ING Groep « Terug naar discussie overzicht

woensdag 15 dec.

178 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
€d_Modus Vivendi
0
Société Générale herhaalt het koopadvies voor ING Groep

HERHALING

woensdag 15 december 2010 - 09:31u - Advies opvolgen met een turbo oplossing?

Société Générale verhoogt het koerdsoel van ING Groep naar € 9,50 van € 9,00. Het koopadvies van donderdag 16 september 2010 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een pffff rendement van 0,43%.
mvliex 1
0
quote:

Frunk schreef op 15 december 2010 16:31:

[...]
Is wel een uitzondering, kijk eens naar de rest van de financials.
KBC - 2,4%
ageas - 1,9%
Dexia - 2,3%
Crédit Agricole - 2,9%
BNP Paribas - 1,7%
Artikel van mei:

ING zit voor 41 miljard in Spanje
22 05 10 - 16:44
Van alle Europese banken heeft ING de grootste exposure in Spanje. Dat blijkt uit cijfers van Spaanse banken. Het grootste deel van de 41 miljard euro is belegd in hypotheken, commercieel vastgoed en mortgage-backed securities.

Escalatie van de schuldencrisis in Spanje is een schrikbeeld van veel economen en analisten. Het Griekse BBP bedraagt slechts 2,5 procent van de totale economie in Europa, Spanje levert echter een aandeel van 12 procent. Het land heeft een begrotingstekort van ruim 11 procent, een werkloosheid van 20 procent en enorme schulden aan Frankrijk (175 mld), Duitsland (189 mld) en Groot-Brittannië (90 mld).

Ook groter risicoprofiel
ING is koploper als gaat het om beleggingen van Europese banken in Spanje. In totaal heeft de bankverzekeraar 41,3 miljard euro geïnvesteerd. De top-5 van banken bestaat verder uit Barclays (38,2 mld), RBS (31,2 mld), Deutsche Bank (25,4 mld) en BNP Paribas (21,0 mld). Wat verder opvalt is dat ING, naast de grootste exposure, ook een hoger risicoprofiel heeft dan de meeste Europese collega’s. Er is voor 34 miljard euro geïnvesteerd in Spaans vastgoed.

[verwijderd]
0
Het Spaanse moeras van ING
25 05 10 - 23:37
Bezorgdheid over Spanje domineerde opnieuw financiële markten. Het IMF waarschuwt dat dringend vergaande maatregelen nodig zijn. Banken fuseren noodgedwongen. En wat moet ING afboeken op haar vastgoedportefeuille van 34 miljard?

Het rapport van het IMF laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Spanje moet dringend verregaande hervormingen in de bankensector en de arbeidsmarkt doorvoeren. Het land heeft een “niet functionerende arbeidsmarkt, ineengestorte vastgoedsector, slechte concurrentiepositie, een zwakke bankensector, en hoge buitenlandse schuldverplichtingen”, aldus de rekenmeesters van het IMF.

Exposure 41 miljard euro
Eind april verlaagde kredietbeoordelaar Standard en Poor’s de rating voor Spanje naar AA en noemde de vooruitzichten voor de economie negatief. Het land is goed voor 12 procent van Europa’s BBP, heeft een begrotingstekort van ruim 11 procent, een werkloosheid van 20 procent en moet uiterlijk in juli dit jaar ruim 21 miljard euro aan staatsschuld herfinancieren op de kapitaalmarkt.

Zaterdag onthulde deze site dat ING een exposure van 41 miljard euro heeft in Spanje, de grootste blootstelling van alle Europese banken. Hiervan is ca. 34 miljard belegd in vastgoed. Een woordvoerder van ING verklaarde dinsdag dat ING Direct Spanje ruim 7 miljard euro aan hypotheken heeft uitstaan. Met betalingsachterstanden van slechts 0,5 procent, voegde hij daar nog tevreden aan toe.

Selectieve informatievoorziening
Een opmerkelijk staaltje van selectieve informatievoorziening. Die 7 miljard blootstelling aan hypotheken klopt. Maar de ING-woordvoerder vertelde er niet bij dat er tevens miljarden zijn belegd in residential mortgage-backed securities (RMBS), vastgoedontwikkeling, bouw en commercieel vastgoed (CRE). De complete exposure van alle grote Europese banken staat hier op een rijtje.

Behalve vastgoed heeft ING ook 4,3 miljard euro aan Spaanse banken geleend. En ook daar rommelt het behoorlijk. Dit weekeinde is spaarbank CajaSur onder curatele geplaatst. Dinsdag werd bekend dat vier andere spaarbanken plotseling willen fuseren. Wie nog niet helemaal overtuigt is dat Spanje momenteel het grootste risico voor de euro vormt, raden we deze heldere presentatie aan.

Hans Jager
© Blikopdebeurs.com
[verwijderd]
0
Mocht een herstructurering van schulden nodig zijn, dan is de kans groot dat ING weer bij de Nederlandse overheid moet aankloppen.

© Blikopdebeurs.com
[verwijderd]
0
Negatief nieuws over Spanje, Ierland etc. weegt bij de bankensector toch zwaarder dan de futs
[verwijderd]
0
Vandaag zijn de dagzakkenvullers weer de winnaars, koersdrukken om oud nieuws wat uit de kast komt, geluk ermee, ik heb de tijd gelukkig
[verwijderd]
0
quote:

willll schreef op 15 december 2010 16:54:

Mocht een herstructurering van schulden nodig zijn, dan is de kans groot dat ING weer bij de Nederlandse overheid moet aankloppen.

© Blikopdebeurs.com
waar zie jij dat staan?
[verwijderd]
0
quote:

zjeeraar schreef op 15 december 2010 16:55:

Vandaag zijn de dagzakkenvullers weer de winnaars, koersdrukken om oud nieuws wat uit de kast komt, geluk ermee, ik heb de tijd gelukkig
Technisch gezien is dit geen drukken. De koers moet afkoelen om vervolgens weer verder te kunnen stijgen.
[verwijderd]
0
quote:

bedoekt schreef op 15 december 2010 16:02:

[...]

als shorter moet je dan ook wel op tijd je shortpositie sluiten.
bij/in de veiling om 17:35 uur
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Speeder J schreef op 15 december 2010 16:58:

[...]

waar zie jij dat staan?
oud nieuws uit mei 2010
[verwijderd]
0
Met zo'n groene VS ga je normaliter toch helemaal tot aan het gaatje in ING? Vandaag maar even niet dus, ING blijft dik rood en dat betekent niet veel goeds. Heren, stap uit of plaats een scherpe stoploss voor morgen en koop ze later goedkoper terug. Natuurlijk kan de situatie dmv een of ander goed bericht morgen weer anders zijn maar alle signalen voor ING staan nu toch wel op rood. Verlies durven nemen is ook een kunst maar legt, net als winst nemen, vaak geen windeieren.
Agatan
0
Ik ben moe, mijn tong hangt uit mijn strot, de Hidalgo strop wordt nu wel hard aangetrokken. Wie moet dat touwtje doorsnijden? (komt ook wel een beetje van de rode wijn. haha)
[verwijderd]
0
quote:

Speeder J schreef op 15 december 2010 16:59:

[...]

Technisch gezien is dit geen drukken. De koers moet afkoelen om vervolgens weer verder te kunnen stijgen.
Technisch gezien willen ze jou stukjes hebben tegen deze schrikkelkoers en drukken deze onder € 7,60 let maar op die sukkels proberen het steeds weer opnieuw.
[verwijderd]
0
quote:

redbutton schreef op 15 december 2010 17:11:

die Debo: Olie op het vuur?
Nee Red Button, helemaal niet. Je weet dat ik al lang ING belegger ben en me al vaak mateloos heb geërgerd aan dit aandeel. Door schade en schande denk ik nu wat ervaring te hebben opgedaan in dit aandeel en hoewel ik me er ter dege van bewust ben dat ik absoluut geen koers van dit aandeel kan voorspellen, denk ik nu toch dat een verdere daling in het verschiet ligt. Al het slechte nieuws mbt Spanje, het feit dat het aandeel op een groene VS niet stijgt etc. zegt mij genoeg. Wat ik wil is mensen hier toch een beetje op wijzen, meer niet. Wat ze er mee doen moeten ze zelf weten. Helemaal dus geen sprake van olie op het vuur gooien.
[verwijderd]
0
Wederom eens met Debo. ING is zo glad als een aal. Als je denkt stevige grip te hebben glijdt ie zo weer weg. Kijk maar naar grafiek van het afgelopen jaar.
€d_Modus Vivendi
0
Hoe vaak moet Spanje nog herhalen dat ze geen geld nodig hebben?
Net zo vaak als RTLZ zegt van wel?
Naadje van de Kous
0
Het gat in de uurgrafiek van 8 op 9 december is nu dicht en kan de koers nu eindelijk omhoog.
178 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 12:47
Koers 15,980
Verschil +0,082 (+0,52%)
Hoog 16,006
Laag 15,848
Volume 4.162.080
Volume gemiddeld 10.541.250
Volume gisteren 13.097.295

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront