TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.325 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
John W
0
Mayo
0
JET eindelijk eens een leuke dag. Ik heb er 2500 met een gak van 47 dus er moet nog een hoop gebeuren wil ik er echt blij van worden. Deze +14% zonder echt nieuws is wel een opsteker. Hoop/verwacht toch wat goed nieuws dit weekend. Hetzij verkoop Grub of Ifood.
sniklaas
0
quote:

John W schreef op 11 maart 2022 17:31:

Mooie stijging Sniklaas bij Just Eat. Hopenlijk wat richting het gemiddelde..
bedankt John, ook zonder @TKWY een mooie beursdag maar Just Eat maakt het bijzonder, nog ruim een tientje erbij en deze positie kleurt ook groen…

Gast een gerucht dat PE interesse heeft in Just Eat, volgende week maar eens zien wat er van deze euforie overblijft…
sniklaas
0
@BABA positie verdubbeld en heb ze nu aan $92,915 en heb @YEXT laten gaan ruim 10% in de plus in een paar dagen tijd moet je koesteren...

Deze morgen @UNA bijgenomen en zit erin aan €42,51 en heb mijn pluk @URW van dinsdag laten gaan, 16% plus in 4 dagen kun je in deze tijd niet laten liggen...

Al met al onder aan de streep weer in de plus, rond de 0,3% en daar ben ik zeer content mee...
Saibee
0
Hier ook weer zwarte cijfers voor 2022.

Het bod op Boskalis zorgde voor een opleving van de porto; verder van de koersval in Vopak gebruik gemaakt om nog wat extra stukken in te slaan.
De frustratie bij Just Eat werd kort voor het sluiten van de handel duidelijk minder.
Actueel rendement 2022 ongeveer 1.5% in de plus.
ketchup
0

Apple en MSFT de 2 meest waardevolle bedrijven ter wereld - gaan die ooit nog de winsten en groei kunnen laten zien van verleden jaar FY21 ?

5 jaar geleden maart 2017
Apple @ 35$ per share
MSFT @ 65$ per share

december 2021
Apple @ 182 $ per share
MSFT @ 349 $ per share

thans maart 2022
Apple @ 155 $ per share
MSFT @ 280 $ per share

eind 2021 toen Apple en MSFT aan de high noteerden waren beiden bedrijven 5 x over de kop gegaan
Apple van 35 naar 182
MSFT van 65 naar 349

nu YTD hebben beide bedrijven 15% van hun beurswaarde ingeteerd ... zijn ze nu koopwaardig ?
de stemming is wat aan het draaien
beide bedrijven zijn voor multiple qua KW enorm aangetrokken
Apple handelde jaren aan een multiple van X10 - 15 en gaat nu aan X 25
MSFT gaat aan X 30

dividend rendement is voor beide in vergelijking met andere grote bedrijven bijzonder laag Apple geeft 0.65% en MSFT 0.85% vergelijk dat met een Nestlé of Shell toch ook major players in hun sector , zijn deze big Tech gierig voor dividend
ze doen dan wel weer mega inkoop van eigen aandelen en zo kunnen ze ook de EPS op een hoog niveau houden

all in all is het duidelijk dat de enorme extra steunmaatregelen door Centrale Banken en overheden een enorme inflow van geld naar deze Big tech heeft doen vloeien , nu de rentes zullen gaan oplopen is het nog maar de vraag of Apple en MSFT die de belegger duidelijk koerswinst moet opleveren boven dividend nog wel bereid zijn deze aandelen aan te houden bij het huidige onzekere klimaat

denk dat Big Tech en dan met name Apple en MSFT nog wel een 10 of 15% kunnen inleveren
verlaag mijn koop-target dan ook voor Apple naar 135$ en MSFT naar 250$

gd wknd

Saibee
0
De afgelopen week grote uitschieters in de porto gehad.
De grote posities zijn nog steeds Vopak, JDE Peets, Unilever, zilver (SLV/PSLV), Henkel en de dollar.

Maandag stortte de koers van Vopak compleet in elkaar.
Het terugtrekken uit een LNG project in Duitsland samen met een licht negatief rapport van Jefferies viel volledig verkeerd.
Omdat de koersval, althans voor mijn gevoel, zwaar overdreven was heb ik de positie zodanig verhoogd dat de absolute waarde gelijk gebleven is.
Actueel enorme optiepremies en volgende maand een dividend van 1,25 euro; stevig vasthouden.

JDE Peets ligt sinds de meevallende jaarcijfers goed in de markt.
Wel is een flink deel van de koerssprong prijs gegeven en is het aandeel in lijn met de rest van de markt terug gevallen; per saldo staat de koers van JDE Peets ongeveer gelijk aan het slot van 2021.
Deze hou ik gewoon aan; op een deel van de aandelen zijn calls en puts geschreven (looptijd 6 maanden).

Het management van Unilever kwam eerder dit jaar met een overnameplan van megalomane proporties.
Door enorme tegenstand van grootaandeelhouders heeft het management besloten een ander pad (o.a. bezuiniging) te bewandelen.
Het koersherstel dat plaatsvond gaf me de gelegenheid de positie op redelijke prijzen (rond 46 euro) af te bouwen; de koers doet nu 40 euro.
Ik heb nog geen goed inzicht in hoeverre Unilever door de crisis in de Oekraïne/Rusland geraakt wordt.
Voorlopig aanhouden.

Voor Henkel geldt eigenlijk hetzelfde; flink wat omzet (6%?) wordt in Rusland gemaakt.
Nog geen inschatting kunnen maken wat de gevolgen voor Henkel zijn.

Zilver en de dollar doen het dit jaar goed; SLV +10% en de dollar +5%.
In 2022 zijn de edelmetalen een mooie hedge tegen al het koersgeweld wat op de aandelenmarkten plaatsvindt; ik bouw hier iets af.

De dollar laat door de komende renteverhoging en als vluchthaven een sterke performance zien; voorlopig aanhouden.

Boskalis was de klapper van de week; dit bedrijf (in 2020 en 2021 één van mijn grootste posities) maakte vorig jaar een mooie rit omhoog (in de range 28-29 euro flink winst genomen) maar nog altijd een redelijke grote positie in de porto.
Na het bekendmaken van het bod 35% van de positie verkocht; de rest hou ik nog even aan.

Chipsbedrijven, clean energy en andere hype sectoren zijn vooralsnog afwezig dan wel zwaar ondervertegenwoordigd in de porto; heb alleen ASML (0.2%).
Wereldbelegger
0
Ik twijfel of ik op dit niveau al instap. Iemand een idee?
Turbo's en boosters zitten me te dicht bij de actuele koers.


16-11-21Highest: 179.47
11-3--22 Lowest: 37.50

Rivian waarschuwt voor productie-halvering 202

Het zit opnieuw tegen voor Rivian. De Amerikaanse EV-bouwer waarschuwt dat de productie voor 2022 zomaar de helft kan zijn van wat eerder werd voorspeld, vooral vanwege de verkrijgbaarheid van onderdelen.

Een autofabriek opstarten in een periode van (chip-)tekorten en stijgende prijzen is niet makkelijk. Dat ondervindt Rivian aan den lijve. 2022 zou het jaar moeten zijn waarin de productie eindelijk serieuze niveaus bereikt, nadat het bedrijf eind 2021 de eerste (ongeveer) duizend auto’s afleverde. Reuters meldt nu dat Rivian zijn aandeelhouders heeft gewaarschuwd dat de productie voor 2022 zomaar de helft kan zijn van de 50.000 exemplaren die genoemd werden in een eerdere voorspelling. De reden: ‘supply chain issues’, ofwel gedoe rond de levering van onderdelen.

Het jaar 2021 werd ook al bepaald niet gunstig afgesloten. Rivian noteerde in het vierde kwartaal een verlies van omgerekend 2,24 miljard euro.

Ondanks alles gloort er nog wel hoop voor Rivian. De R1T-pick-up is goed ontvangen, en dan heeft het bedrijf ook nog de steun van Amazon. Die gigant heeft 20 procent van de aandelen in handen en liet Rivian een speciale bezorgbus ontwerpen, waarvan er minstens 100.000 worden afgenomen. Als ze geproduceerd kunnen worden, althans.

bron:
www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/ri...

mjmj
0
bron: the guardian

Western intelligence believes that Vladimir Putin’s personality has changed dramatically over the past five years, with the 69-year-old Russian leader displaying increasing and obvious paranoia about his health.

But while the shift in character is marked, intelligence sources say, there is an underlying mystery about what could be the cause – with possible explanations ranging from cancer, Parkinson’s disease, the onset of dementia or the use of steroids for treatment of another condition.

“The big tell that Putin is concerned about his health is that he is so obviously worried about coronavirus,” an intelligence source said, citing his insistence on sitting at a distance from foreign leaders such as the French president, Emmanuel Macron, or some of his own key figures, such as defence minister Sergei Shoigu.

He only met China’s president, Xi Jinping, last month after elaborate coronavirus precautions were taken on both sides.

“Coverage of Russia is pretty good from both a human and signals intelligence perspective,” a western source added. “But there is a grey spot when it comes to Putin’s personal health. What we know is that there has been an identifiable change in his decision making in the past five years.”

Speculation about Putin’s long-term health is widespread amongst Russia experts in the West’s intelligence agencies.

Similar claims were reported in the Mail on Sunday over the weekend, but ultimately there is no firm evidence to back up any of the theories circulating. Putin is believed to have had three Covid vaccine treatments. One western source said he had taken the Pfizer vaccine, although the president himself said in June last year that he had received Russian Sputnik jabs.
JP Samosa
0
WSJ Markets (@WSJmarkets) March 13, 2022
Zo kan het ook nog. Vrijdag was het tachtig jaar geleden dat Warren Buffett zijn eerste aandeel kocht: Cities Service, een pompstationketen. In die sector zoekt hij het anno nu nog steeds, maar dat zal wel zijn omdat hij een ouwe boomer is die het al bijna tachtig jaar niet meer begrijpt :-)

Warren Buffett is still buying Occidental Petroleum, adding shares worth $1.5 billion t.co/OOh3UdolS2

— CNBC (@CNBC) March 12, 2022
In dat stuk komt u meer van hem tegen en hier hebt u een andere grote belegger, het Noorse oliefonds. Dat is nog niet vies van groeiaandelen?

Norges Bank trimmed its investment in iPhone maker Apple, and bought shares of chip maker Nvidia, hydrogen fuel-cell firm Plug Power, and EV maker NIO. t.co/59ADWGJnUi
ketchup
0
- Nikkei herpakt zich iets met een 0,5% in de plus

- Hang Seng kachelt gewoon verder onderuit, wat een bloedbad op Chinese aandelen en dan vooral Tech , en al zolang , vandaag wederom - 3.5%
Alibaba maakt nu elke week een new low, thans @ 83 HK$
heb geen enkel aandeel meer in Hong Kong en heb al mijn HK$ omgezet naar CHF beiden staan sterk tegen de Euro , maar aangezien het er niet naar uitziet dat ik op korte termijn terug ga in Hong Kong shares - draai ik de valuta naar Swiss Franc
Wereldbelegger
0
‘Rusland vraagt China om economische en militaire hulp’, impact zou enorm zijn
Amerikaanse media melden het met grote stelligheid, China zegt van niets te weten

Vandaag is er in Rome een overleg tussen de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan en een Chinese topfunctionaris. Directe steun voor bondgenoot Rusland zal China waarschijnlijk in conflict brengen met landen die Oekraïne steunen, wat nog meer impact kan hebben op de wereldeconomie. De Amerikaanse regering heeft China en Chinese bedrijven herhaaldelijk gewaarschuwd Rusland niet te helpen sancties te omzeilen. In zo’n geval zouden Chinese bedrijven zelf het doelwit kunnen worden van Amerikaanse sancties.

bron:
www.ad.nl/buitenland/dit-gebeurde-er-...
sniklaas
0
@PRX krijgt het vandaag wederom voor de kiezen nu de koers van @0700 (TENCENT) 10% is gedaald...
sniklaas
0
quote:

sniklaas schreef op 14 maart 2022 09:05:

@PRX krijgt het vandaag wederom voor de kiezen nu de koers van @0700 (TENCENT) 10% is gedaald...
TENCENT, reden van de daling, mogelijke boete in China voor onvoldoende naleving om witwassen bij dochter WeChat te voorkomen…
Saibee
0
quote:

sniklaas schreef op 14 maart 2022 09:05:

@PRX krijgt het vandaag wederom voor de kiezen nu de koers van @0700 (TENCENT) 10% is gedaald...
En Meituan -17%; dat zal een zware dag voor KWEB worden....
Saibee
0
Vrijdag de put KWEB mrt22 24.00 geschreven op 0.95, was toen nog een dollar out-of-the-money; actueel doet KWEB omgerekend 22.40, dus direct al op verlies.

Het zijn maar (hele) kleine posities maar elke keer als ik Chinese tech aankoop moet ik in no-time weer met de staart tussen de benen afdruipen.
lanciared
0
@ Saibee, Een opmerking over je post van daarnet. - ( en ook een opmerking voor een aantal anderen, die ik beslist heel hoog waardeer hier)
Zelf ook al een weekje terug hier neergeschreven : " Waarom toch niet wat klein beetje meer belangstelling van midcap / en / of wat kleinere aandelen, hier in Amsterdam ?
Had hier geschreven over AMG, Ordina, Heijmans en nog een paar anderen.

Maar deze opmerking, hoe raar ze ook kan klinken, gaat volkomen ook op bij heel wat kennissen bij mij in de buurt. Familieleden, idem. Analisten, en auteurs van beleggingsboekjes ( die bij ons / Vlaanderen toch goed opgevolgd worden) : idem.

Mensen bij mij in de buurt zijn allen belegt in : Ja, noem maar op : Prosus, Alibaba, Baidu, en nog wat, noem maar op.
Ze hebben ze allemaal.
Ook heel wat nabije kennissen met ETF's met Russische aandelen. Ze dachten allen dat ze daar moesten inzitten (ik spreek nu van pktober / november 2021) ; maar anderzijds voor heel degelijke bedrijven (Kijk ook even naar TKH groep / Boskalis toch ook veel te laag gewaardeerd ) in de midcap/ small cap haalden ze hun neus op.
Ze kenden er niets van / hadden er niet de minste interesse in.

In deze heel moeilijke beurstijden, zit ik momenteel, na een + van 14,5 % in 2021 ; op een plus van rond de + 28,5 % sinds januari.
( reuzegrote overweging in AMG) - (Vanadium / en Lithium prijzen blijven maar gaan. Hogere prijzen hier zijn een blijver, de eerstkomende jaren, onder invloed o.a. van energie-transitie.)
Waarom dus ook bij Jullie toch zo weinig interesse in heel degelijke wat kleinere bedrijven van bij ons ?
LR (uit Vlaanderen)
lanciared
0
En, .... toch nog iets ; op een koers van 7,1 of 7,2 euro toch ook veel interesse in TT hier.
Ik zie de koers nog wel even 10 % hoger gaan. ( of naar beneden gaan, maar trekt dan later wel terug bij)
Maar behoud mijn 100 aandelen. Vind ik voldoende, en ben niet van plan uit te breiden.
LR
JP Samosa
0
quote:

sniklaas schreef op 14 maart 2022 09:05:

@PRX krijgt het vandaag wederom voor de kiezen nu de koers van @0700 (TENCENT) 10% is gedaald...
JustEat, Prosus, goeie genade, dat houdt niet op. Gaan we die 100 nog ooit meemaken,Peter?

Alibaba…………ik vraag me af, hoe zou het toch gaan met @Rider?

Begin me ook af te vragen hoe ‘de innige relatie’ Poet & Ping nou echt is…..
23.325 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 5,780
Verschil +0,205 (+3,68%)
Hoog 5,820
Laag 5,600
Volume 475.734
Volume gemiddeld 327.601
Volume gisteren 419.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront