Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2023

5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Tippie
1
Angst is een slechte raadgever. Philips staat over een paar jaar weer op oude koersnivo`s van 35 euro.
wiegveld
1
quote:

Tippie schreef op 25 juli 2023 00:33:

Angst is een slechte raadgever. Philips staat over een paar jaar weer op oude koersnivo`s van 35 euro.
Zeg je dat tegen jezelf?
Nuchtere Fries
1
KPN, ABN, ING, Post, Aegon, TomTom, allemaal aandelen die "over een paar jaar" weer op hun "oude koers" zouden staan...
Bassie58
1
Ja, dat dacht ik 5 jaar geleden ook maar je moet dan wel erg lange calls kopen.
Philips moet maar overgenomen worden tegen een koers van € 25/ € 27.50, dan kan ik misschien naar de Mercedes dealer i.p.v. de Lada dealer, Lollllllllll ??
DryYourEyes
3
quote:

Nuchtere Fries schreef op 25 juli 2023 08:06:

KPN, ABN, ING, Post, Aegon, TomTom, allemaal aandelen die "over een paar jaar" weer op hun "oude koers" zouden staan...


Matige vergelijking. Afgezien van TomTom waren dit allen stagnerende/krimpende markten. Ik zie Philips zijn eindmarkten niet als krimpend en geloof erg in de "tailwinds". Marktaandeelbehoud is al stevige groei hier.

Disclaimer; nogal steving long met call opties expi eind 2024/2025 (strike €20-€25). Ingeslagen tussen de €13-€17.
[verwijderd]
2
Rode start op een groene beurs. Ik heb van de gelegenheid maar gebruik gemaakt om toch nog een keer wat bij te kopen.
kooning
1
quote:

Tippie schreef op 25 juli 2023 00:33:

Angst is een slechte raadgever. Philips staat over een paar jaar weer op oude koersnivo`s van 35 euro.
Dat zou heel mooi zijn als ze ook jaarlijk 0,85€ dividend uit zouden blijven keren.
35€ is aan de hoge kant denk ik persoonlijk maar 27€ binnen een jaar 2 zou moeten kunnen. Die abneu-kwestie moet dan wel achter de rug zijn uiteraard.
Lekker Truitje
4
Wiegveld, tja waarom ben ik gerustgesteld ? Het was gisteren ook wel een gevoel wat ik van die tekst meekreeg. Een gevoel bij beleggen en bedrijven beoordelen, is heel mooi, maar niet goed genoeg, dat weet ik ook ;)
Ze hebben een voorziening van € 475 mln, das nie nix. Het proces loopt nog. De apparaten zijn niet verboden in de VS, na vervanging/aanpassing mochten/mogen ze gewoon - ook nu nog - gebruikt worden in de VS. Er zijn geen tientallen doden. Problemen kwamen vooral bij schoonmaken met ozon wat niet de bedoeling was. Ik heb zelf eigenlijk nog nooit ozon gezien al schijnt het wel in de lucht voor te komen, maar bij de AH verkopen ze van alles t/m dikke bleek, die je ook niet moet opdrinken - slecht voor je lijn - maar geen ozon. Apparaten zijn door 5 partijen getest en als niet te schadelijk bevonden. Schadeclaims kunnen in de VS flink uitpakken, maar alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken heb ik dus een idee dat het binnen de perken zal blijven en dat we richting business as usual gaan. Overigens waardeloos dat het allemaal zo ver heeft kunnen komen,maar dat is een interne Philips-zaak.
JustRevisited
4
quote:

kooning schreef op 25 juli 2023 09:14:

[...]Dat zou heel mooi zijn als ze ook jaarlijk 0,85€ dividend uit zouden blijven keren.
35€ is aan de hoge kant denk ik persoonlijk maar 27€ binnen een jaar 2 zou moeten kunnen. Die abneu-kwestie moet dan wel achter de rug zijn uiteraard.
Voor meer dan 2 euro free cashflow per aandeel (meer dan 2 miljard free cashflow op 900 miljoen aandelen) is 35 euro een lage prijs. Dat zou zo'n factor 15 zijn. En dan wetende dat Philips die omzet haalt uit leidende posities. De omzetbronnen en groei komt uit markten en technologieën waar Philips altijd de nummer 1, 2 of 3 is, zodat je ook flink wat in de melk te brokkelen hebt. Zeker als je product innovatief is zijn er beperkte alternatieven. Ook is er 40% herhaalinkomsten en heb je ziekenhuizen die herhaaldelijk orders plaatsen op basis van langlopende samenwerkingen. Je hoeft het dus niet elk kwartaal weer opnieuw te verdienen, uitgezonderd van de tandenborstels. Maar ook in personal care gaat het goed.
Monika
2
Misschien heeft iemand al hier geplaatst:

Philips heeft zijn omzetverwachting voor het fiscale jaar 2023 verhoogd en de consensus over de winst van het tweede kwartaal overtroffen, omdat het profiteert van een beter aanbod van onderdelen, een toenemende vraag in China en een herstructureringsplan dat resulteerde in aanzienlijke banenreducties. Topman Roy Jakobs schrijft de omzetgroei en terugkeer toe aan een dubbelcijferige groei in China en de uitvoering van maatregelen zoals het schrappen van 10.000 banen.

Terugroepactie CPAP-apparaten voor slaapapneu

Jakobs erkent echter dat het aanpakken van de terugroepactie van CPAP-apparaten voor slaapapneu een topprioriteit blijft voor het bedrijf en dat er onzekerheden blijven bestaan. Philips heeft ongeveer € 1 miljard gereserveerd voor de terugroepactie van ongeveer 5,5 miljoen apparaten wereldwijd en heeft extra voorzieningen van € 575 miljoen geboekt voor een geplande schikking in de VS om patiënten te compenseren.

De consensus is nog steeds verdeeld over het geschatte bedrag van de schikking en de CEO was in de ochtend zeer voorzichtig om precieze cijfers te geven. Bedenk dat het bedrijf sinds juni 2021 wordt geconfronteerd met class-action rechtszaken en letselschadeclaims in de VS, omdat consumenten beweren dat zijn machines schuim gebruiken dat kan afbreken en een kankerrisico kan vormen als het wordt ingenomen. De FDA classificeerde het probleem als klasse 1, de ernstigste. Bovendien wordt Philips momenteel onderzocht door het Amerikaanse DoJ en zijn er besprekingen gaande met de FDA over een voorgesteld toestemmingsdecreet (het toestemmingsdecreet stelt een strikt tijdschema en vereisten voor het bedrijf om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de huidige vereisten voor goede productiepraktijken (CGMP).

Omzetprognose voor 2023 herzien

Aan de positieve kant heeft Philips zijn omzetprognose voor het fiscale jaar 2023 herzien, waarbij een mid single-digit procentuele groei wordt voorspeld in vergelijking met de eerdere verwachting voor een lage enkelcijferige groei. De aangepaste EBITDA in het tweede kwartaal bedroeg € 453 miljoen, waarmee de consensus van € 389 miljoen werd overtroffen. Het bedrijf heeft ook zijn ebitda-margevooruitzichten verhoogd naar de bovenkant van het hoog eencijferig bereik. De herziene outlook omvat niet de impact van de terugroepactie die verder gaat dan de bestaande aannames van Philips. Verder bleef het orderboek groeien.

De mening van KBC Securities

KBC Securities waardeert de positieve macro-ontwikkeling met betrekking tot de toeleveringsketen en de Chinese vraag, en verwelkomt de lopende herstructurering die het bedrijf vanuit een operationeel perspectief zou moeten helpen. Zoals het bedrijf echter erkent, blijven er verschillende onzekerheden bestaan met betrekking tot het CPAP-apparaatonderzoek. Daarom geeft KBCS er de voorkeur aan om bij het ontbreken van positieve katalysatoren voor het aandeel, aan de zijlijn te blijven staan.
Monika
3
"Philips heeft ongeveer € 1 miljard gereserveerd voor de terugroepactie van ongeveer 5,5 miljoen apparaten wereldwijd en heeft extra voorzieningen van € 575 miljoen geboekt"(c)

Als Philips toch minder dan 1 miljard zal moeten betalen hebben zij een pak geld voor de dividenden? :)

In ieder geval focust Philips zich aan de winstgevendheid hebben zij gisteren gezegd. Het geeft vertrouwen in het bedrijf.
JustRevisited
5
Er worden bovenstaand twee dingen door elkaar gehaald. De rechtszaken voor “economische schade” zijn collectief (1 zaak voor 50.000 mensen) en met een bemiddelaar die door de rechter is aangewezen. Daarnaast heb je nog rechtszaken voor vermeende lichamelijke schade en die zijn individueel (500 mensen met 1 zaak)

Economische schade betreft zaken als stress, onzekerheid of je een apparaat nu wel of niet kunt gebruiken, eventueel gemaakte kosten, etc. Wat dus *niet* onderdeel is van economische schade is ziekte, letsel, etc. Op dit punt kan Philips dus gewoon schikken zonder dat het toegeeft dat ze lichamelijke problemen heeft veroorzaakt. Het is gewoon een genoegdoening voor de vervelende situatie. Het gaat daarbij wél om veel mensen, maar niet per se om hoge bedragen per persoon.

Dan heb je daarnaast mensen die claimen dat ze een milde of ernstige, tijdelijke of permanente ziekte hebben als gevolg van het apparaat. Dit is altijd een individuele casus, want de ene ziekte en patient is de andere niet. Verschillende klachten, verschillende cases. Daarbij is het bedrag per persoon in theorie hoog, maar het aantal mensen juist weer laag. Bovendien ligt daar de bewijslast wel bij de klager. Toon maar aan dat je de ziekte echt hebt én dat dit door het apparaat komt, of dat je het al onder de leden had of anders ook zou krijgen, terwijl Philips inmiddels al iets van 13 laboratorium onderzoeken heeft gedaan waaruit blijkt dat het niet kankerverwekkend is. Je staat dan dus in de rechtszaal tegenover een partij met lab onderzoeken terwijl je zelf geen wetenschappelijk bewijs hebt als klager.

De eerste groep is 50.000 mensen groot. De tweede groep is 500 individuele claims.

De eerste wordt op zijn vroegst gesetteld in Q1 2024. Laat het nu eens zo zijn dat die mensen allemaal 40.000 euro krijgen. Dan is de zaak gesetteld met 2 miljard. Dit geld heeft Philips. Sowieso omdat er dit jaar ongeveer een miljard binnenkomt.

Dan heb je dat helemaal afgerond en is de ‘bulk’ voorbij. Dan heb je alleen nog 500 gevallen van mensen die menen ziek te zijn. Niet in een gezamenlijke claim maar individueel. Dat kan jaren duren en misschien wordt er één keer iemand in gelijk gesteld en andere keer niet. Gezien het beperkte aantal mensen zal dit echter niet zo snel in de miljarden lopen lijkt mij. Eerder in de miljoenen.

In 2024 verwacht Philips een vrije kasstroom van 1,5 miljard en in 2025 van meer dan 2,0 miljard. Daarmee zou je toch heel wat kosten moeten kunnen opvangen.
JustRevisited
1
Wat in het verleden gedaan is en bangmakerij is de hoogte van het bedrag dat iemand krijgt als een ernstige ziekte wordt bewezen (wat al heel lastig zal worden) vervolgens wordt vermenigvuldigd met 50.000 mensen. Terwijl het om 500 mensen gaat. Die 50.000 gaat om genoegdoening. Tell me if I’m wrong.
5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:38
Koers 25,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 25,710
Laag 24,960
Volume 7.636.461
Volume gemiddeld 2.268.636
Volume gisteren 7.636.461

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront