Atenor Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Atenor geopend

333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

Tenko schreef op 15 december 2023 12:17:

ingeruild voor Xior dat de rallyboot wat gemist heeft
Waar (niet bij Xior, maar waar dan wel?) en wanneer vertrok de bedoelde rallyboot?
Tenko
1
quote:

Leefloon schreef op 15 december 2023 13:43:

[...]
Waar (niet bij Xior, maar waar dan wel?) en wanneer vertrok de bedoelde rallyboot?
Voorbije maand bij voornamelijk Care property, Aedifica, Cofinimmo, URW, Basic Fit, Kbc, .. om maar enkele concrete vb'en te noemen

Allen +10 tot +24%. Atenor van op zijn post emissie dieptepunt eveneens+20%.

Ik ruil een high risk stijger voor een in mijn ogen onterechte achterblijver. Mijn positie in Atenor was toch eerder beperkt en kan me moeilijk van het sentiment afdoen dat het een beetje een bandieten management is.

Bij Xior negatieve reactie op de private KV terwijl me dit uiteindelijk wel een duurzame oplossing lijkt voor een lagere schuld en toekomstig rendement. Nu nog dalende rentes en stijgende waarderingen en de weg naar herstel kan starten. Studenten housing ook beter gepositioneerd dan kantoorvastgoed hetwelke nog steeds in een ziek bedje zit sinds het covid thuiswerk verhaal..
Leefloon
1
quote:

Tenko schreef op 15 december 2023 14:39:

Voorbije maand bij voornamelijk Care property, Aedifica, Cofinimmo, URW, Basic Fit, Kbc, .. om maar enkele concrete vb'en te noemen

Ik ruil een high risk stijger voor een in mijn ogen onterechte achterblijver.
Xior heeft de eerdere dalingen gemist, maar herstel van die dalingen niet. Alhoewel dat herstel een rallyboot kan worden genoemd, is er van een zielige achterstand van Xior op alle deelnemers aan een rally geen sprake. Xior is mogelijk ook eerder finsancieel gezonder gemaakt dan volatielere andere.

Koersrendementen in HJ2, tot vandaag:

+37,73% Unibail-Rodamco-Westfield
+15,88% Care Property Invest
+12,29% Xior
+8,77% Aedifica
+3,49% Cofinimmo
-8,89% KBC
-20,17% Basic Fit

Waarom heeft Xior de recente stijgingen gemist? Omdat Xior de iets minder recente, grote dalingen voor een herstel ook heeft gemist. Alleen de cumulatieve achterstand op URW is fors.

O.a. door de KV heb ik het on-topic aandeel niet meegenomen, en heb ik mij beperkt tot de specifiek genoemde voorbeelden. Ik heb ook geen moeite gedaan om een gunstige of ongunstige periode te selecteren. Kort en goed had men Xior moeten hebben tijdens de dalingen, en moeten overstappen naar iets anders na de dalingen. Ik moet de eerdere dalingen weglaten, o..a. bij het neutralere voorbeeld KBC, om er niets anders dan een rally in te zien. Anders zou ik het een herstel noemen, na een eerdere duik.

In dezelfde periode deed de BEL 20 +5,74%, de BEL Mid +7,20%, en de BEL Small -14,81,81%. Ook die soms opwaartse bewegingen werden niet door outperformer Xior gemist.

In Brussel is het beeld soms nog zeer verdeeld. Van +49,57% voor Intervest Offices tot bijvoorbeeld -7,81% voor het boven een recente laagste koers zevende Banimmo.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 14 december 2023 09:23:

Als ik 16 stuks neem à 5.78€, daar 13 nieuwe uithaal (65€), dan kom ik nu uit op 9.16€ voor een oud aandeel.
Een soort terugrekenen, om enige referentie te hebben. Virtueel, 'k weet het.
...
Bij die 6.2€ van nu geeft dat 11.4€. Pas nu boven de slotkoers voor de ex-cp (10.80). Opening toen was zelfs 12.55€.
Verre van zelfs maar enigszins hersteld dus.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 19 december 2023 15:26:

[...]

Bij die 6.2€ van nu geeft dat 11.4€. Pas nu boven de slotkoers voor de ex-cp (10.80). Opening toen was zelfs 12.55€.
Verre van zelfs maar enigszins hersteld dus.
Heb dat nu eens omgekeerd. Om zo aan een oud aandeel 18 à 20 € te komen, zou nu 7.5€ op de tabellen moeten staan. Mijn persoonlijk koersdoel 7.5€ - kan, zou kunnen, of helemaal niet.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 december 2023 09:56:

Om zo aan een oud aandeel 18 à 20 € te komen, zou nu 7.5€ op de tabellen moeten staan.
Appels en peren, maar eventueel en desgewenst nog te corrigeren met bespaarde rente en dividend per aandeel als netto schade van de KV.
JdeFL
1
Juist.
Maar, moeilijk in te schatten business. Je koopt een gebouw, je renoveert het, en dan... Van daaruit een inschatting maken, boven mijn petje.
Dan maar vanuit wat de markt het ooit waard vond. En ook niet het meest optimistische getal kiezen.
Een poging dus.
Omvallen verwacht ik niet meer. Geen lenders of the last ... maar privé-financiers.
Hamon-toestanden? Denk het ook niet. Geen megalomane wereldbedrijf aspiraties, maar gewoon overstretched door het goedkope geld. 1e halfjaar 2024 die 3 gebouwen netjes van de hand kunnen doen, en dat ziet er ook direct veel beter uit. Nog een half jaar spannend dus.
Kojo
0
Moeilijk om prognoses te maken, maar de koersevolutie geeft wel aan dat de markt gelooft in een revival van Atenor. We mogen dan al in een beursrally zitten, kopers weten heus wel dat er een grote kapitaalverhoging met uitgifte van nieuwe aandelen gebeurde. Alsook tegen welke voorwaarden die gebeurde. En toch steeg de koers sindsdien met bijna 30%.
Leefloon
0
quote:

Kojo schreef op 20 december 2023 20:40:

een grote kapitaalverhoging met uitgifte van nieuwe aandelen gebeurde. ... En toch steeg de koers sindsdien met bijna 30%.
Dan zou de koers nu bijna 30% boven € 6,0875 moeten staan, de koers op dat ene moment, en dat is niet het geval.
Alfonz
0
Te vroeg verkocht maar toch maar voor de zekerheid winst genomen.....Dit kan e.v. nog verder doorstijgen denk ik....???
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 december 2023 10:25:

Dan maar vanuit wat de markt het ooit waard vond.
Op die markt stabiliseert de koers na o.a. winstnemingen nu rond de eerste een beetje zinnige slotkoersen ná de notering ex-inschrijfrecht, en rond de theoretische waarde van toentertijd. Indicatief rond (een verder onbelangrijke) 75% van de eerste onzinnige slotkoers ex-coupon van € 8,50 van 13 november.

Ook de implied volatility is sinds de eerste week van december ongeveer gehalveerd en gestabiliseerd.
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 23 december 2023 16:14:

stabiliseert de koers na o.a. winstnemingen nu rond de eerste een beetje zinnige slotkoersen ... Ook de implied volatility is sinds de eerste week van december ongeveer gehalveerd en gestabiliseerd.
Ondanks de korte periode met afbeelding, waarop een zinnige rode slotkoers van 16 november van € 6.32 ontbreekt (de slotkoers van 17 november was € 6,38) wegens geen blauwe "VATEB" op die dag.
Bijlage:
JdeFL
0
Blijkbaar een poging om een mooie slotkoers voor 2023 te produceren. Of zou het toch een blik op een aankomende rentedaling zijn?
Op relatief klein volume toch. Kleine 400k€ nu op een ruime 160M opgehaald.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 25 december 2023 02:30:

[...]
Ondanks de korte periode met afbeelding, waarop een zinnige rode slotkoers van 16 november van € 6.32 ontbreekt (de slotkoers van 17 november was € 6,38) wegens geen blauwe "VATEB" op die dag.
Na wat zoeken toch ATEB gevonden (ticker voor Atenor dus), maar VATEB?
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 december 2023 11:55:

Na wat zoeken toch ATEB gevonden (ticker voor Atenor dus), maar VATEB?
Zelfde systematiek als ATEB. Mijn bericht ging over de stabiliserende koers en over de stabiliserende v...

En die v... stabiliseerde, werd vanaf de eerste helft van december een "vlakke" lijn.

Euronext kent tegenwoordig bijvoorbeeld niet meer de VAEX van de AEX(-index), maar dat belet mij niet om dat voorvoegsel nog te blijven gebruiken. Waarvan de internationaal bekendste wellicht de VIX is. Vewust vebruikt, v'on veginletter.

Er kan een tekening bij de tekening, maar dat wordt een grote tekening. Atenor is toevallig nauwelijks langer dan de tekst ATEB, maar "Een accurate benadering van de impliciete volatiliteit van Atenor, alsof er levendig wordt gehandeld in opties Atenor" vergt breedbeeld. Ondanks de prettig korte naam van Atenor. Vandaar VATEB.

Omdat het niet dé algemeen bekende "VIX" van Atenor is, ontbreken op de y-as(sen) ook de waardes. Dan zou er een tekening bij de tekening van de tekening moeten, over een verder onbelangrijke, min of meer constante correctiefactor. Want anders gaat iemand het narekenen, en wordt de klacht dat mijn cijfer ongeveer de helft is van de uitkomst van een optiecalculator. En dan is er ook nog een mogelijk "verbeterde" variant.

De koers zou ik kunnen weglaten, dat scheelt de helft van de getoonde, onderwerpen, maar bij één V voegt die lijn toch wat toe. Bij Atenor dat de koers rustig richting eerdere, zeer recente toppen bewoog.

"Lees mijn oeuvre terug, en zoek naar een mogelijk relevant woord dat begint met een V" is geen oplossing, maar een alternatief voor ATEB is een langere naam in hoofdletters, met een lengte tot 31 of zo bij zowel ATEB als bij de VATEB. Van ATEB kan ik "IV ATEB" maken, of desnoods "Vola ATAB". In het eerste geval moet de lezer 2 gangbare afkortingen kennen (Implied Volatility, en de ticker van Atenor) , en een langere omschrijving kan raar staan en onnodig overkomen als dat 2x, 3x, 4x onder elkaar staat. Dan kan het naar de titel, maar dat maakt de ruimte voor de lijngrafiek zelf "compacter", en ik wil IEX niet belasten met grote afbeeldingen. Ik kan er desgewenst "IV ATEB" van maken, voor de duidelijkheid, maar iemand die de volledige context niet weet of begrijpt, kan zich dan gaan afvragen waar I, II en III zijn gebleven, en wanneer de opvolgers V, VI en VIII komen.

Dit was, hoe dan ook, dus een echo van de voormalige live.euronext.com/nl/product/indices/... met eenzelfde beginletter als de VIX van de S&P 500.

Ik vind ATEB van Euronext op een Atenor-forum nog wel kunnen, als verwijzing naar de volledige bedrijfsnaam, maar zonder "Umi" als populaire vorm van "Umicore" of als verwijzing naar opties UMI. Af en toe leert er dan misschien eentje wat ATEB is. De V is minder evident (tenzij iemand moet terugbladeren voor context).

Overigens ook de reden waarom ik bij VDK terughoudend ben met het zelf verzinnen van een ticker of symbol. "VDKB" (Bank, België, Brussel) ligt zeer voor de hand, maar de V is consequenter dan bij VDKB moeten gaan verwijzen naar de B van ATEB, zonder dat VDK zelf een ticker of symbol heeft. Laat ik het idee van het meenemen van sommige Expert Market-noteringen zonder "officiële" afkorting maar varen, inclusief mogelijk volledig onbekende aanduidingen als "VVDKB". Dat kan ik sowieso niet zomaar in een grafiek vermelden.

Ik sta dus open voor suggesties, mits - in meerdere opzichten - passend. Ik zal "IV" gaan gebruiken, voordat de VAEX en dergelijke helemaal in de vergetelheid raken. Dan maar "IV ATEB", met 2 ergens terug te vinden afkortingen. Voor suggesties zijn er 2 varianten: eentje met "de VIX van Atenor" en de koers van Atenor, en eentje met meer dan 1 VIX, zonder koers(en). Liever geen "uitleg" in titels en voetnoten, en het is ook wat minder op absolute beginners gericht. laat die eerst maar langzaam oppikken en leren wat gangbare afkortingen betekenen, zonder dat mijn grafiekje een half woordenboek wordt.

Bedankt voor de feedback, ik geef grif toe dat het opgraven van de voormalige VAEX-systematiek dubieus is, ondanks dat het tekstueel over een sinds de eerste week van december stabiele v... ging. Dan zeggen 1.000 woorden meer dan één plaatje, als er voor een vage hint moet worden verwezen naar iemands eerdere oeuvre. Voortaan, tot nader order, wordt "VATEB" in de legenda "IV ATB".

Bij correspondentie graag het callnumer #890606739028905461 vermelden. Niet dat iemand daar ooit iets mee doet, maar een ICT- helpdesk wordt per uur betaald en die zitten daarom niet met het noemen, aanhoren, typen en ex- en intern gebruiken van onmenselijk lange aanduidingen.

Tot zover de beeldredactie en wat de leverancier zelf "klantenservice" durft te noemen; terug naar ATEB...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 december 2023 11:49:

Blijkbaar een poging om een mooie slotkoers voor 2023 te produceren. Of zou het toch een blik op een aankomende rentedaling zijn?
Alles bij elkaar lijkt € 6,nog-wat een redelijke actuele waardering van de markt. Meermaals "bevestigd", ook wetende dat alles rond € 8,50 een tikkeltje ongefundeerd was, en dat er eerder winstjenemingen zijn geweest.

De gewraakte VATEB laat daarnaast dat de rust relatief is teruggekeerd, dus zonder een al te geforceerde koersvorming.

Ik zou hebben kunnen suggereren dat € 6,xx eerdere toppen waren, maar binnen de hele, zeer recente context bedoel ik daarmee dat dat nu een normaal koersniveau is, in tegenstelling tot koersen rond € 8,50 of € 5.

Rente zou vastgoed met een minder solide balans, na de KV van Atenor, eveneens moeten raken. En harder, wellicht. Atenor zou na de geslaagde KV terug opgepikt kunnen worden. Wellicht een reden voor een gehele of gedeeltelijke winstneming, en al dan niet later iets goedkoper terug kopen, als er na deze opleving misschien risicodragend gewacht moet worden op echt goed nieuws voor een volgende opstoot richting € 7,50 of zo. Geen tip, een vorm van winstnemen en misschien later goedkoper terugkopen, maar wel iets om zelf te overwegen, door de verhouding tussen iemands eigen verwachte restrendement en risico.
JdeFL
1
Wat brengt 2024?
De kapitaalverhoging die Atenor doorvoert, doet de schuldgraad dalen van 71,7 naar zo'n 63 procent, nog altijd een zeer fors percentage. De analisten van KBC Securities verwachten wel dat Atenor over 2024 opnieuw winstgevend wordt nu drie grote projecten afgeboekt zijn.

Dat neemt niet weg dat Atenor de evolutie van de rente nog altijd nauwlettend in de gaten zal houden. Op dat vlak oogt het plaatje een stuk minder troebel dan enkele maanden geleden. In de veronderstelling dat de centraal bankiers de rente in de loop van 2024 verlagen, koelden de langetermijnrentes op de financiële markten al af. Dat biedt soelaas voor de rentelasten bij Atenor. Maar het management zal toch vooral blijven werken aan het te gelde maken van de pijplijn. (Tijd.be)
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 27 december 2023 13:34:

[...]
...

Bedankt voor de feedback, ik geef grif toe dat het opgraven van de voormalige VAEX-systematiek dubieus is, ondanks dat het tekstueel over een sinds de eerste week van december stabiele v... ging. ...
Graag gedaan. Maar ik zag dus 2 lijnen, een rode en een blauwe....
'k deed eens mee aan een examen statistieken. Voor de rest allemaal praatvakken, dus ik dacht dat loopt wel los. Vond dat ik het niet slecht gedaan had, tot ik mijn punten kreeg. 1,5/20. Ben maar van richting veranderd...
Een van de jongens in de buurt, zelfde richting, drs., in de statistieken. Maar, helaas het straalt niet op mij af...
Dus die 2 lijnen, ..., had een duwtje nodig.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 27 december 2023 15:41:

Graag gedaan. Maar ik zag dus 2 lijnen, een rode en een blauwe....
4 ogen zien meer dan 2 en er alleen een "V" voor plakken was een (te) makkelijke oplossing. Inmiddels staat "Implied volatility" al in de algemene titel, en staat er in de legenda dan telkens "IV" voor de Euronext-ticker. IV is een aanduiding die men voortaan ergens kan terugvinden: www.investopedia.com/terms/i/iv.asp

Voor mij 0/20, wegens geen schaalverdeling bij de y-assen. Er is een extreem brede "grafiek" die per dag, over een periode van tientallen jaren, de correlatie tussen mijn in de grafiek weggelaten cijfers en dé werkelijke VIX van de S&P 500 laat zien, maar die afbeelding is te breed om hier als afbeelding toe te voegen. Zelf reproduceren kan wel met voorbeeldbestanden, maar om bij elke notering (ook niet-optiefondsen) cijfers te kunnen verstrekken maak ik gebruik van HV (historische volatiliteit) = IV. Dan krijg je op de y-as andere getallen dan met bijvoorbeeld een optiecalculator, maar het lijkt in verregaande mate op een echte "VIX".

De korte periode, door de recente KV, zal ook niet hebben geholpen om snel en prettig een koersgrafiek te herkennen in de bovenste lijn.

Na uren intern vergaderen heeft de per uur betaalde ICT-afdeling toch besloten om de wijziging niet als dure wens maar als gratis problem te klasseren, met (zonder x-as) het bijgevoegde resultaat voor Belgische subsectorgenoten in de BEL-indices.

Zo, en dan ga ik nu eens even iemand zoeken die voor mij uit kan rekenen hoeveel 0/20 is, en of die door mij opgetelde som van 0 eigenlijk niet té hoog is ...
Bijlage:
Leefloon
2
Gisteren bij de Euronext-beurzen in de top 5 van grootste stijgers binnen Real Estate, met +9,2%. Na Hyloris (+11,21%) de grootste stijger bij Euronext Brussel, met Agfa op de derde plaats met +6,21%. Opgepikt voor 2024, vermoed ik.

Aan de onderkant bij Real Estate in Brussel niets noemenswaardigs. Home invest Belgium, met -2,64%.

Bij de stijgers valt Cofinimmo een beetje op, met +2,69%, maar dat komt niet in de buurt van Atenor.
333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 6,000
Verschil +0,020 (+0,33%)
Hoog 6,000
Laag 5,910
Volume 12.285
Volume gemiddeld 27.689
Volume gisteren 16.866

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront