Air France-KLM wint op groen Damrak, ABN AMRO toont herstel

Door AFN op 16 maart 2021 09:39 | Views: 3.801

Air France-KLM wint op groen Damrak, ABN AMRO toont herstel

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. De luchtvaartsector profiteerde van de forse koerswinsten van Amerikaanse branchegenoten. ABN AMRO toonde wat herstel na de koersval een dag eerder. De stemming op de Europese aandelenbeurzen was gematigd positief. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street en keken uit naar de tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begint.

Air France-KLM won 1,4 procent bij de middelgrote bedrijven. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen United Airlines en American Airlines stegen maandag rond 8 procent op Wall Street dankzij berichten dat er veel vraag is naar vliegtickets in de lente en zomer. De reisbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronacrisis. In Frankfurt won Lufthansa ruim 1 procent. IAG, het moederbedrijf van British Airways, steeg 1,1 procent in Londen.

De Amsterdamse AEX-index noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 681,04 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 1014,28 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,6 procent.

AstraZeneca

Sterkste stijger in de AEX was ING met een winst van 2 procent. ABN AMRO volgde met een plus van 1,6 procent. Het aandeel zakte maandag nog ruim 5 procent na uitbreiding van het witwasonderzoek tegen de bank. Staalmaker ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 0,5 procent.

Beleggers hielden ook de ontwikkelingen rond het coronavaccin van AstraZeneca in de gaten. Het Europees geneesmiddelenbureau EMA verklaarde zich donderdag te buigen over het vaccin. Meerdere Europese landen, waaronder Nederland, zijn voorlopig gestopt met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca na meldingen van bloedstollingen bij gevaccineerde mensen. Het aandeel AstraZeneca klom desondanks 2 procent in Londen.

Zalando

In Frankfurt won Zalando 4 procent. De van oorsprong Duitse onlinekledingwinkel blijft de prognoses opkrikken. De webwinkel verwacht voor dit jaar een kwart tot bijna een derde meer omzet ten opzichte van vorig jaar. Door de coronacrisis steeg het aantal mensen dat online ging shoppen. Volkswagen zette de opmars voort en won 3 procent. De Duitse automaker verhoogde bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers zijn doelstellingen voor de komende jaren.

De euro was 1,1923 dollar waard, tegenover 1,1925 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 64,87 dollar. Brentolie kostte ook 0,8 procent minder, op 68,35 dollar per vat.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
1
"Air France-KLM won 1,4 procent bij de middelgrote bedrijven. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen United Airlines en American Airlines stegen maandag rond 8 procent op Wall Street dankzij berichten dat er veel vraag is naar vliegtickets in de lente en zomer. De reisbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronacrisis. In Frankfurt won Lufthansa ruim 1 procent. IAG, het moederbedrijf van British Airways, steeg 1,1 procent in Londen."

Wat een flauwe kul. De vliegmaatschappijen in de USA stonden maandag bij sluiting van Europa al 8% hoger, dus daar komt nu echt de stijging niet meer van. Het niveau van wat er hier geschreven/ geplaatst wordt doet er kennelijk ook niet zoveel toe; als er maar wat staat.
Jopieklaploper
0
Het gaat gewoon goed. AEX al weken elke dag een heel mooie plus en dit is het bewijs dat het MKB niet nodig is om economische groei te realiseren. De overheid is de enige die economische groei kan realiseren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.