Beursupdate: AEX op Wall Street

Door ABM Financial News op 17 mei 2024 22:10 | Views: 9.295

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag vijf van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. 


Aegon (+0,18%)

ArcelorMittal (+0,16%)

ASML (-0,31%)

ING Groep (+0,09%)

Philips (-0,56%)

RELX (+0,29%)

Royal Dutch Shell (+0,49%)

Unilever (-0,17%)


Euro/dollar: 1,0877


Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 913,25 punten, zijn geëindigd op 913,61 punten.


Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
jan de vakman
5
We zullen maar weer moed houden, want het fonds wat van de week het hardst op zijn snuffert ging, eindigt in de update het hoogste, hij zorgde er van de week voor, dat ik het AEXje niet kon bijhouden, die haalde goed en wel het groen, met een plusje van 0,29%, ik moest 1% laten gaan door het forse verlies van mijn topspeler Shell, een reden voor die dip heb ik niet gezien, al zou het zomaar kunnen dat veel beleggers richting de luchtfiets aandelen fladderen, want die zijn opeens weer razend populair, Shell leverde 4,37% in, doekje voor het bloeden is, dat hij ex div ging, dus is de schade 1% kleiner!!
Mijn andere beursjongens haalden allemaal groen, Unilever het laagste, met een plus van 1,24%, toch reden voor een feestje, want de 50E kaap ging aan gruzelementen, dat betekent, dat hij leuk meters begint te maken in de porto, gemiddelde aankoopwaarde 44,5E + dividend, elk kwartaal, nog zo gek niet, die aankoop!!
Besi gaf Unilever net klop, hij pluste 1,35%, de snelle integratie van AI in de samenleving, gaat volgens mij de chipboeren gouden eieren leggen en die worden nog meer waard, dan ze al zijn, omdat goud sky high gaat!!
Aperam klom verder uit het dal, misschien omdat RVS 10% koper bevat en dat maakt momenteel een megasprint!!
Bij Dalm gebeurt niet veel op het prijzenbord, alles blijft nog zoals het was, al verwacht ik wel vuurwerk aan het koperfront, want oud koper zal een steeds voornamer deel van de toeleveringsmarkt gaan worden!!
KPN is niet zo'n fladderaar, maar lijkt de gang naar hoger toch aardig te pakken te krijgen, met dank aan AI, denk ik, hij steigerde 2,52% hoger, best goed, voor zo'n oude bles!!
Koploper was ING, die schreef 2,9% koersrente bij, dat doen ze in het spaarboekje nog niet en nu de rentes waarschijnlijk weer gaan zakken, blijft de koersrente bij mij favoriet, want die stijgt dan meestal!!
De groentetuin vraagt om renovatie, die glibberbeesten en kou in April hebben geen goed gedaan, als ik wil oogsten, dan moet ik heel wat overdoen, net als op de beurs gaat het niet altijd in een rechte lijn omhoog, maar jarenlange ervaring leert, dat het eindresultaat, bijna elk jaar mee valt en van een oude metselaar mochten we nog geen vlieg dood slaan, maar als ik zo'n glibberaar ziet, dan gaat hij met het pootschepje falikant door de midden, want anders ben ik voor niets bezig!!
Morgen vieren we de komst van de TROOSTER, de Heilige GEEST, IK ga terug naar de Hemel, zei de HEILAND, HIJ zal voor eeuwig bij jullie blijven, wie zich laat leiden door de Heilige GEEST, komt 1000% zeker op de eeuwige goede Bestemming aan, en dit geschenk, van de Vader en de Zoon, maakt ons tot lieflijke vredezoekers met en voor alle mensen en laat de wereld nu juist daar zo'n ontstellend gebrek aan hebben!!
Maandag is het ook Pinksterfeest en gaan we eerst naar een Visser Der Mensen uit Katwijk, hij verstaat zijn vak prima en zet zijn vakmanschap maximaal in om zoveel mogelijk mensen in de netten van het Evangelie te vangen, die netten brengen je juist echte vrijheid, daarna kijken we ook naar de beurs, want die draait hier gewoon, misschien komt Alfen eindelijk eens met een goede bruikbare betaalbare batterij, voor onze groene stroom, dan zal de koers ultragroen lopen en wij gaan die rooie strafkorting, van de energieboeren mislopen, van opluchting zal de beurs dan wel een versnelling hoger schakelen, hoop ik!!, SJALOOM!!!
Troef
0
Beste broeder, Jan goede pinksterdagen. wens je dat het evangelie maandag niet bij de Katwijkse predikant gaat ver Zanden -:).
boer
0
Geliefde Broeder.
Deze week een Goede week voor Brunel nu aankomende dinsdag is ALFEN aan de beurt beniuwd hoe dat uitpakt
jan de vakman
3
Kunnen we niet een abonnement op zo'n update nemen?, dat ziet er heel leuk uit!!
Bij mij was het allemaal een onsje minder, er verscheen een miniem verliesje op het weekbord, maar lang niet zo gek als de AEX, die leverde 1,27% in, na zijn fabelachtige hoogtepunt, vorige week!!
Steenlegger van dat tikkeltje rood was mijn secund love Besi, ik heb eigenlijk geen echt slecht chipnieuws gezien, toch verloor hij 3,85%, we zullen het er maar ophouden, dat een aantal beleggers, hun naam geen eer aan deden en knaken van de tafel pakten!!
Ook Unilever duizelde een beetje, van de hoogte van vorige week en deed, als bangerik een stapje terug met 0,56% verlies!!
KPN speelde een gelijkspel en profiteerde zijdelings niet, van postkriebels!!
ING timmerde een giga winst van 0,07% op het weekbord!!
Aperam deed het een heel klein spikkeltje beter met 0,08% groen, nog altijd gaan RVS en oud ijzer bij Dalm niet omhoog, hoewel topman Aaike( en wij) daar met smart op wachten, het industrie metaal koper wijst bepaalt niet in de richting van economisch vuurwerk, met een min van 3,46%, ook het groene metaal AMG verloor opnieuw!!
Shell, die feitelijk, de grootste stappen richting groen en duurzaam zet, reikte weer eens op de aankondiging van een klimaatmars, de deelnemers vergeten gemakshalve maar, dat hun mobieltje en alle andere dingen die ze gebruiken, uit Pernis, of de Moerdijk komen, gelukkig kreeg Shell niet de rilbibber van hun kortzichtige gebler en schreef van de week prachtig 1,56% groen, klimaatgekkies, als je nu eens positief gaat mee denken en werken, dan komen we, met Shell, echt vooruit met het klimaat, dat schreeuwt om samen de schouders er onder zetten!!
Vandaag gaan we naar de rommelmarkt van de HHK, de helft van de opbrengst gaat naar een organisatie, die ik al meerdere jaren van harte steun, Merci Ships, opereert rijp en rauw in arme landen, waar ze die operaties niet kunnen betalen, prachtige echte naastenliefde!!, in de Dag der dagen zal niet aan ons gevraagd worden; Was je rechtzinnig in de leer?, nee, er zal gevraagd worden; Wat deed je voor broeders en zusters, die het zoveel minder hadden dan jij?, ik hoop dat ze een fors bedrag ophalen voor dit schitterend mooie werk en zal daar mijn bescheiden bijdrage aan mee leveren!!
Morgen trakteert de HEILAND der wereld, straatarme zondaren, met Zijn lieflijk eeuwig rijk makende Evangelie, kosten?, niets, HIJ ZELF heeft de prijs volledig betaald, het minste wat we kunnen doen is HEM danken in ons loflied, wat zo heel mooi klinkt met de Bovenstem erbij!!
Maandag hoop ik dat die haperende rallymachine weer op vollekracht vooruit gaat, naar een nieuw up avontuur!!, SJALOOM!!!
jan de vakman
3
Ja, het Amerikaanse verhaal begint langzamerhand toch meer te stotteren, torenhoge schulden, gecombineerd met hoge rentes is niet het beste plaatje om echt voorwaarts te gaan, nog minder leuk is het dat wij meestal mee dipperen, als het daar minder gaat, we mogen al met al nog zeker niet mopperen, maar elke keer, gaat vanaf half 4 de winst grootdeels de kliko in!!
De AEX was een topspeler in Europa, hij steeg 2,22%, daar kwam ik lang niet aan, ik moest het met een plusje van 0,6% doen, nu ja, kruimeltjes is ook brood!!
Als die AEX zo steigert, dan weet je al wie aan kop gaan, nu, dat loog er bepaalt niet om, deze week ASML sprong zelfs dubbelcijferig naar boven, BESI bleef daar ietsje onder met een plus van 9,44%, wel iets minder, maar ik ben er toch heel blij mee en BESI zorgde daarmee voor een groen weekresultaat, want gangmaker SHELL, haalde de groene streep bij lange na niet, hij moest 2,62% laten gaan, zelfs olie verloor niet zoveel en gas leek wel op ASML, dubbelcijferig omhoog, de Telegraaf werd opgesierd met een mooie advertentie van SHELL, om uit frituurvet en meerdere restproducten, bio brandstof(diesel) te maken, want wie zijn oogjes maar een klein beetje open heeft ziet, dat het noodweer is bij de energietransitie, als je denkt hele belangrijke basisstappen te kunnen overslaan, dan ga je heel fors je billen branden, bij SHELL, waar ze iets beter kunnen rekenen, dan bij groen links en consorten, willen ze daar mede om, fossiel voorlopig nog voorradig houden, tot we echt op groen kunnen gaan leunen, maar daar zijn we nu nog lang niet!!
Het transitiedrama zie je ook bij de metalen, 2 industrie metalen, die veel gebruikt worden in klimaatvriendelijkland, zilver en koper, kachelen naar beneden, voor lithium geldt hetzelfde, zie AMG, ook iets meer zijdelings, RVS, krijgt het voor zijn kiezen, Aperam groeit al weken als een koeienstaart, naar beneden, min 3,19%, van de week, wie historische grafieken van zulke kwaliteitsaandelen bekijkt, moet brutaal zijn en juist nu bijkopen, dat pakt bijna altijd goed uit, ik sorteer vast voor!!
Bij Dalm staat tegenwoordig een snoeppot op de balie, als de prijs een beetje tegenvalt, dan heb je altijd nog een lekker snoepje en bij dat pikdonkerzwarte conservatieve(leuke) bedrijf heeft nu ook vrouwlief zijn intrede gedaan, jammer dat ze nog niet op de Sociale Groene Partij stemt, want die torent toch echt hoog boven Geertje uit!!
Unilever had dat ijs veel eerder in de uitverkoop moeten doen, dat kouwe spul heeft de koers lange tijd laag gehouden, dan had de koers misschien nu wel op 70E gestaan, maar van de week opnieuw plus 3,11%, dat zijn toch leuke verrassinkjes, die ik niet zomaar verwacht had!!
Ook KPN kreeg de handjes op elkaar, zelfs pensionado's zien grotere verdienmodellen in deze dataspecialist, hij scoorde plus 1,92%!!
Nog net groen kwam het beste bankje van Europa, + 0,13%, het renteverhaal is weer een slingerdeslang, het vliegt alle kanten op, dan worden de bankjes altijd zenuwachtig en maken ze pas op de plaats!!
Vandaag nog wat Dalmklaar maken, want de groentetuin heb ik gisteren al weer optima forma gemaakt, al is na de slakkenplaag, de aanblik VARA; Van Armoei Rammelt Alles, maar goed, gewoon moed houden en opnieuw proberen, toch nog een goede oogst te krijgen, op de beurs lukt het ook niet altijd(direct)!!
Morgen bij de Vredevorst op bezoek, Zijn advies; Heb de HEERE uw GOD lief boven alles en de naaste als jezelf, zou, als een ieder dit deed de wereld 1000x beter maken, HIJZELF gaf het grote voorbeeld, onbegrijpelijke heerlijke liefde voor verloren zondige mensen, ik ga HEM, hopenlijk met zeer velen, daarvoor zingend danken!!
Maandag hoop ik dat we, als echte groene beleggers, aan een in alle opzichten groene week beginnen!!, SJALOOM!!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.