KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2020

1.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
andre68
0
quote:

Dicky schreef op 1 december 2020 15:00:

Ik begrijp de koersdruk niet zo goed. De update was positief: business wordt versneld (en betaald vanuit de cashflow), dividend verhoogd en serieuze kostenbesparingen. Toekomst ziet er na jaren van stilstand weer zonnig uit. Zijn toch allemaal positieve dingen, maar de koers daalt alleen maar. Niet heel logisch.
Overnamefantasie loopt eruit?
marktwaarde
0
quote:

Dicky schreef op 1 december 2020 15:00:

Ik begrijp de koersdruk niet zo goed. De update was positief: business wordt versneld (en betaald vanuit de cashflow), dividend verhoogd en serieuze kostenbesparingen. Toekomst ziet er na jaren van stilstand weer zonnig uit. Zijn toch allemaal positieve dingen, maar de koers daalt alleen maar. Niet heel logisch.
Er zit nog iets te veel overnamefantasie in de koers. Het aandeel was flink overbought (obv RSI indicator). KPN heeft ook tot op heden alleen leuke plannen gepresenteerd maar nog geen verbeterde cijfers laten zien.

[verwijderd]
0
Als de corona-gillers(olies, Uniballen, banken)stijgen dalen de "saaie" namen als KPN , Aholds en Unilever.

De aanstaande cijfers moeten inderdaad outperformen, de CEO gaf bij de laatste presentatie al aan dat ze aan de bovenkant van de afgegeven outlook zaten voor het lopende jaar.

Die paar procent in ons land circulerende KPN aandelen zullen grotendeels ook nog in "mandjes" zitten, alles en iedereen is eruit, de kansen op meer rendement zijn ruimschoots aanwezig op de AEX.

Er moet wel wat gebeuren bij het telecombedrijf om aansluiting te houden bij collega netwerk bedrijven en operators.
[verwijderd]
0
"Het afgelopen kwartaal zagen we bemoedigende ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Voor het eerst sinds 2017 zagen we weer groei in het aantal mobiele abonnees en zagen we een sterke instroom van glasvezelklanten die de stabilisatie van onze breedband base ondersteunt. We hebben een toegenomen aantal huishoudens aangesloten op glasvezel en we zien een groeiende vraag naar deze best-in-class-verbinding.

In de zakelijke markt gaan we door met het migreren van klanten naar een vereenvoudigd en toekomstbestendig portfolio, ondanks de tegenwind door COVID-19. In juli hebben we ons 5G-netwerk geactiveerd – een mijlpaal die nieuwe toepassingen in sectoren als de gezondheidszorg en de mobiliteitssector mogelijk maakt. Het Wholesale-segment laat opnieuw solide resultaten zien op basis van ons open netwerk.

KPN speelt een cruciale rol in het verbonden houden van de Nederlandse samenleving en we blijven de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten houden. We hebben er vertrouwen in dat we onze kostenstructuur adequaat kunnen aanpassen aan de ontwikkelende economische omstandigheden. We zijn bovenal trots op de flexibiliteit en veerkracht van onze collega’s die in deze uitdagende tijden service verlenen aan al onze klanten.

We hebben zowel een sterke balans- als liquiditeitspositie, en met solide resultaten in het derde kwartaal zetten we onze strategie voort zoals gepland. Dit stelt ons ertoe in staat om meer specifieke vooruitzichten voor het hele jaar af te geven en we verwachten dat de adjusted EBITDA AL aan de hoge kant zal uitkomen ten opzichte van de eerder afgegeven verwachting. We kijken er naar uit om u eind november verder te informeren tijdens de strategie update."
Dividend Collector
0
Technisch is er nog geen schade aan de trend, aldus Royce.
Steun op 2,22.

Korte termijn analyse KPN
KPN weet een mogelijke hogere koersbodem te vormen.

www.tostrams.nl/artikel-detail.aspx?I...

Kopers hebben KPN door de bovenkant van het zijwaartse koerspatroon gedrukt. KPN genereerde hierdoor een technische verbetering. Weerstand aan de bovenkant zien we rond 2,79 (top van 22 januari). Steun hanteren we op 2,22 (bodem van 2 november).
TraderStef
0
Weet een mogelijke hogere koersbodem te vormen. Maar...... wellicht dus ook niet.
Tja, wat moet je met die onzin!

KPN is al jaren een aandeel voor mensen met hoop en vertrouwen. Dat laatste is meermaals beschaamd. Dat eerste is geen goede basis voor beleggen.
TraderStef
0
Helaas blijkt de hoop ook uit veel commentaren op dit forum.
Ongeloof dat de koers niet stijgt.

KPN is jaren geleden al overvleugeld door concurrenten en is weinig innovatief en heeft te weinig waarde toegevoegd aan bestaande mogelijkheden. Dit besef is nu eindelijk ingedaald en zal de komende jaren verbeteren maar voorlopig wachten beleggers op resultaten.
Koop KPN sub 2,25 en laat ze daarna verstoffen. Resultaten zullen komen en het dividend maakt goed voor inflatie, negatieve rente en vermogensheffing. Idd, een saai en slaperige bedoening.
[verwijderd]
4
quote:

Gio57 schreef op 1 december 2020 17:11:

www.bnr.nl/nieuws/economie/10427504/k...

Nieuws van vanmiddag.

John
Niet dus, mooi verpakt, maar het gaat dus nooit gebeuren, het aandeel gaat misschien wel weer terug naar 1,70 euro zoals paar weken geleden.

De reden of bedoeling van de notering is onduidelijk, ik denk dat de CEO door alle individuele commissarissen is gebeld met de mededeling dat er geen overname of samenwerking zal komen, nu niet, morgen niet, nooit!

Als ze het dividend ook nog weghalen "voor de grotere investeringen" zal het op termijn echt de AEX moeten verlaten...
De Kromme
0
KPN-TOPMAN: BUITENLANDSE OVERNAMEPARTIJ UITSLUITEN ZOU RAAR ZIJN
BNR Webredactie Vandaag, 15:02
Update: vandaag, 17:10
Een overname van KPN door een buitenlandse partij is niet uit te sluiten. Al is er met de huidige solide positionering en gespreide aandeelhoudersbase geen directe aanleiding om een buitenlandse partij een meerderheidsbelang te gunnen. Dat zegt topman Joost Farwerck in BNR Zakendoen. 'We hebben een goede strategie en daar gaan we voor.'

Het is volgens Farwerck geen issue dat Nederland per se op en top Nederlands blijft, al hecht het beursgenoteerde telecombedrijf aan zijn verantwoordelijke taken. 'De overheid is al langer geleden uit KPN gestapt en de meeste aandeelhouders zitten niet eens in Nederland. Maar we runnen heel veel vitale onderdelen van de overheid, Defensie en Rijkswaterstaat en het is heel belangrijk dat dat in goede handen blijft.'

Lees ook | Zo blijft KPN zichzelf steeds opnieuw uitvinden

KPN heeft geen externe financier, zoals het Zweedse EQT, nodig om de plannen te verwezenlijken, zei Farwerck eerder al. 'We hebben weinig schuld en we draaien voldoende cash, dus zelfs na alle investeringen kunnen kunnen we nog een goed dividend uitkeren en houden we nog wat over. Dus we staan er goed voor; we kunnen het zelf financieren. KPN wil het aantal gezinnen met een glasvezelverbinding verdubbelen, maar ook bedrijven moeten ervan profiteren.

Luister terug | KPN streeft naar omzetgroei in mkb-segment

Ook het opknippen van het netwerkbedrijf en de abonnemententak van KPN is voor Farwerck absoluut geen optie. Voorbeelden in andere landen zijn niet bepaald succesvol gebleken en hij ziet juist hoe commercie en netwerk elkaar kunnen versterken. 'En zeker met spelers als T-Mobile op ons netwerk zou het waardevernietiging zijn om die twee uit elkaar te trekken. Zeker
[verwijderd]
0
6,5 miljoen stukjes in de slotveiling en niet day low de deur uit, het kan slechter!

Het wachten op groei en betere resultaten is de laatste 6 jaar niet gelukt, sterker nog! zakelijk gezien zijn alle grotere klanten verdwenen en overgestapt naar voornamelijk Vodafone.

KPN is goed voor de provincie, Vodafone is voor de randstad lijkt het wel.

Er zal zeker nog een bod voorbij komen voor een snelle, vluchtige koersreactie, niets strafbaars aan.
De bieder zal weten dat het wordt afgeschoten, sterker nog! er is nooit enig contact geweest, de snelle, kortstondige koerswinst zal snel afgehandeld moeten worden.

KPN is een semi-nutsbedrijf met dito medewerkers, niets mis mee, maar een beursnotering vraagt andere eigenschappen.
[verwijderd]
0
www.grootaandeelhouders.nl/posities/k...

Zal de volgende melding(het streepje) naar boven of naar benden gericht zijn, misschien morgen al!

De CEO had het over "weinig schulden", heeft iemand een overzicht of bedragen?
TraderStef
0
quote:

drooglegging schreef op 1 december 2020 17:33:

[@ Drooglegging: Je hebt wat last van stemmingswisselingen en daardoor sla je nu weer te negatief door!
KPN is geen waardeloos aandeel maar er zit geen werkelijke groei in met de afgelopen leiders. Op de winkel passen en kosten snijden, meer hebben ze niet gedaan. Buitenlandse partijen met grote belangen zijn aan het afbouwen maar doen dit gecontroleerd waardoor KPN vaak "kruiperig" naar beneden gaat. Er zal een tijd komen dat ze boven de EUR 1 miljard FCF zullen realiseren en, naast het dividend, ook eigen aandelen kunnen inkopen. Dat is de enige werkelijke oplossing]

Niet dus, mooi verpakt, maar het gaat dus nooit gebeuren, het aandeel gaat misschien wel weer terug naar 1,70 euro zoals paar weken geleden.

De reden of bedoeling van de notering is onduidelijk, ik denk dat de CEO door alle individuele commissarissen is gebeld met de mededeling dat er geen overname of samenwerking zal komen, nu niet, morgen niet, nooit!

Als ze het dividend ook nog weghalen "voor de grotere investeringen" zal het op termijn echt de AEX moeten verlaten...
Blub
1
1628673 17:35:18 2.469 736,631 Auction

Grootste dagorder in de veiling toch aardig. Ben benieuwd naar morgen. Toch weer iemand aan het opbouwen??
Ik hoop het. Koers is al weer aardig teruggezakt van 2.60 euro af
Dicky
1
Het interview van de ceo bij bnr is voor mij een bevestiging van de eigen kracht van kpn. Aan investeerders heeft kpn niets. Een overnamebod komt meestal onverwachts en kan ook, zoals ik eerder schreef, uit onverwachte hoek komen. Kennelijk drijft de koers nog teveel op overnamefantasie, anders kan ik de koersdruk niet verklaren in een positief beurssentiment. Als je het bedrijf zelf beoordeelt en je bewust wordt van de toekomstmogelijkheden, dan kun je m.i. niet anders concluderen dat de koers te laag staat. Alleen al het dividend rechtvaardigt een koers van minimaal 2,50 euro, maar dan is het potentieel nog niet ingeprijsd.
Thorgall
0
Er zijn vandaag wel meer fondsen gedaald waar geen enkele overnamefantasie in zit. Ik noem een Ahold. Dat is dus geen verklaring voor de daling.
TraderStef
0
[quote alias=Blub id=12955771 date=202012012018]
1628673 17:35:18 2.469 736,631 Auction

Grootste dagorder in de veiling toch aardig. Ben benieuwd naar morgen. Toch weer iemand aan het opbouwen??
Ik hoop het. Koers is al weer aardig teruggezakt van 2.60 euro af
[Er zijn altijd partijen aan het op- en afbouwen. Fundamenteel gaat KPN de komende jaren naar EUR 3+. Tevens is het een goed aandeel tegen slapeloze nachten. Zou me niet verbazen als, samen met een andere partij, de komende jaren een groot (Ned) pensioenfonds instapt. De inkomstenstroom is stabiel en geeft een goed rendement.]
[verwijderd]
0
Met mevrouw Sap(commissaris) en mevrouw Snoep(zakelijke markt) kan het vanmiddag best wel een leuk kinderfeestje worden, alleen de slingers nog!

Een cursus aandeelhouderswaarde creeeren, een notering vergt verplichtingen, een handleiding.

Als die Belgische mevrouw er nu als nieuwe CEO zou zitten stond er echt een andere koers op het bord, helaas ging ze voor schut met een aandelen transactie.

Stel dat een Lars Friese(nu Aegon) CEO van KPN was, bijna onvoorstelbaar, niet de juiste man op de juiste plaats, te veel ondernemer, te veel met de botte bijl in de weer, te resultaat gericht binnen het conservatieve KPN.

In Nederland moet alles in drievoud, synergie voordelen creeren geen jobs, wel Chinees economische groei natuurlijk!

Hoe twee giganten als een Vodafone en Ziggo soepel samen gingen, ieder met hun eigen discipline, 1+1=3 en de NL markt overnamen, het kan dus wel!
aandeeltje!
0
Ze hebben zeker 5 jaar nodig om een goede coverage glasvezel te hebben.
Ondertussen is Ziggo aan het hunten, want wat er nu is, is volstrekt onder de maat kwa snelheid van vaste verbinding.
Er gaan nog veel klanten weg bij KPN, mogelijk komen ze weer terug.
M.i. heeft KPN veel tijd laten verstrijken om de knoop door te hakken op glasvezel door te gaan, zo 3 jaar verspeeld.
Dat adsl en vdsl etc dat was 5 jaar geleden al krap.
1.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,426
Verschil -0,010 (-0,29%)
Hoog 3,452
Laag 3,412
Volume 10.532.743
Volume gemiddeld 13.846.850
Volume gisteren 12.819.911

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront