Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

hjs64
0
Waarom zou de dollar dalen? Fundamenteel gezien zien we in de VS renteverhogingen terwijl Europa daar nog lang niet aan toe is. Het lijkt me dat voor obligatiebeleggers (met relatief korte looptijd) de VS en dus de dollar alleen maar aantrekkelijker wordt.
[verwijderd]
0
(Disclaimer: Je hebt er ongetwijfeld meer verstand van. Ik kijk alleen naar de dollar vanwege de olieprijs.)

De obligatiebeleggers zijn dan een groep die van de huidige ontwikkelingen daar kunnen profiteren. Goed dat je erbij zegt "relatief korte looptijd" want dat dat voor langer zou opgaan lijkt me sterk.

Het gaat niet zo goed in de VS op sociaal-economisch vlak en in vergelijking met ons. Het grootste probleem is hun astronomische begrotingstekort, dat terwijl hun samenleving bijna volledig is geërodeerd. Ook heb ik sterk de indruk dat de cijfers een te positief beeld van de stand van de economie daar geven.
En nu staan ze voor enorme structurele uitgaven, eigenlijk alleen al noodzakelijk om de sociale cohesie te redden en het land leefbaar te houden. Lukt dat niet dan is -in extremis- een vorm van iets wat op een burgeroorlog gaat lijken niet uit te sluiten.

Dus heeft Trump, met grote tegenzin, net zijn handtekening onder het budget gezet; weer een triljoen+ erbij. Het is eigenlijk niet meer voorstelbaar dat de totale schuld deze of de volgende generatie nog tot een, voor de kredietwaardigheid van de VS, acceptable niveau wordt teruggebracht, naar mijn inschatting.

Dat ondermijnt het vertrouwen in de dollar. (Dat maakt ze kwetsbaar. En anderen zullen daar gebruik van willen maken, wat de VS dan straks dwingt met een truuk op de proppen te komen. Ik houd mijn hart vast.) Weinig vertrouwen vertaalt zich normalerwijze naar minder vraag. Minder vraag betekent een lager koers t.o.v. andere valuta.

De rente gaat omhoog, schrijf je. Ja, de Fed verhoogt de rente. Maar dat is een noodgreep. Het komt namelijk niet voort uit maatregelen die een oververhitting van de economie zouden moeten tegengaan. Integendeel, de Fed ziet de bui al hangen en maakt zich klaar om een komende recessie in goede banen te kunnen leiden. Een belangrijk instrument is het verlagen van de rente wat krediet goedkoper maakt, investeringen bevordert en de economie een beetje kan aanjagen. Maar hoe verlaag je de rente als die 0% bedraagt? Dus de Fed wil nu de rente zo snel mogelijk omhoog krikken, omdat dat straks niet meer kan. Yellen had het over 3% minstens, als ik het me goed herinner.
Daar hebben ze dan weer inflatie voor nodig. Daar wordt nu hard aan gewerkt. En dat zal verschrikkelijke gevolgen hebben, omdat hun hele maatschappij verslaafd is geraakt aan goedkoop geld. Iedereen zit daar in de schulden. Als de inflatie (leven duurder dus geleende geld sneller op) en rente stijgt (schuld duurder)... rampzalig! Dit wat betreft je "korte termijn", toch?

Een groot gedeelte van het economisch verkeer wordt afgehandeld in dollars. Belangrijk daarin is uiteraard de olie. Er wordt echt hard gesleuteld aan het ondermijnen van de dollar als betaalmiddel voor de olie; de petro dollar. Het gevolg van het verdwijnen van de petro dollar (niet de dollar) zal zijn dat de vraag naar dollars wereldwijd verder afneemt.

Op dit moment voert Trump een politiek die internationaal niet veel vrienden maakt (VS 1st!). Het valt te verwachten dat meer en meer economiën de voordelen van hun band met de VS zullen gaan betwijfelen. Dit gaat ten koste van het vertrouwen in de VS als handelspartner met als gevolg dat die economiën naar alternatieven gaan omzien. En die zijn er. De belangrijkste onder hen zouden het liefst zien dat de dollar van de troon wordt gestoten en hun eigen munt de dollar gaat vervangen in het wereldwijde economisch verkeer. Dit gaat allemaal niet zo snel, maar wel gestaag door. En dat veroorzaakt ook weer een druk op de dollar (minder vraag, lager t.o.v.andere)

Tot slot nog iets uit eigen ervaring: De dollar wordt vaak gebruikt om bepaalde zaken/prijzen op de wereldmarkt te beïnvloeden; voor mij klip en klaar. Wie dat doet, geen idee. Maar ik kan me voorstellen dat bepaalde partijen daar niet blij mee zijn en een alternatief voor de dollar zullen verwelkomen indien die 'betrouwbaarder' blijkt, misschien gewoon om de reden dat de 'Vampire Squid' ;-) daar minder grip op kan krijgen.

Zal het hierbij laten. Maar dit is waarom ik denk dat de dollar, zonder meer, zal blijven dalen.

Zie je het anders of beter, hoor ik dat graag.
hjs64
0
Alsof Europa niet zijn problemen heeft (met name Zuid Europa). Wat betreft de schuldpositie van de VS is mijns insziens de vraag wie er een probleem heeft. Simpel gezegd, als ik de bank een ton schuldig ben en niet kan terugbetalen dan heb ik een probleem. Maar wanneer ik de bank een miljard schuldig ben en niet kan terugbetalen dan heeft de bank een probleem. De vraag is dus of de VS een probleem heeft of de schuldeisers (China en Saudie Arabie). Ik denk persoonlijk, voor wat het waard is, dat het in hun beiden belang is deze vraag maar gewoon vooruit te blijven schuiven. Blijft dus mijns inziens over dat de rente in de VS stijgende is en daar in Europa voorlopig nog geen sprake van is. Dat obligatiebeleggers vooral in kortlopende obligaties geinteresseerd zullen zijn lijkt me voor de hand liggend, in een klimaat van stijgende rente wil je geen 30 jarige obligaties hebben. Maar ik heb uiteraard geen glazen bol wat de ontwikkeling van de dollarkoers betreft (had ik die maar :).
DeZwarteRidder
2
quote:

Adek 2001 schreef op 26 maart 2018 09:43:

Lage dollar is meer dividend in euro's
Weet je dat zeker....???
Niek Belegger
1
Bir
0
quote:

spell66 schreef op 22 maart 2018 15:42:

[...]

De rente is niet gestegen? De 6 maands libor was begin januari 2017 net 1% en staat nu al op 2,27% met 31 dagen stijging achter elkaar. Met 55 mld schuld en 14 mld die in 2018 en 2019 doorgerold moeten worden, gaat dat een impact hebben op de FCF.

En natuurlijk is alles boven de 60 niet pure winst. Anders was de FCF wel veel hoger geweest.

Ik geloof toch meer in onderstaand verhaal:

www.zerohedge.com/news/2017-10-17/wor...

Maar we gaan het zien, iedereen wordt afgerekend op zijn keuzes, zowel positief als negatief.
Met dat laatste kan niemand het oneens zijn, en als je dat gelooft, zou ik short gaan en down denken..Overigens is schuld m.i. pas vervelend als er geen bezit tegen over staat. Zo heb ik bijv. een aanzienlijke hypotheek, maar ook een eigen vermogen waarmee ik mijn “schuld” ruimschoots kan compenseren / afbetalen.

Wat dus niet alleen telt is schuld, maar ook bezit, prognose voor de sector en strategische veerkracht van een onderneming. En niet te vergeten prestaties! En dat alles zit wel goed bij RDS, ook dividend......want hoe vaak heeft de ondernemning dat percentage neerwaarts bijgesteld?...............Juist!!!

Grt Bir.
€Rick €quity
0
Een lage EUR-USD zorgt idd voor meer EUR dividend, maar een lage EUR-USD is juist een sterke USD!
[verwijderd]
0
FF doorzagen over de dollar:

Shell zal veel investeringen in dollar (moeten) gaan doen, volgens mij.

Ondertussen:
www.telegraaf.nl/financieel/1840247/c...

uk.webfg.com/news/commodities/commodi...
In the energy patch, the launch of Beijing's new yuan-denominated crude oil futures saw the most heavily-traded contract for September expiry jump from its reference price of 416 yuan to 440 yuan.

The new contracts, which were open to foreign investors, would initially be exempt from taxes for overseas buyers, be they institutional or retail.

"Many people are wondering if the start of this contract is going to break the link between the dollar and oil. That could have serious implications for the future of the dollar’s role in world trade. After all, China is now the world’s largest consumer of most commodities; it might make sense to price them in CNY, not USD.

"Personally, I don't think it's likely to break the link. I think that would happen only if China commits to defending Saudi Arabia and the other Sunni countries against Iran, which I don’t think is likely to happen anytime soon. That kind of intervention is not part of China's foreign policy. Furthermore, for now it's a lot easier to finance trade in dollars rather than in CNY, because dollars are simply more widely available in the international banking system," said Marshall Gittler at ACLS Global. (Daar kon hij zich wel eens in gaan vergissen. Tijd zal het leren)
tmaster
0
Ondertussen staat brent weer boven de 70 dollar net zo hoog als paar weken geleden toen op dat moment RDS op 29 euro stond..
We mogen toch wel wat inhalen zou je zeggen!
Kleine theo
0
Vraag.

Heb van iedere 500 rd aandelen euro 163; van Rabo gekregen.hoe moet ik dat berekenen.
Hartelijk dank voor de uitleg.
Groeten
Theo
alexnr75
0
Kleine theo
0
[verwijderd]
0
Mee eens!
Nog een paar draws in de olievoorraden en het aandeel staat weer op 29 en wellicht hoger. Kijk er niet vreemd van op dat dit voor 1 juli dit jaar al zover is.
alexnr75
0
@Theo,

Weleens gehoord van Dividendbelasting? Wel te verrekenen in box3 van je aangifte IB.
Blanco rolling
0
In juni is traditioneel meer vraag naar benzine ed, dit door de vakanties die komen. Meestal stijgt de olieprijs ook daar op.
Bir
0
quote:

Blanco rolling schreef op 27 maart 2018 15:47:

In juni is traditioneel meer vraag naar benzine ed, dit door de vakanties die komen. Meestal stijgt de olieprijs ook daar op.
In mijn agenda is het vandaag nog maart........
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 34,045
Verschil +0,005 (+0,01%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 6.178.462
Volume gemiddeld 7.482.369
Volume gisteren 5.672.494

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront