Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Ron-tron system
0
quote:

DeLa(s)Vega(s) schreef op 13 februari 2022 08:37:

[...]

Controlled Trading, Luppi, Silvio
De kunst van het raden, Grundmeijer en Luijckx

Jij koopt dus bij in een daling . Zolang de daling in het trendkanaaal zich voordoet is daar denk ik niets mis mee. Al "mag" dat niet volgends die TRADING boeken (dus geen beleggingsboeken)

Even het voorbeeld van het aangaan van een long positie:

Deze boeken gaan uit van een entry "trigger" om long te gaan. Daar zijn allerlei technieken voor om de juiste entry levels te vinden (via candlesticks, TA dus) Max één toevoeging op de positie als je goed zit en that's it. Nooit méér bijkopen, niet in een dip en niet als de trend zich doorzet. Vanaf de entry al direct in drie fases verkooplimieten (koersdoelen dus) instellen en ze hameren heel erg op het instellen -per direct- van een Stop Loss. Dat voorkomt dat je met een te grote verliespositie komt te zitten en impliciet voorkomt het uiteraard ook dat je een verlieslatende positie gaat vergroten. De verlieslatende positie kan immers nooit groot zijn door de SL.

Als je "gelijk krijgt", verschuif je het SL op Entry Level niveau. Dan kun je dus nooit meer verlies maken op de trade. NOOIT de SL verwijderen!

Vrijwel iedereen in dit forum zat al PRE CORONA in RDS (tegen GAK van bijv € 25) en zijn allemaal blijven zitten in de downtrend. Geen SL ingesteld destijds en dus volstrekt overvallen door de giga dip in feb / maart van 2020. Dat werd twee maanden zweten, zes maanden hoop en vervolgens ergenis (in maart low en in september wéér die low). Eén groot drama. Hopen, bidden, schelden, vloeken op de markt.

De verlossing: vaccins die veel vroeger dan men dacht ontwikkeld en goedgekeurd werden. Vanaf dat nieuws spoot de koers eindelijk omhoog. Zonder dat vaccin was de koers ernstig in problemen. Normaliter duurt het járen om een vaccin te ontwikkelen.

Iedereen gered, iedereen opgelucht. Iedereen denkt dat doormiddelen een uiterst winstgevende strategie is. Vaak wel, soms niet. Wanneer niet: Als de koers laag blijft. Daar zijn legio voorbeelden van. "Shell uiteraard niet, Shell komt er altijd bovenop, Shell is een topbedrijf". Nokia was dat ook, TomTom, KPN, Gertronics, Imtech. Maar inderdaad, heel vaak gaat doormiddelen op de lange termijn goed.

Door een SL bij elke trade in te stellen kom je NOOIT in dergelijke situaties. Gaat het omlaag? BAM , jammer, trade gesloten. NIET bijkopen. Andere entry zoeken van een andere onderliggende waarde. Pas weer in Shell gaan als daar in de grafiek een nieuw goed entry point te identificeren is.

Door bij elke trade een SL in te stellen op -voor het gemak- een level dat zou betekenen dat je op die trade maximaal 1% van je belegd vermogen verliest, kun je -afgezien van een gap opneing- nooit meer dan die 1% vwerliezen en kom je dus nooit in een situatie dat je trade 25% op je portfolio aan (papieren) verlies veroorzaakt. En het hopen en bidden begint.

Nu ik die boeken lees merk ik dat het merendeel van de forumleden alles precies "verkeerd om" doen. Geen SL. Doorkopen als het daalt. Nog meer doorkopen als het stevig door daalt. Blijven kopen als de positie van de trade al doormidden is. Maar ze verdienden er geld mee, uitendelijk, doordat de koers zich heeft hersteld en dus is het oke. Prima, ieder zijn strategie. Het zijn ook maar boekjes. Mensen met 30 jaar ervaring weten het uiteraard goed genoeg, anders zouden ze nu geen belegger meer zijn. Belegger, geen trader.

Belangrijk verschil even aanstippen: die boeken gaan over TRADEN, dat is dus geen BELEGGEN. Hier zijn veel beleggers actief, die met een plukje daarboven traden. Maar ook over die trading activiteiten lees ik vrijwel nooit over ingestelde SL en het hitten daarvan en zorgvuldig, vooruit vastgestelde Take Profit (TP) limieten die dan wel of niet zijn geraakt. Ik deed dat tot dusver ook niet. Vond het instellen van SL voor poessies. En TP zet ik al helemaal niet, laat de winsten onbeperkt doorlopen en koop zelfs bij. (Die boeken zijn er ook hoor, koop bij als je goed zit, meerdere keren zelfs).

Grundmeijer stelt zelfs: kijk vooral niet naar het nieuws, kijk alleen naar wat de grafiek je vertelt. Dus al die geop-politieke beschouwingen vindt hij onzin. Reageren dus op wat de candles laten zien en daarop via heel strikte door jezelf opgelegde handelelsregels instappen,. (Bijv MA 20 kruist met MA 50, daily candles). En weer uitstappen als de kruising de andere kant op plaatsvindt. Dat zou dan trouwens meteen een Short Signal betekenen volgens hem. Dubbeldraaien dus.

Boek van Lefevre schrijft juist dat die toptrader die hij interviewt van mening is dat je ALLES moet meenemen in de oordeelsvorming of we een bull of een bearmarket ingaan. Anticiperen dus. Maar wel snel hakken als de positie verlieslatend wordt. Erkennen dat je scheef zit, wegwezen uit de markt met een klein verlies. Volgende keer beter.

Kortom: nergens lees ik tot nu toe "Buy the dip" , "Koop bij en verlaag je GAK", "als je fout zit gewoon blijven zitten, no matter what, want het komt toch wel goed". "Dividend vangen en blij zijn". "Het is maar papieren verlies". Maar nogmaals, het zijn TRADING boeken. Geen boeken over beleggen. Er wordt ook met geen woord over diviidend gesproken.

Zo. Dat was mijn epistel voor de zondag.

PS: Ook ik vraag me af wat een conflict (a la Jiskefet in die scetch met de twee Duitse soldaten) in de Oekraïne nu precies zal gaan betekenen voor de oliprijs en de koersen van Oil Majors. Dat kun je m.i. twee kanten op beredeneren.

Ik stel nooit een stoploss in op trades en dat heb je toch ook al duidelijk kunnen volgen.
Op shell long nooit een stoploss en via cfd’s dus met hefboom 5 erin.
Maar ik hedge mijn inzetten wel en dat is beter dan een stoploss want waar en wanneer zet je een stoploss.
Via een hedge slaap je op 2 oren want in tijd komt het wel ok het enigste wat belangrijk is is dat je genoeg marge kapitaal houd en bv de regel om niet boven de 15% marge te gaan.
Nu short ik de dj index in stappen en ook zonder stoploss er stonden ook posities van 34800p op 1000p rood en dus 2,8% op verlies maar ze lopen gewoon verder want ik zit ook long op aandelen Patterson/barrick gold en ook zonder enige stoploss.

Nu bied er zich een mooie kans aan om short in stappen op de olieprijs te gaan en long op oliedrillers en misschien nog interessanter short op de goudprijs en long op Goudaandelen die nog 15% ondergewaardeerd staan.
Je portefeuille moet wel een spike aankunnen met shorts op olie/goud.
Odysseus
5
Alrob2, jouw bericht vind ik dan weer walgelijk, om te beweren dat we ons alleen zorgen maken om de koersen.

Dit is het SHELL forum. Ik heb weinig invloed op wat er daar gaat gebeuren en voor zover ik dat wel heb is DIT FORUM daar nauwelijks de plaats voor. Waar ik wel invloed op heb, is de aandelen in mijn portefeuille en de aan- en verkoopmomenten daarvan. En dit forum gaat over de SHELL aandelen in de portefeuille. En hoe ik die het beste kan managen.

Ik vind wat er in Oekraïne gebeurt (niet alleen nu maar ook al de afgelopen jaren- zoek dat maar eens op) verschrikkelijk, al die tijd in angst. Als er ook nog weer bloedvergieten komt, arme mensen. Los van de ellende op dat momenten ook de jarenlange PTSS, verscheurde families etc. Verschrikkelijk. En ik denk meer posters met mij, maar daar is het hier niet per se de plek voor om te uiten.

Ik was van plan vandaag weinig te posten, maar vooral even te lezen, maar ik vind jouw bericht zo ver naast de waarheid en beledigend dat ik dit wel moest posten.
Dit is het shell forum. Dus daar gaat het over koersen en hoe wereldgebeurtenissen de koersen beïnvloeden.

Voor het humanitaire aspect is een forum van het Rode kruis of iets vergelijkbaars een betere plek voor je. Dat laatste is geen sneer, maar daar vind je misschien meer wat je op dit moment zoekt... Ik snap dat dat het missen van het menselijke aspect in zoveel berichten best confronterend is - op het eerste gezicht.

Ik zoek geen ruzie, maar hoop dat je inziet dat wat iemand hier post maar een subset is van alles wat iemand bezig houdt. Dat zie je niet want dat is buiten dit forum.

Goede zondag en laten we hopen dat men bij hun zinnen komt.

quote:

Alrob2 schreef op 13 februari 2022 07:17:

Een land dat een ander land binnenvalt met veel geweld waarbij vele soldaten en burgers van dat land zullen sterven, noem ik geen lokaal conflict, maar een afschuwlijke daad. Stalin, Hitler, Poetin, het zijn dictators van het zelfde pluimage, geen ontzag voor mensenlevens.Een ander vredelievend land veroveren, dat door Europa en Amerika volledig aan haar lot overgelaten wordt; o ja die leveren wat verdedigingswapens, maar dat helpt geen zier tegen de Russische overmacht, en is enkel bedoeld om het geweten te sussen, dat ze het laten gebeuren.
Europa staat erbij en kijkt er naar.
Dat heeft Srebrenica ook meegemaakt.
En hier is men enkel bezorgd om de koersen, tja je zou maar eens wat geld verliezen door die Russische oorlog.
Walgelijk!!!!
Alrob2
0
quote:

Odysseus schreef op 13 februari 2022 09:01:

Alrob2, jouw bericht vind ik dan weer walgelijk, om te beweren dat we ons alleen zorgen maken om de koersen.

Dit is het SHELL forum. Ik heb weinig invloed op wat er daar gaat gebeuren en voor zover ik dat wel heb is DIT FORUM daar nauwelijks de plaats voor. Waar ik wel invloed op heb, is de aandelen in mijn portefeuille en de aan- en verkoopmomenten daarvan. En dit forum gaat over de SHELL aandelen in de portefeuille. En hoe ik die het beste kan managen.

Ik vind wat er in Oekraïne gebeurt (niet alleen nu maar ook al de afgelopen jaren- zoek dat maar eens op) verschrikkelijk, al die tijd in angst. Als er ook nog weer bloedvergieten komt, arme mensen. Los van de ellende op dat momenten ook de jarenlange PTSS, verscheurde families etc. Verschrikkelijk. En ik denk meer posters met mij, maar daar is het hier niet per se de plek voor om te uiten.

Ik was van plan vandaag weinig te posten, maar vooral even te lezen, maar ik vind jouw bericht zo ver naast de waarheid en beledigend dat ik dit wel moest posten.
Dit is het shell forum. Dus daar gaat het over koersen en hoe wereldgebeurtenissen de koersen beïnvloeden.

Voor het humanitaire aspect is een forum van het Rode kruis of iets vergelijkbaars een betere plek voor je. Dat laatste is geen sneer, maar daar vind je misschien meer wat je op dit moment zoekt... Ik snap dat dat het missen van het menselijke aspect in zoveel berichten best confronterend is - op het eerste gezicht.

Ik zoek geen ruzie, maar hoop dat je inziet dat wat iemand hier post maar een subset is van alles wat iemand bezig houdt. Dat zie je niet want dat is buiten dit forum.

Goede zondag en laten we hopen dat men bij hun zinnen komt.

[...]
Dat laatste hoop ik ook, maar het valt mij rauw op mijn dak, dat hier blijkbaar men rustig door kan forummen over het forumonderwerp, terwijl voor Oekraine en de vrije wereld een ramp dreigt,
Wat een koude kikkers.
Niet bedoeld als belediging maar als een walgende verbazing. Mij niet meer gezien dit forum. Doei!
Marco1962
0
quote:

DeLa(s)Vega(s) schreef op 13 februari 2022 08:37:

[...]

Controlled Trading, Luppi, Silvio
De kunst van het raden, Grundmeijer en Luijckx

Jij koopt dus bij in een daling . Zolang de daling in het trendkanaaal zich voordoet is daar denk ik niets mis mee. Al "mag" dat niet volgends die TRADING boeken (dus geen beleggingsboeken)

Even het voorbeeld van het aangaan van een long positie:

Deze boeken gaan uit van een entry "trigger" om long te gaan. Daar zijn allerlei technieken voor om de juiste entry levels te vinden (via candlesticks, TA dus) Max één toevoeging op de positie als je goed zit en that's it. Nooit méér bijkopen, niet in een dip en niet als de trend zich doorzet. Vanaf de entry al direct in drie fases verkooplimieten (koersdoelen dus) instellen en ze hameren heel erg op het instellen -per direct- van een Stop Loss. Dat voorkomt dat je met een te grote verliespositie komt te zitten en impliciet voorkomt het uiteraard ook dat je een verlieslatende positie gaat vergroten. De verlieslatende positie kan immers nooit groot zijn door de SL.

Als je "gelijk krijgt", verschuif je het SL op Entry Level niveau. Dan kun je dus nooit meer verlies maken op de trade. NOOIT de SL verwijderen!

Vrijwel iedereen in dit forum zat al PRE CORONA in RDS (tegen GAK van bijv € 25) en zijn allemaal blijven zitten in de downtrend. Geen SL ingesteld destijds en dus volstrekt overvallen door de giga dip in feb / maart van 2020. Dat werd twee maanden zweten, zes maanden hoop en vervolgens ergenis (in maart low en in september wéér die low). Eén groot drama. Hopen, bidden, schelden, vloeken op de markt.

De verlossing: vaccins die veel vroeger dan men dacht ontwikkeld en goedgekeurd werden. Vanaf dat nieuws spoot de koers eindelijk omhoog. Zonder dat vaccin was de koers ernstig in problemen. Normaliter duurt het járen om een vaccin te ontwikkelen.

Iedereen gered, iedereen opgelucht. Iedereen denkt dat doormiddelen een uiterst winstgevende strategie is. Vaak wel, soms niet. Wanneer niet: Als de koers laag blijft. Daar zijn legio voorbeelden van. "Shell uiteraard niet, Shell komt er altijd bovenop, Shell is een topbedrijf". Nokia was dat ook, TomTom, KPN, Gertronics, Imtech. Maar inderdaad, heel vaak gaat doormiddelen op de lange termijn goed.

Door een SL bij elke trade in te stellen kom je NOOIT in dergelijke situaties. Gaat het omlaag? BAM , jammer, trade gesloten. NIET bijkopen. Andere entry zoeken van een andere onderliggende waarde. Pas weer in Shell gaan als daar in de grafiek een nieuw goed entry point te identificeren is.

Door bij elke trade een SL in te stellen op -voor het gemak- een level dat zou betekenen dat je op die trade maximaal 1% van je belegd vermogen verliest, kun je -afgezien van een gap opneing- nooit meer dan die 1% vwerliezen en kom je dus nooit in een situatie dat je trade 25% op je portfolio aan (papieren) verlies veroorzaakt. En het hopen en bidden begint.

Nu ik die boeken lees merk ik dat het merendeel van de forumleden alles precies "verkeerd om" doen. Geen SL. Doorkopen als het daalt. Nog meer doorkopen als het stevig door daalt. Blijven kopen als de positie van de trade al doormidden is. Maar ze verdienden er geld mee, uitendelijk, doordat de koers zich heeft hersteld en dus is het oke. Prima, ieder zijn strategie. Het zijn ook maar boekjes. Mensen met 30 jaar ervaring weten het uiteraard goed genoeg, anders zouden ze nu geen belegger meer zijn. Belegger, geen trader.

Belangrijk verschil even aanstippen: die boeken gaan over TRADEN, dat is dus geen BELEGGEN. Hier zijn veel beleggers actief, die met een plukje daarboven traden. Maar ook over die trading activiteiten lees ik vrijwel nooit over ingestelde SL en het hitten daarvan en zorgvuldig, vooruit vastgestelde Take Profit (TP) limieten die dan wel of niet zijn geraakt. Ik deed dat tot dusver ook niet. Vond het instellen van SL voor poessies. En TP zet ik al helemaal niet, laat de winsten onbeperkt doorlopen en koop zelfs bij. (Die boeken zijn er ook hoor, koop bij als je goed zit, meerdere keren zelfs).

Grundmeijer stelt zelfs: kijk vooral niet naar het nieuws, kijk alleen naar wat de grafiek je vertelt. Dus al die geop-politieke beschouwingen vindt hij onzin. Reageren dus op wat de candles laten zien en daarop via heel strikte door jezelf opgelegde handelelsregels instappen,. (Bijv MA 20 kruist met MA 50, daily candles). En weer uitstappen als de kruising de andere kant op plaatsvindt. Dat zou dan trouwens meteen een Short Signal betekenen volgens hem. Dubbeldraaien dus.

Boek van Lefevre schrijft juist dat die toptrader die hij interviewt van mening is dat je ALLES moet meenemen in de oordeelsvorming of we een bull of een bearmarket ingaan. Anticiperen dus. Maar wel snel hakken als de positie verlieslatend wordt. Erkennen dat je scheef zit, wegwezen uit de markt met een klein verlies. Volgende keer beter.

Kortom: nergens lees ik tot nu toe "Buy the dip" , "Koop bij en verlaag je GAK", "als je fout zit gewoon blijven zitten, no matter what, want het komt toch wel goed". "Dividend vangen en blij zijn". "Het is maar papieren verlies". Maar nogmaals, het zijn TRADING boeken. Geen boeken over beleggen. Er wordt ook met geen woord over diviidend gesproken.

Zo. Dat was mijn epistel voor de zondag.

PS: Ook ik vraag me af wat een conflict (a la Jiskefet in die scetch met de twee Duitse soldaten) in de Oekraïne nu precies zal gaan betekenen voor de oliprijs en de koersen van Oil Majors. Dat kun je m.i. twee kanten op beredeneren.

Mooi betoog De La Vaga en het snijdt nog hout ook.
Wat ik wel doe met mijn LT positie, (Shell is de enige nog naast mijn ETF portfolio) is dat ik een grootte van positie bepaal.
Uitgaande van een fair value van €25 vergroot of verklein ik de positie wanneer het aandeel verder of dichterbij deze grens komt. Toen het aandeel rond de 10 stond was de positie ca 80% maar ook ik had de fout gemaakt geen stoploss te gebruiken. Dat heeft mij aardig wat zweetdruppels en onrustige nachten gekocht. Dat heeft mij geleerd dat je voor doormiddelen naar beneden erg diepe zakken moet hebben. ( Heb toen vaak gedacht had ik maar verkocht op 22 en mijn verlies genomen). Jouw punt denk ik, waar ik me goed in kan vinden. Toen ben ik voor mezelf een positie grootte gaan bepalen.

Maar goed naarmate we dichter bij de 25 kwamen ben ik boven de 17 gaan verkopen en dus de winst er uit. Zakte de koers dan kocht ik evenredig weer in om vervolgens met stijging weer te verkopen. Ik kreeg op deze manier wel vertrouwen dat het goed zou komen en ben naast mijn LT positie een beetje gaan traden.

Ik heb leuk verdiend aan Shell maar ook veel geleerd over mezelf. Enne ik heb nu een SL op 18 gezet maar hoop dat hij de komende jaren niet aangetikt wordt.

Fijne zondag en suc6 volgende week.
aextracker
2
Wat staat er woensdag op het oplympische programma eigenlijk;

- Olievat rollen of gasleiding poetsen ?

Blijkens de profetie van Joe B, blijkbaar geen "ijs-judo".
In dat geval was Vladimir in Peking gebleven.

Oefenen met 100.000 manschappen in de sneeuw langs de grens met Wit Rusland samen bij Oekraine.

Sick mind & sick mentality...... maar dat wisten we al.
Oekraine valt, geheel of gedeeltelijk terug in russische handen.
na de krim in 2014 een logisch vervolg.

Vanaf dan heeft Vladimir alle gasleidingen naar de EU nog meer in zijn grip enwordt de EU speelbal van de gaskraan en de $ die Rusland nodig heeft om haar beleid te financieren.
Monopoly en RISK in 1 vervelend machtsspel geintegreeerd.
Zo jammer , dat politieke macht corrumpeert en leidt tot dictatoriaal gedrag.
Thorgall
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Arie Jan
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 13 februari 2022 08:52:

[...]
Ik stel nooit een stoploss in op trades en dat heb je toch ook al duidelijk kunnen volgen.
Op shell long nooit een stoploss en via cfd’s dus met hefboom 5 erin.
Maar ik hedge mijn inzetten wel en dat is beter dan een stoploss want waar en wanneer zet je een stoploss.
Via een hedge slaap je op 2 oren want in tijd komt het wel ok het enigste wat belangrijk is is dat je genoeg marge kapitaal houd en bv de regel om niet boven de 15% marge te gaan.
Nu short ik de dj index in stappen en ook zonder stoploss er stonden ook posities van 34800p op 1000p rood en dus 2,8% op verlies maar ze lopen gewoon verder want ik zit ook long op aandelen Patterson/barrick gold en ook zonder enige stoploss.

Nu bied er zich een mooie kans aan om short in stappen op de olieprijs te gaan en long op oliedrillers en misschien nog interessanter short op de goudprijs en long op Goudaandelen die nog 15% ondergewaardeerd staan.
Je portefeuille moet wel een spike aankunnen met shorts op olie/goud.

ha Carl, ik was van mening dat barrick komende week een dikke plus gaat maken. Hoe bedoel je short op goudprijs? Gewoon index?
Ik heb ook barrick en Patterson long. Maar komende week short op olieprijs. Welke moet ik dan kopen? Short tot wanneer?
Lijkt me toch dat de olie komende week nog stijgt naar de 97/98 dollar gaat. Woensdag ga ik uit Ordina met een forse positie. Waar zou ik het beste in kunnen, om mijn shell porto te verzekeren. Toch barrick bijkopen of andere goudaandelen.
Heb nu alleen shell en Patterson en barrick.

Hoop vragen, maar je zegt ook veel.

Hendrik65
5
quote:

Alrob2 schreef op 13 februari 2022 09:11:

[...]
Dat laatste hoop ik ook, maar het valt mij rauw op mijn dak, dat hier blijkbaar men rustig door kan forummen over het forumonderwerp, terwijl voor Oekraine en de vrije wereld een ramp dreigt,
Wat een koude kikkers.
Niet bedoeld als belediging maar als een walgende verbazing. Mij niet meer gezien dit forum. Doei!
Alrob2, dat zie ik anders. Ik snap jouw frustratie maar anders dan jij zie ik hier veel sympathie en begrip voor de wens van de Oekraïners naar een eigen en vreedzaam leven. Maar als het om onze portefeuille gaat, dienen we te reageren, moeten we risico's begrenzen en kansen benutten. Realisme vraagt ons namelijk niet als struisvogels door het leven te gaan. Liever zou ik mijn geld verdienen aan een florerende handel met de Oost-Europese staten dan aan "buy the dips", veroorzaakt door oorlogszuchtige retoriek (en wellicht in de nabije toekomst ook wapengeweld en het daarbij behorende leed). Ik ben blij met dit forum, blij dat we in elkaars keuken mogen kijken, tevreden dat we elkaar adviseren hoe om te gaan met deze situatie. Ik zag graag dat je op dit forum bleef. Ik ben beslist niet de enige, die jouw bijdragen op waarde weet te schatten.
Arie Jan
3
quote:

Hendrik65 schreef op 13 februari 2022 10:09:

[...]

Alrob2, dat zie ik anders. Ik snap jouw frustratie maar anders dan jij zie ik hier veel sympathie en begrip voor de wens van de Oekraïners naar een eigen en vreedzaam leven. Maar als het om onze portefeuille gaat, dienen we te reageren, moeten we risico's begrenzen en kansen benutten. Realisme vraagt ons namelijk niet als struisvogels door het leven te gaan. Liever zou ik mijn geld verdienen aan een florerende handel met de Oost-Europese staten dan aan "buy the dips", veroorzaakt door oorlogszuchtige retoriek (en wellicht in de nabije toekomst ook wapengeweld en het daarbij behorende leed). Ik ben blij met dit forum, blij dat we in elkaars keuken mogen kijken, tevreden dat we elkaar adviseren hoe om te gaan met deze situatie. Ik zag graag dat je op dit forum bleef. Ik ben beslist niet de enige, die jouw bijdragen op waarde weet te schatten.

yep zo is het. Geen belediging? Wel walgende verbazing? Net of er geen begrip is als je met je aandelen bezig ben. Alrob klinkt toch als een serieuze persoon op dit forum? Best jammer is helemaal niet de bedoeling.
Koffiezondersuiker
0
quote:

snorro1 schreef op 13 februari 2022 00:02:

[...]zegt iemand die geen aandelen heeft.
Jij maakt mij 250 euro over dan laat ik jou vervolgens mijn aandelen zien. Strict in deze volgorde.

Dan weet ik 100% zeker dat je nooit meer deze rare opmerkingen maakt.
Ron-tron system
0
quote:

Dividendbeleggertje schreef op 13 februari 2022 10:24:

[...]

Jij maakt mij 250 euro over dan laat ik jou vervolgens mijn aandelen zien. Strict in deze volgorde.

Dan weet ik 100% zeker dat je nooit meer deze rare opmerkingen maakt.
Ik weet al welke aandelen je dan kan laten zien.
5st coca cola van die 250eur:)
Je weet toch die man die de bank binnenstapte en vroeg wat staat er op mijn rekening?
Antwoord: je naam.
Arie Jan
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 13 februari 2022 10:36:

[...]
Ik weet al welke aandelen je dan kan laten zien.
5st coca cola van die 250eur:)
Je weet toch die man die de bank binnenstapte en vroeg wat staat er op mijn rekening?
Antwoord: je naam.
heb je nog advies op mijn post?
Arie Jan
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 13 februari 2022 10:53:

[...]
Om Patterson uti of shell te beschermen de komende week via een hedge kan je voor volgende week deze olieprijs short kopen(loopt af vrijdag om 16u).
120barrels per 1kst shell/Patterson
Goudprijs short neem je ook een fut maar dan juni met order 1875usd en 10ounce per 1kst barrick.

thanks moet ik dan voor vrijdag voor 16 uur daar wat mee doen als ze lager staan. Of krijg je dan de marge als ze lager expireren.

Dus bij 10k barrick neem ik 100 futures goudprijs short,.
Ron-tron system
0
quote:

Arie Jan schreef op 13 februari 2022 11:08:

[...]thanks moet ik dan voor vrijdag voor 16 uur daar wat mee doen als ze lager staan. Of krijg je dan de marge als ze lager expireren.

Dus bij 10k barrick neem ik 100 futures goudprijs short,.
100ounce short op de jun fut goudprijs.
Voor vrijdag 16u moet je deze olieprijs shorts doorrollen naar april want anders sluiten ze automatisch wat geen erg is maar dan zit je wel zonder verdediging.
Ron-tron system
0
quote:

Arie Jan schreef op 13 februari 2022 11:08:

[...]thanks moet ik dan voor vrijdag voor 16 uur daar wat mee doen als ze lager staan. Of krijg je dan de marge als ze lager expireren.

Dus bij 10k barrick neem ik 100 futures goudprijs short,.
Kost je 11500eur deze shortposities en elke wijziging van 1usd op de goudprijs geeft jou 100usd plus of min op deze positie.
Nominale waarde 187500usd dus gelijk aan 9kst barrick gold.
Stijgt de goudprijs door ga je wel een deel van je winst op barrick afgeven maar je zit wel mooi safe op deze manier want de goudprijs kan ook ineens 100p dalen als de oorlogsdreiging ineens ophoud en zo bescherm je dan toch 10kusd of 1usd koers barrick.
Stijgt de goudprijs door naar 2000usd wat ook kan dan lever je 12500usd in maar dan staat barrick zeker wel op 25usd dus dan speel je 25-30% kwijt van je winst op barrick.
Volgende week wordt zeker een volatiele week en dan zit ik liefst in dit systeem en goudprijs shorts hebben me nog nooit teleurgesteld boven de 1800usd.
Bijlage:
Hendrik65
0
Een wederom een helder verwoorde visie van de Duitse journalist Christoph Wanner, die mijn zenuwen over het Russisch-Oekraïense conflict enigszins weet te kalmeren. Hij ziet aanwijzingen, "dass es am Ende des Tages zu einer diplomatischen Lösung kommen wird, es keinen heißen Krieg geben wird". Hij baseert zijn visie op de woorden van Joeri Oesjakov (een belangrijke Kremlin-adviseur), die zich positief uitliet over het gesprek tussen Joe Biden en Vladimir Poetin. Biden en Poetin zouden nader tot elkaar zijn gekomen. Volgens Wanner blijft de onrust beperkt tot een hybride oorlog. Niet geweldig maar alles beter dan een echte oorlog.

www.welt.de/politik/ausland/video2368...


(Christoph Wanner is sinds 2008 Moscow-correspondent voor o.a. Die Welt.)
Tycoon
0
Shell koopt de partners in Shell Midstream uit. Daarmee verdubbeld Shell haar winstaandeel in Shell Midstream, nu die een 100% achterkleindochter wordt. Zie: www.shell.com/media/news-and-media-re...

Er is maar één probleem die aandelen traden aan 13,86$ en de overnameprijs is 12,89$. Veel Jens op slagen heeft het bod niet. Zie finance.yahoo.com/quote/SHLX?p=SHLX

Shell Pipeline Company LP announces offer for remaining units of Shell Midstream Partners, L.P.

Feb 11, 2022

Shell Pipeline Company LP (“Shell”) today announces it has made a non-binding offer to purchase all remaining common units held by the public representing limited partner interests in Shell Midstream Partners, L.P. (NYSE: SHLX) (“SHLX”) for $12.89 per common unit in cash. Shell and its affiliates currently own approximately 68.5% of SHLX common units. The proposed transaction simplifies the governance of the SHLX assets, reduces costs, and provides flexibility to optimize the pipeline portfolio.

The proposed transaction is subject to a number of contingencies, including the approval of the board of directors of SHLX and the satisfaction of any conditions to the consummation of a transaction set forth in any definitive agreement concerning the transaction. There can be no assurance that such definitive documentation will be executed or that any transaction will materialize on the terms described above or at all.

Gadus morhua
0
quote:

Hendrik65 schreef op 13 februari 2022 11:27:

Een wederom een helder verwoorde visie van de Duitse journalist Christoph Wanner, die mijn zenuwen over het Russisch-Oekraïense conflict enigszins weet te kalmeren. Hij ziet aanwijzingen, "dass es am Ende des Tages zu einer diplomatischen Lösung kommen wird, es keinen heißen Krieg geben wird". Hij baseert zijn visie op de woorden van Joeri Oesjakov (een belangrijke Kremlin-adviseur), die zich positief uitliet over het gesprek tussen Joe Biden en Vladimir Poetin. Biden en Poetin zouden nader tot elkaar zijn gekomen. Volgens Wanner blijft de onrust beperkt tot een hybride oorlog. Niet geweldig maar alles beter dan een echte oorlog.

www.welt.de/politik/ausland/video2368...


(Christoph Wanner is sinds 2008 Moscow-correspondent voor o.a. Die Welt.)
En onze Duitse buren zullen het ongetwijfeld beter begrijpen/inschatten dan wij hier doen.
Tycoon
0
Zouden de Q4 resultaten van Shell midstream partners op 24/2 slechter zijn dan verwacht en het lager aanbod verklaren?
www.shellmidstreampartners.com
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8470 8471 8472 8473 8474 8475 8476 8477 8478 8479 8480 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 34,045
Verschil +0,005 (+0,01%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 6.178.462
Volume gemiddeld 7.482.369
Volume gisteren 5.672.494

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront