TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
sniklaas
0
quote:

xof schreef op 8 juni 2021 12:12:

[...]

Wies, ik zie ze nog wel een poging ondernemen om Boka volledig vd beurs te halen. Berdowski ligt met hen in bed en heeft prive al wat aandelen ingeslagen. Zijn pensioen komt in zicht.

Dus mss toch een reden om een paar Bokaatjes rechtstreeks in te slaan. Ook een bevrijding van Fugro en samenbrengen met Boka zie ik als een mogelijke strategische zet om Hollands Glorie bij HAL samen te brengen
wat is het voordeel voor @HAL om @BOKA volledig in te lijven, is enkel risicoverhogend en past ook niet in hun strategy om de grootste aandeelhouder te willen zijn maar niet de enige.

Ook @FUR is volgens mij een gepasseerd station voor @HAL, voor jaren terug heeft @BOKA een poging gewaagd en jammer genoeg mislukt. Indien @HAL nog intereese zou hebben hadden ze bij de recente emissie voor de centen gezorgt om een aanmerkelijk belang te realiseren.
xof
0
quote:

sniklaas schreef op 8 juni 2021 13:03:

[...]wat is het voordeel voor @HAL om @BOKA volledig in te lijven, is enkel risicoverhogend en past ook niet in hun strategy om de grootste aandeelhouder te willen zijn maar niet de enige.

Ook @FUR is volgens mij een gepasseerd station voor @HAL, voor jaren terug heeft @BOKA een poging gewaagd en jammer genoeg mislukt. Indien @HAL nog intereese zou hebben hadden ze bij de recente emissie voor de centen gezorgt om een aanmerkelijk belang te realiseren.
Ze hebben al rond 43%, meerderheid geeft hun echte zeggenschap. Verder heeft Boka de balans behoorlijk opgeschoond en redelijke kasstroom. Iets wat wel bij HAL past. Je zou het ook kunnen omdraaien...... waarom een groot risico van 43% lopen, terwijl je zo dicht bij volledige controle bent? Gewoon bijkopen uit freefloat.

Met Fugro heb je een punt. Het lukte niet onder Boka rechtstreeks. De cash van HAL komt straks wel in de markt..... We gaan het meemaken.

Een avance naar TT zou ik ook prima vinden. Succes!
xof
0
Jack de Kreij, commissaris bij TT, is voormalig Vopak CFO en commissaris bij Boka.

Het lijntje met HAL ligt er al.

Leuke gedachtegang
sniklaas
0
quote:

xof schreef op 8 juni 2021 13:24:

Jack de Kreij, commissaris bij TT, is voormalig Vopak CFO en commissaris bij Boka.

Het lijntje met HAL ligt er al.

Leuke gedachtegang
dat lijntje lag er al, de Vormpjes, Goddijntjes en andere vermogende ondernemers spreken elkaar zeer regelmatig op een rustige zaterdag middag op een of ander landgoed om daar het reilen en zeilen van ondernemend Nederland te bespreken.

Was Martin van de Vorm indertijd niet betrokken bij de 100 mio € deal van Pont en Goddijn om een deel van Imtech over te nemen?
Of is dat enkel in mijn herinnering..
sniklaas
0
@TSLA, per 3 juni is de rechterhand van Elon Musk vertrokken, Jerome Guillen een van de 4 topbestuurders en tot voor kort verantwoordelijk voor de truckdivisie en het brein achter Model 3..

Tesla heeft al jaren een groot verloop van leidinggevenden..
sniklaas
0
@ABN weer van de partij met de eerste stukjes aan €10,944

@KPN inmiddels is de positie toegenomen naar 1,6% aan €2,6684 en neem wellicht deze middag nog wat bij desnoods voor het ruime dividend.
xof
0
Deze is ook leuk..... Harold Goddijn is commissaris bij Coolbleu.

Hij weet precies hoeveel HAL gaat ophalen met beursgang Coolbleu.

retailtrends.nl/news/47231/coolblue-v...

Ik vind de fantasie van HAL in TT steeds interessanter worden
Wereldbelegger
0
Met een nieuw fonds zet Belfius in op de nieuwe vormen van mobiliteit. Het fonds belegt in ondernemingen die een pioniersrol vervullen voor een schonere, veiligere en slimmere mobiliteit.

‘Autonome mobiliteit wordt wellicht een sector die tegen 2035 meer dan 1.000 miljard dollar waard is. De markt voor elektrische fietsen zal vermoedelijk groeien van 21 miljard dollar in 2018 tot 39 miljard dollar in 2025. En de uitgaven voor technologie voor slimme steden wereldwijd zullen wellicht meer dan verdubbelen tussen 2018 in 2023, tot 190 miljard dollar in 2023’, luidt het.

De inschrijvingsperiode van het fonds loopt tot 30 juni. Tijdens die periode liggen de instapkosten op 0,9 of 1 procent, afhankelijk of online wordt ingeschreven. De lopende kosten die jaarlijks worden afgehouden worden geschat op 1,96 procent, iets hoger dan het gemiddelde aandelenfonds.

bron:
www.tijd.be/markten-live/fondsen/port...

Hoge kosten lijkt me
Wereldbelegger
0
Al eerder over gepost!

MBH Corporation een aandeel waar 99% van de beleggers waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben. Dit leidt ertoe dat het handelsvolume op de beurs in Frankfurt en de OTC markt flinterdun is.

Aandelen van investeringsvehikels zoals MBH Corporation noteren eigenlijk bijna altijd standaard met een korting. De reden hiervoor is dat belangen niet direct omgezet kunnen worden in liquiditeiten. Een korting van 10-15% is hierdoor niet vreemd.

Wanneer we naar de huidige beurskoers kijken van 0,253 zien we echter dat het aandeel zeer fors onder de boekwaarde per aandeel noteert van 0,89 per aandeel. Dit betekent dat het aandeel met een extreem hoge korting van 71,5% noteert ten opzichte van waarvoor de bedrijven die onder MBH Corporation vallen op de balans staan. Voor 2023 gaan we uit van een winst van 15 cent per aandeel voor 2023, hetgeen betekent dat we tegen de huidige koers minder dan 2x de verwachte winst over 2023 betalen. Dit gecombineerd met sterke groeivooruitzichten dankzij het actieve overname beleid, doet ons concluderen dat er momenteel sprake is van een extreme onderwaardering van het aandeel.

Koersdoel van 10 dollar + versteviging positie
Doordat MBH Corporation bij weinig beleggers op de radar staat. Wordt het gevolgd door het weinig analisten. Gister kwam er een analistenrapport uit met een koopaanbeveling, waarbij er zelfs gesproken wordt van een koersdoel van 10 dollar.

Bron
Pennywatch

disclaimer:
Ik heb een positie in MBH, die zo af en toe wat groter wordt
Wereldbelegger
1
Een conservatieve schatting werd er in december gemaakt door het Duitse GBC AG, waarbij gesproken wordt van een koersdoel van 1,82 euro

Naam: MBH Corporation
Koers: 0,289
Ticker: MBH/M8H
ISIN: GB00BF1GH114
sniklaas
0
@OLIE, koerst inmiddels boven de $70 en heb een SHORT positie ingenomen aan $70,20..

tevens vandaag @KPN, @AGN, @1UD bijgekocht en opnieuw ingestapt in @ABN..

aan de verkoop zijde een deel van de extra stukken @AD en @GLPG verkocht..
ketchup
0
SOFINA, de Belgische beleggingsmaatschappij ( asset managers) blijven het goed doen
12 maand low-high 220 - 350 euro, thans @ 350 euro
beurswaarde 12 miljard euro
koerswinst multiple x 9

Sofina ziet opnieuw 2 participaties ( waar zij belangen in hebben ) naar de beurs gaan
1stdips ( online marketplaats voor luxe artikelen ) gaat naar de Nasdaq , dit bedrijf richt zich op internationaal cliënteel opzoek naar kunst, juwelen, antiek - luxury goods en verkocht afgelopen jaar voor 11 miljard $ aan goederen

plaatsing in de prijsvork 18 - 22$ zou een cap geven van 775 mio $
SOFINA zelf heeft aangegeven geen aandelen te plaatsten ( verkopen) bij de beursgang ( Sofina heeft vertegenwoordiging in de raad van bestuur van 1stDibs )

daarnaast kondigde SPARTOO ( Franse online handelaar in schoenen en mode-artikelen ) zijn beursgang in Parijs te willen voorbereiden
Sofina heeft een 18% belang in Spartoo , ook hier zou Sofina overwegen haar belang niet te reduceren

SOFINA weet goed te profiteren van het sterke momentum dat opkomt voor durfkapitaal en private equity
SOFINA is één van de 3 bekende Asset Managers ( fonds-belegging beheerders in België de andere zijn GBL en Ackermans vH ) en gerund door de familie Boël
( omstreden dochter van Koning Albert is kunstenares Delphine Boël - achternaam van haar stiefvader)

Deze beursgenoteerde fondsen zoals HAL, GBL, Sofina en Ackermans VH zijn naar mijn mening enkel interessant voor de lange termijn investeerder die bereid zijn hun geld te investeren in de bedrijven-mix en visie van deze asset Managers
aandelen zijn vaak in zeer vaste handen en zijn veel minder interessant voor handelaren
Saibee
0
@Ketchup, Sofina is een uitstekende investeringsmaatschappij maar ik twijfel of dit het juiste moment is om een positie in te nemen.
De intrinsieke waarde per eind 2020 was 264,59 euro; het aandeel noteerde op dat moment een premie van bijna 5% boven de net asset value.

Heb je enig idee wat de actuele intrinsieke waarde is?
sniklaas
0
@SOF, aan de prijs vind ik dit aandeel al maanden en enkel koopwaardig <300 maar feit is dat de koers momenteel op 350 staat en ik nog steeds geen positie heb.

De geschiedenis herhaalt zich voor mij, heb hetzelfde meegemaakt bij @HAL waar ik 50 aan de prijs vond maar uiteindelijk op ruimschoots het dubbele ben ingestapt..

Maar daarnaast ben ik van mening dat je bij dit soort aandelen geen premie op de onderliggende waarde moet betalen, kun je beter een positie nemen in de onderliggende beursgenoteerde aandelen..

Goede vraag, tegen welke waarde staan de niet beursgenoteerde assets in de boeken en wat is de werkelijke intrinsieke waarde per aandeel @SOF
ketchup
1
volgens KBC noteert SOFINA thans aan intrinsiek , daarom hebben ze bij KBC een houdadvies voor Sofina en geen koopadvies en prefereren ze wat onderliggende assets versus beurswaarde betreft GBL of Ackermans

.. maar Sofina heeft wel de nodige investeringen in 'niet'-beursgenoteerde bedrijven en daar kan natuurlijk bij een listing wel een fikse premie verborgen zitten tegenover intrinsiek

zelf heb ik deze asset Managers al jaren in de porto, soms wat meer van de ene dan weer iets meer van de andere
thans voor weging in de porto wat deze fondsen betreft voor importantie :
1e plaats Sofina, dan Man Group Plc, daarna HAL, GBL, PROSUS en als laatste Ackermans vH

kijk je voor Sofina naar haar multiple dan zijn ze aan 9 of 10x de winst niet echt prijzig
Man Group aan 25x , GBL aan 23 x, HAL aan 20x, Prosus 30x , Ackermans 20x
nu zijn dit natuurlijk moment opnames - gebaseerd op huidige koers en forward earnings potential , maar toch het laat wel zien dat Sofina eigenlijk wat multiple betreft goedkoop oogt

enkel het aandeel zelf aan 350 euro per share is als unit gewoon prijzig en voor totale assets dicht tegen intrinsiek voor beurswaarde en het aandeel is in 12 maand van de low met iets meer dan 50% gestegen ( en dit is niet speculatief gedreven zoals hype aandelen) maakt het thans aan dit niveau niet echt een koopje, dus hier inslaan zou ik ook niet doen, maar Ja ... dipt hij nog onder de 300 ?
sniklaas
0
@1UD, TEAMVIEWER, zat eraan te komen de koers moet < 30 en ik neem flink extra stukken bij..

@SOF, wordt tijd voor een 4 voor 1 exercitie zou de verhandelbaarheid goed doen..
350 ga ik niet betalen, dan maar geen positie maar ik wacht nu al maanden op <300 dat 330 goedkoop oogt..
mjmj
0
@ Snikl: Teamviewer AG? Hoe kom je daar nu bij om die nu (bij) te kopen? De grafiek ziet er dramatisch uit.
Wereldbelegger
0
leuk alternatief

Veel beleggers zijn bang voor de volatiliteit in meme-aandelen en zouden weg willen blijven van bedrijven als AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) en GameStop Corp (NYSE: GME). Maar ze kunnen er nog steeds aan worden blootgesteld.

Beleggers kunnen hun geld in de ETF’s plaatsen die een of meer van de meme-aandelen bevatten. AMC en GameStop zijn bijvoorbeeld twee van de grootste componenten van de IWM Russell 2000 ETF. Bovendien wordt de winst van XRT (grootste retail ETF) van 49% in 2021 tot nu toe ook grotendeels toegeschreven aan GME.

bron:
invezz.com/nl/nieuws/2021/06/09/etfs-...
23.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 13:31
Koers 5,660
Verschil +0,085 (+1,52%)
Hoog 5,695
Laag 5,600
Volume 142.887
Volume gemiddeld 324.527
Volume gisteren 419.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront