Aalberts « Terug naar discussie overzicht

Wonden likken op vrijdag ??

33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
4
Geachte Forumleden. Zoals velen weten hier heb ik me nogal verdiept in Aalberts. Op mijn eigen amateuristische wijze natuurlijk, want echt verstand van de beurs heb ik, net als 99 % hier, ook niet :-)

Maar dan nu na afloop van donderdag toch weer eens alles doorgelopen.
Wat we nu na de cijfers horen is .... Aalberts daalt vanwege zijn voorzichtige outlook?
Pardon ? Aalberts stelt klip en klaar dat een omzet van 2 miljard in 2008 mogelijk moet zijn.
Tsja tel zelf even de omzetten sowieso op van de sinds november overgenomen firma's IDE, Cotterlaz etc en we hebben er al 100 miljoen omzet bij.
Maar goed. We halen dus sowieso 2000 miljoen. Want voorzichtigheid troef bij onze Jan.
Rekenen we mee ?
Omzetstijging 2008 dus MINIMAAL 2000-1702,5= 297,5 .
Ergo een belofte van een omzetstijging in 2008 van (297,5/1702,5)*100 % = 17,5 % !!!!!

M.a.w. Aalberts zegt ons (en hij is een van de betrouwbaarste CEO's tot heden qua outlooks) dat we minimaal hetzelfde resultaat zullen hebben in 2008.
Dat wordt dus door alle analisten een voorzichtige outlook genoemd. Schiet mij maar lek. Loopt de wpa (stijging van 16 %) 1 op 1 mee met deze omzetverhoging dan krijgen we dus een wpa 2008 van MINIMAAL 1.26 * 1.16 = 1.46 .
De gemiddelde verwachting van de analisten die OOK zeggen dat er een sombere Outlook gegeven werd is voor 2008 : 1,36 !!!!!! (bron dft.nl)

Welke rekenfout maak ik ?
Waar zit mijn blinde vlek ?

Hebben jullie je eigen rekensommen. Post ze ons !
Heel graag gefundeerde meningen van u.

P.S.
Realtime kan ikzelf wel continu zien zonder mijn broker te starten. Zie onder. www.aalberts.nl/showpage.asp?docid=630

Ruud
[verwijderd]
1
Helemaal met je eens. Ik had onder het draadje "de cijfers van 2007" ook al met een rekensommetje vastgesteld dat de afstraffing van het aandeel vandaag onterecht is. Aalberts zelf is inderdaad meestal bescheiden in zijn opmerkingen, maar altijd komt uit wat hij zegt. Een performance in 2008 die vergelijkbaar is met 2007 (dus 16% winstgroei) lijkt dus helemaal niet zo gek. Ik denk dat er vandaag veel geshort is op de beurs en particuliere beleggers die er achteraan gelopen zijn (zoals shorters beogen). Overigens zijn vandaag veel fondsen op of net boven day low gesloten. Net als Aalberts. Wallstreet viel nog enigszins mee. Misschien morgen reeds een klein plusje voor Aalberts.
Bart Meerdink
0
Aalberts kan ook niet toveren en als de economie tegenzit, en het in het buitenland verdiende geld is minder euro's waard, dan is daar weinig tegen te doen.

De markt prijst tegenwind in, en die zal er ook wel komen. Dat is op zich helemaal geen probleem, de groei zal wel doorgaan, alleen soms is het een onsje minder.

Het enige is dat Aalberts nu steeds grotere overnames moet doen om de groei te ondersteunen. Grote overnames zijn moeilijker dan kleine. Dat is wel een beetje een gevaar.
[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
Heb meestal het gevoel dat die banken met dat soort uitspraken het erom doen zodat zij weer lager binnen kunnen harken.
[verwijderd]
0
Ik ben nog niet zo thuis in Aalberts als in andere, maar de hierboven geschetste ontwikkeling lijkt mij realistisch.
Zelfs bij een niet al te positief economisch klimaat moet Aalberts in staat zijn deze € 2 mrd omzet te realiseren.
Men heeft al geacquireerd 3 maatschappijen met een totale jaaromzet van ca€ 60 miljoen, dus zou Aalberts autonoom zijn omzet met € 240 miljoen moeten vergroten (= 14%), waarbij we er rekening mee moeten houden dat enkele maatschappijen pas in de loop van 2007 zijn geacquireerd. Men boekt maar 12% van zijn omzet in de USA, dus een dalende dollar heeft maar een beperkt effect, en bovendien produceert Aalberts steeds meer in het Verre Oosten, zodat deze kosten ook zullen dalen. Bovendien zijn de activiteiten naar type markt en naar land zeer gespreid.

In 2007 groeide de nettowinst minder dan de omzet, omdat de EBITA procentueel daalde bij het grootste segment flow control; dit was ten dele te wijten aan de teruglopende bouwactiviteiten in USA en Duitsland en de integratiekosten in Engeland en Frankijk. De laatste kosten zullen niet meer terugkeren, maar de bouwactiviteiten zullen in USA dit jaar niet meer aantrekken.
De financieringslasten zullen nauwelijks stijgen, nu de emissie pas in de loop van 2007 heeft plaatsgevonden en bovendien het grootste deel van de winst ook in de onderneming blijft. Daarmee kunnen de investeringen ad ca € 100 mln en de groei in het werkkapitaal wel worden opgevangen.
De belastingdruk is procentueel in 2007 aanzienlijk lager, maar er wordt geen toelichting gegeven in het persbericht, dus zullen wij moeten wachten op het jaarverslag om te zien of deze permanent is.

Veiligheidshalve zouden wij moeten aannemen dat de winst geen 18% maar slechts 16% stijgt naar 1,46.

De daling van de koers moet niet alleen aan de gematigde verwachting worden toegeschreven. Niet alleen bij Aalberts, maar ook bij soortgelijke bedrijven als TenCate en Eriks zie je de koers voor de cijfers sterk oplopen en na bekendmaking scherp dalen. Toch hebben al deze drie bedrijven beter gepresteerd dan de verwachting was. Kennelijk hoopt men op verrassingen bij de bekendmaking van de cijfers van grote importantie: een grote overname, een ferme winstgroei uitspraak o.i.d.
BIj de huidige koers van € 13 is de K/W van Aalberts 9,5 en dat is weliswaar laag in vergelijking met de voorgaande jaren, maar eigenlijk veel realistischer. Hoge K/W-cijfers duiden op een zekere en langdurige winstgroei in de toekomst die in jaren gelijk is aan de K/W.

Zoef
[verwijderd]
0
Goede verhalen Heren, ik geloof in het bedrijf en de zittenblijvers worden beloond.
Eens over een maand naar de koers kijken.
gr.Lennard
[verwijderd]
0
Dank u heren voor deze tot nu toe zinvolle inhoudelijke bijdragen. Wie volgt. Ik wil het raadsel van mijn verlies kunnen dragen :-)Maar eerst maar een nachtje slapen.
Ruud
[verwijderd]
0
Het is inderdaad de hoogste tijd. Vandaag (of eigenlijk gisteren) had het aandeel vooral ook last van shorters. Die maken een aandeel helemaal kapot helaas. Dat zijn handelaren en geen beleggers. Dat verklaart het grote verlies. Verder is er angst bij particuliere beleggers, die voor de zekerheid hun aandeeltjes ook maar weg doen. Angst is altijd een slechte raadgever geweest. Gewoon blijven zitten en rustig gaan slapen. Fundamenteel is Aalberts dik in orde!
[verwijderd]
0
Kopie
0
Nou, nou, nou.....dit lijkt me toch niet terecht. ;-))
Maar ja, ik praat natuurlijk naar mijn positie.
[verwijderd]
1
Wat een dramitische reactie, nietszeggende one-liners en een draak van een conclusie. Zo uit de Libelle geknipt. Kom op man, respect voor de belegger die door goede beslissingen een prima handelaar blijkt en goud maakt van zijn aandeeltjes. En eentje om je volgende bijdrage mee af te sluiten: De markt heeft altijd gelijk.... Met het nietje van de Margriet strak in het midden.
[verwijderd]
0
Mooi dit, in 12 minuten van 12.89 naar 12.61 en omhoog naar 12.98. Zag ik daar een plusje?
Kopie
1
Lol ;-))

Koers herstelt zich. 12,95 op dit moment.
Mocht het Damrak in het groen gaan, dan is Aalberts erbij.
[verwijderd]
0
Hoppa 13 rond

Boel wordt weer geregiseerd

aand. Aalberts Industries
Laatste Volume Tijd
Laatste 12,94 444 09:22:50
Verschil -0,02 -0,1543 %
[verwijderd]
0
aand. Aalberts Industries
Laatste Volume Tijd
Laatste 13,17 100 09:51:28
Verschil 0,21 1,6204 %
[verwijderd]
0
Wil ook wel lukken met een koop van 70 k, zo even over negenen.
Die ziet het wel zitten.
Nou ik ook.

vr gr willem.
33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2024 17:35
Koers 45,220
Verschil -0,560 (-1,22%)
Hoog 46,460
Laag 45,060
Volume 198.837
Volume gemiddeld 131.053
Volume gisteren 62.867

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront