil gaat de voorwaarden van de voorgenomen verkoop van het Duitse KPN-dochterbedrijf E-Plus aan Telefónica eerst onder de loep nemen en dan pas beslissen of de verkoop wordt gesteund.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar Movil kan de verkoop maar op 1 manier tegenhouden en dat is door heel KPN te kopen. Dus om in Lotto-termen te spreken, dit is een win-win situatie. In ieder geval komt bovenstaande koers tussen 2,45 en 2,90 in beeld.
Berdientje
0
vr 26 jul 2013, 19:05 América Movil bekijkt voorwaarden E-Plus MEXICO-STAD (AFN) - América Movil gaat de voorwaarden van de voorgenomen verkoop van het Duitse KPN-dochterbedrijf E-Plus aan Telefónica eerst onder de loep nemen en dan pas beslissen of de verkoop wordt gesteund. Dat liet de bestuursvoorzitter van América Movil, Daniel Hajj, vrijdag weten in een toelichting op de kwartaalcijfers van het Mexicaanse telecomconcern.

América Movil bezit ongeveer 30 procent van KPN en heeft twee zetels in de raad van toezicht van het bedrijf. KPN maakte dinsdag bekend dat het E-Plus voor in totaal 8,1 miljard euro wil verkopen aan Telefónica. Daarbij krijgt KPN 5 miljard euro in contanten en een belang van 17,6 procent in Telefónica Deutschland.

,,We zullen de voorwaarden en condities van de transactie evalueren als die worden voorgelegd aan de aandeelhouders. We zullen dan een besluit nemen.'' Volgens Hajj zal worden bekeken hoe de transactie van invloed is op de strategie van América Movil in Europa.

JvH
0
quote:

Valiare schreef op 27 juli 2013 07:57:

Als de verkoop van e-plus door mag gaan.
Topicstarter: Laurenzo Laurenzo 22 jul 2013 om 21:01
0


FUSIE

Een fusie van E-Plus en Telefónica in Duitsland speelt

sinds de frequentieveiling van 2010.

E-Plus kwam toen niet in aanmerking voor een 800MhZ-frequentie.

Een fusie zou een bedrijf ter grootte van de concurrenten Vodafone

en Deutsche Telekom in de markt zetten, schetsen analisten van

IHS Electronics, waarmee E-Plus toegang krijgt

tot vast breedband en televisiediensten.

Allison voorziet dat een eerder probleem bij de toezichthouder

in Duitsland wordt opgelost.

De fusie zou te groot kunnen zijn,

maar omdat de waakhond zich meer heeft teruggetrokken,

zo bleek al tijdens de fusie van Unitymedia en KabelBW,

staat KPN en Telefónica weinig in de weg,

stelt hij.
[verwijderd]
0

DeAandeelhouder.nl

Veel drukte komende week op Beursplein 5

28 juli 2013, 12:55

AEX maakte na vier weken van stijging een pas op de plaats.

Een overvolle beursagenda voor de komende week, nadat de AEX afgelopen week na vier weken van hogere koersen moest passen.

Naast de halfjaarcijfers van een flink aantal ondernemingen, waaronder TNT Express, Wolters Kluwer en Royal Dutch Shell, is er ook op macro-economisch vlak veel te doen.

Zo staat komende week het belangrijke Amerikaanse banenrapport weer op de agenda, als ook de inkoopmanagersindexen voor de industrie en een eerste schatting van de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal.

Tot slot laten ook de centrale banken weer van zich horen. De week begint met op maandag de Bank of Japan, gevolgd door op woensdag de Amerikaanse Federal Reserve en donderdag de Europese Centrale Bank.

AEX past

De AEX sloot de week af op 368,31 punten, een weekverlies van zo'n half procent nadat de hoofdgraadmeter vier weken op rij hoger sloot en steeds dichter het jaarrecord van 372,11 punten naderde.

Beleggers kregen een flink aantal halfjaarcijfers voor de kiezen, die wisselend werden ontvangen. Zo leverde Air France-KLM in nadat het bekend maakte minder hoger verliezen te lijden en werd TomTom juist beloond omdat de omzetterugval minder sterk was dan verwacht.

De AEX kampte vooral met het verlies dat indexzwaargewicht Unilever leed. De cijfers van Unilever waren niet echt slecht, maar volgens analisten van JPMorgan Cazenove presteerde het Nederlands-Britse concern zwak in Europa.

Uitzender Randstad zag het bedrijfsresultaat tegen de verwachting in stijgen. De koerswinst die dit opleverde kon het verlies van Unilever evenwel niet compenseren.

Toch ging de meeste aandacht afgelopen week uit naar KPN.

De cijfers van het telecombedrijf werden voor kennisgeving aangenomen,
in tegenstelling tot de verkoop van de Duitse divisie E-Plus
aan Telefonica voor meer dan 8 miljard euro.

Analisten waren zeer in hun nopjes met de verkoopprijs,
maar de vraag is of er wel toestemming komt van de toezichthouder.

"Ik zet mijn geld er niet op in [op goedkeuring voor de overname]",
aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers.

Daarbij is ook de positie van KPN-grootaandeelhouder Carlos Slim
van America Movil nog altijd niet helder.

Slim schijnt de verkoop te steunen, maar de prijs te laag te vinden.

Dit weekend kwam het bericht dat Liberty Global, het moederbedrijf
van UPC, het belang in Ziggo heeft uitgebreid naar 28,5 procent.

Komende week zal overnamespeculatie de koers van Ziggo voeden.

JvH
0
América Móvil zegt overeenkomst met KPN op
AMTERDAM (AFN) - América Móvil (AMX) heeft zijn samenwerkingsovereenkomst met KPN opgezegd. Dat maakten beide telecombedrijven maandag bekend.

De beëindiging geeft het Mexicaanse telecombedrijf de mogelijkheid zijn belang in KPN uit te breiden tot 30 procent of meer. América Móvil bezit nu bijna 30 procent van KPN. Bij een belang van meer dan 30 procent is een investeerder verplicht een openbaar bod op alle uitstaande aandelen van het betreffende bedrijf uit te brengen.

KPN gaf in een eerste reactie aan niet op de hoogte te zijn van de intenties van AMX. Het Mexicaanse bedrijf heeft niet laten weten of het geïnteresseerd is in een groter belang, aldus een woordvoerder.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
29-07-2013 07:28:00
[verwijderd]
0
JvH
0
De beëindiging geeft het Mexicaanse telecombedrijf de mogelijkheid zijn belang in KPN uit te breiden tot 30 procent of meer. América Móvil bezit nu bijna 30 procent van KPN. Bij een belang van meer dan 30 procent is een investeerder verplicht een openbaar bod op alle uitstaande aandelen van het betreffende bedrijf uit te brengen.

Opening boven de 2 euro maar weer.
[verwijderd]
0
Slim heeft in ieder geval zijn handen vrij oml geheel KPN over te nemen als hij dat wil, ook al is die opzegging alleen maar een formaliteit i.v.m. de verkoop van E-plus.
[verwijderd]
0
KPN is sowieso een mooi overnamekandidaat, ook voor andere geinteresseerde partijen!!!
Er speelt van alles in deze markt (wat wij als particulieren nog niet weten).
[verwijderd]
0

KPN flink in de lift

In de AEX zit KPN flink in de lift
met een winst van 5,5% (€2,00)

dankzij het nieuws dat grootaandeelhouder América Móvil
zijn samenwerkingsovereenkomst met het Nederlandse telecomconcern heeft beëindigd.

América Móvil bezit nu bijna 30% van KPN.

Bij een belang van meer dan 30% is een investeerder verplicht
een openbaar bod op alle uitstaande aandelen van het betreffende bedrijf uit te brengen.

In de samenwerkingsovereenkomst, die op 20 februari van dit jaar inging,
werd afgesproken dat América Móvil zijn belang in KPN
zou beperken tot minder dan 30%.

[verwijderd]
0

KPN

‘ KPN gaf in een eerste reactie aan

niet op de hoogte te zijn van de intenties van AMX ’

Carlos Slim

Voor Slim staat het bovenaan de agenda:

Bijhouden welke bedrijfstakken de toekomst hebben,

om daar je geld op in te kunnen zetten.

Daarom volgt hij de technologische ontwikkelingen op de voet.

“Technologie zal ons leven en de maatschappij over de hele wereld veranderen.

Ik besteed het grootste deel van mijn tijd aan het bestuderen van nieuwe technologie.

Om die te begrijpen en om te bepalen waar we een rol kunnen spelen.”

127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,426
Verschil -0,010 (-0,29%)
Hoog 3,452
Laag 3,412
Volume 10.532.743
Volume gemiddeld 13.846.850
Volume gisteren 12.819.911

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront