Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.744 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
voda
0
McDermott Completes Net Zero LNG Construction Study for Shell

Strategic Research Institute
Published on :
10 Dec, 2021, 5:30 am

McDermott has recently completed a liquefied natural gas construction study identifying tangible reduction pathways toward net-zero construction emissions on behalf of Shell Global Solutions International BV. The results of this study provide a strategic framework for reducing greenhouse gas emissions in LNG facilities during the project execution phase.

Study results include emission reduction opportunities, in order of magnitude, based on mapping key sources and the identification of low-carbon alternatives during construction. These include site efficiency improvements, replacing diesel powered equipment with lower GHG intensity alternatives, module fabrication and construction and sourcing lower intensity raw materials. The study also provides more clarity on the associated environmental, social and economic considerations of future projects.

Building on this study, McDermott is also engaging with Shell to identify low-carbon solutions to help reduce GHG emissions in McDermott's operations.
voda
0
Aandeelhouders Shell stemmen voor verhuizing naar Londen
Topman Van Beurden door ziekte afwezig.

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Royal Dutch Shell hebben vrijdag hun goedkeuring gegeven aan de eerder aangekondigde vereenvoudiging van de aandelenstructuur, waarmee de energiereus naar Londen verhuist en niet langer een Brits-Nederlands bedrijf zal zijn, maar louter Brits, en daarmee ook het predicaat koninklijk verliest. Dit bleek vrijdag nadat de energiereus de kwestie ter stemming voorlegde aan zijn aandeelhouders.

Het voorstel kreeg voldoende steun van de aanwezige aandeelhouders, zo bleek uit een voorlopige telling. Een meerderheid van 75 procent was nodig en die is al behaald. De definitieve resultaten volgen nog.

Shell kondigde half november 2020 aan zijn aandelenstructuur te willen vereenvoudigen. Daarmee komt het onderscheid tussen aandelen A en aandelen B te vervallen.

De vereenvoudiging betekent tevens dat Shell alle belangrijke beslissingen op het hoofdkantoor in Londen zal nemen en dat de energiereus in het Verenigd Koninkrijk wordt belast.

"Een eenvoudigere structuur zal Shell in staat stellen om zijn strategie Powering Progress sneller uit te voeren, en tevens waarde te creëren voor aandeelhouders, klanten en de bredere maatschappij", zei voorzitter Andrew Mackenzie bij de aankondiging van de plannen.

CFO Jessica Uhl zei dat dankzij een eenvoudigere aandeelhoudersstructuur Shell aandeelhouders op de meest efficiënte en goedkope manier kan belonen.

Zij voegde daar vrijdag aan toe dat de meeste aandeelhouders van Shell in Londen zitten. Een keuze voor Nederland zou dan ook veel meer impact hebben gehad, meent de financieel directeur.

CEO Ben van Beurden was vrijdag overigens afwezig vanwege ziekte. De topman testte overigens negatief op corona, zei Mackenzie.

Shell is sinds 2005 gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, maar valt onder het Nederlandse belastingstelsel, na de fusie van Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij en The Shell Transport and Trading Company. Toen was al duidelijk dat de duale aandelenstructuur niet het eeuwige leven had, volgens het bedrijf.

Door de aanpassing kan Shell meer aandelen inkopen, stelt het bedrijf, omdat er meer 'gewone' aandelen beschikbaar zullen zijn. Ook voor aandeelhouders is het goed, omdat de complexe aandelenstructuur volgens Shell vermoedelijk niet houdbaar is op de langere termijn.

Shell benadrukte een grote aanwezigheid te behouden in Nederland. Ook zal Shell genoteerd blijven in Amsterdam, Londen en New York.

Het aandeel Shell wint vrijdag op het Damrak 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Shell-directeur zet poepsjieke villa in Wassenaar voor 6,5 miljoen te koop voordat hij naar Londen vertrekt

Shell-directeur Ben van Beurden heeft zijn Wassenaarse miljoenenenvilla te koop gezet, nu het oliebedrijf het hoofdkantoor volledig naar Engeland verhuist. Met de verkoop van Villa Berkenrode, het op twee na duurste huis in de Haagse regio, hoopt hij nog 2,5 miljoen euro winst te pakken.

Bart Lelieveld 08-12-21, 12:02

Omzoomd door een grasmat als een biljartlaken aan een flinke met grind bestrooide oprijlaan. De monumentale villa aan de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar zelf ziet er ook bijzonder goed onderhouden uit. Met een sauna, vijf badkamers en een inloopkast om van te watertanden heeft de miljoenenvilla alles in huis waarvan je kunt dromen. En dat mag ook wel voor de prijs.

Lees ook
Haagse wethouder blij met behoud van duizenden banen Shell in de stad
Shell-topvrouw Marjan van Loon: ‘Ik begrijp dat de verhuizing pijn doet’

Van Beurden hoopt voor zijn optrekje namelijk 6,5 miljoen euro te vangen. Hij laat er geen gras over groeien, want amper twee weken nadat het plotselinge vertrek van Koninklijke Shell uit Den Haag bekend werd, is het in de verkoop gegaan. Of het de prijscategorie is waarin nog eens flink wordt overboden is maar de vraag, maar als de koper de vraagprijs op tafel wil leggen maakt Van Beurden alsnog flink wat winst. Hij kocht Villa Berkenrode in 2014 voor iets minder dan 4 miljoen euro van zijn voormalig Shell-collega Walter van de Vijver, die tien jaar eerder was ontslagen vanwege een schandaal waarbij de oliereserves te hoog waren ingeschat.

Negen slaapkamers, vijf badkamers
De nieuwe koper krijgt in elk geval ruimte, heel veel ruimte. Het huis beslaat volgens huizenwebsite Funda maar liefst 680 vierkante meter aan vloeren, belegd met marmer en eikenhouten visgraat parket. Daarnaast is er nog een gastenverblijf van 70 vierkante meter met fitnessruimte. Het huis zelf telt maar liefst veertien kamers, waarvan negen slaapkamers. Er zijn vijf badkamers en drie aparte toiletruimtes in de villa.

De villa van Shell-CEO Ben van Beurden in Wasenaar staat te koop voor 6,5 miljoen. © Henriette Guest

De tuin meet 5750 vierkante meter en is omheind door een smeedijzeren hek. De heggen rond het terras zijn strak gesnoeid. Twee metershoge terrasverwarmers zorgen ervoor dat het comfortabel vertoeven is in de tuinset. Daarnaast is er nog een zithoekje onder een pergola, een speeltuin en een overkapte zithoek met aangebouwde sauna. Een vijver maakt de verder groene tuin compleet.

Natuurlijk zijn er ook nadelen en die zijn de vertrekkend Shell-topman zelf ook niet onbekend: de torenhoge gasprijzen. Het in 1909 gebouwde huis heeft namelijk energielabel G, ook al is het volledig geïsoleerd. Villa Berkenrode warm stoken tijdens de koude wintermaanden, kan daardoor nog een flinke duit kosten. Wie weet zet de nieuwe eigenaar een energietransitie in gang om de woning te verduurzamen.

De koper weet zich verzekerd van buren die evenmin op een dubbeltje kijken. De Groot Haesebroekseweg in Wassenaar stond tot een paar jaar geleden bekend als de duurste straat van Nederland. Die titel is tegenwoordig voorbehouden aan de Konijnenlaan, even verderop in Wassenaar.

Wassenaar
Villa Berkenrode is niet het duurste huis in de Haagse regio. Er staan twee duurdere woningen te koop op Funda, weinig verrassend liggen die ook in Wassenaar. Aan de Buurtweg een in 2007 gebouwde villa met twee dubbele garages en een gastenverblijf à 7.350.000 euro. En aan de Paauwlaan een 67 jaar oud landhuis, inclusief twee dienstwoningen voor 7.850.000. Dat staat op een lap grond van maar liefst ruim 32.000 vierkante meter. Geïnteresseerden lijken inmiddels achter het net te vissen, want volgens Funda is het duurste huis inmiddels onder optie.

Neem hier zelf een kijkje in de kapitale Villa Berkenrode

www.funda.nl/koop/wassenaar/huis-4244...

Voor foto's, zie link:

www.ad.nl/wonen/shell-directeur-zet-p...
voda
0
QatarEnergy neemt belang in Egyptische olieplatformen Shell
Belang van 17 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een overeenkomst getekend met QatarEnergy, dat een belang van 17 procent zal nemen in een tweetal olieplatformen van Shell in de Rode Zee. Dit maakte de Brits-Nederlandse energiereus maandag bekend.

De deal moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Al eerder nam BHP Petroleum een belang in de platformen Block 3 en Block 4 van Shell. Shell blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de twee platformen.

Financiële details werden door Shell niet gegeven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wilbar
0
Uitslag van de stemming van 10 december:
RESOLUTION: "Adoption of the new Articles of Association* "
:
Votes For: 4,457,906,291 = 99.77%
Votes Against: 10,074,197 = 0.23 %

Total Votes:4,467,980,488 = 57.95% van het totaal aantal mogelijke stemmen ( en dat was 7.710.061.238)

www.shell.com/investors/shareholder-m...
voda
0
Shell neemt aanbieder toloplossingen over
Aanbieder van tolbetalingen voor vrachtwagens.

(ABM FN-Dow Jones) Shell Commercial Road Transport neemt het tolbetaalbedrijf MSTS Tolls over om een prominente aanbieder te worden van toldiensten voor het Europese vrachtvervoer. Dat maakte het energiebedrijf maandag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

Shell is al marktleider in brandstofbetaalkaarten en biedt ook al tolbetaaldiensten en wagenparkbeheer aan. De overname moet bijdragen aan de transitie van het vrachtverkeer over de weg naar minder uitstoot van CO2-gas.

"Onze klanten in het Europese commerciële vrachtvervoer over de weg zoeken simpele en integrale oplossingen voor de uitdagingen en kansen die de energietransitie biedt", zei Izabele Jamka van Shell Commercial Road Transport.

Volgens Tapas Samantaray van MSTS Tolls is er veel groeipotentieel in de sector. Hij blijft het bedrijf leiden na de overname.

MSTS Tolls geeft ook eurovignetten voor vrachtwagens uit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
Shell spuds Namibia well

Shell has spudded the Graff-1 exploration well, offshore Namibia, as TotalEnergies continues drilling on the nearby Venus prospect.

State-owned Namco reported the development. Shell Namibia Upstream is operating the well and QatarEnergy (QE) is involved. “This is quite a milestone for us and the country as a whole and [we] look forward to the well results,” Namcor said.

Shell began drilling the well on Block 2913A on December 8. The company is drilling in the Orange Basin, in around 2,000 metres of water.

Shell and QE each have 45% in the area, while Namcor has 10%.

The supermajor is using the Valaris DS-10 for the well, under contract from November 2021 to January 2022 in Namibia. Shell had been weighing up three prospects on the block before opting to go with Graff.

Shell shot 7,500 square km of 3D seismic off Namibia in 2019.

Following this, the DS-10 will remain under contract to Shell but move to Sao Tome & Principe, until April 2022. It will then move to Nigeria, until October 2022.

In Sao Tome, Shell will drill the Jaca prospect on Block 6, in the Gabon-Douala Deep Sea Basin. It is working on the area with Galp, following Kosmos Energy’s withdrawal.

TotalEnergies spudded the Venus well on December 1, on the adjacent Block 2913B. It is drilling this well in 3,000 metres of water, with the Maersk Voyager.

The Graff-1 is targeting a shallower area than Venus.

Tullow Oil has a licence to the north of TotalEnergies’ Block 2913B, while Galp has the licence to the north of Shell’s block. The Kudu gas field is northeast of Shell’s Graff-1 well, where BW Energy is working on a power development plan.

Australia’s Pancontinental holds a licence further north. It has mapped a a large turbidite complex, Saturn, which it claims is similar to Venus.

www.energyvoice.com/oilandgas/africa/...
voda
0
Shell neemt Amerikaanse zonne-energiespecialist Savion over
Geen financiële data gedeeld.

(ABM FN-Dow Jones)

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
2
Update: Shell neemt Amerikaanse zonne-energiespecialist Savion over
Geen financiële data gedeeld.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een akkoord bereikt over de overname van de Amerikaanse zonne-energie en energieopslagontwikkelaar Savion. Dat liet de Brits-Nederlandse energiereus dinsdag in een persbericht weten.

Savion wordt door Shell overgenomen van Macquarie'sGreen Investment Group.

De groep heeft momenteel meer dan 18 gigawatt aan zonne-energie en batterijopslag in ontwikkeling voor klanten zoals nutsbedrijven en grote commerciële bedrijven. Het gaat om meer dan 100 projecten verdeeld over 26 Amerikaanse staten.

Volgens Shell zal deze deal zijn wereldwijde portfolio van zonne-energiebedrijven aanzienlijk vergroten en zijn strategie om een geïntegreerd energiebedrijf te worden, ondersteunen. Jaarlijks wil Shell 2 tot 3 miljard dollar investeren in hernieuwbare energie.

Shell verwacht de overname voor het jaareinde af te kunnen ronden. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

Update: om technische redenen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Shell stelt levering gas en stroom aan huis uit

15 december 2021 05:05
Laatste update: 6 minuten geleden
0 NUjij-reacties

Als het goed is, kunnen consumenten vanaf februari een energiecontract afsluiten bij Shell Energy. Dat is later dan waar het bedrijf in eerste instantie op mikte. Bij de aankondiging afgelopen zomer ging Shell ervan uit voor het eind van dit jaar de eerste klanten aan te sluiten.

"We moeten goed naar deze bewegende markt kijken, voordat we er helemaal instappen", zegt een woordvoerder van Shell desgevraagd tegen NU.nl. Het bedrijf zegt "goed beslagen ten ijs" te willen komen.

Sinds de aankondiging is de energiemarkt behoorlijk veranderd; de gas- en stroomprijzen zijn hoger dan ooit tevoren. Op dit moment loopt een proef met het leveren van energie aan huis bij zo'n vierhonderd Shell-medewerkers. "We willen het maximale uit die pilot halen en zorgvuldig zijn voordat we echt de markt op gaan", aldus de woordvoerder.

Shell Energy kreeg afgelopen de zomer een vergunning van toezichthouder ACM om energie aan consumenten te leveren in Nederland. De stroom komt van wind- en zonne-energie van eigen bodem. "Klanten kunnen kiezen voor CO2-gecompenseerd gas."

De consumentenpoot van Shell voor energie is al langer actief in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Shell Energy zal de markt op gaan met variabele en vaste energiecontracten. "Tegen een concurrerende prijs."

Door: NU.nl
Beeld: GettyImages
voda
0
Advies van Independent Research over Shell
Beurshuis Independent Research
Aandeel Royal Dutch Shell
Datum 16 december 2021
Advies Houden
Koersdoel 19,40 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 16 december 2021 hebben de analisten van Independent Research hun beleggingsadvies voor Royal Dutch Shell (RDSA; ISIN: GB00B03MLX29) herhaald. Het advies van Independent Research voor Royal Dutch Shell blijft "houden".

Het koersdoel wordt door Independent Research verlaagd van 19,80 EUR naar 19,40 EUR.
voda
0
Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Shell
Naar 24,50 pond.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft maandag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 22,50 naar 24,50 Britse pond met een onveranderde koopaanbeveling.

In deze ramingen gaat de Amerikaanse banken vanaf 2021 uit van prijzen voor Brent olie tussen de 45 en 55 dollar per vat.

Verder merkten de analisten op dat Shell samen met Repsol en OMV het meest blootgesteld is aan de gasprijs. Meer dan 50 procent van de totale productie van derde drie is afkomstig van gas. Daarbij zit de blootstelling van Shell vooral in Aziatische regio.

Het aandeel Shell daalt maandag in Londen met 1,7 procent naar 15,69 pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Shell bouwt snellaadplaatsen bij 380 bouwmarkten
Fijnmazig oplaadnetwerk bij winkels Gamma en Karwei.

(ABM FN-Dow Jones) Shell en Intergamma starten volgend jaar met de bouw van 1.400 snellaadplaatsen bij de 380 bouwmarkten van Intergamma in Nederland en België. Dat maakt de eigenaar van de ketens Gamma en Karwei woensdag bekend.

Klussers met een elektrische auto kunnen straks hun auto opladen met groene stroom, terwijl ze inkopen doen, kondigen de bedrijven aan. Door het winkelnetwerk is er volgens het bedrijf straks bijna altijd een bouwmarkt met snellaadplek binnen tien minuten afstand te vinden.

"Onze klanten zoeken steeds vaker het gemak van opladen op een bestemming waar ze toch al geregeld komen, zoals bouwmarkten, supermarkten, sportcentra of food courts", zei Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Door de samenwerking met Intergamma versterkt Shell zijn positie als één van de grootste aanbieders van snelladers in Nederland.

Shell wil in 2030 wereldwijd zo'n 2,5 miljoen laadpalen in beheer hebben.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Shell mag Texaanse raffinaderij aan Mexico verkopen - media
Mexicaanse president bedankt Joe Biden.

(ABM FN-Dow Jones) Shell mag van de Amerikaanse overheid zijn controlerende belang in een Texaanse raffinaderij verkopen aan het Mexicaanse Pemex, zodat de deal begin volgend jaar zou kunnen afgerond. Dat meldde persbureau Reuters na een persconferentie van de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador.

Obrador bedankte de Amerikaanse president Joe Biden voor zijn steun. Pemex-CEO Octavio Romero zei afronding van de overname te voorzien in de eerste weken van 2022. De Amerikaanse autoriteiten zien geen problemen voor de nationale veiligheid, meldde de Mexicaanse minister van buitenlandse zaken.

Het gaat om een belang van 50 procent in de raffinaderij Deer Park, die ruim 300.000 vaten per dag verwerkt. Shell verkoopt het belang voor iets minder dan 600 miljoen dollar en zou de Amerikaanse goedkeuring hebben bevestigd in een mail aan medewerkers van de raffinaderij. Mexico steunt de overname, omdat het land hierdoor zelf kan voorzien in zijn behoefte aan benzine.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Shell Completes Acquisition of Savion

Strategic Research Institute
Published on :
27 Dec, 2021, 5:30 am

Shell New Energies US LLC has completed the acquisition of Savion LLC, a large utility-scale solar and energy storage developer in the United States. Savion specialises in developing solar power and energy storage projects and currently has more than 18 gigawatts of solar power and battery storage under development for a variety of customers, including utilities and major commercial and industrial organisations. Savion will operate as a wholly owned subsidiary of Shell under its existing brand within Shell’s Renewables & Energy Solutions Integrated Power business.

The Savion acquisition complements Shell’s existing investments in the United States in a range of zero- and lower-carbon assets and technologies and continues Shell’s strategy to develop an integrated power business as it moves to become a net-zero emissions energy business by 2050, in step with society.

Savion’s acquisition expands Shell’s existing solar and energy storage portfolio, where Shell holds interest in developers such as Silicon Ranch Corporation in the U.S., Cleantech Solar in Singapore, ESCO Pacific in Australia, owns sonnen, a smart energy storage company in Germany, and EOLFI, a wind and solar developer in France.
voda
1
Bouw van fabriek voor biokerosine weer vertraagd
Jan Verbeek 26 dec   14:46

De bouw van een grote fabriek in Delfzijl waar groene brandstof voor vliegtuigen zou worden geproduceerd, is opnieuw enkele jaren uitgesteld. De verwachting is nu dat de installatie pas in 2025 of 2026 operationeel zal zijn.

De vertraging is het directe gevolg van de stikstofproblematiek in Nederland, schrijft demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat in antwoord op Kamervragen. Zij sluit niet uit dat ook andere grote projecten voor de productie van biokerosine in Nederland, door stikstofmaatregelen zullen worden getroffen.

KLM en Schiphol
In het oorspronkelijke plan zou de fabriek in Delfzijl volgend jaar operationeel zijn. Dat werd later veranderd in 2023. Het gaat om een project van €300 mln van SkyNRG. Dit Nederlandse bedrijf werkt onder meer samen met KLM, Schiphol en SHV Energy. KLM heeft toegezegd de eerste tien jaar 75% af te nemen.

In de fabriek wordt met reststromen van oliën en vetten en gebruik van groene waterstof brandstof geproduceerd. De productie en distributie is in de regel tot driemaal duurder dan die van gewone kerosine die gewonnen wordt uit olie. SkyNRG is van plan 100.000 ton biokerosine per jaar te gaan produceren. Voor de pandemie was er wereldwijd 300 miljoen ton fossiele kerosine nodig om alle toestellen in de lucht te houden.

De vertraging is het gevolg van coronamaatregelen en ontwikkelingen rondom het stikstofdossier. Die hebben ertoe geleid dat er een nieuw ontwerp moest worden gemaakt voor de fabriek. Volgens de bewindsvrouw staan de vergunningen klaar om te worden ingediend.

Er zijn in Europa afspraken gemaakt dat de luchtvaart in 2030 5% biokerosine zal moeten bijmengen. De Nederlandse overheid gaat zelfs een stap verder door op te leggen dat in 2030 14% moet worden bijgemengd.

Shell en Neste
Ook andere bouwprojecten kunnen door stikstofmaatregelen getroffen worden. Shell en Neste hebben investeringen aangekondigd in fabrieken waar biokerosine zal worden geproduceerd. Demissionair minister Visser stelt dat de huidige stikstofproblematiek voor alle projecten een aandachtspunt is. 'Rondom de bouw van de fabrieken bestaat hierdoor enige onvoorspelbaarheid. Het valt niet uit te sluiten dat er in het proces obstakels zullen ontstaan die invloed gaan hebben op de planning.’

Het Finse bedrijf Neste wil de bestaande productiefaciliteit in Rotterdam uitbreiden voor de productie van biokerosine per 2023. Het gaat hier om 500.000 ton biokerosine. De investeringsbeslissing wordt uiterlijk 2022 genomen.

Shell gaat investeren in de bouw van een productiefaciliteit met een capaciteit van 820.000 ton per jaar, waarvan meer dan de helft ingezet zal worden voor biokerosine. Het concern verwacht vanaf 2024 van start te gaan met de productie in Rotterdam.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1425252/bouw-van-...
voda
0
DNV & Partners Launch CETO for Low Pressure CO2 Ship Transport

Strategic Research Institute
Published on :
28 Dec, 2021, 5:30 am

Equinor, Shell, TotalEnergies, Gassco and classification society DNV announced the kick-off of a new JIP to develop low-pressure solutions for the transportation of CO2 by ships. The CETO, CO2 Efficient Transport via Ocean, JIP will carry out the technology qualification of a low-pressure ship design and identify solutions to scale CO2 transportation volume, while reducing the associated risks, to support the development of opportunities in CCS. CETO is funded by the project partners and GASSNOVA through the CLIMIT programme and is expected to be completed in 2023.

Today, most transport of CO2 via ship takes place at small scale and at medium pressure (15 bar at minus 28 degree Celsius, limiting the possibilities of scaling up to meet future growth in CCS. To transport CO2 safely and efficiently at industrial scale by ship, low pressure transport systems (approx. 7 bar at minus 49 degree Celsius are a potential solution, as this enables much larger tank volumes, cargo capacities and therefore reduced transportation costs. However, the industry currently has little practical experience with the transport of liquid CO2 under these conditions.

The JIP looks to build experience in low pressure transport and fill a vital knowledge gap, by examining the fundamentals of a low-pressure CO2 transport chain, including:

A LCO2 ship design, with low pressure tank and cargo handling system

Material choice and testing

Medium scale testing and simulation of cargo handling

Conditioning and liquefaction

Testing LCO2 behaviour at low pressure

The CETO JIP is named after Ceto, who is a primordial sea goddess in Greek mythology, and builds on an earlier project carried out by the partners that investigated the technology gaps and identified qualification activities to demonstrate that the technologies offer the required levels of operational safety and reliability.
Bijlage:
voda
0
Shell Signs Gas Concession Agreement for Block 10 in Oman

Strategic Research Institute
Published on :
28 Dec, 2021, 5:30 am

Shell Integrated Gas Oman BV, along with its partners OQ and Marsa Liquefied Natural Gas LLC, a joint venture between TotalEnergies and OQ, have signed a concession agreement with the Ministry of Energy and Minerals on behalf of the government of the Sultanate of Oman to develop and produce natural gas from Block 10. The parties also signed a separate gas sales agreement for gas produced from the block. The two agreements follow an interim upstream agreement signed in February 2019.

The concession agreement establishes Shell as the operator of block 10, holding a 53.45% working interest, with OQ and Marsa Liquefied Natural Gas LLC holding 13.36% and 33.19% respectively. For the initial phase, Petroleum Development Oman (PDO) is building the infrastructure for the project, including the main pipeline to the Saih Rawl gas processing facility, on behalf of the Block 10 venture partners. The venture will drill and hook up wells to maintain the production beyond the initial phase. The block is expected to reach production of 0.5 billion standard cubic feet of gas per day (bscf/d). Start up is expected within the next two years.

In addition, Shell and Energy Development Oman signed an agreement to process the natural gas from Block 10 in EDO’s Saih Rawl facility.

Shell and the government have agreed that, in parallel to the development of Block 10, Shell will develop options for a separate downstream gas project in which Shell could produce and sell low-carbon products and support the development of hydrogen in Oman. Any project would be subject to further agreements and future investment decisions.
Bijlage:
voda
0
Shell moet zoektocht naar olie voor Zuid-Afrikaanse kust staken - media
Na uitspraak rechter.

(ABM FN-Dow Jones) Shell moet op last van een Zuid-Afrikaanse rechter tenminste tijdelijk het zoeken naar olie voor de kust van Zuid-Afrika stoppen. Dit meldt persbureau Bloomberg dinsdag.

Totdat er meer duidelijkheid is over de gevolgen voor het milieu zijn van die zoektocht, gebiedt de rechter deze activiteiten te staken.

Milieu-organisaties vrezen dat de zoektocht veel schade zal aanrichten.

Shell liet optekenen dat het de rechterlijke uitspraak zal respecteren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
5.744 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 ... 284 285 286 287 288 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 33,735
Verschil -0,280 (-0,82%)
Hoog 34,165
Laag 33,725
Volume 5.140.595
Volume gemiddeld 7.335.281
Volume gisteren 4.146.888

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront