TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM en "boerenverstand"

3 Posts
mr trader
4
Mensen, denk eenvoudig en gebruik je "boerenverstand". Deze nog steeds belachelijke lage koers is een gevolg van de angst voor "gratis" navigatie op smartphones.Haal je deze angst weg op de waardering van TT dan krijg je een heel ander beeld.

-TT maakt nu al mooie winst.
-Als HD traffic aanslaat kan dit een jaaromzet van meer dan een miljard gaan genereren.
-PND's zullen langzaam maar zeker vervangen gaan worden door inbouwnavigatie.Hier zit een veel grotere winstmarge op.Laat TT nou net bezig zijn de een na de andere deal te sluiten met autofabrikanten.
-Grote kans dat TT in de nabije toekomst grote deals met overheden gaat sluiten mbt oplossen fileproblemen en beschikbaar stellen van real time verkeersinfo.

Maw: TT opereert juist in een gigantische wereldwijde groeimarkt, is innovatief en heeft een grote troef in handen met Tele Atlas, HD Traffic en inbouwmarkt van navigatiesystemen.

Als je hier met een beetje "boerenverstand" over gaat nadenken en een beetje fantasie gebruikt kom ik al snel tot de volgende conclusie:

Op basis van de huidige prestaties en een gehanteerde KW van 15 zou het aandeel TT al minimaal in de range 6.50-7.50 moeten noteren.
Ga je echter kijken wat de huidige ontwikkelingen aan potentie voor de het komende jaar met zich meebrengen kom ik met een simpel rekensommetje met een KW van 15 en een beetje fantasie over wat HD Traffic, contracten met autofabrikanten en overheden kunnen opleveren voor volgend jaar al gauw op een nettowinst van 500.000.000 miljoen euro uit. Met een gehanteerde KW van 15 zou de koers dan al snel zo'n 30-35 euro moeten doen.

Natuurlijk is het uiterst speculatief wat ik hierboven uiteenzet, maar voor mij met mn "boerenverstand" een reden om voor "long" te gaan in TT met de verwachting dat mijn aanzienlijke investering (voor een particuliertje dan) wel eens heel veel geld op kan gaan leveren.

Grtz,

mr trader
[verwijderd]
0
Heel verstandig, dit aandeel staat zo ongeloofelijk ondergewaardeerd. Maar wat je zegt over de 500 miljoen netto van de HD traffic, das een Minimale waardering nog, ook hebben ze veel andere baten zoals rentevoordeel en dergelijke producten van TomTom ook op de smartphones niet te vergeten (ook met HD).

750miljoen tot 1 miljard lijkt me eerder reeel.
[verwijderd]
0
Ik geloof ook dat sommige hier de POTENTIE van TT onderschatten,zeker op het gebied van ADAS,waarom willen er zoveel automobiel fabrikanten met TT in zee gaan zodadelijk krijg je "communicerende" auto's met de software van TT geeft een extra impuls aan file,veiligheid (op tijd remmen)geen bumper kleven meer(geen procesverbalen meer ) etc etc.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 17:35
Koers 5,485
Verschil -0,155 (-2,75%)
Hoog 5,670
Laag 5,445
Volume 348.316
Volume gemiddeld 298.245
Volume gisteren 437.003

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront