Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.746 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 ... 1134 1135 1136 1137 1138 » | Laatste
hanspjak@gmail.com
1
Heren, ik ben het eens vwb de CEO die de richtingenstrijd heeft gewonnen. Alleen speciale 2023 oliebelasting kan roet in het eten gaan gooien, of een deal met Saudi waarin zij de olieprijs laten zakken in ruil voor andere voordeeltjes die de USA te vergeven heeft. Immers, over 10 jaar is Saudi een toeristenbestemming en daarvoor zullen vast ook nog wat barrieres geslecht moeten worden, incentives nodig zijn. Verder gaat Shell de discount heel snel wegwerken om afstand te nemen van de renewables (doen ze al). Hierna fusie? (Shell in de lead) of gewoon aandeelhoudersfeest. Shell gaat alleen eigen uitstoot compenseren. Mogelijk met nucleair of andere optie waar we even niet aandenken.
1 oktober is eerste dag van kwartaal. Shell dan ook wat minder gewild gezien afzwakkende inflatie... Goed moment om lange opties te kopen.
My 2 cents..
Cash collector
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 29 september 2023 16:03:

[...]
...
Dat is mijn oplossing, ook al wil je dat niet zien omdat kernenergie een soort obsessie voor je is.
Zo typerend, je gaat aan het eind wéér vervelend doen waaruit blijkt dat je vastloopt in je argumenten en je vervalt in herhaling van meningen die allemaal eenvoudig zijn weerlegd.

Zoals ik al schreef, ik denk dat het voldoende uitgekauwd is.
Ron Kerstens
1
Luistertip: www.bnr.nl/podcast/thebigfive/1052664...

Ik hoorde vanochtend op bnr een interview met Roger Cox, de advocaat van Urgenda die strijdt tegen overheid en bijv Shell. Ging ook over de Californië rechtszaak tegen de oilmajors. Zeer aanbevelenswaardig, het zet je aan het denken. Buitengewoon goed formulerend en zeer sterkeinhoudelijke argumentatie door deze advocaat.
Dividend-Shell
2
quote:

Cash collector schreef op 29 september 2023 16:25:

[...]
Zoals ik al schreef, ik denk dat het voldoende uitgekauwd is.
Fingers crossed
bp5ah
0
Pandjesbaas
0
quote:

Cash collector schreef op 29 september 2023 16:25:

[...]

Zo typerend, je gaat aan het eind wéér vervelend doen waaruit blijkt dat je vastloopt in je argumenten en je vervalt in herhaling van meningen die allemaal eenvoudig zijn weerlegd.

Zoals ik al schreef, ik denk dat het voldoende uitgekauwd is.
Vooralsnog zie ik helemaal niets weerlegd. De artikelen waarnaar jij verwees bevestigden allemaal mijn opmerkingen, en je wijst gewoon systematisch elke oplossing af waar geen kernenergie in voorkomt.

Feit (en let op, dat is dus niet hetzelfde als een mening...) is dat de aantrekkelijkheid van kernenergie op dezelfde frauduleuze boekhouding gebaseerd is als de lage prijs van andere fossiele brandstoffen: je kan het alleen als goedkoop presenteren door het opgebruiken van een waardevolle grondstof buiten de boekhouding te houden, zoals je alleen rijk wordt van het opnemen van je spaargeld door te doen alsof de bank je spaarsaldo niet bijhoudt.

Ik had ooit een huurder die antiekhandelaar was, maar toen die zonder erfgenamen overleed, liet hij een zolder vol schilderijen achter. Nu heb ik geen verstand van kunst, en van schilderijen aan de muur houd ik al helemaal niet, dus ik heb die maar in mijn open haard opgestookt. Zo heb ik toch een paar honderd euro op mijn verwarmingskosten bespaard. Slim van mij, hè?

(Spoiler: één van die schilderijen zou later als een Rembrandt erkend zijn...)

Een hoogwaardige grondstof gebruiken voor een laagwaardige toepassing is meestal helemaal niet slim.
Ron-tron system
0
quote:

Ben Benashi schreef op 29 september 2023 16:15:

kijk de shell kan ook zakken?
Dat is zoals zwemmen dat verleer je ook nooit meer;)
Voor je het weet staat ie weer 27eur.
Dividend-Shell
0
quote:

Ron-tron system schreef op 29 september 2023 17:24:

[...]
Dat is zoals zwemmen dat verleer je ook nooit meer;)
Voor je het weet staat ie weer 27eur.
Best moeilijk om het geduld te bewaren om te wachten op de 27.
Candelll
1
Vrijdag 29 september 2023

Bij het aflopen van de ICE Brent-futures in november is de achterwaartse beweging tussen de aflopende maand en het contract van december gestegen tot maar liefst $ 2 per vat. Tegelijkertijd zijn de olieprijzen, ondanks zeer bullish nieuws deze week, variërend van flinterdunne Cushing-aandelen tot verbeterende macro-economische vooruitzichten in China, de laatste tijd binnen een bereik gebleven, omdat ruwe olie nog steeds overbought is en elke stijging boven de $95 per vat weerstand oproept. Met de OPEC+-bijeenkomst volgende week, op 4 oktober, zal de focus nu weer worden verlegd naar Saoedi-Arabië en de toekomst van zijn productieverlagingen.

Gespannen Cushing-aandelen wakkeren de angst voor tekorten aan. Terwijl de voorraden ruwe olie in het belangrijkste Amerikaanse opslagcentrum Cushing, Oklahoma, met 22,0 miljoen vaten naar het laagste niveau sinds juli 2022 zijn gedaald, vrezen exploitanten operationele risico's omdat olie moeilijk te verwijderen wordt als de tankopslag minder dan 20 miljoen vaten bevat.

Groot-Brittannië keurt grootste olieveld in jaren goed De Britse regering heeft groen licht gegeven voor het Rosebank-olieveld van Equinor (NYSE:EQNR), het grootste project in de Britse Noordzee in jaren, ondanks de relatief schamele reserves van 300 MMbbls, ondanks felle tegenstand van milieuactivisten.

Saudi Aramco versterkt Chinese portefeuille. De nationale oliemaatschappij van Saoedi-Arabië, Saudi Aramco (TADAWUL:2222) heeft een voorlopige overeenkomst getekend met het Chinese Jiangsu Eastern Shenghong om een belang van 10% te kopen in de op petrochemie gerichte raffinaderij, die een fabriek van 320.000 vaten per dag exploiteert in Lianyungang.

IATA waarschuwt voor hoge SAF-prijzen voor de luchtvaart. Het hoofd van de International Air Transport Association Willie Walsh zei dat duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) waarschijnlijk duurder zal blijven dan kerosine, zelfs nadat grootschalige productie wordt ingevoerd, waardoor opwaartse prijsdruk voor vliegreizen ontstaat.

Argentinië biedt preferentiële wisselkoersen voor olieboorbedrijven. De zittende Argentijnse regering zal olieproducenten de komende twee maanden toestaan een preferentiële wisselkoers aan te boren, het dubbele van de officiële koers van 350 ARS per USD, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 22 oktober.

Iraq Eyes maritieme demarcatieovereenkomst met Koeweit. De Iraakse premier Shia al-Sudani gaf aan dat het land in het Midden-Oosten bereid is een geschil over de maritieme grensafbakening met Koeweit te overwinnen, een erfenis van de VN-grensregeling uit 1993 die alleen de landgrens bestreek.

China giet koud water over de hoop op een volgend quotum. Volgens Chinese rapporten is de economische planner van het land, NDRC, niet van plan om dit jaar meer exportquota voor olieproducten uit te vaardigen, waardoor de hoop op een extra toewijzing van 4 tot 5 miljoen ton in het vierde kwartaal aan de Chinese export van diesel en vliegtuigen wordt ondermijnd.

Irak heeft geen plannen om de herstart van de pijpleidingen te bespoedigen. Terwijl zowel Ankara als Bagdad hun hoop hebben uitgesproken op een tijdige herstart van de oliepijpleiding Kirkuk-Ceyhan die de Koerdische productie naar het oostelijke Middellandse Zeegebied brengt, hebben de gesprekken over de compensatie van 1,4 miljard dollar voor Turkije weinig vooruitgang opgeleverd.

Het belangrijkste gasproject van Australië Terug naar af. Het Australische Federale Hof heeft de goedkeuring stopgezet voor het grootste toekomstige gasproject van Australië, het door Woodside ontwikkelde Scarborough-veld met een waarde van 12 miljard (ASX:WDS), om een nieuwe ronde van seismisch onderzoek uit te voeren na een juridische uitdaging door een inheemse vrouw die beweerde dat Woodside haar niet goed had geraadpleegd.

Exxon geeft de oliegrens van Guyana op. De Amerikaanse olieproducenten ExxonMobil (NYSE:XOM) en Hess Corp (NYSE:HES) hebben afstand gedaan van het Kaieteur-blok in het offshore-Guyana, grenzend aan hun Stabroek-blok met meerdere miljarden vaten, daarbij verwijzend naar teleurstellende resultaten van hun exploratieputten daar.

Staking van Nigeriaanse oliearbeiders verstoort de booractiviteiten. Nigeria’s leidende olie- en gasunie NUPENG zal zich aansluiten bij een landelijke staking om te protesteren tegen de maatregelen van de Tinubu-regering die de levensomstandigheden van Nigerianen hebben verslechterd, met name de afschaffing van de brandstofsubsidie van 10 miljard dollar die de brandstofprijzen deed stijgen.

Copper Contango stijgt naar hoogste niveau in 40 jaar. Dalende koperprijzen op de spotmarkt hebben de spread tussen spot- en LME 3-maands futures naar het breedste contango sinds 1994 geduwd, op $70/mt, waarbij de zwakte in de prompt werd veroorzaakt door stijgende voorraden, waarbij LME-aandelen alleen al sinds begin september met 50% zijn gestegen.

Biden’s vijfjarenplan voor offshore voorziet volgend jaar geen huurcontracten. Het vijfjarenplan van de regering-Biden voor offshore olie- en gasleasing omvat geen veilingen die in 2024 zullen worden gehouden en slechts drie in de daaropvolgende jaren 2025-2028, wat de laagste leaseactiviteit is sinds minstens 1992.
Pandjesbaas
2
quote:

Ron Kerstens schreef op 29 september 2023 16:36:

Luistertip: www.bnr.nl/podcast/thebigfive/1052664...

Ik hoorde vanochtend op bnr een interview met Roger Cox, de advocaat van Urgenda die strijdt tegen overheid en bijv Shell. Ging ook over de Californië rechtszaak tegen de oilmajors. Zeer aanbevelenswaardig, het zet je aan het denken. Buitengewoon goed formulerend en zeer sterkeinhoudelijke argumentatie door deze advocaat.
Ik was er niet echt van onder de indruk. Hij is een advocaat, en dus denkt hij dat problemen opgelost moeten worden door te procederen. Voor de rest ademde het vooral de bekende misvatting uit van: "Hé, die activiteit heeft voor en nadelen. Dan verbieden we gewoon de nadelen, zodat we daarna onbezorgd kunnen genieten genieten van de voordelen."

Hij geeft openlijk toe dat hij vindt dat bedrijven als Shell "hun verantwoordelijkheid moeten nemen" om zichzelf ''uit te faseren", en maakt zich er weinig zorgen over wat er zou gebeuren als ze dat inderdaad zouden doen. Komt vanzelf goed, want het gaat maar om 1% van de wereldproductie in een dozijn jaren als Shell moet halveren, en duurzame alternatieven zullen in die tijd dat gemakkelijk kunnen vervangen.

Ja, doei... Als alleen Shell in die periode moet halveren zit je dus op een tempo waarin de energietransitie 1200 jaar gaat duren! En zelfs dat is nog optimistisch, want het grootste deel van die 1% zal gewoon overgenomen worden door andere producenten van fossiel, niet door duurzaam. Wat er in de praktijk zal gebeuren als Shell het hoger beroep verliest, en de olie en gasproductie voor de helft moet staken, is dat de betreffende olie en gas velden geleidelijk verkocht zullen worden aan concurrenten die die verplichting niet hebben. En in die handen onverminderd blijven door produceren. Alleen als alle fossiel ter wereld op die manier wordt aangepakt halen we de klimaatdoelen, maar dan is het dus 50% in 12 jaar. En het heeft er alle schijn van dat het ontwikkelen van duurzaam dat niet bij zal houden.

Ook vond ik het nogal van gebrek aan geopolitiek inzicht getuigen dat hij het schandalig vond dat de UK in de Noordzee nieuwe olie/gasvelden laat openen, terwijl de EIA al gezegd heeft dat de bestaande velden al het maximum kunnen leveren van wat we ons kunnen veroorloven om de klimaatdoelen te halen. Hallo meneer, een groot deel van die velden ligt in Rusland! De bedoeling is natuurlijk dat we het gas dat daar in zit helemaal nooit zullen gebruiken, laat die Poetin het zelf maar opsnuiven. We hebben eigen vervanging nodig om hem ermee te laten zitten.
Hoppa
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 29 september 2023 22:41:

[...]

Ik was er niet echt van onder de indruk. Hij is een advocaat, en dus denkt hij dat problemen opgelost moeten worden door te procederen. Voor de rest ademde het vooral de bekende misvatting uit van: "Hé, die activiteit heeft voor en nadelen. Dan verbieden we gewoon de nadelen, zodat we daarna onbezorgd kunnen genieten genieten van de voordelen."

Hij geeft openlijk toe dat hij vindt dat bedrijven als Shell "hun verantwoordelijkheid moeten nemen" om zichzelf ''uit te faseren", en maakt zich er weinig zorgen over wat er zou gebeuren als ze dat inderdaad zouden doen. Komt vanzelf goed, want het gaat maar om 1% van de wereldproductie in een dozijn jaren als Shell moet halveren, en duurzame alternatieven zullen in die tijd dat gemakkelijk kunnen vervangen.

Ja, doei... Als alleen Shell in die periode moet halveren zit je dus op een tempo waarin de energietransitie 1200 jaar gaat duren! En zelfs dat is nog optimistisch, want het grootste deel van die 1% zal gewoon overgenomen worden door andere producenten van fossiel, niet door duurzaam. Wat er in de praktijk zal gebeuren als Shell het hoger beroep verliest, en de olie en gasproductie voor de helft moet staken, is dat de betreffende olie en gas velden geleidelijk verkocht zullen worden aan concurrenten die die verplichting niet hebben. En in die handen onverminderd blijven door produceren. Alleen als alle fossiel ter wereld op die manier wordt aangepakt halen we de klimaatdoelen, maar dan is het dus 50% in 12 jaar. En het heeft er alle schijn van dat het ontwikkelen van duurzaam dat niet bij zal houden.

Ook vond ik het nogal van gebrek aan geopolitiek inzicht getuigen dat hij het schandalig vond dat de UK in de Noordzee nieuwe olie/gasvelden laat openen, terwijl de EIA al gezegd heeft dat de bestaande velden al het maximum kunnen leveren van wat we ons kunnen veroorloven om de klimaatdoelen te halen. Hallo meneer, een groot deel van die velden ligt in Rusland! De bedoeling is natuurlijk dat we het gas dat daar in zit helemaal nooit zullen gebruiken, laat die Poetin het zelf maar opsnuiven. We hebben eigen vervanging nodig om hem ermee te laten zitten.
Het zou me niet verbazen wanneer Shell af wil van dit soort geluiden, of ze nou terecht zijn of niet. Sawan wil winst maken en aandeelhouders centraal stellen en dat begint in Europa toch steeds meer onder druk te komen qua beeldvorming. Mijn beeld is dat Shell binnenkort bekend maakt een US bedrijf te worden. Dit zou ook verklaring kunnen zijn waarom het zo stil is dit jaar vanuit de boardroom. Wellicht wacht hij op de Q3 om dit bekend te maken. Maar misschien zie ik het helemaal verkeer.
Candelll
0
DE BB lijnen over een periode van 3 maanden op weekbasis
NN is de verliezer en adyen is de winnaar van de week.
Die licht paars kleuren staan dicht aan de onderkant van de BB lijn,(kpn is voor mij de faforiet hier)
exor, shell en rexl zijn rijp voor een dalingske
ASR en NN hier kennen we het verdict , dsm blijft ook achter
Bijlage:
Ernie1966 zonder Bert
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 29 september 2023 22:41:

[...]

Ik was er niet echt van onder de indruk. Hij is een advocaat, en dus denkt hij dat problemen opgelost moeten worden door te procederen. Voor de rest ademde het vooral de bekende misvatting uit van: "Hé, die activiteit heeft voor en nadelen. Dan verbieden we gewoon de nadelen, zodat we daarna onbezorgd kunnen genieten genieten van de voordelen."

Hij geeft openlijk toe dat hij vindt dat bedrijven als Shell "hun verantwoordelijkheid moeten nemen" om zichzelf ''uit te faseren", en maakt zich er weinig zorgen over wat er zou gebeuren als ze dat inderdaad zouden doen. Komt vanzelf goed, want het gaat maar om 1% van de wereldproductie in een dozijn jaren als Shell moet halveren, en duurzame alternatieven zullen in die tijd dat gemakkelijk kunnen vervangen.

Ja, doei... Als alleen Shell in die periode moet halveren zit je dus op een tempo waarin de energietransitie 1200 jaar gaat duren! En zelfs dat is nog optimistisch, want het grootste deel van die 1% zal gewoon overgenomen worden door andere producenten van fossiel, niet door duurzaam. Wat er in de praktijk zal gebeuren als Shell het hoger beroep verliest, en de olie en gasproductie voor de helft moet staken, is dat de betreffende olie en gas velden geleidelijk verkocht zullen worden aan concurrenten die die verplichting niet hebben. En in die handen onverminderd blijven door produceren. Alleen als alle fossiel ter wereld op die manier wordt aangepakt halen we de klimaatdoelen, maar dan is het dus 50% in 12 jaar. En het heeft er alle schijn van dat het ontwikkelen van duurzaam dat niet bij zal houden.

Ook vond ik het nogal van gebrek aan geopolitiek inzicht getuigen dat hij het schandalig vond dat de UK in de Noordzee nieuwe olie/gasvelden laat openen, terwijl de EIA al gezegd heeft dat de bestaande velden al het maximum kunnen leveren van wat we ons kunnen veroorloven om de klimaatdoelen te halen. Hallo meneer, een groot deel van die velden ligt in Rusland! De bedoeling is natuurlijk dat we het gas dat daar in zit helemaal nooit zullen gebruiken, laat die Poetin het zelf maar opsnuiven. We hebben eigen vervanging nodig om hem ermee te laten zitten.
Ik zie Shell dan verhuizen naar Qatar of Dubai
Hoppschwiiz
0
@Pandjesbaas : Voor de rest ademde het vooral de bekende misvatting uit van: "Hé, die activiteit heeft voor en nadelen. Dan verbieden we gewoon de nadelen, zodat we daarna onbezorgd kunnen genieten genieten van de voordelen."

Briljant gevonden zin

Geen oliemajors = geen energietransitie = terug naar het begin van de 19de eeuw = ellende
En maakt ook nog eens het verschil niet vwb de opwarming van de aarde
Candelll
1
Stemrecht en kapitaal
Shell plc
Vr 29 september 2023 om 18:18 GMT+2·1 min leestijd
In dit artikel:

Totaal stemrecht

In overeenstemming met de Disclosure Guidance and Transparency Rules stellen wij de markt hierbij op de hoogte van het volgende:

Het kapitaal van Shell plc bestaat per 29 september 2023 uit 6.646.135.379 gewone aandelen van € 0,07 elk. Shell plc houdt geen aandelen in Treasury.

Het getal 6.646.135.379 kan door aandeelhouders worden gebruikt als noemer voor de berekening waarmee zij zullen bepalen of zij verplicht zijn hun belang in, of een wijziging in hun belang in, Shell plc te melden onder de Disclosure Guidance and Transparency Rules van de FCA.

Opmerking: Deze aankondiging wordt gedaan in overeenstemming met Disclosure Guidance and Transparency Rules 5.6.1 en 5.6.1A en als zodanig omvat het bovenstaande cijfer de aandelen die door Shell plc zijn gekocht als onderdeel van haar aandeleninkoopprogramma, maar die nog niet zijn geannuleerd.
MrMarcie
0
quote:

Dividend-Shell schreef op 29 september 2023 17:51:

[...]

Best moeilijk om het geduld te bewaren om te wachten op de 27.
Die gaan we nooit meer zien.
Mr.Haas
1
quote:

MrMarcie schreef op 1 oktober 2023 10:21:

[...]

Die gaan we nooit meer zien.
werd vorig jaar ook gezegd toen gingen we van 28 naar 24. En begin dit jaar van 29 naar 25. Dus nu van 31 naar 27 lijkt me dan ook niet onmogelijk.
Baksteen
0
quote:

Up and down. schreef op 30 september 2023 21:43:

Goed of slecht nieuws voor de beurs?

www.telegraaf.nl/nieuws/830933596/vs-...
Is voor 43 dagen, dan begint het circus weer, is gewoon een 3e wereldland geworden.
En met Shell is er bijna geen verband, daar zie ik geen invloed op
22.746 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 ... 1134 1135 1136 1137 1138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 17:39
Koers 33,770
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 33,925
Laag 33,505
Volume 5.274.500
Volume gemiddeld 7.118.635
Volume gisteren 5.274.500

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront