Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.665 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 ... 1130 1131 1132 1133 1134 » | Laatste
Cash collector
0
quote:

Littletycoon schreef op 2 september 2023 00:19:

[...]
Ik voer aan dat je verder moet kijken dan een delta. Je zou maar een maand geleden o.b.v. een delta van -0,5 een bepaalde put optie amg geschreven hebben (paar dagen na bijstelling van hun forecast zodat de 1e impact van volatiliteit wat wegebt) omdat o.b.v. delta de kans op dat koopmoment maar 50% is dat de uitoefenprijs wordt geraakt.

Men zou je verteld hebben om 1) nog eens goed na te denken: het lijkt op korte termijn niet waarschijnlijk dat amg koers zich normaal verdeeld gedraagt (misschien op een termijn van 60 jaar wel), de theoretische delta berekening (gebaseerd op b&s model) gaat wel uit van een normale verdeling, 2) om ook eens naar gamma te kijken (die de "rate of change" in de delta weergeeft, immers delta verandert continue), misschien andere Grieken ook interessant 3) put optie schrijven echt wel een risicotje is want kans × impact = risico.

Delta is dus een theoretische benadering van kans (staat ook op Seeking Alpha, theoretical approximation). Als jij het simpel wil houden en alleen naar delta kijkt om de kans te duiden prima, jouw geld. Ik kijk naar meerdere dingen om kans te beoordelen. En inderdaad ik geloof niet dat koersen zich rond een langjarig gemiddelde bewegen (en als optiespielerij beleggertje heb ik veel te weinig aan langjarig gemiddelden, de laatste keer dat shell boven de 30 kwam is als ik me goed herinner 2016/17, ik vier bijna mijn 10 jarig jubileum als shell aandeelhouder).
Laten we teruggaan naar de kern. Je voerde in mijn optiek (en onderbouwd met bronnen) onterecht aan dat delta niets zegt over waarschijnlijkheid. Delta is namelijk een zeer bruikbare benadering van waarschijnlijkheid. Jij ziet dat anders, niet per se beter en ook dat zie je waarschijnlijk weer anders.
Als ik verder zoek kom ik uit op Double Delta en dan begrijp ik ook waarom men daar niet mee werkt. Kennelijk is dat beetje extra nauwkeurigheid niet nodig.

Schrijven van een call louter op delta? Onthou even goed dat jij dat inbrengt, niet ik.

Alvast gefeliciteerd met je Shell jubileum, ik wens je nog vele jaren voorspoed toe ;-)
Freemoneyforever
0
quote:

Cash collector schreef op 1 september 2023 16:26:

[...]
Met zulke rendementen krijg je Shell beleggers vast wel enthousiast.

Het Belwind windpark, een van de parken waarin Meewind heeft geïnvesteerd, krijgt van de Belgische Staat feed-in subsidie. 20 jaar lang. Fonds is niet vrij verhandelbaar, startkosten zijn hoog, lopende kosten zijn hoog en rendementen vallen tegen.
Zo zal het wel zijn, mijn broer is enthousiast over meewind, het leverde hem in ieder geval meer dan de spaarrekening de laatste jaren. En, dat doet het beter, dan de groenfondsen van Triodos, daar zat een vriendin van mij in. Om over de certificaten van Triodos maar te zwijgen. En dan hebben we het nog niet over Orsted en daaraan gelieerd Siemens Gamesa.

Nee, ik ben voor groen, maar een beleggingscase zie ik daar momenteel ook niet in. Het geld van mijn broer zit nu in stenen, hij heeft zijn vier nog niet zo lang afgestudeerde kinderen geholpen met een koopwoning. Dat is toch het eerste, waar ik ook mijn geld in steek/zou steken.

Shell heeft niet voor niets veel van zijn nieuwe-energie inspanningen gestaakt. Agrariërs met molens schijnen daarentegen wel binnen te lopen.

Ik ben stevig bekritiseerd voor mijn aandelen Shell door mijn beste vriend. Alsof ik grootaandeelhouder was, was het maar zo.... Zijn monumentale pand zou hij beter beter isoleren, of ik wel of niet aandelen Shell heb maakt voor het gebruik van fossiele energie geen moer uit. Na een aantal pogingen is hij wel gestopt met zijn kritiek, er is genoeg over om over te lachen.
Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 1 september 2023 22:54:

[...] leg die 1/3 en 17/50 nog even uit. Svp Carl.. ( Ik wordt totaal geroosterd op dit moment. Na 28 had ik vol belegd moeten blijven als tegenhanger voor mijn olieshorts. Waar komt überhaupt die olieprijsstijging vandaan. Oorlog gerelateerd?
17/50 wil zeggen dat er nu 1700barrels short uitstaan waar het max budget 5000barrels is.
Deze olieprijs shorts horen bij het Ron tron systeem waar uit handelswinsten tot 30% terug gebruikt worden als shorts om in te spelen op een daling.
Dit 30% short budget wordt op verschillende manieren ingezet:
1:put opties middelange en lange termijn eens de koers shell duidelijk aan de bovenkant van de range uitgeweken is bv put opties dec’23 strike 27eur en put opties dec’24 strike 24/22eur.
Eens de koers 29,50-30,50eur gaat worden deze put opties ingezet.
2.olieprijs shorts opbouwende wti 80-105usd en deze zijn nu reeds gestart zoals je weet.
3.shorts cfd Shell vanaf 32eur koers.
4.langlopende call opties eens de koers shell onder de laagste range gaat dus koers 24eur en lager en vooral vanaf 22eur koers.

Dit shortbudget komt dus vanuit handelswinsten Ron tron en zoals je weet hebben deze trades long al 2jaar een 100% winst transactie resultaat mits de koers shell altijd hoger bleef gaan.
Neem nu dit jaar enkel met budget 20kst Shell(550k eur)range 2eur 20posities haal je 30-35% per jaar rendement enkel op deze long trades zolang de koers shell hierin beweegt wat tot de laatste 2 weken het geval was.
2,5% per maand geeft 13750eur waarvan er 30% of 4000eur naar het shortbudget gaat,
Zo heb je nu 32000eur als shortbudget en hierop baseer je uw strategie waar en hoeveel je max inzet op de 4 besproken punten,
Punt 4 moet je niets voor klaarzetten want budget komt indien nodig vanuit punt 1/2/3.
Vooral punt 1 en 2 zijn belangrijk waar je bv 10k voor 1 klaarhoud en 20k voor punt 2.
Deze 20k max verlies via olieprijs shorts dus goed indelen en rekening houden met max olieprijs wti van 110usd dus inzetten tussen 80-100usd met stoploss op 110usd maakt een max budget 1000barrels short.
Wat ik ook altijd doe is eens de olieprijs stevig stijgt en shorts gaan in opbouw erin en shell staat boven de range dus geen aandelen Shell in Portefeuille dan hedge ik via kortlopende call opties otm dus aankopen 5-15cent via premies.(ga je zien op screenschot haakjes).
Ook loopt er een trade ADR geschreven puts en geschreven calls en de aandelen ernaast(zie je ook op screenshot via cirkels).
Bv gisteren verlies olieprijs shorts 2600eur fictief waar er via de hedge 1000eur effectieve winst en 300 eur fictieve winst kwam dus 1300eur van de 2600eur terug uit hedge.

Je moet dus een volledig plan hebben wat je startbudget is en tot welke koers je trade en shorts pas inzetten als er reeds een mooie winstreserve is opgebouwd uit trades en dan max 30% hiervan terug inzetten via shorts.

Bijlage:
aextracker
1
quote:

Ron Kerstens schreef op 2 september 2023 13:24:

'Shell van de beurs halen is geen idiote gedachte;

www.bnr.nl/nieuws/financieel/10523615...
Laat SHELL lekker 10 jaar fossiel bezig blijven aan de beurs en zo de wereld economie tussentijds van voldoende energie blijven voorzien, die in 2030 onvoldoende beschikbaar is in de juiste vergroende vorm en hoeveelheid.
Cash collector
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 2 september 2023 13:24:

'Shell van de beurs halen is geen idiote gedachte;

www.bnr.nl/nieuws/financieel/10523615...
Opmerkelijk en enigszins verbijsterend vind ik dat die adjunct van de VEB in de veronderstelling lijkt te leven dat duurzaamheid en waardering van het aandeel Shell leidende criteria zouden zijn voor de bedrijfsvoering bij Shell.

Kijk, dat het wereldvreemde BNR doorschiet in duurzaamheidsdenken is bekend, als een beleggersclubje dat nu ook gaat doen wordt het zorgelijk.
Mr.Haas
0
Carl het gaat hier toch om het schrijven van puts ?

put opties middelange en lange termijn eens de koers shell duidelijk aan de bovenkant van de range uitgeweken is bv put opties dec’23 strike 27eur en put opties dec’24 strike 24/22eur.

Ik heb nog de put26 15dec 23 die staan op 75% winst nu.
Maar ik begreep juist eerder dat als de koers zakte je puts moest gaan schrijven … nu staat de koers koers dan toch best hoog om te puts te gaan schrijven ?
Cash collector
2
quote:

Mr.Haas schreef op 2 september 2023 16:06:

Carl het gaat hier toch om het schrijven van puts ?

put opties middelange en lange termijn eens de koers shell duidelijk aan de bovenkant van de range uitgeweken is bv put opties dec’23 strike 27eur en put opties dec’24 strike 24/22eur.

Ik heb nog de put26 15dec 23 die staan op 75% winst nu.
Maar ik begreep juist eerder dat als de koers zakte je puts moest gaan schrijven … nu staat de koers koers dan toch best hoog om te puts te gaan schrijven ?
Bij hoge koers puts kopen en calls schrijven.

Bij lage koers puts schrijven en calls kopen.
MIDAS
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 2 september 2023 13:24:

'Shell van de beurs halen is geen idiote gedachte;

www.bnr.nl/nieuws/financieel/10523615...
Laat mij duidelijk zijn!
Shell staat op het punt om overgenomen te worden!!!
Dont miss it
Baksteen
1
quote:

New M by O schreef op 2 september 2023 17:59:

[...]
Laat mij duidelijk zijn!
Shell staat op het punt om overgenomen te worden!!!
Dont miss it
Geniet nu even van je weekend verlof, i.pv op forums te reageren
hanspjak@gmail.com
0
Carl, dank voor uitgebreide beschrijving. Deze heb ik gekopieerd. Het volledige ' spel' kan ik niet spelen. In mij geval zet ik shorts op olie vs. Shell long. 1 foutje. Met olie short sta ik in de min en hierdoor had ik aandelen slechts long moeten gaan. Olie met kracht uitgebroken. Nu heb ik een put 28.50 in de min staan voor 15 september zonder dat hier aandelen tegenover staan (ter simplificering van deze vraag). Wat kan ik hier NU het beste tegenover plaatsen? Een optie (welke uitoefenprijs en datum?) Of toch aandelen kopen en handhaven tot in ieder geval expiratiedatum?
Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 3 september 2023 08:30:

Carl, dank voor uitgebreide beschrijving. Deze heb ik gekopieerd. Het volledige ' spel' kan ik niet spelen. In mij geval zet ik shorts op olie vs. Shell long. 1 foutje. Met olie short sta ik in de min en hierdoor had ik aandelen slechts long moeten gaan. Olie met kracht uitgebroken. Nu heb ik een put 28.50 in de min staan voor 15 september zonder dat hier aandelen tegenover staan (ter simplificering van deze vraag). Wat kan ik hier NU het beste tegenover plaatsen? Een optie (welke uitoefenprijs en datum?) Of toch aandelen kopen en handhaven tot in ieder geval expiratiedatum?
Ken jou financiële situatie niet op shell maar short gaan via derivaten dan kunnen verliezen snel oplopen en daarom max 30% van gemaakte winsten hierin riskeren.
Heb je deze grens bijna bereikt beter deels verlies nemen en indien op of over die 30% volledig sluiten met verlies.
In de stijging boven de range je shorts gaan hedgen via aankoop aandelen of call opties is te laat en ga je duur betalen aan premie of aandelen koers want Shell staat reeds 29,20eur.
Paar maanden terug kon je gemaakte winsten in langlopende call opties dec’27 strike 28eur steken met koers 4,20-4,70eur en deze hadden je nu wat bescherming(hedge) gegeven op olieprijs shorts.
Ik kijk ook niet naar gemiste winst eens Shell zou doorstijgen omdat ik nooit een LT belegger ben of was in Shell.
Eens koers te hoog geen Shell meer buiten mogelijk shorts zoals hiervoor uitgelegd.
Gaat de olieprijs wti in 1 lijn omhoog naar 110usd moet ik ook verlies nemen op mijn shorts en ben ik deel van gemaakte winsten uit Shell handel kwijt.
Bij beweging op en neer wordt er gehandeld met bovenste posities en komt de koers om verlies te nemen steeds hoger te liggen omdat de gak ook hoger gaat via tijdelijke trade winsten.
Belangrijkste regel is dat short gaan een risico is en je bereid bent om max 30% van je winst weer in te leveren omdat je voor extra rendement ging,
Via shorts kunnen je resultaten sterk oplopen omdat je ook uit dalingen rendement haalt en het is altijd goed gegaan maar dat is geen garantie en daarom op tijd eruit gaan om geen domper op te lopen.

Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 3 september 2023 08:30:

Carl, dank voor uitgebreide beschrijving. Deze heb ik gekopieerd. Het volledige ' spel' kan ik niet spelen. In mij geval zet ik shorts op olie vs. Shell long. 1 foutje. Met olie short sta ik in de min en hierdoor had ik aandelen slechts long moeten gaan. Olie met kracht uitgebroken. Nu heb ik een put 28.50 in de min staan voor 15 september zonder dat hier aandelen tegenover staan (ter simplificering van deze vraag). Wat kan ik hier NU het beste tegenover plaatsen? Een optie (welke uitoefenprijs en datum?) Of toch aandelen kopen en handhaven tot in ieder geval expiratiedatum?
Put 28,50eur sept’23 loopt toch gewoon waardeloos af indien de koers hierboven blijft en ben je enkel de premie kwijt.
Of heb je een geschreven call 28,50eur lopen die nu ongedekt staat omdat je geen aandelen meer hebt?deze kan je best coveren via aandelen en doorrollen naar latere datum dus verlies nemen op de geschreven call en meteen terug schrijven.
Candelll
0
Week BB lijnen

leuke week voor shell, is de vraag gaan we naar die 30€, alles hangt af wat olie gaat doen .

NN groep was de winnaar en Asr Nederland de losen van de week.

vorige week zagen we enkel rood gemarkeerde aandelen bij de terndlijn, deze zijn allen gestegen.
Voor deze week staat abn en adyne daar nog steeds bij, alhoewel abn van de week hoger heeft gestaan.
Alsik er eentje moet uitpikken is het wolters die de favoriet is onder de rode gekeurde.
Bijlage:
hanspjak@gmail.com
0
quote:

Ron-tron system schreef op 3 september 2023 10:45:

[...]
Put 28,50eur sept’23 loopt toch gewoon waardeloos af indien de koers hierboven blijft en ben je enkel de premie kwijt.
Of heb je een geschreven call 28,50eur lopen die nu ongedekt staat omdat je geen aandelen meer hebt?deze kan je best coveren via aandelen en doorrollen naar latere datum dus verlies nemen op de geschreven call en meteen terug schrijven.

Dank voor je snelle, weekend reactie.
Ja sorry, is natuurlijk een geschreven call 28.50 die inderdaad niet helemaal gedekt staat (en hiernaast mijn brent shorts in de min). dat ik aandelen bij moet kopen. Welke call zou jij/ moet ik het beste schrijven in deze situatie. Je ziet, ik begrijp het principe, maar deze snel oplopende olieprijs had ik toch te weinig ingecalculeerd.
Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 3 september 2023 12:27:

[...]

Dank voor je snelle, weekend reactie.
Ja sorry, is natuurlijk een geschreven call 28.50 die inderdaad niet helemaal gedekt staat (en hiernaast mijn brent shorts in de min). dat ik aandelen bij moet kopen. Welke call zou jij/ moet ik het beste schrijven in deze situatie. Je ziet, ik begrijp het principe, maar deze snel oplopende olieprijs had ik toch te weinig ingecalculeerd.
Best aandelen kopen en call schrijven okt’23 strike 29,50eur zo maak je 80cent goed bij verdere stijging en assignen.
Daalt Shell zal grote kans de olieprijs ook dalen en zit je vast met 1 positie Shell op 29,20eur ongeveer maar in okt komt deze reeds op gak 29,20-0,80=28,40eur te staan en dan kun je blijven calls schrijven en komt je verlies van de geschreven call 28,50 er wel uit.

Olieprijs wti is de laatste maand 7-8% gestegen en stond reeds vrij hoog en dit waar de usd sterk bleek.
Speculanten gaan een keer winst nemen net zoals half augustus maar op welk nivo daar heb je het raden naar.
Heel belangrijk is met olieprijs shorts dat je automatisch handelt met hoogste posities zodat je in een tijdelijke dipjes gedurende een stijging je de gak van je start (basis shorts) hoger zet.
Ik ben op 31juli gestart met 1000barrels short als basis op 80,65usd wti en heb nu 1700 barrels uitstaan en deze staan fictief op -6300eur maar door te handelen heb ik reeds 3100eur reële winst gemaakt wat maakt dat ik nu op -3180eur sta wat gezien de snelle stijging best meevalt.
De helft van het verlies is opgenvangen enkel via handel op het derivaat zelf en alle long posities op shell en op opties maakten veel meer winst op deze maand.
Nu Shell uit de range gegaan is en er enkel korte call opties lopen 80st die er nu stapsgewijs uitgaan komen de olieprijs shorts meer en meer naakt te staan en gaat de olieprijs wti verder door naar 95-100usd dan wordt het pas moeilijker en loopt het verlies op.
Bijlage:
Ron-tron system
0
Resultaat met handel eraf vanaf start shorts.
Olieprijs shorts zijn zeker niet zonder gevaar en je moet echt wel een systeem en plan hebben alvorens je hiermee start en handel enkel met deel van gemaakte winsten.
Cfd short olie handelen als particulier moet je best wel wat ervaring mee hebben.
Bijlage:
Ron Kerstens
6
quote:

Kattuk schreef op 2 september 2023 21:29:

Navond,
Gisteren verkocht op 29,02. Was ingestapt op 27,85.
Goedemiddag, bedankt daar kunnen we wat mee !
22.665 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 ... 1130 1131 1132 1133 1134 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 33,735
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 34,165
Laag 33,725
Volume 5.140.595
Volume gemiddeld 7.335.281
Volume gisteren 5.140.595

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront