Groen licht Amerikaanse rechter voor deal Philips met FDA

Door ABM Financial News op 10 april 2024 08:35 | Views: 7.195

Groen licht Amerikaanse rechter voor deal Philips met FDA
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse rechter is akkoord gegaan met de deal die Philips sloot met de Amerikaanse Food and Drug Administration over diens slaapapneu-apparaten. Dit maakte Philips woensdagochtend bekend.

Het Department of Justice keurde de afspraken tussen de FDA en Philips goed. Die werden door Philips en de FDA begin dit jaar ingediend bij de Amerikaanse rechtbank voor goedkeuring.

Philips herhaalde woensdag de outlook. "Nu deze overeenkomst is goedgekeurd […] hebben we een duidelijke routekaart om geleidelijk de activiteiten weer te herstellen en patiënten over de hele wereld te bedienen", zei CEO Roy Jakobs.

Op dit moment mag Philips geen nieuwe slaapapneu-apparaten verkopen in de VS. Wel mag Philips bestaande patiënten service verlenen en mag Philips vanuit de VS de apparaten exporteren.

Om in de VS weer slaapapneu-apparaten te mogen verkopen, moet Philips aan een aantal eisen voldoen, en de afspraken hierover met de FDA zijn dus gisterenavond door de Amerikaanse rechter goedgekeurd.

Voor de financiële component is er niets veranderd sinds januari, bevestigde een woordvoerder van Philips aan ABM Financial News.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Tino
0
Ik lees ook dat de produktie op 3 plekken in Amerika pensylvania wordt stil gelegd op last van een rechter.
mathijsjelle
0
quote:

Tino schreef op 10 april 2024 08:51:

Ik lees ook dat de produktie op 3 plekken in Amerika pensylvania wordt stil gelegd op last van een rechter.
Lijkt me stug als de rechter bepaald dat PHI de apparaten mag verkopen in de US? Dan is stilleggen van productie niet logisch toch.
Kruimeldief
2
quote:

mathijsjelle schreef op 10 april 2024 08:54:

[...]

Lijkt me stug als de rechter bepaald dat PHI de apparaten mag verkopen in de US? Dan is stilleggen van productie niet logisch toch.
Er staat toch, dat ze Niet mogen Verkopen binnen de VS maar wel exporteren?
Tino
0
ow ja leuk, Nee niet in Amerika, mensen gaan er aan dood, ja exporteren mag, doden in een ander land is prima... mooi man dat kapitalisme. in combinatie met de heerlijke Amerikaanse moraal.
Tino
0
Hier overigens een stukje artikel en de link naar de bron met het hele artikel, de pagina van het overheidsorgaan in Amerika dus gewoon publieke informatie en geen violation van copy right.

Ik had het zelf van Bloomberg maar dat mag ik niet reposten

PRESS RELEASE
Court Enjoins Philips Respironics from Manufacturing and Distributing Adulterated and Misbranded Sleep and Respiratory Devices at or from Three Pennsylvania Facilities
Tuesday, April 9, 2024
Shareright caret
For Immediate Release
Office of Public Affairs
A federal court today ordered Philips RS North America LLC (Philips Respironics) to stop manufacturing most sleep and respiratory devices at three Pennsylvania facilities, and to stop distributing such devices from those facilities, until the company takes specific measures designed to increase the safety of its devices and ensure compliance with the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (FDCA).

www.justice.gov/opa/pr/court-enjoins-...

Even onder het motto; Je ne parle pas poep ;)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.