Alfen « Terug naar discussie overzicht

Alfen 2024

2.738 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Mailbox
0
quote:

Longlife schreef op 6 april 2024 14:40:

[...]

Het is maar net hoe je het uitlegt; een stuk is van mij zeg je, een deel komt dus vanuit de bank, online bronnen leggen allemaal uit dat een stuk dus gefinancieerd wordt. Er wordt zelfs rente betaald. Semantische discussie dus als jij dat geen geleend geld noemt moet je dat zelf weten. Zal wel komen omdat je onder de streep nooit met een schuld kunt blijven zitten. Maar het gaat mij niet om de schuld maar om het concept, ik wil niet lenen en al helemaal geen rentecomponent betalen. Dus volgens mij begrijp ik het allemaal prima. Stop maar met me beleren.

Als je een beetje tussen de regels door leest heb ik al uitgelegd dat ik alle dit soort constructies geknutsel vind. Ik zeg niet dat het stom is, ik heb zelfs al meermaals gezegd dat iedereen zijn eigen stijl heeft. Dus leuk dat het je geen windeieren gelegd heeft, top.

Het aanhalen van het casino slaat niet op dat het gokken is, maar dat het huis altijd een edge heeft, als je goed lees zie je dat ik dat aanstip en niet het gokgehalte. Dat er altijd een catch is lijkt me niet te bediscussieerd hoeven worden, een broker is geen filantropische instelling.
Ik begrijp je standpunt zeker, geen probleem. Als je er nooit iets mee gedaan hebt is het vreemd en nieuw en laat je je leiden door online bronnen. Ik gaf al aan dat de uitoefeningsprijs een heel klein beetje oploopt en dat kun je dan rente noemen als je wilt. Mensen die dit soort produkten niet kennen kijken alleen maar naar mogelijke nadelen en zien geen voordelen. Ze zien alleen maar beren op de weg. Daarom moet je er ook niet aan beginnen, blijf lekker bij de aandelen.
beleggertje2020
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 5 april 2024 17:10:

Ik heb mijn shortpositie gesloten. Er resteerde een aanvaardbaar winstje. Maar gezien de draai vandaag naar groen lijkt de vochtkoersdump wel gedaan.

En ja, ja, nu zelfs gedraaid naar long. Langlopende call opties mrt 2025.

Dus laat nu die 70 van ING maar opgezocht worden :-)
Dat je gauw nog je shortpositie hebt gesloten uit onzekerheid daarover met ook de gedachte van winst is winst snap ik maar om dan gelijk langlopende calls mrt 2025 te kopen in deze toch wel onzekerder geworden beurs zo rond hun beurstoppen snap ik niet goed. Wellicht heb je dat gedaan omdat je zag dat wallstreet gewoon het slechte beursnieuws in eerste instantie heeft genegeerd afgelopen vrijdag ! Almaar stijgende olieprijzen en een veel stevigere banengroei riekt m.i uiteindelijk naar hoger dan verwachte inflaties en hogere rentes in de toekomst. Daarom zal het mij niet verbazen als de hele grote jongens in de USA volgende week de beurzen op z'n minst aanzienlijk lager gaan zetten. We weten allemaal als dat gebeurd dat Alfen wellicht nog stevig verder en verder naar beneden getrokken wordt . Alfen is al een duur aandeel op deze koers van 46 euro met een KW-verhouding van maar liefst 33,5 . In de groeiende elektra-branch is een KW van ca 20 normaal. Dus m.i als het algehele beurssentiment volgende week naar negatief gaat en daar een poosje blijft heeft Alfen m.i wel veel kans om terug te zakken naar slechts 30 euro. Wat mij verder opvalt is dat als koersen stijgen bij Alfen dat het vooral dan op weinig handel in Alfen gedreven is . Dalen ze flink dan neemt de handel ineens heel stevig toe met uiteraard ook toename van shortposities in Alfen. Een shortpositie van maar liefst bijna 20% is toch heel erg hoog te noemen voor een elektra-bedrijf. Weinig grote jongens met vertrouwen in Alfen lijkt mij . Dat vochtprobleem komt ook nog es bovenop de andere problemen die er al zijn bij Alfen waar ook de winstmarges stevig onder druk staan, nl hogere omzetten met steeds lager en lager wordende winstpercentages op die omzetten . Inflatie die te hoog blijft door blijvend oplopende olieprijzen zorgt ervoor dat mensen minder en minder geld overhouden om over te stappen op EV en uiteindelijk ook minder elektrische energie nodig hebben dan gedacht .Ik ben een keer eruit gegaan bij Alfen op ca 50 Euro met hele mooie winst , daarna weer teruggekocht op 47 , vervolgens Shorts op Alfen gesloten met redelijke winst , vervolgens aandelen Alfen weer verkocht op 45,40 met verlies. Vervolgens afgelopen Wo van het geld uit Alfen gecashed + een hele stevige hoeveelheid aandelen Flowtraders bijgekocht op 18,39 omdat ik de komende tijd hogere tot veel hogere VIX-en verwacht op de beurzen waar Flowtraders flink van kan gaan profiteren. Dus ik zit cash en voor de rest enkel en alleen in Flowtraders ( is eigenlijk een long shortpositie op de beurzen en profiteert vooral van hogere Vixen en is juist nu nog laag gewaardeerd omdat de VIX nu nog laag genoeg staat . Echter Vixen kunnen bij beursonrust heel snel omhoog schieten) .
H.Ibsen
2
groot-waterland.nl/2024/04/07/noodzaa...

Als de situatie in Purmerend representatief is voor de hele Nederlandse markt (én de Belgische en Finse markt), dan ziet de toekomst er voor Alfen niet slecht uit.
nine_inch_nerd
0
Alfen plaatst transportverdeelstation voor Enexis

Alfen heeft voor netbeheerder Enexis in drie dagen een transportverdeelstation met een capaciteit van 10.000 volt geplaatst in Deventer. Dit maakte Alfen maandagochtend bekend zonder financiële details te vermelden.

Het transportverdeelstation versterkt en stabiliseert het elektriciteitsnet en is een uitbreiding van het bestaande verdeelstation. Het ontvangt stroom met een hoger voltage van het elektriciteitsnet en verdeelt dit in lagere voltages voor eindgebruikers.

Volgens Enexis zijn er nog tientallen van deze installaties gepland in 2024.
[verwijderd]
0
quote:

H.Ibsen schreef op 7 april 2024 23:46:

groot-waterland.nl/2024/04/07/noodzaa...

Als de situatie in Purmerend representatief is voor de hele Nederlandse markt (én de Belgische en Finse markt), dan ziet de toekomst er voor Alfen niet slecht uit.
Ja dat is representatief. TenneT gaat 160 miljard investeren in het stroomnet in Nederland en Duitsland.
nine_inch_nerd
0
quote:

H.Ibsen schreef op 7 april 2024 23:46:

groot-waterland.nl/2024/04/07/noodzaa...

Als de situatie in Purmerend representatief is voor de hele Nederlandse markt (én de Belgische en Finse markt), dan ziet de toekomst er voor Alfen niet slecht uit.
Ik zag deze gisteren ook nog langskomen...

Ook indirect een relatie....

Schatkist in beeld voor verbouwing elektriciteitsnet
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken, Kamerleden en VNO-NCW willen dat ook latere generaties meebetalen aan de grootschalige verbouwing van het stroomnet.
fd.nl/politiek/1513033/schatkist-in-b...
Mailbox
0
Het ziet er inderdaad geweldig uit voor Alfen, dit gaat booming business voor ze worden. Sterker nog, dat is het nu al. Deze divisie gaat nog veel groter worden dan de laadpalen. En die 5 föhns die ze per station erbij kado moeten geven kunnen er ook wel vanaf, voor 11,95 heb je ze al bij Action.
voda
1
Sectorbericht:

Media: Electra betreedt Nederlandse markt voor laadpalen
08-apr-2024 08:37

Concurrent van Fastned.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse laadpalenleverancier Electra wil in Nederland honderd snellaadstations en zeshonderd laadpunten plaatsen voor elektrische auto's. Dit schreef de Telegraaf maandag.

Het bedrijf haalde voor de financiering van deze plannen volgens de krant ruim 300 miljoen euro op bij pensioenbelegger PGGM.

Electra zal in Nederland gaan concurreren met onder meer Shell en Fastned.

Fastned bouwt zijn laadstations veelal langs snelwegen, maar Electra kijkt ook naar ruimte naast Nederlandse hotels, supermarkten en restaurants.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Boel
0
quote:

voda schreef op 8 april 2024 09:16:

Sectorbericht:

Media: Electra betreedt Nederlandse markt voor laadpalen
08-apr-2024 08:37
Dank voor het artikel.

Plaatst Alfen ook laadpalen of produceert en faciliteert ze deze alleen maar?

In het ene geval concurrentie, in andere geval markt vergroting.
Mailbox
1
Geen concurrentie in dit geval. Dit bedrijf is vergelijkbaar met Fastned, Shell en Allego, want ze plaatsen de stations met laadpalen die ze kopen. Ik mag aannemen dat Alfen zich ook bij deze partij profileert als leverancier.
[verwijderd]
1
quote:

Boel schreef op 8 april 2024 09:22:

[...]

Dank voor het artikel.

Plaatst Alfen ook laadpalen of produceert en faciliteert ze deze alleen maar?

In het ene geval concurrentie, in andere geval markt vergroting.
tweakers.net/nieuws/220544/laadpaalbe...

"Electra koopt de laders in, voornamelijk bij het Italiaanse bedrijf alpitronic. De backend is wel zelfontwikkeld."


Dus toch wel concurrentie, helaas, als ze vooral bij alpitronic inkopen zal het vermoedelijk lastig zijn daar tussen te gaan zitten als Alfen zijnde. Daarom ook fijn dat tweederde van Alfens omzet al uit niet-laadpalen bestaat; storage en grids.
Mailbox
2
Er zijn zo vreselijk veel laadpalen nodig de komende tijd dat de bestaande leveranciers van de stations de vraag helemaal niet aankunnen. Die markt wordt sowieso verdeeld. Als Alfen alle palen zou mogen leveren dan zou hetk een fiasco worden, want dat kunnen ze helemaal niet aan. Bovendien bestaat de laadpalenmarkt niet uit alleen maar stations, de individuele markt zal veel groter zijn.
Thorgall
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 7 april 2024 01:30:

[...]
Dat je gauw nog je shortpositie hebt gesloten uit onzekerheid daarover met ook de gedachte van winst is winst snap ik maar om dan gelijk langlopende calls mrt 2025 te kopen in deze toch wel onzekerder geworden beurs zo rond hun beurstoppen snap ik niet goed. Wellicht heb je dat gedaan omdat je zag dat wallstreet gewoon het slechte beursnieuws in eerste instantie heeft genegeerd afgelopen vrijdag ! Almaar stijgende olieprijzen en een veel stevigere banengroei riekt m.i uiteindelijk naar hoger dan verwachte inflaties en hogere rentes in de toekomst. Daarom zal het mij niet verbazen als de hele grote jongens in de USA volgende week de beurzen op z'n minst aanzienlijk lager gaan zetten. We weten allemaal als dat gebeurd dat Alfen wellicht nog stevig verder en verder naar beneden getrokken wordt . Alfen is al een duur aandeel op deze koers van 46 euro met een KW-verhouding van maar liefst 33,5 . In de groeiende elektra-branch is een KW van ca 20 normaal. Dus m.i als het algehele beurssentiment volgende week naar negatief gaat en daar een poosje blijft heeft Alfen m.i wel veel kans om terug te zakken naar slechts 30 euro. Wat mij verder opvalt is dat als koersen stijgen bij Alfen dat het vooral dan op weinig handel in Alfen gedreven is . Dalen ze flink dan neemt de handel ineens heel stevig toe met uiteraard ook toename van shortposities in Alfen. Een shortpositie van maar liefst bijna 20% is toch heel erg hoog te noemen voor een elektra-bedrijf. Weinig grote jongens met vertrouwen in Alfen lijkt mij . Dat vochtprobleem komt ook nog es bovenop de andere problemen die er al zijn bij Alfen waar ook de winstmarges stevig onder druk staan, nl hogere omzetten met steeds lager en lager wordende winstpercentages op die omzetten . Inflatie die te hoog blijft door blijvend oplopende olieprijzen zorgt ervoor dat mensen minder en minder geld overhouden om over te stappen op EV en uiteindelijk ook minder elektrische energie nodig hebben dan gedacht .Ik ben een keer eruit gegaan bij Alfen op ca 50 Euro met hele mooie winst , daarna weer teruggekocht op 47 , vervolgens Shorts op Alfen gesloten met redelijke winst , vervolgens aandelen Alfen weer verkocht op 45,40 met verlies. Vervolgens afgelopen Wo van het geld uit Alfen gecashed + een hele stevige hoeveelheid aandelen Flowtraders bijgekocht op 18,39 omdat ik de komende tijd hogere tot veel hogere VIX-en verwacht op de beurzen waar Flowtraders flink van kan gaan profiteren. Dus ik zit cash en voor de rest enkel en alleen in Flowtraders ( is eigenlijk een long shortpositie op de beurzen en profiteert vooral van hogere Vixen en is juist nu nog laag gewaardeerd omdat de VIX nu nog laag genoeg staat . Echter Vixen kunnen bij beursonrust heel snel omhoog schieten) .
Als iemand gaat beginnen over het grote geld of het slimme geld, dan gaan mijn wenkbrauwen al wat fronsen.
De posting bevat veel onjuistheden. Zo is de K/W bij lange na geen 33. Deze zit momenteel onderin de twintigers. Daarnaast krijgt de consument dit jaar een enorme bestedingsimpuls door een koopkrachtstijging van ruim 4%, zijnde het verschil tussen de loonstijging van op dit moment bijna 7% en de verwachte inflatie van onder de 3%. Ik zie dit aandeel als een veilige investering voor de komende jaren. Wat de koers morgen of over een maand doet door daghandel en gespeculeer, interesseert me niet veel als lange termijn belegger. Het is duidelijk dat we in een Goldie locks scenario zijn beland met de Westerse economieën.
Boel
0
Zijn er ook ergens cijfers over het aantal laadpalen, de behoefte en groeimarkt? Dan kunnen we gaan rekenen.
beleggertje2020
0
quote:

Thorgall schreef op 8 april 2024 10:08:

[...]Als iemand gaat beginnen over het grote geld of het slimme geld, dan gaan mijn wenkbrauwen al wat fronsen.
De posting bevat veel onjuistheden. Zo is de K/W bij lange na geen 33. Deze zit momenteel onderin de twintigers. Daarnaast krijgt de consument dit jaar een enorme bestedingsimpuls door een koopkrachtstijging van ruim 4%, zijnde het verschil tussen de loonstijging van op dit moment bijna 7% en de verwachte inflatie van onder de 3%. Ik zie dit aandeel als een veilige investering voor de komende jaren. Wat de koers morgen of over een maand doet door daghandel en gespeculeer, interesseert me niet veel als lange termijn belegger. Het is duidelijk dat we in een Goldie locks scenario zijn beland met de Westerse economieën.
Denk dat je stevig fout zit met je totale inflatie , die is heel veel hoger dan die 3% . Denk maar es aan de stijging van de energieprijzen cq olieprijzen van de afgelopen tijd . De prijsstijgingen in de supermarkten, prijsstijging vakanties , vliegtickets en prijsstijgingen in de zorgsector. Dan zit je toch gauw aan meer dan een procent of 10 ! En dat voelen veel consumenten toch hard. Enkele voorbeelden op jaarbasis . Kapper + 20% , tabak + 20%, drank+ 25% , mondhygienist + 20% , benzine + 15% en zo kan ik nog wel effe doorgaan. We zullen zien , maar ik denk dat bij Alfen de lagere Topvorming hooguit op ca 47 uit gaat komen ! Daarna weer zuidwaarts !
Thorgall
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 8 april 2024 10:57:

[...]
Denk dat je stevig fout zit met je totale inflatie , die is heel veel hoger dan die 3% . Denk maar es aan de stijging van de energieprijzen cq olieprijzen van de afgelopen tijd . De prijsstijgingen in de supermarkten, prijsstijging vakanties , vliegtickets en prijsstijgingen in de zorgsector. Dan zit je toch gauw aan meer dan een procent of 10 ! En dat voelen veel consumenten toch hard. Enkele voorbeelden op jaarbasis . Kapper + 20% , tabak + 20%, drank+ 25% , mondhygienist + 20% , benzine + 15% en zo kan ik nog wel effe doorgaan. We zullen zien , maar ik denk dat bij Alfen de lagere Topvorming hooguit op ca 47 uit gaat komen ! Daarna weer zuidwaarts !
Ik houd me aan de cijfers van het CBS en Eurostat. Deze 2 zijn vrijwel gelijk aan elkaar en meer betrouwbaar dan wat willekeurige cijfers die jij nu opsomt. Het CBS komt niet verder dan 2,8% op dit moment.

Verder kan niemand correct beurskoersen voorspellen, ook jij niet. Iemand die dat wel consequent zou kunnen zit niet hier wat te tokkelen op iex, maar die zit op de Bahama's.
[verwijderd]
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 8 april 2024 10:57:

[...]
Denk dat je stevig fout zit met je totale inflatie , die is heel veel hoger dan die 3% . Denk maar es aan de stijging van de energieprijzen cq olieprijzen van de afgelopen tijd . De prijsstijgingen in de supermarkten, prijsstijging vakanties , vliegtickets en prijsstijgingen in de zorgsector. Dan zit je toch gauw aan meer dan een procent of 10 ! En dat voelen veel consumenten toch hard. Enkele voorbeelden op jaarbasis . Kapper + 20% , tabak + 20%, drank+ 25% , mondhygienist + 20% , benzine + 15% en zo kan ik nog wel effe doorgaan. We zullen zien , maar ik denk dat bij Alfen de lagere Topvorming hooguit op ca 47 uit gaat komen ! Daarna weer zuidwaarts !
Maar Alfen zit maar voor een klein deel in de consumentensector.

Ik zie fundamenteel geen goede reden waarom we niet weer naar de 80-100 euro koers kunnen binnen een paar jaar. Voor het vochtprobleem ging het vooral daarover; ik zie echt enkel argumenten van de beren die ik feitelijk niet kan rijmen met de (mijn) investment case voor Alfen.

Ik denk persoonlijk dat velen die er niet echt in gedoken zijn een beetje vertroebeld beeld hebben van de marges/teleurstellende resultaten omdat er in 2023:
- Flink wat capex was in de vorm van nieuw gebouw (10 mln)
- Voorraad laadpalen bij klanten van Alfen waardoor het leek alsof de laadpalenmarkt compleet stagneerde

Dus die twee feiten samengenomen lijkt het alsof alle winst verdampt ja, maar dat zijn beiden enkel incidentele invloeden; je koopt niet elk jaar een nieuw gebouw, en je hebt niet elk jaar te kampen met een enorme neerwaartse cyclus in de vraag naar laadpalen. Nu is lagere laadpalenvraag vooral een omzet kwestie maar ze hebben hun divisies ook opnieuw moeten ijken; charging was voorheen zo'n 60% van hun totale omzet en dat is nu nog maar 30%, en daar komen ook interne kosten bij kijken.

Dus als je 2022 en 2023 een beetje uitmiddelt omtrent hun laadpalen vanwege die voorraden die opgebouwd werden laten we zeggen eind 2022 en afgebouwd werden eind 2023 kom je gewoon uit op een bedrijf met zeer betrouwbare en deels voorspelbare groei op al hun segmenten over de afgelopen jaren.

Ik gaf al eerder mijn schot voor de boeg voor 2027, maar werd toen afgevallen op mijn lage voorspelde marges, maar 1 miljard omzet in 2027 met 100mln winst is meer dan prima voor een goede koers (voorwaartste PE op 2027 van 10). En het houdt natuurlijk niet op na 2027 met de investeringen in het stroomnet.

Ieder zijn keus, ik respecteer de jouwe, maar ik zie zelf nog steeds geen fundamentele problemen of groeiafname.
Behavia1
1
Inflatie wordt YoY of MoM bekeken:

The consumer prices Netherlands
YoY: inflatie 3.1 (forecast 09/04)
MoM: 0.5 (forecast 09/04)

The annual inflation rate in the Netherlands rose to 3.1% in March 2024, accelerating from 2.8% in the previous month, preliminary estimates showed. The upward pressure came mainly from the surge in prices for energy including fuels (3.7% vs 1.1% in February). In addition, inflation edged higher for food, beverages and tobacco (2.8% vs 2.7%), and services (4.6% vs 4.5%), while costs declined at a softer pace for industrial goods (-0.2% vs -0.5%). Meanwhile, the harmonized CPI, which used to compare with other EU member states, is likely to also rise 3.1% year-on-year, picking up from a 2.7% increase in the prior period. source: Statistics Netherlands
Nakennis
0
Het aandeel begint op te lopen zoals ik al verwachtte. Ik verwacht persoonlijk spoedig positief nieuws van Alfen en Liander over het vochtprobleem. Als dat komt sluit ik een short squeeze ook niet uit.
2.738 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 39,300
Verschil -1,060 (-2,63%)
Hoog 40,600
Laag 39,300
Volume 112.126
Volume gemiddeld 285.193
Volume gisteren 76.846

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront