Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 ... 1134 1135 1136 1137 1138 » | Laatste
havik of duif
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 11 april 2023 15:39:

[...]
tja, wat ik boven bedoelde was : wat heb je aan een advies van CS als ze hun eigen toko niet eens overeind weten te houden
Ik vind dit wel kort door de bocht als of niemand meet deugd bij deze bank. Ben je zelf instaat het beleid van jouw directie 100% te beïnvloeden.
Candelll
2
Nieuwssprokels

- Intraday-prijzen voor aardgas verhandeld op de Waha-hub van het Permian Basin gingen eerder deze week naar negatief gebied, waarbij de levering de volgende dag van eigenaar wisselde tegen - $ 0,33 per mmBtu, meldt Platts.

- Natgas-prijzen staan ??onder druk door onderhoud aan twee belangrijke pijpleidingen die deze volumes leveren aan de verbruiksgebieden aan de kust, Kinder Morgan's 2 BCf/d Gulf Coast Express en de 2.1 BCf/d Permian Highway Pipeline.

- Gasproducenten in het Perm anticipeerden op de uitval door de totale productie met meer dan 600 MMCF/d terug te brengen tot 16,5 BCf/d, maar dit lijkt niet genoeg te zijn geweest aangezien de uitval van pijpleidingen twee keer zo groot was.

- De vooruitzichten voor de gasproductie op middellange termijn in de VS werden belemmerd doordat Henry Hub onder het break-evenniveau zakte voor niet-geassocieerde output, aangezien de promptmaand nog steeds schommelt rond $ 2,2 per mmBtu.

- 's Werelds grootste goudproducent Newmont Corp (NYSE:NEM) deed zijn beste en laatste bod op Newcrest Mining in Australië voor $ 19,5 miljard, in een poging zijn voorsprong op alle concurrenten uit te breiden.

- De Franse grootmacht TotalEnergies (NYSE:TTE) komt onder toenemende druk van belanghebbenden te staan ??nu een groep grote investeerders zich aansluit bij de klimaatactivisten Follow This die ambitieuzere emissiereducties eisen in de aanloop naar de jaarlijkse algemene vergadering van 26 mei.

- Een van Europa's grootste nutsbedrijven, het Italiaanse Enel (BIT:ENE), zei dat het zijn aandelen in twee Peruaanse activa voor $ 2,9 miljard zou verkopen aan het Chinese Southern Power Grid International, terwijl het op zoek is naar geld.

Dinsdag 11 april 2023

Mede als gevolg van de paasvakantie aan de andere kant van het Atlantische bekken, waren de olieprijzen aan het begin van deze week binnen een bereik. De sterke banengroei in de V.S. en de daaropvolgende appreciatie van de Amerikaanse dollar zorgden ervoor dat de prijsrally van vorige week niet meer op stoom kwam, maar de vermeende productieverlagingen in Rusland, het vooruitzicht dat Franse stakingen binnenkort eindigen en sterke Chinese mobiliteitsgegevens hebben ervoor gezorgd dat de prijzen niet verder daalden.

ExxonMobil stapt over naar Shock M&A Community. In wat de grootste M&A-deal in de olie-industrie van dit jaar zou kunnen worden, is de Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil (NYSE:XOM) naar verluidt in gesprek met Pioneer Natural Resources (NYSE:PXD) om de op twee na grootste olieproducent in het Perm-bekken te kopen.

Amerikaanse banenkracht koelt goudpiek af. Het nieuws dat de werkloosheid in de VS terugliep naar 3,5% te midden van sterke aanwervingen, heeft de snelle groei van de goudprijs afgeremd en ze weer onder de $ 2.000 per ounce geduwd, terwijl de kracht van de economie de hoop op een zachte landing weer aanwakkerde.

Russische diesel doet zijn intrede in Latijns-Amerika. Alleen al in maart leverde Rusland zo'n 5 miljoen vaten diesel aan Latijns-Amerika, waarbij Brazilië zo'n 105.000 vaten per dag kocht, bijna het tienvoudige van het jaargemiddelde van 2022, omdat sancties Russische verkopers ertoe aanzetten nieuwe markten te zoeken.

Teak veegt ongevraagde biedingen af. Terwijl de basismetaalwaarnemers meer verwachtten van het bod van Glencore (LON:GLEN) op Teck Resources (NYSE:TECK), waarschuwde de Canadese mijnbouwer dat de impliciete waarde ervan een "illusie" was en dat het huidige herstructureringsplan de enige haalbare optie is. voor de firma.

EPA beboet worstelende California Refiner. Naast de recente aftopping van de raffinagemarges in Californië, kreeg de Amerikaanse raffinaderij Valero Energy (NYSE:VLO) een boete van $ 1,2 miljoen van de Amerikaanse EPA wegens het niet melden van het vrijkomen van gevaarlijke stoffen in de Benicia-raffinaderij in 2017-2019.

Saudi Aramco geeft prioriteit aan Aziatische markten. Volgens marktrapporten heeft Saudi NOC Saudi Aramco (TADAWUL:2222) al zijn Aziatische klanten geïnformeerd dat het volledige contractvolumes voor het laden van vrachten in mei 2023 zou leveren, ondanks de beloofde verlaging van 500.000 b/d omdat andere continenten minder prioriteit krijgen.

Grootste Amerikaanse gateway sluit na stakingen. De drukste toegangspoort tot de oceaanhandel in de Verenigde Staten, de havens van Los Angeles en Long Beach, is feitelijk gesloten met slechts twee werkende terminals nadat maandenlange arbeidsonderhandelingen tussen arbeiders en hun werkgevers op een dood spoor waren beland.

Tesla gaat megapack-fabriek in Shanghai bouwen 'S Werelds grootste EV-autofabrikant Tesla (NASDAQ: TSLA) opent een Megapack-batterijfabriek in het Chinese Shanghai, zegt dat de productie in het tweede kwartaal van 2024 zal starten en streeft naar een productiecapaciteit van 10.000 Megapack-eenheden per jaar.

Koperprijzen zetten zich schrap voor het herstel van de productie in Chili. De koperproductie in Chili is gestegen tot het hoogste niveau sinds december 2021, waardoor beperkingen op het watergebruik en projectvertragingen zijn overwonnen, waardoor de koperprijzen op korte termijn weer onder de $ 4 per pond zijn gezakt.

Iraakse raffinaderij lanceert productie. De Iraakse olieminister Hayan Abdulghani kondigde aan dat de lang uitgestelde 140.000 b/d Karbala-raffinaderij van het land eindelijk commerciële activiteiten heeft opgestart, die naar verwachting 50% van de momenteel onvervulde binnenlandse diesel- en 75% van de binnenlandse benzinebehoefte zal leveren.

Subsidieverlaging om de groei van de zonne-energie in Californië in gevaar te brengen. Installateurs van residentiële zonnepanelen in Californië staan ??voor een onaangename verrassing, aangezien de regering van de Golden State op het punt staat een tarief te schrappen dat het krediet maximaliseert voor het verzenden van door zonne-energie opgewekte elektriciteit naar het staatsnet.
Candelll
1
OPEC+ olieproductie ziet grootste daling in 10 maanden
Door Charles Kennedy - 11 april 2023, 09:06 CDT

In maart zagen OPEC+-producenten de grootste daling van hun collectieve productie in 10 maanden, toen de productie met 680.000 vaten per dag (bpd) daalde tot 37,64 miljoen bpd, zo bleek uit een evaluatie van Energy Intelligence deze week.
Rusland, dat in maart aangaf de olieproductie te verminderen, en Nigeria waren verantwoordelijk voor het grootste deel van de daling van de OPEC+-olieproductie. Dalingen in de Russische en Nigeriaanse olieproductie waren verantwoordelijk voor 440.000 vaten per dag, of tweederde, van de daling van de OPEC+-output in maart, volgens Energy Intelligence.
In maart daalde de olieproductie van de OPEC+-groep tot het niveau van mei 2022, waarbij de alliantie 2,5 miljoen vaten per dag onder haar beoogde collectieve productiequotum lag. Dat is de grootste kloof tussen het totale quotum en de werkelijke productie sinds oktober vorig jaar, volgens de beoordeling van Energy Intelligence.

Net na eind maart kondigden verschillende grote OPEC+-producenten, geleid door de topproducenten in het Midden-Oosten, op 2 april aan dat er tussen mei en december van dit jaar in totaal 1,16 miljoen vaten per dag aan nieuwe productiebeperkingen zou zijn. Saoedi-Arabië, de feitelijke leider van de OPEC en de grootste exporteur van ruwe olie ter wereld, zal 500.000 bpd verlagen en zei dat de stap "een voorzorgsmaatregel was om de stabiliteit van de oliemarkt te ondersteunen".

Naast Saoedi-Arabië kondigden OPEC-zwaargewichten Irak, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Koeweit, plus OPEC's Algerije en Gabon, en niet-OPEC Oman en Kazachstan, de verlaging met 1,16 miljoen vaten per dag aan. Dat komt bovenop de huidige verlaging van 500.000 bpd in Rusland, die werd verlengd tot het einde van het jaar.

Vanuit de OPEC zal Irak 211.000 bpd van zijn aanbod verminderen, de VAE - 144.000 bpd en Koeweit - 128.000 bpd. Toegevoegd aan de Saoedische verlaging van 500.000 vaten per dag, zal vanaf volgende maand bijna 1 miljoen vaten per dag aan aanbod uit het Midden-Oosten van de markt verdwijnen.
Candelll
0
Candelll
0
SHELL (NEU) : Buy rating from Barclays
04/11/2023 | 08:38am EDT
share with twitter
share with LinkedIn
share with facebook
In his latest research note, analyst Lydia Rainforth confirms his positive recommendation. The broker Barclays is keeping its Buy rating. The target price is unchanged and still at GBX 3300.

© MarketScreener with dpa-AFX Analyser 2023
ComputerSaysNo
0
quote:

Candelll schreef op 11 april 2023 17:26:

SHELL (NEU) : Buy rating from Barclays
04/11/2023 | 08:38am EDT
share with twitter
share with LinkedIn
share with facebook
In his latest research note, analyst Lydia Rainforth confirms his positive recommendation. The broker Barclays is keeping its Buy rating. The target price is unchanged and still at GBX 3300.

© MarketScreener with dpa-AFX Analyser 2023
GBX 3300 = 37,69 euro.
In lijn met Goldman Sachs, 39 euro d.d. 5 april 2023.
Mr.Haas
0
Jammer dat Shell niet met Brent mee stijgt . Het is hier trouwens wel heel stil op het forum….
ChrisDePekka
0
quote:

Mr.Haas schreef op 11 april 2023 21:36:

Jammer dat Shell niet met Brent mee stijgt . Het is hier trouwens wel heel stil op het forum….
Nou vooruit danmaar. Shell heeft weer geen aandelen in Amsterdam ingekocht. Vraag me af wat hiervoor de reden kan zijn.
Arie Jan
1
quote:

Mr.Haas schreef op 11 april 2023 21:36:

Jammer dat Shell niet met Brent mee stijgt . Het is hier trouwens wel heel stil op het forum….
we wachten allemaal op de dip om weer in te kunnen stappen.
Fred Vos
0
quote:

Mr.Haas schreef op 11 april 2023 21:36:

Jammer dat Shell niet met Brent mee stijgt . Het is hier trouwens wel heel stil op het forum….
Er gebeurd ook weinig met het aandeel. Wat omhoog en weer om,zag. Vaak 2 of 3 keer per dag is voor de meesten hier top ??
Mr.Haas
0
quote:

ChrisDePekka schreef op 11 april 2023 22:07:

[...]
Nou vooruit danmaar. Shell heeft weer geen aandelen in Amsterdam ingekocht. Vraag me af wat hiervoor de reden kan zijn.
Ik heb ook geen idee misschien vinden ze ze zelf te duur om in te kopen :-) volgens mij zat er nog zat in kas naar wat ik meen wat candell postte
Mr.Haas
0
quote:

Arie Jan schreef op 11 april 2023 22:09:

[...]we wachten allemaal op de dip om weer in te kunnen stappen.
heb je helemaal niks meer dan ? Ik durf helaas niet alles te verkopen voor als er wel weer een doorschieter naar boven komt .
Ron-tron system
0
Boven de 28eur is ook duur met een recessie risico dus niet meer dan normaal dat er dan meer verkopers dan kopers zijn.
Rst87
0
Er ligt een stabiele basis om morgen flink door de 28 heen te breken. Olies alweer 1,5% up after market.
bp5ah
1
API: Crude +377,000, Gasoline +450,000 Distillates -1.98 million, Cushing -1.36 million, SPR release -1.6 million
bp5ah
0
quote:

Fred Vos schreef op 11 april 2023 22:10:

[...]

Er gebeurd ook weinig met het aandeel. Wat omhoog en weer om,zag. Vaak 2 of 3 keer per dag is voor de meesten hier top ??
't is maar net hoe je 't bekijkt, amper 10 beursdagen .................
24-3 €24.66 low
( +14,2)%
11-4 €28.18 high

Trendlijn op 26.51
BB bovenk 28.30
bb onderk 24.7

finance.yahoo.com/quote/SHELL.AS/char...
MIDAS
2
quote:

Arie Jan schreef op 11 april 2023 22:09:

[...]we wachten allemaal op de dip om weer in te kunnen stappen.
Opgelet!!!
Welke dip???
Shell gaat snel naar 38-45eur dat is een no brainer.
Olieprijs gaat eerst uitbreken boven de 95usd richting 140usd.
Er is een economische oorlog bezig en deze zal zichtbaar worden vooral in olie en ook goud.
Waar je wel moet wegblijven zijn bankaandelen.
The big O
22.751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 ... 1134 1135 1136 1137 1138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:35
Koers 33,960
Verschil +0,190 (+0,56%)
Hoog 34,140
Laag 33,810
Volume 4.602.900
Volume gemiddeld 7.095.514
Volume gisteren 5.274.500

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront