SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - jaardraadje 2020 (alles over SBM Offshore)

800 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Belangstellende
1
ff_relativeren
0
quote:

pim f schreef op 6 mei 2020 12:46:

[...]

onleesbaar op IEX, heel slecht. Gelukkig is er nog www.eurobench.com

AB @ pim f,

Eurobench .. het oude IEX format, gecombineerd met kleur. Geen batches. Wel de oude knoppen.
Beursduivel.be .. het oude IEX format, gecombineerd met kleur. Geen batches. Wel de oude knoppen.

IEX.nl .. foetsie format. Leeg. Totaal niet estetisch. Wel batches. Geen oude knoppen.

3 verschillende uitvoeringen. En alle 3 het IEX forum. 3 manieren om 1 forum te beheren.
Daar kan ik de logica niet van begrijpen .. genoeg verbazing , want we zitten hier op het On Topic SBM Offshore forum.

Daarom rap terug naar .. SBM Offshore.
[verwijderd]
0
op dit moment zijn er nog 5 fpso in de maak die ze waarschijnlijk nog op guyane kunnen gebruiken en zeker nog als olie tanker/opslag. zeer jammer dat de prijs van het aandeel zo laag staat de gebruikte fpso hebben 20 jaar contracten. de cashflow zit nog goed voor de crisis. denk alleen dat ze niet veel nieuwe projecten gaan krijgen in olie en echt de groei uit offshore windparken moeten gaan halen. we gaan het de komende tijd nog pittig krijgen
Chela
1
Als we Hess, partner van ExxonMobil in Guyana, mogen geloven dan ligt de bouw van de Liza Unity op schema.
Donderdag 14 mei komt SBM met haar kwartaalupdate.
Chela
0
quote:

ischav2 schreef op 12 mei 2020 12:37:

Een defensief bedrijf in de woelige oliemarkt
Deze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: SBM Offshore.
Chris Koenis
11 mei 2020
Leestijd 2 minuten

De glimlach was eind vorig jaar terug bij de bestuurders van het jarenlang kwakkelende SBM Offshore. Ook bij de Franse voorzitter Bruno Chabas, die in de lange nasleep van het Petrobras-corruptieschandaal nog voor de rechter-commissaris in Haarlem onder ede gehoord was – een curiositeit in de grootzakelijke wereld.

Het kon ook niet op bij de beursgenoteerde Nederlandse scheeps- en olieplatformbouwer. Er was commercieel succes met de verkoop van zelfontworpen drijvende olieplatformen (FPSO’s), de markt zat mee en bovenal mocht het bedrijf eindelijk weer aan de slag op zijn belangrijkste afzetmarkt Brazilië. En hoe: het eerste contract met nota bene Petrobras betrof een leaseovereenkomst voor 22,5 jaar. Zo werd 2019 een jaar van wederopstanding.

Dat bleek ook toen de balans werd opgemaakt. SBM, dat de eigengereide directional boekhoudmethode hanteert waarbij het inkomsten gespreid weergeeft, gelijk aan de leasecontracten van zijn schepen, schroefde de omzet met 27 procent op naar 2,17 miljard dollar (1,98 miljard euro). Het onderliggende bedrijfsresultaat nam ruim 6 procent toe, tot 832 miljoen dollar.

Maar waar beleggers pas echt van smulden: SBM’s orderboek was ondanks de aanhoudende strijd met de Japanse concurrent Modec rijkelijk gevuld. Het bevatte voor 20,7 miljard dollar aan opdrachten, een stijging van bijna 40 procent.

Vooral de opdracht van oliegigant ExxonMobil, die voor de kust van Guyana een van de grootste olievondsten in jaren exploiteert, „pakte lucratief uit”, zegt analist Jos Versteeg van zakenbank InsingerGilissen. „Toen de werven stillagen omdat SBM door de smeergeldaffaire tijdelijk niet mocht meedingen naar nieuwe opdrachten, zijn de ingenieurs niet allemaal ontslagen, maar hebben zij een model met gestandaardiseerde FPSO’s ontwikkeld. Die aanpak, waarbij een standaard scheepsromp wordt opgebouwd met modules, is sneller en goedkoper en bleek direct in Guyana een succes.”

Toen de Guyanese olievelden almaar groter bleken, durfde SBM het daarom aan alvast twee extra scheepsrompen in China te bestellen waarvoor nog geen contract met een gebruiker was. „Guyana is vanwege de zeer lage kostprijs, circa 25 dollar per vat, een van de weinige velden die ExxonMobil gewoon blijft ontwikkelen”, zegt analist André Mulder van Kepler Cheuvreux. „Dat betekent een gestage orderstroom voor voorkeursleverancier SBM, van circa één platform per jaar. Op een jaarcapaciteit van circa drie platforms is bij SBM zo dus al een derde weggezet.”

Net toen de boel weer op de rit leek, kwam de oliemarkt echter in extreem zwaar weer: lage olieprijzen door overproductie en gekelderde vraag door het coronavirus. En dat is nog lang niet voorbij.

Moet ook SBM, dat dankzij lange leasecontracten minder afhankelijk is van de olieprijs, zich inmiddels zorgen maken? [b]Versteeg: „SBM heeft enorm mazzel dat de werven voorlopig goed bezet zijn.
Daarentegen zijn weinig oliebedrijven nog aan het investeren en zien we alleen maar olievelden sluiten. Maar als de lockdowns geleidelijk verdwijnen, komt de economie weer tot leven en schiet ook de olieprijs terug.”

Dat vertrouwen is er ook bij grootaandeelhouder HAL. In het oog van de storm vergrootte de investeerder zijn belang afgelopen februari van iets meer dan 15 naar 20,35 procent. Mulder: „Op dit soort lage niveaus zien zij een mooie belegging in SBM; gezien het leasemodel naar mijn mening een van de meest defensieve aandelen binnen oil services.”

Net voor de pandemie Europa bereikte, besloot SBM zijn dividend te verdubbelen naar 76 eurocent per aandeel. Die beslissing is gehandhaafd. Versteeg: „SBM wil iets terugdoen voor de belegger en laten zien: we hebben alles weer onder controle.” Donderdag 14 mei komen de cijfers over het eerste kwartaal.
Heeft niets met mazzel te maken natuurlijk. Kwestie van huiswerk doen en de juiste strategie kiezen. Al jaren geleden gedaan.

[verwijderd]
0
het is gewoon slim wat ze doen om aandeelhouders waarde te creëren. persoonlijk was ik nooit echt een fan van offshore bedrijven, maar sbm is voor mij echt uitzondering op de regel. zeker nu ze onder de intrinsieke waarde liggen is het aantrekkelijk om te kopen.

denk zelfs dat ze tegen deze prijs wel een aandeel inkoop programma kunnen opstarten. overnames zijn niet interessant en nieuwe contracten zullen dit jaar niet zo gauw binnen komen.

tegen 11,80 zou ik zeggen gooi er nog eens 150 miljoen tegen aan.
drulletje drie
0
Beursblik: meer omzet voor SBM Offshore verwacht

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in het eerste kwartaal van 2020 waarschijnlijk een hogere omzet geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit verwacht analist Quirijn Mulder van ING in aanloop naar de kwartaalupdate van de oliedienstverlener.
Mulder voorziet een omzet van 576 miljoen dollar, in vergelijking met 456 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.
De divisie Turnkey boekte waarschijnlijk een 46 procent hogere omzet van 212 miljoen dollar, terwijl de omzet van de divisie Lease & Operate waarschijnlijk 364 miljoen dollar zal bedragen, in vergelijking met 311 miljoen dollar een jaar eerder.
De grote vraag is volgens de analist echter of de oliedienstverlener zijn outlook voor de EBITDA in 2020 van 900 miljoen dollar zal handhaven, ondanks de corona-uitbraak.
Volgens Mulder zal dit afhangen van hoe conservatief SBM half februari is geweest bij het afgeven van deze prognose. "Was dit de beste schatting of was het bedrijf voorzichtig?", aldus Mulder, eraan toevoegend dat het coronavirus zich sinds februari over de hele wereld heeft verspreid, waaraan ook offshore activiteiten niet ontsnapten.
SBM moest extra maatregelen nemen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen bij zijn Braziliaanse offshore activiteiten, wat leidt tot extra kosten.
De oliedienstverlener trof tevens maatregelen in China en Singapore. De analist vraagt zich af wie de rekening betaalt. De klant of SBM?
Toch verwacht ING dat SBM zijn EBITDA-verwachting voor het hele boekjaar zal handhaven, wijzend op de orderportefeuille die eind 2019 pro-forma 20,7 miljard dollar bedroeg. Mulder denkt dat de crisis uiteindelijk slechts een beperkte impact zal hebben op de resultaten van SBM Offshore, tenzij de olieprijs nog jaren laag blijft.
SBM zei zelf tijdens de publicatie van de jaarcijfers te verwachten dat de vooruitzichten voor het marktsegment waarin SBM actief zich in lijn met de verwachting zullen blijven verbeteren, aangezien de vraag naar complexe FPSO's sterk blijft.
Het concern zei selectief te blijven met betrekking tot de marktkansen waarop het zich zal richten. Met name vanwege de reeds in 2019 toegekende projecten is de beschikbare capaciteit van SBM aanzienlijk verminderd.
Naast een onderliggend EBITDA-resultaat van circa 900 miljoen dollar, zei SBM Offshore een Directional omzet van meer dan 2,3 miljard dollar te voorzien in 2020, waarbij Lease & Operate naar verwachting 1,6 miljard dollar zal genereren en Turnkey goed zal zijn voor een omzet van circa 700 miljoen dollar.
ING hanteert voor SBM Offshore een koersdoel van 20,00 euro met een koopadvies.
Het aandeel noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,7 procent in de plus.
Chela
0
quote:

drulletje drie schreef op 12 mei 2020 15:12:

Beursblik: meer omzet voor SBM Offshore verwacht

....
De grote vraag is volgens de analist echter of de oliedienstverlener zijn outlook voor de EBITDA in 2020 van 900 miljoen dollar zal handhaven, ondanks de corona-uitbraak.
...
Concurrent Modec kwam vandaag met een neerwaartse aanpassing.

Bijlage:
beleggertje2020
0
Ik geloof nooit dart de corona + nieuwe uitbraken daarvan , SBM offshore niks doet in negatieve zin. Denk dat SBM terugzakt tot ca 7 Euro/aandeel. Dan ga ik instappen en verkoop mijn puts dec 15 (gekocht op 3,50) We zullen zien !!! Ik geloof nooit dat de euforie in de USA en op de oliemarkt blijft aanhouden. Denk eerder dat de WTI wel es terug kan zakken naar een Dollar of 5 of mischien zelfs nog wel lager. Tankopslag bij VOPAK zit bomvol, die willen nog niet eens meer nieuwe olie opslaan . De prijzen voor opslag zakt natuurlijk ook bij nog meer ongewenst olie-aanbod !
beleggertje2020
0
En dat ING zo'n geweldig advies met koersdoel 20 Euro afgeeft vind ik niet verwonderlijk. Die gasten willen wel graag uit de verliezen op SBM komen ! Kan me voorstellen dat ze de komende hun belangen in SBM juist langzaam willen gaan afbouwen bij een koers tussen de pakweg 12 a 20 euro ! Ze zijn gewoon bang bij ING dat ze veel op SBM gaan verliezen als. Ze hopen stiekum op particulieren die nog instappen in een vieze vervuilende industrie !
[verwijderd]
0
Je kunt duidelijk het bedrijf niet maar goed.

Ze bouwen olie tankers en verhuren deze ( waar veel vraag naar is)
ze maken turnkeys (die op plaatsen liggen met een lage break even price)

Ze hebben contracten die ruim 20 jaar lopen en hebben nog 4 FPSO die gebouwd worden en hoe de markt er nu uit ziet wilt iedereen wel een plek om olie in op te kunnen slaan.

op dit moment kopen de grote investeerders massaal bij en hebben zij hun aandelen inkoop progamma snel afgerond voor de cijfers. wat mij een teken geeft dat zij zelf denken dat de aandelen ook omhoog spuiten.

stel ze gaan op 8 euro staan beginnen ze weer een nieuw opkoop programma.
60% van de cashflow komt toch uit vaste contracten. stel de economie trekt weer aan zijn zij ook de eerste die er van profiteren.

wil je iets shorten kan je beter naar fugro of boskalis gaan die doen het weer wat minder goed.
[verwijderd]
0
Ik zei trouwens ook niet hoe ze dit jaar verlies willen maken. de 4 fpso die ze hebben kunnen verhuurt worden. de turnkeys die ze hebben zijn met deze olie prijs winstgevend. niemand gaat nu olie tanker contracten afzeggen. ziet eruit dat ze dit jaar mooie winst kunnen maken en dividend verhogen en aandelen inkopen zoals vorig jaar. nu ze nog goedkoop zijn.
Dutchtenor
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 12 mei 2020 20:43:

En dat ING zo'n geweldig advies met koersdoel 20 Euro afgeeft vind ik niet verwonderlijk. Die gasten willen wel graag uit de verliezen op SBM komen ! Kan me voorstellen dat ze de komende hun belangen in SBM juist langzaam willen gaan afbouwen bij een koers tussen de pakweg 12 a 20 euro ! Ze zijn gewoon bang bij ING dat ze veel op SBM gaan verliezen als. Ze hopen stiekum op particulieren die nog instappen in een vieze vervuilende industrie !
Ai, ik ben geen helderziende, maar SBM naar een alltime low van 7 euro? Nee, dat gaat niet gebeuren. Vergeet niet dat de lease en operate tak gewoon stabiele inkomsten heeft de komende jaren. Lease en operate blijft ook bij een lage olieprijs interessant, er hoeft niet geïnvesteerd te worden.
Ik ben nog uit de tijd dat de schandalen zich langzaamaan openbaarden en dat de markt tegen zat. Toen was (heelp kort) 9 eur en nog wat het absolute minimum. Maar SBS is nu door verhoogd (en betaald en betaalbaar (!)) dividend een aantrekkelijk aandeel.

Maar, ga door met posten, wellicht dat er nog wat institutionele beleggers zijn die je posts lezen en denken, "dumpen", zodat jouw scenario alsnog uitkomt. Succes in ieder geval met je naar mijn idee niet juiste strategie.
beleggertje2020
0
quote:

TProfit schreef op 13 mei 2020 17:14:

Shorters trappen af , even naar beneden en morgen goede berichten
Tja ik had SBM-puts dec 15 gekocht op 3,50 en 3,55 en nu toch verkocht op 3,95 . Binnen 3 dagen een winst van een dikke 1850 euro gegenereerd op slechts 3 dagen puts in bezit. Kan ik weer mooi mijn gadgets en boodschapjes van betalen ! Mischien heb je wel gelijk T-profit en hebben ze morgen goede berichten. Ik heb verkocht omdat ik een dikke 1850 euro winst in 3 dagen tijd niet wilde laten lopen op een investering van ca 17,5 mile . Maar goed mischien kan ik binnenkort wel beter Boskalis es gaan shorten , die doen het i.d inderdaad mogelijk minder goed dan SBM . We zullen zien ! Ben wel benieuwd naar de cijfers van SBM morgen !
TProfit
0
[verwijderd]
0
We zullen maar hopen dat een slechte generale repetitie een goede uitvoering wordt!
wfranken
0
*SBM Offshore omzet eerste kwartaal 607 miljoen dollar, was 456 miljoen dollar bron binck
voda
0
SBM Offshore nettoschuld 3,7 miljard dollar
07:02
*SBM Offshore omzet eerste kwartaal 607 miljoen dollar, was 456 miljoen dollar

bron Binck
800 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 17:35
Koers 14,320
Verschil +0,400 (+2,87%)
Hoog 14,350
Laag 14,000
Volume 481.187
Volume gemiddeld 530.029
Volume gisteren 568.259

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront