TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
NewKidInTown
0
quote:

boem! schreef op 16 mei 2020 15:57:

Jij houdt nog steeds vol dat de kw kan verslechteren indien het resultaat verbeterd.
Zelfs de door jouzelf afgegeven definitie brengt je kennelijk niet tot andere gedachten.
Vooral goed lezen, te beginnen bij mijn oorspronkelijke bericht.

1 - K/W en niet kw
2 - bij een minder negatieve W (minder verlies, in jouw woorden: verbeterd resultaat), wordt de K/W forser negatief of lager. Een verlies tot bijna nul gereduceerd, zal een extreem negatieve K/W hebben.

Nu ga ik weer iets interessanters doen.
NewKidInTown
1
quote:

Nait Soesen schreef op 16 mei 2020 16:08:

Gaan we de jaren dertig van de vorige eeuw terugzien?
Ik ben er bang voor, niet normaal hoeveel geld erin gepompt wordt!
.....
"The 2020 Crisis Will Be Bigger Than The 2008 Recession and similar to the great depression of 1930"

www.youtube.com/watch?v=AtYt8Z4tOCk

Maor Nait Soezen, Kost wait''n.
holenbeer
0
quote:

NewKidInTown schreef op 15 mei 2020 15:00:

[...]
Rustig, rustig: ik stelde slechts een vraag, hoor.

De P/E of K/W is voor de jaren 2020 t/m 2022 negatief, dat is op zich logisch omdat de Earnings of Winst negatief zijn voor die jaren. Voor jou even eenvoudig uitgelegd: zo lang deze noemer negatief is, blijft de breuk P/E ook negatief. Tenzij de teller P ook negatief zou worden, maar dat voorzie zelfs ik niet in de nabije toekomst. En de verre toekomst laat ik liever buiten beschouwing, doe ik geen uitspraken over. Laat ik over aan helderzienden en diegenen die zich als zodanig presenteren.

Conclusie voor mij is dus: de komende jaren 2020 t/m 2022 wordt er verlies geleden. De P/E of K/W krijgen richting 2022 een steeds negatievere waarde.
Best knap. Nu al weten wat het verlies, de koers en dus de P/E ratio in 2022 zijn. Ik weet de koers van maandag nog geeneens.
NewKidInTown
0
quote:

holenbeer schreef op 16 mei 2020 16:31:

.....Ik weet de koers van maandag nog geeneens.
In dit weekend noteren de internationale indices ruim 0,5% lager op dit moment, dus reken maar op -0,5 t/m 1,5% lager voor tt.
boem!
0
quote:

NewKidInTown schreef op 16 mei 2020 21:41:

[...]
In dit weekend noteren de internationale indices ruim 0,5% lager op dit moment, dus reken maar op -0,5 t/m 1,5% lager voor tt.
Iedere dag zorgen de marketmakers voor een spread tussen individuele aandelen van minimaal 8%.

Onafhankelijk van wat de indici aangeven.

Dat jij nu al weet dat TT de indices zal volgen met mogelijk een negatief sentiment van 1% is razend knap te noemen indien dat op waarheid zou berusten.

Ik geef je in overweging toch eens te onderzoeken wie de koersen stuurt.
In mijn overtuiging zijn dat de professionals die als geen ander de DCF's van sectoren en bedrijven in de gaten houden en die daarop anticiperen dmv targets.

Het signaal afgegeven door deze professionals was niet te missen:
weg uit oil, bank, car en winkel vastgoed
zoek bescherming bij bedrijven die goed op de winkel hebben gepast en actief zijn op het gebied van de dagelijkse behoeften en/of zoek je heil in Tech.

realiseer je dat van de 75 aandelen genoteerd aan de aex de beste 25 daarvan een ytd resultaat hebben behaald van -15% / + 60%
de slechts presterende groep van 25 aandelen moest genoegen nemen met een verlies van 45% oplopend tot 70%.
Ik hoef jou niet uit te leggen dat TT niet tot beide groepen behoort en dat de laatste groep overwegend wordt bevolkt door die aandelen waar zij een negatief advise over hebben afgegeven.

Dus stop aub met het plaatsen van onzin over de koersbeweging van een aandeel voor de komende week laat staan voor de aankomende dag.

Ik snap dat, jij niet veel op hebt met goedbedoelde adviezen van amateur-analisten hier op het forum maar het zou jou en andere forumbewoners veel leed besparen indien jullie iets beter zouden luisteren naar wat de professionals te melden hebben.
[verwijderd]
1
quote:

ketchup schreef op 16 mei 2020 16:26:

Ja Nait, ongekende tijden - laten we hopen dat gezond verstand overwint, maar ik zie nu toch liever de Henry Kissingers opstaan dan de Trumps, Erdogans, Putins enz ...

zit met stomme verbazing hier na de kolenpot derby te kijken tussen Borussia en Schalke, altijd een topper voor sfeer, nu lijkt het wel of ik naar een play-station animatie wedstrijd zit te kijken

Heb de wedstrijd gister ook gezien. Jammer dat het op deze manier moet. Toch na maanden geen echte wedstrijd leuk om weer eens te kijken en dan Haaland.. Wat een speler is dat. K ben zelf 2 keer in het westfalen stadion geweest 2 keer borussia tegen bayern Supersfeer op de sudtribune. Je moet wel tegen de drukte kunnen.
JP Samosa
0
Een wedstrijd voor lege tribunes moet voor tv kijkers geen verschil uitmaken: moet je wel wat technische aanpassingen maken:
De tribunes optisch vol zetten En het geluid van toeschouwers erbij plaatsen.
Lijkt me technisch vrij makkelijk.....
mjmj
0
quote:

JP Samosa schreef op 17 mei 2020 13:19:

Een wedstrijd voor lege tribunes moet voor tv kijkers geen verschil uitmaken: moet je wel wat technische aanpassingen maken:
De tribunes optisch vol zetten En het geluid van toeschouwers erbij plaatsen.
Lijkt me technisch vrij makkelijk.....

Op iedere stoel een luidspreker zetten die kan worden ingeschreeuwd op afstand door een kijker thuis die een kaartje heeft gekocht. Een kaartje voor een luidspreker wel te verstaan.
ketchup
1
na Goldman, blijft ook BoA/ML ( Bank of America / Merill Lynch ) vast op edelmetalen, ze vinden Goud sowieso een must als hedge tegen je aandelen porto en tegen cash in onzekere tijden , maar ze zijn ook fundamenteel vast op goud & zilver als commodity en dat gaat de stockprijzen van Miners ondersteunen.

ze denken dat Goud op midden termijn naar 3.000$ kan en zelfs op langere termijn sluiten ze 5.000$ niet uit.
Zilver is sterk achtergebleven en nu bezig aan een inhaal-slag, vanwege stapsgewijs lossen van de lockdown en een herstart van de economie, dat zal op de kortere termijn de zeer ruime spread tussen goud en zilver doen krimpen, naar een meer traditionele verhouding ( maar nog immer ruim) .
Zilver thans aan 16.50 $ kan naar 35$ op termijn en lange termijn is 50$ niet uit te sluiten.

veel zal afhangen hoeveel stimulus 'ongoing' zal blijven voor de lange termijn, men heeft het dan over jaren van steun van de centrale banken en overheden om de economie en werkgelegenheid draaiende te houden

het is niet voor niets dat Goldman het heeft over goud als " currency of last resort "

vanochtend bij opening ging goud in euro plus 1% naar 52.250 euro en Zilver plus 3% naar 505 euro
je kan live prijzen volgen bij goudbanken, zoals bvb bij
www.goudbank-antwerpen.com
ketchup
0
wellicht deze week al een bericht/aankondiging dat DE ( Douwe Egberts) naar de beurs komt .... ook een mooi voorbeeld hoe de grootaandeelhouders het in 2013 er af haalde en nu aan een vette multiple terugbrengt
toch is dit er eentje om te overwegen, mooi bedrijf en een goede performer voor rendement
sniklaas
0
@JCP, chapter 11 bescherming tegen de schuldeisers is een feit en na 12 jaar ploeteren brengt COVID-19 de genadeklap.
Het bedrijf krijgt nu tijd en financiële middelen om afgeslankt een nieuwe start te maken...
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 16 mei 2020 16:05:

[...]

Ik heb het over de algemene omschrijving van het begrip Illiquide aandeel.

Ik ga er nl vanuit, dat jij niet behoort tot het selecte groepje van grooraandeelhouders bij TT waarvan hun positie inderaad illiquide is.

Hoe bedoel je btw " bij tijd en wijle geen handel" met een gemiddeld dagelijks verhandeld volume van 600.000 stuks

wat ik al eerder schreef zijn in mijn portefeuille de aandelen TOMTOM illiquide..

Die keren dat ik sedert de asset for cash exercitie het aandeel TOMTOM volgde voor extra aankoop was er zeer regelmatig minutenlang met uitschieters tot een half uur geen handels activiteiten..
NewKidInTown
0
quote:

sniklaas schreef op 18 mei 2020 08:53:

....wat ik al eerder schreef zijn in mijn portefeuille de aandelen TOMTOM illiquide..

Die keren dat ik sedert de asset for cash exercitie het aandeel TOMTOM volgde voor extra aankoop was er zeer regelmatig minutenlang met uitschieters tot een half uur geen handels activiteiten..
Dat zie je bij de meeste kleinere fondsjes, vooral die met verlies draaien.
Wereldbelegger
0
Brokers kunnen toeloop particuliere beleggers niet aan

Nog zo'n 30.000 potentiële klanten staan in de rij bij DeGiro. Zo hebben veel particuliere beleggers het opmerkelijke herstel van de aandelenbeurzen de laatste weken aan hun neus voorbij zien gaan.

tsja....daar zat TT niet bij....

Wereldbelegger
0
Door Niels Koerts
op 18 mei 2020 07:00

Amerika wordt ook een probleempje

Net als in Nederland gaat de Amerikaanse overheid met gigantische steunpakketten de crisis te lijf. Afgelopen vrijdag werd een pakket ter waarde van $3.000 miljard goedgekeurd in het Huis van Afgevaardigden.

Amerikanen die minder dan $75.000 per jaar verdienen hebben recht op maximaal $1.200. Als zij een hoger salaris hebben dan gaat de uitkering omlaag. Het is goed om te zien dat mensen die het moeilijk hebben geholpen worden, maar het heeft wel een behoorlijke impact op het Amerikaanse begrotingstekort.

Voor de coronacrisis werd het begrotingstekort al geschat op ruim 5% en met alle steunpakketten kan het tekort gemakkelijk verdrievoudigen. Daar komt bij dat de staatsschuld van de VS dichter in de buurt van Italië komt dan die van Nederland.

Eind 2019 bedroeg de Amerikaanse staatsschuld 107% van het BBP dus dan moeten we er niet gek van op kijken dat dit percentage aan het einde van het jaar boven de 125% uitkomt. Dat zijn schuldniveaus die niet gezond zijn.

Het is niet in te schatten wanneer dit precies een probleem wordt, maar als het lijntje doorzet komt er een keer een moment dat de markt het vertrouwen in het land, en dus de dollar verliest.
NewKidInTown
0
Het sluiten van Amerikaanse bedrijven
vanwege het coronavirus kan leiden tot
een economische krimp van 30 procent
dit kwartaal.Dat zegt de president van
de Amerikaanse centrale bank.

De afgelopen maanden zijn 36 miljoen
Amerikanen hun baan kwijtgeraakt.Veel
bedrijven dreigen failliet te gaan.De
bankdirecteur denkt dat de werkloosheid
kan oplopen tot 25 procent.Dat is niet
meer voorgekomen sinds de jaren 30.

Hij verwacht een bescheiden economische
groei in het derde kwartaal,maar een
volledig herstel van de economie is
volgens hem pas mogelijk als er een
vaccin tegen het coronavirus is.
sniklaas
0
Afgelopen nacht is m'n SHORT positie OLIE uitgestopt aan $30, verlies ruim 13% betekend dat de inleg ruimschoots is verdwenen. Inmiddels aan $31 een nieuwe SHORT positie ingezet.

[verwijderd]
0
quote:

mjmj schreef op 13 mei 2020 17:17:

aston martin: -18%
finance.yahoo.com/quote/AML.L?p=AML.L
vandaag 20% plus
te lang naar gekeken en getwijfeld..
NewKidInTown
0
AEX +2,17%
TT +0,30%

je had vandaag beter in bijna elk ander fonds (AEX, AMX, AScX) dan tt kunnen zitten.
23.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 ... 1163 1164 1165 1166 1167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 12:35
Koers 5,675
Verschil +0,100 (+1,79%)
Hoog 5,695
Laag 5,600
Volume 133.826
Volume gemiddeld 324.527
Volume gisteren 419.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront